LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Everka, u mnie póki co też z plamieniem spokój. Lekarz powiedział, że nic niepokojącego tam nie widzi. Bardzo współczuję rwy. Ja cierpiałam kiedyś na barkową i ból był okropny, a w ciazy, gdy nie można się poratować żadnymi mocniejszymi lekami to już totalny dramat. 😔 Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej odpuściło.
-
pepa wrote:Sarenka2023, mnie mój mały tez strasznie kopie i jest to dla mnie coraz bardziej bolesne. Czasami mam wrażenie, jakby się zapierał i rozciągał. Innym razem znajdzie sobie jakiś czuły punkt, np. w dole brzucha lub za pępkiem i tam majstruje, wtedy to strasznie kłuje. Gdy się rozszaleje, to widać jak brzuch podskakuje i unosi się tam gdzie kopie. Myślałam, że te ruchy będą na początku takie bardziej subtelne, a tu zaczelo się nagle i z przytupem. 🫣 W dodatku wieczorami robi mi się taki twardy, napięty brzuch i przewracam się z boku na bok z bólu. Musiałam no spe dziś zażyć, bo nie wytrzymywałam juz tego.
Mam dokładnie tak samo. Co wieczór od kilku dni brzuch napięty, twardy. -
pepa wrote:Everka, u mnie póki co też z plamieniem spokój. Lekarz powiedział, że nic niepokojącego tam nie widzi. Bardzo współczuję rwy. Ja cierpiałam kiedyś na barkową i ból był okropny, a w ciazy, gdy nie można się poratować żadnymi mocniejszymi lekami to już totalny dramat. 😔 Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej odpuściło.
-
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie komody😊
Chyba najlepiej jak sobie podjadę i zobaczę jak ona na żywo wygląda, przymierze się do tych wysokości i zobaczę z którą lepiej no i czy wgl ją bierzemy jak mówicie że z jakością tak średnio
Także czeka mnie wycieczka do ikei w najbliższych dniach 😍 -
efforts_⭐️ wrote:Mam dokładnie tak samo. Co wieczór od kilku dni brzuch napięty, twardy.
Mam to samo! I gdyby nie forum to nie wiedziałabym co się dzieje, co to jest 😆 Wcześniej mówiłam do męża że mały ciśnie mi na pęcherz, a to właśnie było twardnienie czyli… skurcz? Tak wyczytałam że to te skurcze przepowiadające i że to normalne, fizjologiczne. Nie boli, ale jest tak mega dziwnie. Ściśnie brzuch , trzyma trzyma i puszcza, brzuch wtedy jak kamień.Naturalne starania od 14r
Aktualnie endometrioza, nasienie ok
4 stymulacje IVF, 6 transferów
Mamy 3 mrozaki bardzo dobrych klas 🥰🥳
20.05.2024 transfer FET 4.1.2
4dpt-cień na teście
5dpt-3 pozytywne testy, beta 16,1
6dpt-dwie widoczne krechy
7dpt-beta 80,2
8dpt-beta 145 🚀🍀 prog 34,80
9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
11dpt-beta 851,2 🤞🤞
14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
18dpt-beta 12706 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ♥️🍀🤞
23dpt- jest Kropek CRL 0,37cm i serduszko ❤️ 37dpt - kropek 2,1cm 🥰😍
Nifty pro-zdrowy chłopiec ♥️😍🥰
USG prenatalne-ok 🍀
Czekamy na Ciebie Maksiu ♥️🥰
-
efforts_⭐️ wrote:Dziewczyny, może któraś z Was już kupiła i ma do polecenia śpiworek do spania i otulacz do fotelika? Przeglądałam już tyle ofert i ciągle nie potrafię się zdecydować 🫣
Śpiworek taki do domu do spania? Mam dwa, jeden gruby na zimę, drugi cieniutki gdy będzie cieplej troszkę.
Otulasz do fotelika kupiłam na jukki, ale mam też śpiworek zimowy na spacery (też może posłużyć do fotelika) kupiony na babyland.ElizKa lubi tę wiadomość
Naturalne starania od 14r
4dpt-cień na teście
7dpt-beta 80,2
9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
11dpt-beta 851,2 🤞🤞
14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
USG prenatalne-ok 🍀
-
Ja też melduję się po dzisiejszej wizycie, wszystko jest jak najbardziej w porządku, Bianka była dziś najbardziej fotogenicznym dzieckiem na badaniach, lekarz był zachwycony jak wszystko pięknie pokazywała, nawet jakieś struktury żylne (nie pamiętam jakie), których zwykle się nie pokazuje na usg, bo jest z tym spory problem, a u niej nawet to było widać od razu i idealnie 😅
Ale z najważniejszych informacji to z wagą jest już w porządku, dobiła do 30 centyla (2 tyg temu na prenatalnych było lekkie zaniepokojenie lekarki, bo była ledwo w 12 centylu i mieliśmy powtórzyć pomiar po 2 tyg) i dziś waży 480g ♥️ I co jeszcze zabawniejsze, ważyłam dziś rano jedną ze swoich świnek morskich i waży dokładnie tyle samo co Bianka
https://zapodaj.net/plik-tU8T24LwRzBuBu90, annikana, xmadziax, Pati96, Karo1992, pepa, Klaudusia!, Sarenka2023, Animka, Nicia, oloska, oloska, Izabell155, Aniaaa94, JoAnn, martysiaczki lubią tę wiadomość
-
dealie wrote:Ja też melduję się po dzisiejszej wizycie, wszystko jest jak najbardziej w porządku, Bianka była dziś najbardziej fotogenicznym dzieckiem na badaniach, lekarz był zachwycony jak wszystko pięknie pokazywała, nawet jakieś struktury żylne (nie pamiętam jakie), których zwykle się nie pokazuje na usg, bo jest z tym spory problem, a u niej nawet to było widać od razu i idealnie 😅
Ale z najważniejszych informacji to z wagą jest już w porządku, dobiła do 30 centyla (2 tyg temu na prenatalnych było lekkie zaniepokojenie lekarki, bo była ledwo w 12 centylu i mieliśmy powtórzyć pomiar po 2 tyg) i dziś waży 480g ♥️ I co jeszcze zabawniejsze, ważyłam dziś rano jedną ze swoich świnek morskich i waży dokładnie tyle samo co Bianka
https://zapodaj.net/plik-tU8T24LwRz
Gratuluję 🥰🥰dealie lubi tę wiadomość
-
dealie wrote:Ja też melduję się po dzisiejszej wizycie, wszystko jest jak najbardziej w porządku, Bianka była dziś najbardziej fotogenicznym dzieckiem na badaniach, lekarz był zachwycony jak wszystko pięknie pokazywała, nawet jakieś struktury żylne (nie pamiętam jakie), których zwykle się nie pokazuje na usg, bo jest z tym spory problem, a u niej nawet to było widać od razu i idealnie 😅
https://zapodaj.net/plik-tU8T24LwRzdealie lubi tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. 817g uparciucha 🩵👦🏻
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
Sarenka2023 wrote:Śpiworek taki do domu do spania? Mam dwa, jeden gruby na zimę, drugi cieniutki gdy będzie cieplej troszkę.
Otulasz do fotelika kupiłam na jukki, ale mam też śpiworek zimowy na spacery (też może posłużyć do fotelika) kupiony na babyland.
Tak, do spania. Te co kupiłaś fajne? Te do fotelika też oglądałam na jukki i na wielu innych stronach i się zastanawiam skąd takie rozbieżności w cenach 😬 -
https://zapodaj.net/plik-tU8T24LwRz
Naprawdę ładne zdjęcie wyszło ♥️ gratulacje dobrych wieści 🥰dealie lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Gratuluję wczorajszych udanych wizyt! ❤️
Ja w nocy miałam chwile grozy. Wczoraj miałam mega intensywny dzień, dużo załatwiania, trochę noszenia, dużo się działo. Wieczorem padłam jak zabita. Obudziła mnie córka 5:20 i z przerażeniem stwierdziłam, że nie pamiętam, czy wieczorem czułam synka, i w nocy też mnie nie obudzi. Więc pukam w brzuch, miziam, cisza. Już mi się ciepło robi, już wiecie, stres milion, a tam dalej nic. Dobra, wzięłam głębokie oddechy i zaczynam sobie w myślach do niego mówić, że hej misiu mały, mama tu potrzebuje żebyś dał znać, że jest ok. I po chwili ruszył z kopniakami. Aż się popłakałam z ulgi. Niby podświadomie czułam, że wszystko jest ok, ale jednak...
Efforts, pewnie trochę różnic w cenie to kwestia po prostu firmy i tyle 🙈 Ale częściowo to pewnie też jakość materiału, czy to bawełna i jaka gramatura, czy może muślin albo bambus, jakość szycia może itd itp.Ilona.. lubi tę wiadomość
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
efforts_⭐️ wrote:Tak, do spania. Te co kupiłaś fajne? Te do fotelika też oglądałam na jukki i na wielu innych stronach i się zastanawiam skąd takie rozbieżności w cenach 😬
Myślę że fajne, ten zimowy jest spoko bo taki grubiutki ciepły. Co do otulaczy, ja jakoś nie rozkminialam za mocno bo dziecko może być w otulaczu, kocyku czy tym śpiworku a zimą też nie będzie wieczna.
Właśnie siedzę pod szpitalem i czekam na pierwsze pobranie na krzywą cukrową. Z głodu chce mi się rzygac, ciekawe co będzie po glukozie.
Naturalne starania od 14r
4dpt-cień na teście
7dpt-beta 80,2
9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
11dpt-beta 851,2 🤞🤞
14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
USG prenatalne-ok 🍀
-
Hej.
Ja mam ten
https://bolo.pl/produkt/otulacz-do-fotelika-szary/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw68K4BhAuEiwAylp3kqOfyjlLkjjYzjRdS6ktz0dS42xIPQtOZ-49LQ-a5tAXcd7S_BtLIBoCHYoQAvD_BwE
Kupiłam przy poprzednim dziecku (zaluje, ze nikt mnie nie namowil przy pierwszym;) z polecenia i jestem nim bardzo oczarowana. Wsadzałam go też do wózka.
Myślę, że jakikolwiek otulacz i tak będzie lepszy niż kocyk. Ja się męczyłam tak z pierworodnym bo nie wiedziałam że jest takie fajne rozwiązanie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 07:33
-
Też melduję się po wizycie, mały ładnie rośnie, mój brzuch też więc wszystko git. 31.10 mamy takie USG dodatkowe i liczę, że wtedy uda się dużo ładnych fotek zrobić, bo dziś tak bardziej kontrolnie został sprawdzony. Szyjka długa więc napinaniem brzucha mam się przrzejmowac póki nie boli. Lekarz nazwał to "treningiem do porodu" 😅
annikana, Animka, Klaudusia!, dealie, xmadziax, pepa lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Murilega wrote:Też melduję się po wizycie, mały ładnie rośnie, mój brzuch też więc wszystko git. 31.10 mamy takie USG dodatkowe i liczę, że wtedy uda się dużo ładnych fotek zrobić, bo dziś tak bardziej kontrolnie został sprawdzony. Szyjka długa więc napinaniem brzucha mam się przrzejmowac póki nie boli. Lekarz nazwał to "treningiem do porodu" 😅
Gratuluję 😍
Ja akurat na ostatniej wizycie też miałam piekne zdjęcia malutkiej 😁 cieszę się, bo to fajna pamiątka. Co usg tak naprawdę jest coraz bardziej widać, że to taki mały człowieczek 😊