LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudusia! wrote:Dziewczyny co są po drugich prenatalnych mam pytanie
Miałyście dwa różne skierowania na te badania?
Problem pojawił się taki ze kompletnie o tym zapomniałam że powinnam mieć to skierowanie ale gdzieś czytałam że czasem jedno wystarczało na dwa. I dzwoniłam już tam do tej kliniki co to robię ale pani która odebrała nie wie czy potrzebuje nowe skierowanie… mówię że robiłam u nich pierwsze badania i kompletnie o tym zapomniałam a też nikt się nie upomniał o to wcześniej 😂I ona nie wie i nie ma kogo teraz dopytać więc może lepiej jakbym miała to skierowanie…
I teraz jak to wyglądało u Was?
Mam opcję że jak moja gin da radę to będę mogła do niej podjechać wieczorem do gabinetu to może mi to wypisać ale jednak muszę do niej jechać prawie 40 km w jedną stronę…
Ewentualnie czy myślicie że jest szansa że się dogadam ze im dowiozę to skierowanie parę dni później po wizycie u mojej gin 😂jak coś to badania mam jutro więc mam mało czasu haha😂 -
Ja pytałam po pierwszych prenatalnych, czy na połówkowe będzie potrzebne osobne skierowanie i powiedzieli, że nie.
-
Nulka wrote:To chyba zależy od przychodni. W mojej jest jedno skierowanie na oba USG. Najlepiej zadzwoń i dopytaj 😊
No właśnie dzwoniłam dzisiaj i Pani do mnie że ona nie wie
Poszła dopytać i ta druga też nie jest pewna i wydaje im się że lepiej żebym je miała ale nie są pewne czy je potrzebuje…😂 -
Klaudusia! wrote:No właśnie dzwoniłam dzisiaj i Pani do mnie że ona nie wie
Poszła dopytać i ta druga też nie jest pewna i wydaje im się że lepiej żebym je miała ale nie są pewne czy je potrzebuje…😂
Jeśli skierowanie pierwsze nie obejmowało wyłącznie "badanie prenatalne I trymestru", i tym podobne, a bardziej ogólnie np. "diagnostyka prenatalna" to spokojnie jedno skierowanie wystarczy. No i dodatkowo program badań na NFZ obejmuje dwa badania jakby w pakiecie.marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
U mnie były dwa osobne skierowania i za każdym razem powtarzali, żeby mieć skierowanie. Podczas zapisywania się i w piątek jak dzwonili potwierdzić termin. Ale ja tam miałam na pierwszym zaznaczone, że USG 1 trymestru a teraz miałam USG 2 trymestru
Ilona.. lubi tę wiadomość
-
Kurczę właśnie nie pamiętam jak wyglądało to pierwsze skierowanie
Wiem tylko że moja gin wypisywała takie skierowanie typowo do tej placówki bo z nimi jakby współpracuje(ta karteczka była taka z logo tej kliniki)
Wydaje mi się że to było ogólne badania prenatalne a nie 1 czy 2 ale ręki nie dam sobie obciąć 😂
No właśnie ale jak one nie wiedzą to kto ma to wiedzieć tym bardziej że same o tym nie wspomniały jak się zapisywałam
Teraz nawet nikt nie dzwonił potwierdzać terminu… eh organizacja na wysokim poziomie 😂 -
xmadziax wrote:Dzień dobry dziewczyny!
Jak tak tylko zostawię wam info, że na H&M wyprzedaże do -60% 🫣🫣
Zastanawiam się czy ten kombinezon w rozmiarze 56 byłby okej na wyjście ze szpitala. Możecie doradzić?
https://zapodaj.net/plik-mY0Z4shqIg
Ja kupiłam taki, tylko że biały właśnie w rozmiarze 56 -
BuBu90 wrote:Ja kupiłam 2x 5 pak skarpetek i dwupak piżamek na zamek 😅 dużo fajnych rzeczy ale nie ma rozmiarów, niemniej dzięki Madzia ♥️ ja będę w grudniu prać, mam suszarkę bębnową i nie wiem czy będę prasować 🙈 może tylko te najbardziej pomięte ubranka a jak dam opcję w pralce i w suszarce "łatwe prasowanie" to nie powinny być wygniecione 😊 torbę do szpitala myślę że też w grudniu spakuję 😊 oczywiście kupować sobie można, zwłaszcza że dostałam kartę apteczną z PZU i trzeba wydać te pieniążki w aptece 🥰
To ja kupiłam pełno bodziaków 50 i 56 (bo już zamawiałam dwa tygodnie temu z HM i te 56 jakieś duże mi się wydawały) kupiłam spodnie dresowe, bluzy, piżamki i skarpetki, wszystko 500 zł 🫣annikana lubi tę wiadomość
-
Dobra słuchajcie tego… moja przyjaciółka zadzwoniła też do tej kliniki zapytać o to skierowanie i chyba odebrała inna pani bo już pewnym głosem odpowiedziała że nie potrzebuje nowego skierowania…😂teraz to jeszcze bardziej zgłupiałam 😂
pepa, Nulka lubią tę wiadomość
-
Ja też mam jedno skierowanie na dwa badania. Jak wyszłam z prenatalnych to od razu miałam iść do rejestracji i panie umówiły mnie na drugie podkreślając, że nie trzeba kolejnego skierowania bo na tym jednym zrobią i pierwsze i drugie 😊
pepa, Animka lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Klaudusia! wrote:Dziewczyny co są po drugich prenatalnych mam pytanie
Miałyście dwa różne skierowania na te badania?
Problem pojawił się taki ze kompletnie o tym zapomniałam że powinnam mieć to skierowanie ale gdzieś czytałam że czasem jedno wystarczało na dwa. I dzwoniłam już tam do tej kliniki co to robię ale pani która odebrała nie wie czy potrzebuje nowe skierowanie… mówię że robiłam u nich pierwsze badania i kompletnie o tym zapomniałam a też nikt się nie upomniał o to wcześniej 😂I ona nie wie i nie ma kogo teraz dopytać więc może lepiej jakbym miała to skierowanie…
I teraz jak to wyglądało u Was?
Mam opcję że jak moja gin da radę to będę mogła do niej podjechać wieczorem do gabinetu to może mi to wypisać ale jednak muszę do niej jechać prawie 40 km w jedną stronę…
Ewentualnie czy myślicie że jest szansa że się dogadam ze im dowiozę to skierowanie parę dni później po wizycie u mojej gin 😂jak coś to badania mam jutro więc mam mało czasu haha😂
Ja o to samo dzwoniłam .
Pani z recepcji powiedziała że moje pierwsze skierowanie które u nich jest obowiązuje również na drugie badanie
Więc skierowanie które miałam na pierwszych obowiązuje również na drugich - w moim przypadku to skierowanie zostało u nich
Kraków - ul.Rozrywki -
Też się rano obkupiłam w piżamki na suwak w HM
Robił ktoś szczepienie na krztusiec w medicover ?
Ja jutro drugie prenatalne a od dziś na zwolnieniu, nie wiem co ze sobą zrobićStarania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
Ja tak samo. Miałam jedno skierowanie i po pierwszych prenatalnych od razu podeszłam do recepcji i zapisałam się na drugie 😊
-
A jeśli chodzi o spanie - to wiadomo, że nie są polecane żadne kocyki itd. Wiec wtedy dziecko śpi w pajacyku i np. śpiworku/otulaczu?
-
Oki dziękuję bardzo dziewczyny!!❤️❤️
Jak widać praktycznie wszędzie było potrzebne tylko jedno skierowanie, więc może ta pani pierwsza co odebrała to nie była poinformowana i wprowadziła mnie w błąd 😒
Także nie załatwiam tego skierowania, najwyżej będę się jutro wykłócać i im dowiozę parę dni później 😂 -
Ja zamówiłam dzisiaj takie cud:
https://zapodaj.net/plik-HC1SJJ4Vys
Miałam w koszyku jeszcze dwupak piżamek rozmiar 62, ale wyprzedane jak już miałam zamawiać 😅annikana lubi tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10 wizyta ✅
•18.11 wizyta ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
My po wizycie 😁 Elizka serio jest uparta. Oglądaliśmy ją pierwszy raz w 3D 😍 ale oczywiście musiała się zasłonić rączkami, przecież nikt nie będzie jej oglądał 🤣🤣🤣
Wszystko dobrze, szyjka długa i wszystko pozamykane. Macica miękka, oby tak dalej 😍
Martysiaczki, w wolnej chwili proszę o wpisanie następnej wizyty na 29.10 ☺️ dziękujęBuBu90, xmadziax, annikana, Palcia, martysiaczki, Animka, JoAnn, Nulka lubią tę wiadomość