X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Zawsze zazdrościłam innym mamom, że ich dzieci jeżdżą w wózkach 😂 moje na ok 18 miesięcy wózek byl bee. Same chciały chodzić i koniec
    U nas to samo, uczą się chodzić i nagle już w wózku nie chcą :) ale mi to pasuje, bo my lubimy długie spacery więc przyzwyczajanie od małego do chodzenia jest mi na rękę 😊 myślę, że dzięki temu tak dzielnie chodziły po górach tego lata 😍

Clover, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

• Lolita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka, ja śpię w każdej pozycji, także na plecach. Przepływy u juniora są okej, ja również dobrze się czuje i nadal podtrzymuje, że spanie wyłącznie na lewym jest przereklamowane.

Luzia, ja podobnie jak Ty, ostatnio czuję ruchy bombla słabiej, są bardziej stłumione. Łożysko mam na przedniej ścianie.

Co do twardnień brzucha, nie zdarzyło mi się to ani razu do tej pory.

Wczoraj i dziś zmusiłam się do jogi i tylko upewniłam się, że to nie jest aktywność dla mnie 🤷‍♀️ Zaraz wskakuję na orbitrek, a potem klasyczne szybkie rozciąganie.

Miłego wieczoru!

Rucola lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia na pewno tego nie przegapisz. spina się macica i robi się twarda. i na naszym
    etapie ciąży takich kilka twardnień w ciągu dnia jest całkowicie Normalne choć nie każda to ma. Ale nie ma
    się czym martwić. jeśli się nasilają ( u mnie zwykle gdy się denerwuje ) to warto się położyć A jeśli jest ich dużo to brać magnez . nie powodują one skracania szyjki ja mam ich dość sporo A szyjka ciągle 4 cm. nie bolą :)

problemy z oddychaniem też mam często...takie głupie wrażenie jakbym oddychala pod kołdrą.

Rucola lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia, nie nie sa (bardzo) bolesne, moze malo przyjemne, ale do przeżycia. Po prostu macice obejmuje skurcz od dolu az do dna i puszcza po kilku sekundach.

Dołączam do tych z amortyzacja na przedniej scianie, kurcze caly dzień sie zastanawiam czy Laura jest w normie aktywna.

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo czasem mam takie dziwne uczucie w brzuchu, ale wtedy zawsze młody się rusza i wydaje mi się, że jest to związane z jego pozycja. Ale może się mylę?

Mi ostatnio do wkurzających objawów doszło drętwienie dłoni. Strasznie irytujące i potem jak zaciskam dłoń to jakby bolały mnie stawy.
    Bo do tego, że wiecznie mnie boli spojenie to już się w sumie przyzwyczajam...

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia ja mam podobnie z dlonmi, przy tym sa opuchniete, no jak Fiona momentami... Zwykle tak mam po nocy.

Spojenie tez, niezmiennie, zwlaszcza jak dlugo poleżę, to pierwsze kroki to kustyk, kustyk...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 21:35

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spokój z bólami brzucha. Grzecznie biorę nospę od rana jak zalecił lekarz i odpoczywam. Niesamowicie się wczoraj zestresowałam po tych kilku skurczach. Generalnie wraz z końcem II trymestru robię się jakaś niespokojna. Czuję, że czas leci jak szalony, poród już niedługo, a ja nie jestem jeszcze gotowa. Ehhh, przydałoby się chociaż słoneczko na dworze...
    Spokojnej nocy!

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam bólów spojenia - ciekawe, czy i kiedy się pojawią. Wczoraj bardzo kłuło mnie coś za to pod żebrami, tym razem bardziej na środku niż po prawej stronie. Zazwyczaj boli mnie tylko kiedy przyjmę niewygodną pozycję, ale wczoraj to już nie wiedziałam jak mam chodzić/siedzieć/leżeć, żeby mnie nie bolało. To było takie uczucie jakby mnie ktoś ścisnął od środka i trzymał, okropność. 😣 Dopiero wieczorem ból odpuścił i teraz już go nie czuję. Muszę zapytać na kolejnej wizycie, co to za bóle. Narządy wewnętrzne są już pewnie tak upchane, że po prostu coś jest uciskane i stąd ten ból, ale chciałabym wiedzieć, co boli.

Obudziłam się niedawno, mąż szykuje się do pracy a ja już się nie kładę, bo jadę dziś na pobranie krwi. Obdzwonilam przed weekendem wszystkie punkty w moim miasteczku, bo jest problem ze zrobieniem badań - w mojej przychodni pielęgniarki na kwarantannie, a w innych przychodniach raczej przyjmują tylko swoich pacjentów, albo ze skierowaniem na cito. Udało mi się znaleźć jedno miejsce gdzie można prywatnie zrobić, mam nadzieję że nic się nie zmieniło od piątku 🙄

Dobrego dnia Wam życzę! :)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również łożysko na przedniej ścianie. Ale wg mnie to dobrze 👍Przynajmniej nie ma z nim problemów, że schodzi za nisko, przoduje itp.

Na ból pleców pomogły mi ćwiczenia z Joanną Mróz. To fizjoterapeutka. Ma takie 15-minutowe ćwiczenia dla kobiet w ciąży na ból pleców. Przeszło jak ręka odjął! A są naprawdę banalne 🙈

GrubAsia lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a ja mam łożysko na przedniej i normalnie czuje ruchy . mocne. teraz już też w żebrach ale tak samo na wysokości pępka czy na dole. Laura jest bardzo aktywna i w sumie nigdy mnie jeszcze nie wystraszyła

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja robię krzywą. Właśnie wypiłam te słodkości 😂 na razie czuję się dobrze, zobaczymy co będzie dalej 😊

werni, Gagatka, oloowa2709, Ania81 lubią tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js jutro robię krzywą ciekawe jak yo zniosę 😜

oloowa2709 lubi tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dodzwoniłam się do poradni diabetologicznej i 20 listopada mma wizytę. Co do bóli to mi od kilku dni strasznie dokuczają łydki... I w nocy i w dzień. Biorę aspargin. Jeśli chodzi o drętwienie kończyn to po nocy czuje opuchjiecie tych na których spałam w zależności od boku. Noce są coraz bardziej nieznośne. Laura leży poprzecznie i tez strasznie się wygina ze widzę przez brzuch coś okrągłego. Zazwyczaj to główka ale zdarza się i pupa. Wtedy czuje rozpieranie i ból jak za bardzo przesadzi. Aktywna jest praktycznie cały dzień z niewielkimi przerwami 😅. Strasznie ciężko mi się wstaje.. Kręgosłup trochę odpuścił ale te łydki 🙈

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii wszystko bedzie dobrze, nie stresuj sie. Dasz rade ze wszystkim😍😊
    Powiem Ci z mojego doswiadczenia,z corcia od 28tyg grozil mi porod w kazdej chwili. W domu mialam tylko misia. W ciagu kilku dni zamowilam wszystko przez neta. Po dostarczeniu wypralam poprasowalam. Malenka moja urodzila sie na czas.
    Teraz ledwie zaczelam kompletowanie wyprawki, a nie jest dobrze. Wierze, ze dam rade zanim moj malenki pojawi sie na swiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:28

madiiiii lubi tę wiadomość

• Mavi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ja w ogóle nie mam bólów spojenia - ciekawe, czy i kiedy się pojawią. Wczoraj bardzo kłuło mnie coś za to pod żebrami, tym razem bardziej na środku niż po prawej stronie. Zazwyczaj boli mnie tylko kiedy przyjmę niewygodną pozycję, ale wczoraj to już nie wiedziałam jak mam chodzić/siedzieć/leżeć, żeby mnie nie bolało. To było takie uczucie jakby mnie ktoś ścisnął od środka i trzymał, okropność. 😣 Dopiero wieczorem ból odpuścił i teraz już go nie czuję. Muszę zapytać na kolejnej wizycie, co to za bóle. Narządy wewnętrzne są już pewnie tak upchane, że po prostu coś jest uciskane i stąd ten ból, ale chciałabym wiedzieć, co boli.

Obudziłam się niedawno, mąż szykuje się do pracy a ja już się nie kładę, bo jadę dziś na pobranie krwi. Obdzwonilam przed weekendem wszystkie punkty w moim miasteczku, bo jest problem ze zrobieniem badań - w mojej przychodni pielęgniarki na kwarantannie, a w innych przychodniach raczej przyjmują tylko swoich pacjentów, albo ze skierowaniem na cito. Udało mi się znaleźć jedno miejsce gdzie można prywatnie zrobić, mam nadzieję że nic się nie zmieniło od piątku 🙄

Dobrego dnia Wam życzę! :)

Clover ja mialam tak prawie cała sobotę - uciskalo mnie coś pod lewym cyckiem, bo bólem tego nie nazwę. Bardziej było to nieprzyjemne, ale w żadnej pozycji nie chciało przejść. Do tej pory miałam tak kilka razy jak za długo siedziałam przed komputerem, albo stałam. Pytałam lekarza o to, ale mówi ze skoro nic nie boli, a tylko uciska to mam się nie martwić 🤷‍♀️. Daj znać jak możesz co powie twój lekarz 🤗

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 dziękuje za ciepłe słowa ♥:)

Nadzieja, ja chyba też jutro spróbuję wybrać się na krzywą

Ania81 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olooowa to widocznie wszystkie Laury takie są bo moja Laurka też leży poprzecznie i też odstawia takie cyrki że nieraz mam wrażenie jakby skóra miała pęknąć 😁

oloowa2709 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja dziś po wizycie u gina. Ale tylko badanie na fotelu dziś było.na następną wizyte mam zrobić krzywa cukrowa. Lekarz mówi że możliwe że 30 listopada będziemy musieli zrobić też usg 3 trymestru mimo że to ciut za wcześnie będzie Ale mówi że może być tak że będzie musiał zamknąć na miesiąc gabinet;/ oby nie.moja jest ułożona pośladkowo.mam nadzieję że już tak do końca ciazy zostanie 🙊 dziś zaczęłam 25 tydzien ciazy. Ja nie kupuje żadnych dostawek do wózka dla starszej córki. Lubie jak chodzi na nogach bo wtedy I lepszy apetyt I sen😂 już dziś w radio straszyli że lockdown może trwać 3 miesiące 😱 ciekawe co to będzie..

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówi że część kobiet myli skurcze brzucha ze wzdeciami I kolkami jelitowymi. Ja też myślałam że mam skurcze bo I brzuch twardnial itd ale się okazało że to nie skurcze

hchys65go9cctdtm.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa mnie jak mam wzdęcia to brzuch boli . bardzo nieprzyjemne ale ja przed ciąża bardzo często miałam więc jakoś to teraz rozpoznaje. A skurcze braxtona to jest tylko chwilowe twardnienie i puszcza

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ