X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też szczepilam sie na krztusiec jako w 29tygodniu chyba.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake co za waga ! który masz tydzień? rodzisz SN ?

Gagatka tak, ból brzucha przeszedl za to w krzyżu nadal łupie. dziewczyny dociera do mnie ze naprawdę musimy być już w stanie gotowości bojowej ..

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Sweetcake co za waga ! który masz tydzień? rodzisz SN ?

Gagatka tak, ból brzucha przeszedl za to w krzyżu nadal łupie. dziewczyny dociera do mnie ze naprawdę musimy być już w stanie gotowości bojowej ..
    Tygrysek tydzień 35+2. Plan jest na SN i ja bardzo tego chce. Baaaaardzo boje się CC i to dla mnie najgorszy ze scenariuszy no ale zobaczymy jak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 08:53

• Mavi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robiła badanie przesiewowe na SMA. W Niemczech od tego roku jest w pakiecie badań od razu po urodzeniu, ale szpitale maja pół roku na wprowadzenie tego, wiec pewnie się nie załapiemy. Ale wtedy zrobimy prywatnie.

Ingaaa lubi tę wiadomość

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc też pełna wrażeń. Najpierw obudziły mnie drgawki, było mi tak strasznie zimno, cala się trzęsłam! Przykryłam się cala kołdrą i przeszlo po kilku/kilkunastu minutach! Potem dostalam bardzo silnych skurczy, trzy pod rząd. Jednak ciężko mi określić co to było, bo w pewnym momencie mialam wrażenie że to było takie orgastyczne 🤪🤷‍♀️ a przynajmniej jeden z nich!
    Cos czuje ze jak zaczniemy się rozpakowywać to nienadarzymy z relacja na forum 😄

Na krztusiec i grupę szczepiłam się w 22tc

Sweetcake dzidziulek rzeczywiście słusznych rozmiarów. Powiem Ci ze odważna jestes ze idziesz n sn przy takiej wadze dziecka. To twoje pierwsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 08:58

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:

Sweetcake dzidziulek rzeczywiście słusznych rozmiarów. Powiem Ci ze odważna jestes ze idziesz n sn przy takiej wadze dziecka. To twoje pierwsze?
    Edwarda to będzie moje 3 dziecko. Dziewczyny ważyły po 3,5 kg. Ja bardzo boje się CC , ale zobaczymy co będzie na końcówce.

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Edwarda to będzie moje 3 dziecko. Dziewczyny ważyły po 3,5 kg. Ja bardzo boje się CC , ale zobaczymy co będzie na końcówce.
    Czyli zaprawiona w bojach jesteś!💪 życzę żeby było tak jak chcesz.

Sweetcake lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Clover Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie czuję się najlepiej, mimo, że wczoraj czułam się dobrze. Bardzo boli mnie pod żebrami, nie mogę się nawet delikatnie zgiąć. Co chwilę twardnieje mi też boleśnie brzuch a synek bardzo się kręci. Dobrze, że mam dzisiaj wizytę, bo zaczynam się niepokoić 😔 Trochę sobie poleżę jeszcze, a później dokończę szykować torbę, boję się trochę, że coś zacznie sie dziać...

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze badania oraz za te z Was, które są w szpitalu! ✊

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Miałam nadzięję że badanie na SMA bedzie w wachlarzu badań przesiewowych dla wszystkich noworodków ale niestety kilka dni temu zdecydowano jednak ze nie bo jest za drogo. Choroba chyba moze sie ujawnic w roznym momencie nie tylko w niemowlęctwie.

No lipa straszna na limuzyny rządowe to kase zawsze mają..

hchys65go9cctdtm.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obaj chłopcy urodzili się ponad 4kg (młodszy 4300) i nawet jakby teraz usg pokazało 4300 to nikt mi CC nie zaproponuje, bo lekarz mówi że do pół kilo więcej można urodzić sn.
    Dla mnie to też ok bo CC boję się okropnie. Jedyne czego się boję to to, że będzie CC :P

Czy ktoś kojarzy czy Nifty wykrywa też ryzyko SMA?

hchy90bv5a4juf6w.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nic się nie szczepilam w żadnej ciazy i w tej tez nie. Mój lekarz nic nawet o tym nie wspominał. Ja juz tez mam torbe spakowane w razie W. Najprawdopodobniej będę mieć cc. Jeszcze termin nie jest ustalony ale najprawdopodobniej w 39 tc

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś wstawiłam tu link. Mam w rodzinie dalszej przypadek SMA. Kuzyna dalszego córeczka to ma starsza córka jest zdrowa a młodsza ma SMA niedawno to jej stwierdzili mała nie chciała sama siadać ani chodzić początkowo lekarze mówili że ma czas że jest drobnej budowy i że niedługo zacznie napewno mała ma 15 miesięcy dowiedzieli się o tej chorobie pod koniec listopada świat się im zawalił po badaniu genetycznym na który wysłała ich profesor wyszło SMS ale walczą i próbują uzbierać na leczenie niewyobrażalną kwotę 9mln.. To jest coś strasznego

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zabralam sie za pranie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️, a mam juz dosc silne skurcze i jestem po sterydach na plucka synka. Zla jestem na siebie, ze tak to odwlekalam. Teraz chce tylko zdazyc z calym praniem i prasowaniem. Dwie pralki jeszcze i bede czuc sie troche bezpiecznie.
    Co do szczepiena na krztusiec to ja mam nadzieje, ze bede miec 18.01. Ja juz kilka razy przelozylam to szczepienie, bo mi jakos tak nie pasowalo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Chyba przez te zastrzyki z heparyny mam juz dosc igiel😂

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wyczytałam, że nie wykrywa

hchy90bv5a4juf6w.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie szczepiłam w poprzedniej i tej też nie szczepiłam się. Lekarz mi nic nawet nie wspomniał.

Co sma to faktycznie dużo dzieci ma. Ostatnio zaangażowałam się w zbiórkę Fabianka przy okazji widziałam ile jest dzieci chorych :( :( :(

Dziewczyny trzymam kciuki które niedługo będą w szpitalu lub są już.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    U mnie noc też pełna wrażeń. Najpierw obudziły mnie drgawki, było mi tak strasznie zimno, cala się trzęsłam! Przykryłam się cala kołdrą i przeszlo po kilku/kilkunastu minutach! Potem dostalam bardzo silnych skurczy, trzy pod rząd. Jednak ciężko mi określić co to było, bo w pewnym momencie mialam wrażenie że to było takie orgastyczne 🤪🤷‍♀️ a przynajmniej jeden z nich!
    Cos czuje ze jak zaczniemy się rozpakowywać to nienadarzymy z relacja na forum 😄

Na krztusiec i grupę szczepiłam się w 22tc

U mnie wczoraj był fatalny dzień a w nocy też obudziłam się z dreszczami i nadwrażliwością skóry. Mam nadzieję, że się nie rozchoruję bo jeszcze doszly do tego mdlości...

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    U mnie obaj chłopcy urodzili się ponad 4kg (młodszy 4300) i nawet jakby teraz usg pokazało 4300 to nikt mi CC nie zaproponuje, bo lekarz mówi że do pół kilo więcej można urodzić sn.
    Dla mnie to też ok bo CC boję się okropnie. Jedyne czego się boję to to, że będzie CC :P

Czy ktoś kojarzy czy Nifty wykrywa też ryzyko SMA?

Ja robiłam nifty I nie wykrywa sma niestety

hchys65go9cctdtm.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    U mnie wczoraj był fatalny dzień a w nocy też obudziłam się z dreszczami i nadwrażliwością skóry. Mam nadzieję, że się nie rozchoruję bo jeszcze doszly do tego mdlości...
    No dokładnie, tez się przestraszyłam że złapałam jakies choróbsko! Oby nie, bo już wogoke z sil bym opadła! A ledwo powlucze nogami 🤦‍♀️🥺

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny kiedyś wstawiłam tu link. Mam w rodzinie dalszej przypadek SMA. Kuzyna dalszego córeczka to ma starsza córka jest zdrowa a młodsza ma SMA niedawno to jej stwierdzili mała nie chciała sama siadać ani chodzić początkowo lekarze mówili że ma czas że jest drobnej budowy i że niedługo zacznie napewno mała ma 15 miesięcy dowiedzieli się o tej chorobie pod koniec listopada świat się im zawalił po badaniu genetycznym na który wysłała ich profesor wyszło SMS ale walczą i próbują uzbierać na leczenie niewyobrażalną kwotę 9mln.. To jest coś strasznego

Boże straszne, bardzo współczuję:( każda choroba jest okropna .dlstego ja robię badanie bo jak coś chce wiedzieć od razu zanim może wystąpią objawy.oczywiscie liczę na to że mnie to nie spotka ani żadnej z nas :) I że nasze dzieci to okazy zdrowia

hchys65go9cctdtm.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny wszystkie szczepiłyście się na krztusiec w ciąży?

Gagatka daj znać co powiedzą w szpitalu o tym białku. Będziesz pod opieką więc będzie dobrze 🍀
    Ja się szczepiłam, na grypę i na krztusiec. Na grype jakoś po 20tc, a na krztusiec 34+1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 11:11

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ