X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Będę miała tak samo, siostra mi tylko podpowiedziała, żebym ciuszki na wyjście te cienkie zabrała ze sobą. Spakowałam je w malutką torebkę strunową. Chodzi o to, że jak wyjście będzie np o 14, a będę zmieniać pieluchę pół albo godzinę wcześniej, to żeby przed samym wyjściem nie budzić i nie rozbierać malucha do gołego, przebiorę go wcześniej, a później to i śpiącego w kombinezonik włożę 😊

O, dobry pomyśl, dzięki za podpowiedz 😬

Angelika0507 lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ja się sama niby też nie wpieprzam ale specjalnie wstaje wcześniej i idę żeby być wcześniej bo ze względu na cukrzycę każda kolejna godzina czekania na czczo nie jest wskazana

Clover lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dzieeczyny ale wy zorganizowane jesteście. Ja ciuszków nawet jeszcze nie poprałam dla Grażki, bo planuje sporo kupić na wyprzedaży 26 grudnia. Resztę rzeczy już mam, ale jakoś nie mam weny żeby się zacząć pakować i zrobię to dopiero po Nowym Roku- hej przygodo 😉🤣

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym będę rodzic wszystkie rzeczy dla dziecka i dla siebie trzeba mieć swoje. Szpital nic nie zapewnia. Wyprawkę mam prawie gotowa tyło kosmetyczne rzeczy dla dziecka musze kupić i pieluchy

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozpoczęłam pranie. Taka byłam cwana że machnę dwie pralki i już.. a tu dupa:) właśnie idę czwartą ide wstawiać a końca nie widać 🤦‍♀️ ile taka paskudka może mieć rzeczy😂😂 a żeby nie było łatwo dziś w ciucholandzie zaszalałam i kupiłam mu kolejną siatkę 🤦‍♀️

tygrysek7773, Rucola, Clover lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wpieprzam gdzieś od miesiąca. Po prostu nie daje rady wystac. Keszcze epidemia, a w przychodni czarno od ludzi. Predko takiego przywileju miec nie będę.

tygrysek7773, Rucola, Clover lubią tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo moja Laura ma 3 szuflady ciuchpw. Coraz częściej myślę, ze wszystkich nie zdazy zalozyc...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie, ze az tyle prania, myslalam, ze zmieszcze sie w dwoch pralkach :p A wez tu jeszcze poprasuj wszystko :o

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Nie straszcie, ze az tyle prania, myslalam, ze zmieszcze sie w dwoch pralkach :p A wez tu jeszcze poprasuj wszystko :o
    Mnie to prasowanie najbardziej przeraza :) na co dzień nic nie prasuje i stanie przy desce mnie przeraza. Tym bardziej ze mam ostatnio mega spadek formy.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Mnie to prasowanie najbardziej przeraza :) na co dzień nic nie prasuje i stanie przy desce mnie przeraza. Tym bardziej ze mam ostatnio mega spadek formy.

Ja nie znosze prasowac! Naszykowalam wlasnie jeden kosz prania, zobaczymy ile tego wyjdzie.

Zastanawiam sie jak pierzecie kokon? Mam tylko prysznic, wiec nie wymocze go w wannie, a do pralki chyba srednio :/

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że w 2 pralkach się zmieszcze. Nie mam tego dużo. Z doświadczenia wiem ze nie ma co szaleć z ilością :)

Majorka, Rucola lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja nie znosze prasowac! Naszykowalam wlasnie jeden kosz prania, zobaczymy ile tego wyjdzie.

Zastanawiam sie jak pierzecie kokon? Mam tylko prysznic, wiec nie wymocze go w wannie, a do pralki chyba srednio :/

Kokon wyprałam w pralce w 40 stopniach. Nic mu się nie stało.

Rucola lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Kokon wyprałam w pralce w 40 stopniach. Nic mu się nie stało.
    Tez prałam w pralce i jest ok.

Rucola lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dwójki myślę, że zmieszczę się w 5ciu praniach, tylko ze ja mam mały wsad, tylko 5kg. Ani myślę prasować, pralka i suszarko i dość.
    Vagabond ja ledwo żyję. Wyglądam jak zombie normalnie, nie mam siły na nic, totalnie.... Dobrze, ze wczesniej ogarnęłam sobie wszystko, bo teraz jestem żywym inkubatorem dla Brzdąców.
    Bardzo was prosze jutro o kciuki. Bardzo bym chciała na wizycie usłyszeć takie wiadomości, dzięki którym będę mieć szansę dokładnie za 6 tygodni o tej porze już tulić swoje Skarby :)

Majorka, tygrysek7773, ultraviolet, Clover, Gagatka, Lolita lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja dla dwójki myślę, że zmieszczę się w 5ciu praniach, tylko ze ja mam mały wsad, tylko 5kg. Ani myślę prasować, pralka i suszarko i dość.
    Vagabond ja ledwo żyję. Wyglądam jak zombie normalnie, nie mam siły na nic, totalnie.... Dobrze, ze wczesniej ogarnęłam sobie wszystko, bo teraz jestem żywym inkubatorem dla Brzdąców.
    Bardzo was prosze jutro o kciuki. Bardzo bym chciała na wizycie usłyszeć takie wiadomości, dzięki którym będę mieć szansę dokładnie za 6 tygodni o tej porze już tulić swoje Skarby :)

Rukola i wszystkie mamy które mają termin bliżej niż dalej - zazdroszczę że u Was to już "zaraz" 😮 mam nadzieję że się podzielicie wrażeniami z pierwszych chwil z maluszkami 🥰

010iflw102q8b1rd.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki ✊✊ Kiedy wizytą?

Czasem nie potrafię odróżnić kiedy macica się stawia, a kiedy to mała się wypina.... Czy któraś z Was też tak ma? 😕

3i492n0aa33ktkto.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola kciuki zaciśniete :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Rucola kciuki ✊✊ Kiedy wizytą?

Czasem nie potrafię odróżnić kiedy macica się stawia, a kiedy to mała się wypina.... Czy któraś z Was też tak ma? 😕

Podłącze się do pytania. Mnie też to nurtuje. Czasami robi mi się twardy guzek po którejś stronie brzucha i zastanawiam się czy to dziecko czy macica nierównomiernie stwardniała 🤔😝

atdccwa173tcycke.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli to twardy guzek lub tylko obszar brzucha np robi się taki mount everest to znaczy że dzidziol ćwiczy joge A jeśli twardnieje cały brzuch od cycków do dołu (bo mamy już takie duże macice) to wtedy jest to stawianie

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś zamówiłam walizkę plus kosmetyczke, żeby rzeczy małego do porodu były osobno i położna w razie czego nie musiała szukać.

Prac i prasować będę pewnie między świętami a na początku stycznia się pakuję..
    Wszystko już kupiłam co potrzebuje a ciągle jakieś paczki przychodzą 😅

hchy90bv5a4juf6w.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ