Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrula wrote:Na gardło najlepszy sok z cebuli a tak to mleko z miodem i czosnkiem słyszałam tez ze są jakies tabletki na gardło i syrop ( prenalen? Czy cos takiego) dla kobiet w ciąży.. Jesli chodzi o katar to nie mam pojecia..
Ja mam tez wlasnie prenalen- krople do nosa dla kobiet w ciazy -
sandrula wrote:Tak podobniez jest ze im pozniejsza ciaza tym beta wolniej przyrasta.. Ja juz bym teraz sobie odpuscila betę, za dużo stresów z tym..
Ja raz zrobiłam betę, zaraz kilka dni po spodziewanej @ i wyszło mi tylko 278 i już nie chciałam robić żeby się nie stresować i co? Ciąża jest Moja koleżanka ciągle robiła tą betę i co chwila jakieś inne wyniki i tylko się schizowała a już urodziła zdrowe dzieciątko przez to ciągle w stresie żyła i tylko beta taka, beta sraka...no ludzie, nie dodawajmy sobie stresówjestemhela, sandrula, isabelle lubią tę wiadomość
-
W ciazy ktora stracilam bylam chora od 5tc non stop. Czulam sie jakby organizm odrzucal ciaze i moja infekcja skonczyla sie w 11tc razem z ciaza. Niczym nie dalo sie wyleczyc. Ale mysle ze to wina stresu albo dzidzia wiedziala ze nie czas na nia. Tak czy inaczej przerobilam wtedy wszystkie leki dostepne w ciazy. Prenalen w syropie, plukanki do nosa i zatok, syrop z cebuli (najlepszy chyba), wapno, bez czarny, miod, czosnek, herbata z malinami. I to na tyle, poszalec nie mozna. Z wit c nie mozna przegiac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:52
-
mary1305 wrote:A mnie chyba alergia dopadła. Tak sobie siedzę i czytam zaległości i pociągam co chwilę nosem. A boję się, że jak tylko się poruszę po chusteczkę to moja Córa oczywiście się obudzi i będzie po chwili spokoju.
Ja mam wizytę dopiero 27 czerwca i już się nie mogę doczekać. Tak się kurczę boję, że coś jest nie tak. Codziennie boli mnie jajnik i już przeczuwam najgorsze.
U mnie alergiczny niezyt nosa i ciaza ida w parze. Hormony bardzo nasilaja alergie. We wczesniejszej ciazy nie mozna bylo przy mnie latem otworzyc balkonu ani okna, nie moglam wyjsc z psem na spacer i tak bylo caly maj, czerwiec i lipiec. Teraz wlasnie przez nasilone objawy alergii zorientowalam sie ze moge byc w ciazy. Wczesniej uzywalam naturalnych kropelek do nosa StopAll, ale teraz nie bylo ich w aptece i farmaceutka sprzedala mi cos podobnego xylorin alergia, ale wg mnie nie dziala tak dobrze jak StopAll. Oprocz tego mozna pic wapno i to na tyle niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 09:50
-
Witam ja dopiero niedawno wstałam, ale dziś pospałam! Piersi w nocy bolały mnie jak nigdy... dziś drugie USG, trzymajcie kciuki
Wiesiołki zgadzam się z Tobą wiem, że czasami nie jest łatwo ale pozytywne myślenie dużo więcej da niż ciągłe nerwy... Dziewczyny, nasze groszki rosną! A jak urosną na ciągłych nerwach i smutku??? Głowa do góry
Co do przeziębienia to chyba wszystko już napisałyście Prenalen, imbir, czosnek, miód, mleko, cytryna... I kombinacjejestemhela, Wiesiołki lubią tę wiadomość
-
Bardzo dobre sa tez plukanki do nosa i zatok sinus rinse. Tylko ze jak ktos nigdy nie uzywal to trudno przekonac sie do plukania nosa. Mialam przewekle chore zatoki wiec od dawna juz tego uzywalam ale w ciazy to byl jedyny lek ktory mozna bylo bez ograniczen stosowac na katar i efekty byly naprawde dobre.
-
Hej Mauśki też niedawno wstałam Jak tak czytam wasze wpisy to chyba juz każda była na USG i tez każda zalicza mdłości... Ja jeszcze ani jednego ani drugiego. Tzn z mdłości to sie cieszę że ich nie mam
Zastanawiam się czy wytrzymam do tego poniedziałku na wizytę
-
moniqe1985 wrote:Hej Mauśki też niedawno wstałam Jak tak czytam wasze wpisy to chyba juz każda była na USG i tez każda zalicza mdłości... Ja jeszcze ani jednego ani drugiego. Tzn z mdłości to sie cieszę że ich nie mam
Zastanawiam się czy wytrzymam do tego poniedziałku na wizytę
A mdlosci... super ze nie masz... -
Na mnie te całe Prenaleny wcale nie działają. Ja nie widzę sensu kupowania tego bo syrop chyba prawie 20 zł kosztuje a w składzie ma sok z czarnego bzu, miód, czosnek i masę niepotrzebnego cukru. Więc takie naturalne składniki można sobie i bez syropu aplikować i taniej wyjdzie. Ja na gardło polecam mleko z miodem, ewentualnie jeszcze z masłem
Wiesiołki, ema30 lubią tę wiadomość
-
Moniqe1985 ja mdłości też nie mam chociaż jak nie zjem czegoś przez 2 godziny to zaczyna mnie ssać w żołądku i wtedy trochę słabo się robi... Co polecacie na takie podjadanie? Owoce, warzywa to wiem co jeszcze Wam "idzie"?
Wiesiołki musimy jakoś bronić jasnej strony mocyWiesiołki lubi tę wiadomość
-
hejjjj!
Jestem głupia chyba... ciągle myślę o tym pęcherzyku ciążowym.
na tym usg jest napisane:
CRL 11,1 mm -> 7 w 2 d
GS 18,0 mm -> 5 w 3 d
grzebie w tym internecie i nikt się nie przejmuje tymi wymiarami, lekarz powiedział, że wszystko jest super ale jakoś tak nie dowierzam... -
Ja też co chwilę głodna ale u mnie to ze względu że zanim się dowiedziałam paliłam sporo papierosów, szczerze jeszcze potem mi się zdarzało pare na dzień zapalić bo jakoś nie miałam tego szczęścia co niektóre dziewczyny że je odrzuca. Vieekawa jestem czy któraś z was też miała ten problem? Czy wszystkie nie palące?
-
jestemhela wrote:hejjjj!
Jestem głupia chyba... ciągle myślę o tym pęcherzyku ciążowym.
na tym usg jest napisane:
CRL 11,1 mm -> 7 w 2 d
GS 18,0 mm -> 5 w 3 d
grzebie w tym internecie i nikt się nie przejmuje tymi wymiarami, lekarz powiedział, że wszystko jest super ale jakoś tak nie dowierzam...jestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość