🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika0507 wrote:Będę miała tak samo, siostra mi tylko podpowiedziała, żebym ciuszki na wyjście te cienkie zabrała ze sobą. Spakowałam je w malutką torebkę strunową. Chodzi o to, że jak wyjście będzie np o 14, a będę zmieniać pieluchę pół albo godzinę wcześniej, to żeby przed samym wyjściem nie budzić i nie rozbierać malucha do gołego, przebiorę go wcześniej, a później to i śpiącego w kombinezonik włożę 😊
O, dobry pomyśl, dzięki za podpowiedz 😬Angelika0507 lubi tę wiadomość
-
Clover ja się sama niby też nie wpieprzam ale specjalnie wstaje wcześniej i idę żeby być wcześniej bo ze względu na cukrzycę każda kolejna godzina czekania na czczo nie jest wskazana
Clover lubi tę wiadomość
-
Wow dzieeczyny ale wy zorganizowane jesteście. Ja ciuszków nawet jeszcze nie poprałam dla Grażki, bo planuje sporo kupić na wyprzedaży 26 grudnia. Resztę rzeczy już mam, ale jakoś nie mam weny żeby się zacząć pakować i zrobię to dopiero po Nowym Roku- hej przygodo 😉🤣
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ja dziś rozpoczęłam pranie. Taka byłam cwana że machnę dwie pralki i już.. a tu dupa:) właśnie idę czwartą ide wstawiać a końca nie widać 🤦♀️ ile taka paskudka może mieć rzeczy😂😂 a żeby nie było łatwo dziś w ciucholandzie zaszalałam i kupiłam mu kolejną siatkę 🤦♀️
tygrysek7773, Rucola, Clover lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
A ja sie wpieprzam gdzieś od miesiąca. Po prostu nie daje rady wystac. Keszcze epidemia, a w przychodni czarno od ludzi. Predko takiego przywileju miec nie będę.
tygrysek7773, Rucola, Clover lubią tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Mavi wrote:Nie straszcie, ze az tyle prania, myslalam, ze zmieszcze sie w dwoch pralkach :p A wez tu jeszcze poprasuj wszystko :o
-
Vagabond wrote:Mnie to prasowanie najbardziej przeraza na co dzień nic nie prasuje i stanie przy desce mnie przeraza. Tym bardziej ze mam ostatnio mega spadek formy.
Ja nie znosze prasowac! Naszykowalam wlasnie jeden kosz prania, zobaczymy ile tego wyjdzie.
Zastanawiam sie jak pierzecie kokon? Mam tylko prysznic, wiec nie wymocze go w wannie, a do pralki chyba srednio -
Mavi wrote:Ja nie znosze prasowac! Naszykowalam wlasnie jeden kosz prania, zobaczymy ile tego wyjdzie.
Zastanawiam sie jak pierzecie kokon? Mam tylko prysznic, wiec nie wymocze go w wannie, a do pralki chyba srednio
Kokon wyprałam w pralce w 40 stopniach. Nic mu się nie stało.Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja dla dwójki myślę, że zmieszczę się w 5ciu praniach, tylko ze ja mam mały wsad, tylko 5kg. Ani myślę prasować, pralka i suszarko i dość.
Vagabond ja ledwo żyję. Wyglądam jak zombie normalnie, nie mam siły na nic, totalnie.... Dobrze, ze wczesniej ogarnęłam sobie wszystko, bo teraz jestem żywym inkubatorem dla Brzdąców.
Bardzo was prosze jutro o kciuki. Bardzo bym chciała na wizycie usłyszeć takie wiadomości, dzięki którym będę mieć szansę dokładnie za 6 tygodni o tej porze już tulić swoje SkarbyMajorka, tygrysek7773, ultraviolet, Clover, Gagatka, Lolita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Ja dla dwójki myślę, że zmieszczę się w 5ciu praniach, tylko ze ja mam mały wsad, tylko 5kg. Ani myślę prasować, pralka i suszarko i dość.
Vagabond ja ledwo żyję. Wyglądam jak zombie normalnie, nie mam siły na nic, totalnie.... Dobrze, ze wczesniej ogarnęłam sobie wszystko, bo teraz jestem żywym inkubatorem dla Brzdąców.
Bardzo was prosze jutro o kciuki. Bardzo bym chciała na wizycie usłyszeć takie wiadomości, dzięki którym będę mieć szansę dokładnie za 6 tygodni o tej porze już tulić swoje Skarby
Rukola i wszystkie mamy które mają termin bliżej niż dalej - zazdroszczę że u Was to już "zaraz" 😮 mam nadzieję że się podzielicie wrażeniami z pierwszych chwil z maluszkami 🥰 -
Franiczka_ wrote:Rucola kciuki ✊✊ Kiedy wizytą?
Czasem nie potrafię odróżnić kiedy macica się stawia, a kiedy to mała się wypina.... Czy któraś z Was też tak ma? 😕
Podłącze się do pytania. Mnie też to nurtuje. Czasami robi mi się twardy guzek po którejś stronie brzucha i zastanawiam się czy to dziecko czy macica nierównomiernie stwardniała 🤔😝 -
jeśli to twardy guzek lub tylko obszar brzucha np robi się taki mount everest to znaczy że dzidziol ćwiczy joge A jeśli twardnieje cały brzuch od cycków do dołu (bo mamy już takie duże macice) to wtedy jest to stawianie
-
Ja dopiero dziś zamówiłam walizkę plus kosmetyczke, żeby rzeczy małego do porodu były osobno i położna w razie czego nie musiała szukać.
Prac i prasować będę pewnie między świętami a na początku stycznia się pakuję..
Wszystko już kupiłam co potrzebuje a ciągle jakieś paczki przychodzą 😅