Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTY 2025
Odpowiedz

LUTY 2025

Oceń ten wątek:
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: 12 października, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murilega wrote:
    Dzięki! Czy możesz dać znać coś więcej czemu taki super? Coś tam znalazłam po angielsku, ale niewiele w sumie a w Polsce jeszcze nikt go nie zaprezentował 😅

Napiszę coś więcej jak mąż wróci do domu 😃
    Chyba, że on też nie może mówić za wiele do premiery.. 🫣 dam znać😃

Betty29 - taak, wózki, foteliki, spacerówki i inne cuda.

Dlatego pisałam, że jak któraś jest z Wawy i planuję nowy wózek to przejedźcie się do sklepu x po wycenę i wtedy do Bobo to może uda Wam się jeszcze taniej kupić. A z tego co słyszę to się udaje ! 😃 szkoda przepłacać bo i tak czeka nas sporo wydatków.

Ostatnio mąż mi mówił, że przyszedł ktoś ode mnie ( może ze Styczniowego bo tam też się udzielam - bo planuję urodzić w styczniu hahaha) i dał dziewczynie fajny rabat, że z pewnością była zadowolona..

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    19.09- USG połówkowe 370g
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 12 października, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona.. wrote:
    Pomoge ! Joolz Hub 2 😃 mąż mówi, że kocur według niego i gdyby wiedział, że to wyjdzie to byśmy nie brali e-priama od cybexa 😂 więc no jak on tak mówi, to musi serio być super.

Właśnie go oglądałam, fajny! Ciekawe kiedy będzie w Polsce

preg.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 12 października, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała mało wrażeń / właśnie znalazłam u siebie kleszcza 🫣 Mąż go wyjął i teraz przez miesiąc będę się modlić żeby mi żaden rumień nie wyszedł 🙄

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵
    👧🏻11.2016 M 🩷
    👧🏻12.2019 M 🩷
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Murilega Autorytet

Wysłany: 12 października, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona.. wrote:
    Napiszę coś więcej jak mąż wróci do domu 😃
    Chyba, że on też nie może mówić za wiele do premiery.. 🫣 dam znać😃

Betty29 - taak, wózki, foteliki, spacerówki i inne cuda.

Dlatego pisałam, że jak któraś jest z Wawy i planuję nowy wózek to przejedźcie się do sklepu x po wycenę i wtedy do Bobo to może uda Wam się jeszcze taniej kupić. A z tego co słyszę to się udaje ! 😃 szkoda przepłacać bo i tak czeka nas sporo wydatków.

Ostatnio mąż mi mówił, że przyszedł ktoś ode mnie ( może ze Styczniowego bo tam też się udzielam - bo planuję urodzić w styczniu hahaha) i dał dziewczynie fajny rabat, że z pewnością była zadowolona..
    Ja zamierzam już przyjść z całą listą bo widziałam że na stronie to i lozeczka i wanienki. 😅 Od razu wszystko byłoby z głowy, pytanie czy karta płatnicza wytrzyma. 😂 Jedyne o co trochę się martwię to dopasowanie fotelika, bo w gruncie rzeczy parking nie tak blisko a wolałabym sprawdzić czy zarówno nosidło jak i następny pasują za nim kupię i nie chciałabym nikogo ganiac wte i we wte. Ale zanim to to wypadałoby ciut ograniczyć listę fotelików z 5 do 2, maksymalnie 3. 😅

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅

Leki: Acard,

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • kropeleczka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia z tymi kleszczami . Już zimno , a one jeszcze grasują.

Dziewczyny niedawno pisałyscie o wanienkach składanych na stelażu. Nie zapisałam sobie a bardzo mi się spodobały. Podawany był chyba link do nich... Możecie przypomnieć nazwę?

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 12 października, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Jakbym miała mało wrażeń / właśnie znalazłam u siebie kleszcza 🫣 Mąż go wyjął i teraz przez miesiąc będę się modlić żeby mi żaden rumień nie wyszedł 🙄

A nie chcesz go wysłać do badania?
    Wiem, że badanie nie daje 100% pewności, no ale zawsze może dać odpowiedź czy się bardziej monitorować…

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: 13 października, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murilega wrote:
    Ja zamierzam już przyjść z całą listą bo widziałam że na stronie to i lozeczka i wanienki. 😅 Od razu wszystko byłoby z głowy, pytanie czy karta płatnicza wytrzyma. 😂 Jedyne o co trochę się martwię to dopasowanie fotelika, bo w gruncie rzeczy parking nie tak blisko a wolałabym sprawdzić czy zarówno nosidło jak i następny pasują za nim kupię i nie chciałabym nikogo ganiac wte i we wte. Ale zanim to to wypadałoby ciut ograniczyć listę fotelików z 5 do 2, maksymalnie 3. 😅

Mam info o tym nowym super wózku : ogólnie to wysoka jakość wykonania, te elementy w wózku idealnie spasowane, rewelacyjnie się prowadzi po nierównosciach ( lasy, ścieżki ), ma system który powoduje, że te koła nie wariują na kamykach tylko ładnie się prostują no i 10 lat gwarancji i połowę tańszy niż e-Priam 😃

Myślę, że po samym „ wywiadzie” ograniczysz się do 3 😃 zawsze można postawić auto prawie pod drzwiami na awaryjnych 😂 na same przymiarki. To nie jest ruchliwa ulica tylko jakaś osiedlowa jak dobrze kojarzę 😃

Murilega lubi tę wiadomość

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Możesz przebadać kleszcza

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 października, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:
    Tragedia z tymi kleszczami . Już zimno , a one jeszcze grasują.

Dziewczyny niedawno pisałyscie o wanienkach składanych na stelażu. Nie zapisałam sobie a bardzo mi się spodobały. Podawany był chyba link do nich... Możecie przypomnieć nazwę?
    Primabobo 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleszcza na szczęście miałam max 20min aktualnie nie mam nawet śladu, więc myślę że będzie dobrze. Badanie kleszcze ponoć nie ma sensu bo nawet jeśli jest nosicielem nie znaczy że zaraził 🤷🏻‍♀️
    Dzieciaki człowiek obejrzał od stop to głów a tu widzicie… w ogóle pierwszy kleszcz w moim życiu 🫣

oloska lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵
    👧🏻11.2016 M 🩷
    👧🏻12.2019 M 🩷
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Aniaaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty29 wrote:
    Piękny. U nas nie mają ich stacjonarnie. Też na początku go chciałam bo Sandra Kubicka go wychwalała.
    Tych Cyber fotelików jest kilka z basa.
    Dziś przyszły moje akcesoria do pokoju dla małego. Wiklinowe koszyki na przewijak. I naklejki na ścianę. Aaa i torba do szpitala MAMA 😍.
    Ania które łóżeczko i komodę kupiłaś?
    Klaudusia - będziemy miały ten sam wózek. A co do fotelika to mogę mieć problem. Mój mąż sprzedaje skuto i szuka czegoś rodzinnego. Możliwe, że Cybex nie będzie pasował do naszego aktualnego auta.

Poszliśmy w prostotę - łóżeczko Gulliver i najprostsza komoda Malm :)

pepa lubi tę wiadomość

👫 30/31
    🫄🩵 2025
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: 13 października, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaa94 wrote:

Planujesz na tej komodzie montować przewijak ? W sumie mam 2 Malm w domu kupione zaraz po wprowadzeniu się aby nie żyć na pudłach i chyba też wezmę ją do pokoju maluszka ;)

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym

preg.png
  • Aniaaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów o których pisałyście, to może głupie pytanie 😅 ale jak kupiliśmy wczoraj przewijak to zastanawialiśmy "jak to się robi" tzn czy lepiej kupić na niego jakiś pokrowiec np w Ikei takie są i czyścić ten pokrowiec czy do każdego przewijania rozkładać po prostu podkład? Sam przewijak też jest wykonany z takiego śliskiego materiału że podejrzewam da się dobrze wyczyścić no ale chyba jednak lepiej mieć jakąś dodatkowa warstwę żeby nie zniszczył się za szybko 😀

👫 30/31
    🫄🩵 2025
  • Aniaaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona.. wrote:
    Planujesz na tej komodzie montować przewijak ? W sumie mam 2 Malm w domu kupione zaraz po wprowadzeniu się aby nie żyć na pudłach i chyba też wezmę ją do pokoju maluszka ;)

Nie, nie mamy niestety tyle miejsca - komoda będzie stała w docelowym pokoju dziecka a u nas w sypialni będzie łóżeczko i przewijak nakładany na łóżeczko :)

👫 30/31
    🫄🩵 2025
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 13 października, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaa94 wrote:
    Co do podkładów o których pisałyście, to może głupie pytanie 😅 ale jak kupiliśmy wczoraj przewijak to zastanawialiśmy "jak to się robi" tzn czy lepiej kupić na niego jakiś pokrowiec np w Ikei takie są i czyścić ten pokrowiec czy do każdego przewijania rozkładać po prostu podkład? Sam przewijak też jest wykonany z takiego śliskiego materiału że podejrzewam da się dobrze wyczyścić no ale chyba jednak lepiej mieć jakąś dodatkowa warstwę żeby nie zniszczył się za szybko 😀
    Nie ma głupich pytań ❤️
    Ja na przewijaku miałam zawsze pokrowiec (takie ala prześcieradło na gumce) a zamiast podkładów sobie pieluchę tetrowa podkładałam :) to wystarczyło bo serio rzadko się zdarzają takie awarie że cały przewijak do ogarnięcia 😅

Aniaaa94 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵
    👧🏻11.2016 M 🩷
    👧🏻12.2019 M 🩷
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 13 października, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Widzę, że lecicie pięknie z wyprawkami 😉 effords, super wygląda Twoja lista ubranek które masz, myślę że jest to wystarczające na start, a przy okazji zanim bedziesz kupować coś dalej/więcej, to zobaczysz co Wam najbardziej pasuje. Czy body i spodenki, czy pajacyki, czy śpioszki.

Annikana, jak się czujesz, lepiej coś?

Murilega, piękne cukry 💪

Nulka, kurde, współczuję kleszcza, przerażają mnie dziady, obserwuj miejsce, mam nadzieje ze będzie ok ❤️

Co do podkładów mam takie same doświadczenia jak annikana, brałam zawsze te akurat najtańsze. Za to te podpaski poporodowe które też są nazywane podkładami 😅 fajne są z canpola, takie w białym opakowaniu podpisane night. Majtki lubiłam z Horizona, ale polecam brać rozmiar większe.
    Za to szalenie Wam polecam, zwłaszcza tym które nie mają zaplanowanych cc, butelkę do podmywania (jest z Lansinoh, Frida, czy jakiś inny no name). Ja używałam od porodu przez 3 albo i 4 tygodnie, po każdym skorzystaniu z toalety zamiast podcierania papierem, polanie krocza letnią/ciepłą wodą i osuszenie (ja używałam ręczników papierowych, ale widziałam kilka stron temu polecajkę takich fajnych, jednorazowych, miękkich ręczniczków z firmy Tami, myślę że to nawet lepsza opcja). Nie mam doświadczenia z pianką ginexid, bo nie lubię efektu mentolowego/mrożenia, a to podobno takie jest. Serio, złoto.

Aniu, ja na przewijak taki ze śliską powłoką miałam nałożony podkład jednorazowy, który po zabrudzeniu zmieniałam na nowy. Myślałam o prześcieradełku frotte, ale na początku wpadek jest tak dużo, że ciągle byłby w praniu.

A ja mam weekend marzeń, wczoraj i dziś siedzę na zajęciach ze studiów które właśnie zaczęłam i jaram się niesamowicie 😁 wyjście z domu na tak długo po ponad roku w domu jest mega wow 😁

Pozdrawiam i dużo zdrówka dla chorowitków ❤️

pepa, efforts_⭐️, annikana, Aniaaa94, martysiaczki lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 13 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaa94 wrote:

Mi chodziło o podkłady do szpitala dla mnie 😉

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 13 października, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    Hej dziewczyny!
    Widzę, że lecicie pięknie z wyprawkami 😉 effords, super wygląda Twoja lista ubranek które masz, myślę że jest to wystarczające na start, a przy okazji zanim bedziesz kupować coś dalej/więcej, to zobaczysz co Wam najbardziej pasuje. Czy body i spodenki, czy pajacyki, czy śpioszki.

Annikana, jak się czujesz, lepiej coś?

Murilega, piękne cukry 💪

Nulka, kurde, współczuję kleszcza, przerażają mnie dziady, obserwuj miejsce, mam nadzieje ze będzie ok ❤️

Co do podkładów mam takie same doświadczenia jak annikana, brałam zawsze te akurat najtańsze. Za to te podpaski poporodowe które też są nazywane podkładami 😅 fajne są z canpola, takie w białym opakowaniu podpisane night. Majtki lubiłam z Horizona, ale polecam brać rozmiar większe.
    Za to szalenie Wam polecam, zwłaszcza tym które nie mają zaplanowanych cc, butelkę do podmywania (jest z Lansinoh, Frida, czy jakiś inny no name). Ja używałam od porodu przez 3 albo i 4 tygodnie, po każdym skorzystaniu z toalety zamiast podcierania papierem, polanie krocza letnią/ciepłą wodą i osuszenie (ja używałam ręczników papierowych, ale widziałam kilka stron temu polecajkę takich fajnych, jednorazowych, miękkich ręczniczków z firmy Tami, myślę że to nawet lepsza opcja). Nie mam doświadczenia z pianką ginexid, bo nie lubię efektu mentolowego/mrożenia, a to podobno takie jest. Serio, złoto.

Aniu, ja na przewijak taki ze śliską powłoką miałam nałożony podkład jednorazowy, który po zabrudzeniu zmieniałam na nowy. Myślałam o prześcieradełku frotte, ale na początku wpadek jest tak dużo, że ciągle byłby w praniu.

A ja mam weekend marzeń, wczoraj i dziś siedzę na zajęciach ze studiów które właśnie zaczęłam i jaram się niesamowicie 😁 wyjście z domu na tak długo po ponad roku w domu jest mega wow 😁

Pozdrawiam i dużo zdrówka dla chorowitków ❤️

O mam te podkładki podpaski też canpol właśnie, akurat zamawiać chce te podkłady na łóżko ale tyle tego 🤣 nie wiadomo co wybrać. Dobrze, że mówicie że są wszystkie ok.
    O tej buteleczce słyszałam też super opinie, dzięki ☺️

oloska lubi tę wiadomość

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaa94 wrote:

Też kupiłam komodę malm 😁

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona.. wrote:

Ja tak właśnie chce zrobić. Dokupię nakładkę na komodę i będzie idealnie 👌

Ilona.. lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ