X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTY 2025
Odpowiedz

LUTY 2025

Oceń ten wątek:
  • Animka Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś od dwóch dni nie mogę sobie miejsca znaleźć jak już usiądę. Jakoś się robi nie wygodniej mala mocno kopie. Ale to tak po południu jak już jestem po zakupach, gotowaniu. Wieczorem staramy się chodzić na spacery, mam nadziejw, że jeszcze jakoś wrócę w miarę do siebie.

Bubu współczuję, mam nadzieje, ze lekarz coś wymysli by pomóc z tymi wynikami.
    O której masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 17:52

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka wrote:
    Ja coś od dwóch dni nie mogę sobie miejsca znaleźć jak już usiądę. Jakoś się robi nie wygodniej mala mocno kopie. Ale to tak po południu jak już jestem po zakupach, gotowaniu. Wieczorem staramy się chodzić na spacery, mam nadziejw, że jeszcze jakoś wrócę w miarę do siebie.

Bubu współczuję, mam nadzieje, ze lekarz coś wymysli by pomóc z tymi wynikami.
    O której masz wizytę?
    O 15 😊

Animka lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • ElizKa Koleżanka

Wysłany: 4 listopada, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem z Wami na bieżącą ale ostatnio mało pisze bo choruje (przeziębienie)🤧

Bluebell za 3/4 tygodnie idę na badanie dna oka, skierowanie już mam.Miałam podklejenie siatkówki (ostre treningi silowe). Dam znać czy również będę mieć CC czy SN

Lekarz prowadzącą musi mieć papier od lekarza badającego oko i dopiero na podstawie tego zaleca CC.
    Z wynikami i skoerowaniem od lp w niektórych szpitalach trzeba zapisać się na kwalifikacje do takiego porodu max do 32tc.

Jestem chętna do czatu👋

W końcu wyliczyłam rzeczy które mamy już zakupione i jest ogromna lista.
    Jeśli chcecie mogę tutaj wrzucić ale to będzie lista na całą stronę lub na priv wysłać.

Chciałabym niezmiernie podziękować naszej koleżance
    Ilonie
    i jej mężowi🥰🤗Ilona która napisała mi jakiś czas temu gdzie kupić wózek.
    Kupiłam zestaw gondola, koła, spacerowka+ fotelik samochodowy -Cybex priam 4.0 i fotelik cloud z i size cybex z wkładką premium i bazą.
    Dziękuję Ci za to bo bez Ciebie nie kupiłabym tego w tak super cenie i miejscu ❤️❤️❤️

annikana, Nulka, Murilega, Ilona.., bluebell lubią tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobacz co szpital to obyczaj - mi najpierw mówiono że po 32 mam przyjść się zapisać z tym że ja stan po 3 CC więc tu nikt nawet nie dyskutuje 🤷🏻‍♀️

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵
    👧🏻11.2016 M 🩷
    👧🏻12.2019 M 🩷
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Nicia Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effort ja też mam takie stany jak ty os 3-4 dni.
    Mała tez mniej się rusza i zastanawiam się czy to pora na lekarza. Ale byłam w poniedziałek tydzien temu i było wszystko ok. Ból brzucha i stawianie się mam ciągle. Ciężko mi się nawet poruszać.

Na pewno chce iść do kardiologa bo ciężko mi się oddycha. Nie jestem w stanie normalnie zjeść i zajadam pustymi kaloriami ze słodyczy.

Bubu to możemy sobie przybic piątkę. Ja tez mam niska hemoglobine mimo brania tego żelaza. Lekarz mi przepisał inny lek i mam nadzieję że mi on pomoże. Myślę, że za tydzień zrobię krew żeby to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 20:47

• Nicia Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie jestem za telegramem ( dlugo używałam w pracy) bo to kolejna apka tylko dla jednego czata. Mi się osobiście dobrze sprawdza messenger albo whatsup.

A ideą powstania prywatnej grupy nie ma być zachowanie anonimowości tylko właśnie poznanie się. Dzielenie informacjami czy zdjeciami bez obawy, ze wyplyna poza grupe. Zazwyczaj są one kameralne i jeżeli zaskoczą to na lata.

Któraś z Was pisała, że nie ma żadnych apek. W obecnych czasach w żłobkach czy przedszkolach większość grup, zdjęc i informacji dostaje się właśnie przez whatssup czy fb. Tez długo wzbraniałam się przed tym, ale jak widać jest to nieuniknione :)

Animka, Pati96, annikana, efforts_⭐️, martysiaczki, Nulka lubią tę wiadomość

• Eveline Znajoma

Wysłany: 4 listopada, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂
    Chciałam tylko dać znać po wizycie, że moje maleństwo ma się bardzo dobrze ♥️ Miedniczki nerkowe nie będą mi już zajmować myśli, bo w przypadku jednej sytuacja się nie zmieniła (ten sam wymiar), a druga zmalała - "wada" się nie powiększa i to jest najważniejsze, lekarz jest zupełnie spokojny, więc ja już też. Powiedział, że na pewno po porodzie będzie to do kontroli nefrologicznej, ale mam traktować to raczej jako profilaktykę.
    Mała w trakcie badania obróciła się 3 razy, ale nawet razu nie pokazała buzi do zdjęcia 😅
    Wagę oceniono na 803g, czyli średniaczek i oby tak zostało 😀
    Bardzo uspokoiła mnie ta wizyta i szczerze życzę każdej z Was wyłącznie takich!🍀

pepa, annikana, Ilona.., Iza97, Animka, Pati96, Murilega, Paulina1106, Agata@, Nulka, Nicia, Awry1990, Aniaaa94, ElizKa, JoAnn lubią tę wiadomość

• kropeleczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wybieram się jutro na badania krzywej cukrowej 🙈 trzymajcie za mnie kciuki żeby poszło gładko. Zazdroszczę tym co mają już za sobą to badanie. Ja będę miała wsparcie w mężu. Jedzie ze mną i na dodatek namówiłam go żeby sobie również zrobił obciążenie glukoza 🤣 coś mi u niego te cukry nie pasują więc lepiej sprawdzić. Ja pewnie wyniki poznam dopiero 21.11 kiedy będę miała wizytę u mojego ginekologa . No chyba że wyjdą tragicznie i będą dzwonić ,że coś nie tak. Spodziewam się wszystkiego bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążowa , a w drugiej już nie ...🤔 Mój organizm balansuje 🙈🥴 szczerze...nie wiem od czego to zależy... Także trzymajcie kciuki. Dam znać jak mi poszło. Najbardziej się boje ,że 🤢🤮 i będę musiała powtarzać.

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicia wrote:
    Effort ja też mam takie stany jak ty os 3-4 dni.
    Mała tez mniej się rusza i zastanawiam się czy to pora na lekarza. Ale byłam w poniedziałek tydzien temu i było wszystko ok. Ból brzucha i stawianie się mam ciągle. Ciężko mi się nawet poruszać.

Na pewno chce iść do kardiologa bo ciężko mi się oddycha. Nie jestem w stanie normalnie zjeść i zajadam pustymi kaloriami ze słodyczy.

Bubu to możemy sobie przybic piątkę. Ja tez mam niska hemoglobine mimo brania tego żelaza. Lekarz mi przepisał inny lek i mam nadzieję że mi on pomoże. Myślę, że za tydzień zrobię krew żeby to sprawdzić.

Dokładnie opisałaś to co właśnie czuję. Też tydzień temu miałam wizytę, mówiłam o tym brzuchu, ale lekarz kazał obserwować i jak się nasilą, to iść od razu na IP, tylko właśnie nie wiem czy to już się nasiliło czy jest cały czas tak samo 😑 no i też ostatnio mi się ciężko oddycha i też bez znaczenia czy siedzę czy leżę. Myślałam, że to przez duży brzuch, ale w sumie męczyć się tak jeszcze 3 miesiące, to też średnia opcja

preg.png
  • pepa Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak cenię sobie anonimowość, więc pisanie na forum póki co mi odpowiada. Nie zarzekam się, że nie dołączę, ale na pewno musiałabym to jeszcze przemyśleć.

Eveline, wspaniałe wieści. 🥰

Eveline lubi tę wiadomość

🙍‍♀️35 🙎🏻‍♂️38
    TP 19.02.2025 💙
    Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150

11.06 ⏸️
    21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
    5.07 1 cm (7+2) 💗
    19.07 2,41 cm (9+2)
    13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
    15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
    29.10 573 g (23+6)

preg.png
  • Eveline Znajoma

Wysłany: 4 listopada, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efforts_⭐️ wrote:
    A jeszcze Wam powiem, że przez ostatnie dni łapią mnie straszne skurcze brzucha. Trwają chwile, ale trochę mnie niepokoją. Do tego w nocy drętwienie nóg 🥴 i tak mam od tych 3 dni.

Ja podobnie jak Asiex biorę dużo magnezu (5 tabletek magnezu chelatowanego + 5 tabletek aparginu) i jeśli zdarzy mi się wziąć znacznie mniej to mam analogiczne objawy do Twoich. Lekarz na początku zalecił mi dużo mniejsze dawki, ale sama je zwiększyłam, a on mówi, że w tym przypadku wiem lepiej 😜 dodam też, że na początku ciąży miałam objawy tężyczkowe (drętwienie/mrowienie jednej połowy ciała) i dlatego moje dawki magnezu musiały być od początku słuszne, zwiększałam sama aż do ustąpienia objawów.

• pepa Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś na wizycie z mężem, bo bałam się, że mogę zasłabnąć itd. W sumie później skwitował to tak, że gdybym się znowu forum nie naczytała, to nawet bym nie wiedziała, że takie badanie może być problematyczne i bym się tym nie stresowała. 🤷‍♀️ A tak cały weekend przeżywałam, że muszę iść. Ja bym go na zrobienie sobie krzywej na pewno nie namówiła. 😂

🙍‍♀️35 🙎🏻‍♂️38
    TP 19.02.2025 💙
    Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150

11.06 ⏸️
    21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
    5.07 1 cm (7+2) 💗
    19.07 2,41 cm (9+2)
    13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
    15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
    29.10 573 g (23+6)

preg.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElizKa wrote:
    Hej dziewczyny jestem z Wami na bieżącą ale ostatnio mało pisze bo choruje (przeziębienie)🤧

Bluebell za 3/4 tygodnie idę na badanie dna oka, skierowanie już mam.Miałam podklejenie siatkówki (ostre treningi silowe). Dam znać czy również będę mieć CC czy SN

Lekarz prowadzącą musi mieć papier od lekarza badającego oko i dopiero na podstawie tego zaleca CC.
    Z wynikami i skoerowaniem od lp w niektórych szpitalach trzeba zapisać się na kwalifikacje do takiego porodu max do 32tc.

Jestem chętna do czatu👋

W końcu wyliczyłam rzeczy które mamy już zakupione i jest ogromna lista.
    Jeśli chcecie mogę tutaj wrzucić ale to będzie lista na całą stronę lub na priv wysłać.

Chciałabym niezmiernie podziękować naszej koleżance
    Ilonie
    i jej mężowi🥰🤗Ilona która napisała mi jakiś czas temu gdzie kupić wózek.
    Kupiłam zestaw gondola, koła, spacerowka+ fotelik samochodowy -Cybex priam 4.0 i fotelik cloud z i size cybex z wkładką premium i bazą.
    Dziękuję Ci za to bo bez Ciebie nie kupiłabym tego w tak super cenie i miejscu ❤️❤️❤️

Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z zakupu, ceny i wgl obsługi! Bardzo dziękuję, że się odezwałaś ❤️ niech Ci służy jak najdłużej zestaw.

Murilega, ElizKa lubią tę wiadomość

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    19.09- USG połówkowe 370g
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym

preg.png
  • kropeleczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało po tym jak parę dni wychodził mu za wysoki cukier na czczo. Chyba sam już widział ,że coś nie tak .. mam nadzieję tylko ,że wpuszcza nas razem i będziemy w tej niedoli razem 🤣🤣

preg.png
  • martysiaczki Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja w szale remontowym, na szczęście tylko doglądam 😂
    Dzisiaj miałam bardzo senny dzień.. mam nadzieję, że jutro będzie lepiej 🙄

Jeśli chodzi o prywatną grupę to jestem za, ale wolałabym Messenger albo Whatsapp.
    Zawsze można grupę zrobić dla chętnych i jednocześnie pisać tutaj na wątku.
    Nie wiem jednak czy podjęłabym się roli prowadzącej.

👧🏻1995
    🧑🏻1991

28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
    31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
    18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
    29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
    20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
    31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
    13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
    29.10.2024 - mam już 860g!

🔜 wizyta 19.11.2024

💊 acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jestem na innych grupach na fb czy coś to nie ma prowadzącej 😁
    Ale jak z wizażu kiedyś przeszlysmy na messenger to dużo tego było dziennie 😆

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka wrote:
    Jak jestem na innych grupach na fb czy coś to nie ma prowadzącej 😁
    Ale jak z wizażu kiedyś przeszlysmy na messenger to dużo tego było dziennie 😆

Ja zazwyczaj takie grupy mam wyciszone, bo jednak ciągłe powiadomienia mogą troszkę denerwować 😅

Animka lubi tę wiadomość

preg.png
  • bluebell Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    Hej!

Ja na grypę już jestem zaszczepiona, na krztusiec w mojej poradni umawiają dopiero w widełkach terminu szczepienia, więc za jakiś miesiąc się zaszczepię, rsv tak samo, a covid odpuszczam, przyjęłam tyle dawek, że w mojej opinii starczy, ale jak moja dr będzie nalegać to nie będę dyskutować. Na szczęście w żaden sposób nie odczułam żadnej z dawek, więc mam luz. Grypy się trochę obawiałam bo to pierwszy raz w życiu, ale jedyne co to swędziało mnie miejsce wkłucia 😁 Na grypę i na krztusiec będzie też szczepił się mój partner, bo to on jest tym częściej wychodzącym u nas i znoszącym różne syfy. Nie miał nic przeciwko więc wykorzystam to i tyle 😉

Nulka, ja też planuję szczepienie na HPV gdzieś po ciąży. Ostatnio przy okazji cytologii pobierałam sobie właśnie wymaz w tym kierunku i na szczęście nie mam dziada wirusa, więc planuję wykorzystać i utrzymać swoje "szczęście".

Annikana, to jest bardzo dobre pytanie. Zapisaliśmy Młodą do żłobka od września, akurat na dwa lata, zobaczymy do tego czasu jak się będzie układać sytuacja. Zatrudniliśmy nianię do okresowej pomocy, wstępnie 2x w tygodniu na kilka h, i trochę liczę, że to będzie jakimś niewielkim odciążeniem (z opcją rozszerzenia trochę tej opieki). No i babcie od czasu do czasu, zwłaszcza jak będą wypadać mi zjazdy w szkole - naiwnie liczę, że dam radę te 4 czy tam 6 razy się pokazać. Trochę mi smutno, że pierwsze miesiące z Bobasem upłyną mi na macie, a nie w fotelu z herbatką pod ręką 😅 ale oby to była jedyna "niedogodność" 😉

Nie wiem który szpital wybrałaś, ale z tym papierkiem umawiasz się do planowego cc - często wystarczy telefon, czasem trzeba osobiście, zależy od placówki. Termin zależy od zwyczajów danego szpitala, plus od tego, co tam Ci powie Twój lekarz - zazwyczaj przy braku problemów planowe cc odbywają się po 38 tc, niektóre szpitale umawiają dopiero 39+. Jakby przed tym wskazanym terminem coś się podziało (regularne skurcze, odpłynięcie wód - w terminie oczywiście), to idąc na izbę położniczą robią Ci cc w trybie - na już. Który szpital wybrałaś jeśli oczywiście chcesz się podzielić?

Właśnie jeszcze nie wybrałam 🫣 zastanawiam się między Bonifratow, UCK a Raciborska, więc jeśli ktoś z okolic Katowic to chętnie przyjmę opinie :D

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efforts współczuję bólu:(
    Kurcze oby szybko sobie poszło.

Mi mała tak na pęcherz musi naciskać, dzisiaj mega mnie to męczy 🫣

preg.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam słaby dzień, wgl według apki to zaczęłam 3 trymestr ( suwaczek mam 2 dni w przod) i jakoś tak sobie myślę , że robi się poważnie.
    Długo czekałam aby kompletować wyprawkę, aby nie zacząć za wcześnie a teraz to jakoś mi opadł ten entuzjazm 😂

I widzę, że nie tylko ja mam problem z dusznością.
    Boję się kłaść na płasko bo mam wrażenie, że się uduszę. Ja nie wiem jak ja wytrzymam do końca stycznia. I akurat dzis, na ten magiczny pierwszy dzień trzeciego trymestru dopadła mnie bezsenność. Po 4 pobudka i nie mogłam spać a dodam, że jestem osobą, która przed 9 była nieprzytomna 😂

Dziewczyny z wadą wzroku planujecie konsultacje okulistyczne aby sprawdzic stan siatkówki ? ;)

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    19.09- USG połówkowe 370g
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym

preg.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ