🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweetcake co za waga ! który masz tydzień? rodzisz SN ?
Gagatka tak, ból brzucha przeszedl za to w krzyżu nadal łupie. dziewczyny dociera do mnie ze naprawdę musimy być już w stanie gotowości bojowej .. -
tygrysek7773 wrote:Sweetcake co za waga ! który masz tydzień? rodzisz SN ?
Gagatka tak, ból brzucha przeszedl za to w krzyżu nadal łupie. dziewczyny dociera do mnie ze naprawdę musimy być już w stanie gotowości bojowej ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 08:53
-
U mnie noc też pełna wrażeń. Najpierw obudziły mnie drgawki, było mi tak strasznie zimno, cala się trzęsłam! Przykryłam się cala kołdrą i przeszlo po kilku/kilkunastu minutach! Potem dostalam bardzo silnych skurczy, trzy pod rząd. Jednak ciężko mi określić co to było, bo w pewnym momencie mialam wrażenie że to było takie orgastyczne 🤪🤷♀️ a przynajmniej jeden z nich!
Cos czuje ze jak zaczniemy się rozpakowywać to nienadarzymy z relacja na forum 😄
Na krztusiec i grupę szczepiłam się w 22tc
Sweetcake dzidziulek rzeczywiście słusznych rozmiarów. Powiem Ci ze odważna jestes ze idziesz n sn przy takiej wadze dziecka. To twoje pierwsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 08:58
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:
Sweetcake dzidziulek rzeczywiście słusznych rozmiarów. Powiem Ci ze odważna jestes ze idziesz n sn przy takiej wadze dziecka. To twoje pierwsze? -
Sweetcake wrote:Edwarda to będzie moje 3 dziecko. Dziewczyny ważyły po 3,5 kg. Ja bardzo boje się CC , ale zobaczymy co będzie na końcówce.
Sweetcake lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Ja dziś nie czuję się najlepiej, mimo, że wczoraj czułam się dobrze. Bardzo boli mnie pod żebrami, nie mogę się nawet delikatnie zgiąć. Co chwilę twardnieje mi też boleśnie brzuch a synek bardzo się kręci. Dobrze, że mam dzisiaj wizytę, bo zaczynam się niepokoić 😔 Trochę sobie poleżę jeszcze, a później dokończę szykować torbę, boję się trochę, że coś zacznie sie dziać...
Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze badania oraz za te z Was, które są w szpitalu! ✊ -
Vagabond wrote:Miałam nadzięję że badanie na SMA bedzie w wachlarzu badań przesiewowych dla wszystkich noworodków ale niestety kilka dni temu zdecydowano jednak ze nie bo jest za drogo. Choroba chyba moze sie ujawnic w roznym momencie nie tylko w niemowlęctwie.
No lipa straszna na limuzyny rządowe to kase zawsze mają.. -
U mnie obaj chłopcy urodzili się ponad 4kg (młodszy 4300) i nawet jakby teraz usg pokazało 4300 to nikt mi CC nie zaproponuje, bo lekarz mówi że do pół kilo więcej można urodzić sn.
Dla mnie to też ok bo CC boję się okropnie. Jedyne czego się boję to to, że będzie CC
Czy ktoś kojarzy czy Nifty wykrywa też ryzyko SMA?
-
Dziewczyny kiedyś wstawiłam tu link. Mam w rodzinie dalszej przypadek SMA. Kuzyna dalszego córeczka to ma starsza córka jest zdrowa a młodsza ma SMA niedawno to jej stwierdzili mała nie chciała sama siadać ani chodzić początkowo lekarze mówili że ma czas że jest drobnej budowy i że niedługo zacznie napewno mała ma 15 miesięcy dowiedzieli się o tej chorobie pod koniec listopada świat się im zawalił po badaniu genetycznym na który wysłała ich profesor wyszło SMS ale walczą i próbują uzbierać na leczenie niewyobrażalną kwotę 9mln.. To jest coś strasznegoStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
nick nieaktualnyJa dopiero zabralam sie za pranie🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️, a mam juz dosc silne skurcze i jestem po sterydach na plucka synka. Zla jestem na siebie, ze tak to odwlekalam. Teraz chce tylko zdazyc z calym praniem i prasowaniem. Dwie pralki jeszcze i bede czuc sie troche bezpiecznie.
Co do szczepiena na krztusiec to ja mam nadzieje, ze bede miec 18.01. Ja juz kilka razy przelozylam to szczepienie, bo mi jakos tak nie pasowalo 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Chyba przez te zastrzyki z heparyny mam juz dosc igiel😂 -
Ja się nie szczepiłam w poprzedniej i tej też nie szczepiłam się. Lekarz mi nic nawet nie wspomniał.
Co sma to faktycznie dużo dzieci ma. Ostatnio zaangażowałam się w zbiórkę Fabianka przy okazji widziałam ile jest dzieci chorych
Dziewczyny trzymam kciuki które niedługo będą w szpitalu lub są już.
-
Edward1 wrote:U mnie noc też pełna wrażeń. Najpierw obudziły mnie drgawki, było mi tak strasznie zimno, cala się trzęsłam! Przykryłam się cala kołdrą i przeszlo po kilku/kilkunastu minutach! Potem dostalam bardzo silnych skurczy, trzy pod rząd. Jednak ciężko mi określić co to było, bo w pewnym momencie mialam wrażenie że to było takie orgastyczne 🤪🤷♀️ a przynajmniej jeden z nich!
Cos czuje ze jak zaczniemy się rozpakowywać to nienadarzymy z relacja na forum 😄
Na krztusiec i grupę szczepiłam się w 22tc
Sweetcake dzidziulek rzeczywiście słusznych rozmiarów. Powiem Ci ze odważna jestes ze idziesz n sn przy takiej wadze dziecka. To twoje pierwsze?
U mnie wczoraj był fatalny dzień a w nocy też obudziłam się z dreszczami i nadwrażliwością skóry. Mam nadzieję, że się nie rozchoruję bo jeszcze doszly do tego mdlości... -
BlackRose 89 wrote:U mnie obaj chłopcy urodzili się ponad 4kg (młodszy 4300) i nawet jakby teraz usg pokazało 4300 to nikt mi CC nie zaproponuje, bo lekarz mówi że do pół kilo więcej można urodzić sn.
Dla mnie to też ok bo CC boję się okropnie. Jedyne czego się boję to to, że będzie CC
Czy ktoś kojarzy czy Nifty wykrywa też ryzyko SMA?
Ja robiłam nifty I nie wykrywa sma niestety -
Vagabond wrote:U mnie wczoraj był fatalny dzień a w nocy też obudziłam się z dreszczami i nadwrażliwością skóry. Mam nadzieję, że się nie rozchoruję bo jeszcze doszly do tego mdlości...
XII.2012- 5tc [*]
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny kiedyś wstawiłam tu link. Mam w rodzinie dalszej przypadek SMA. Kuzyna dalszego córeczka to ma starsza córka jest zdrowa a młodsza ma SMA niedawno to jej stwierdzili mała nie chciała sama siadać ani chodzić początkowo lekarze mówili że ma czas że jest drobnej budowy i że niedługo zacznie napewno mała ma 15 miesięcy dowiedzieli się o tej chorobie pod koniec listopada świat się im zawalił po badaniu genetycznym na który wysłała ich profesor wyszło SMS ale walczą i próbują uzbierać na leczenie niewyobrażalną kwotę 9mln.. To jest coś strasznego
Boże straszne, bardzo współczuję każda choroba jest okropna .dlstego ja robię badanie bo jak coś chce wiedzieć od razu zanim może wystąpią objawy.oczywiscie liczę na to że mnie to nie spotka ani żadnej z nas I że nasze dzieci to okazy zdrowia -
Franiczka_ wrote:Dziewczyny wszystkie szczepiłyście się na krztusiec w ciąży?
Gagatka daj znać co powiedzą w szpitalu o tym białku. Będziesz pod opieką więc będzie dobrze 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 11:11
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕