LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja swojego zapytałam o tą wadę, bo noszę soczewki i koleś nieświadomy jest tego, a sam nie pytał. Umówię się na jakiś termin do okulisty, bo i tak już woła mnie o wizytę. Jak się zapytać kiedy ostatnio byłam to sama nawet nie pamiętam 😅😅😅
Muszę w końcu się zabrać za znalezienie łóżeczka, bo jestem w czarnej du... 😅 A chciałam popatrzeć te większe zakupy jak wyglądają cenowo i jak to będzie na Black Friday 🤔 Ten tydzień muszę poświęcić trochę na wyprawkę, bo odstawiłam to na bok i stoję w miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 09:11
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10 wizyta ✅
•18.11 wizyta ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
efforts_⭐️ wrote:Też słyszałam dużo pozytywnych opinii o Łubinowej, zapisywałaś już się na dni otwarte?
Pytałam o te szpitale na zajęciach w szkole rodzenia i mi powiedzieli, że jeśli urodzę PO 37 tygodniu to spokojnie mogę jechać do szpitala z pierwszym stopniem referencyjności, jeśli wcześniej to od razu jechać do innego.
Tak zapisywałam się, napisałam do nich wiadomość na Facebooku i wtedy wpisują na listę, najbliższy termin to 14 grudnia 🙂 spotkania są co godzinę od 12 do 16
No właśnie i mam dylemat bo bardzo dobre opinie na Łubinowej odnośnie podejścia mama-dziecko, samego porodu, niskiego procenta nacięć krocza, pozycji wertykalnych i samego personelu ale z drugiej strony nie chciałabym żyć w niepewności. Będę też konsultować z moją ginekolog co mi doradzi w mojej sytuacji bo narazie mam łożysko nisko położone, podnosi się powoli bo było na początku przodujące ale finalnie zobaczymy jak się skończy. Mam nadzieję że się podniesie i odetchnę z ulgą bo trochę przerażają mnie te możliwe komplikacje 🙄 Ogolnie żadnych dolegliwości z tym związanych póki co nie mam, żadnych krwawień itp. Lekarka zakazała wspolzycia i kazała się delikatnie oszczędzać ale spacery i lekka aktywność ok. -
Dzień dobry !
Co do bezsenności w nocy niestety mnie też dopadła !
Albo nie śpię albo czuwam - snem nie można tego nazwać
Za to w dzień bym spała - ale wczoraj postanowiłam się nie dać nie spałam w dzień ale w nocy też nie więc to nie przez moje spanie w dzień, staram się w nocy nie patrzeć na telefon/książki aby mnie bardziej nie rozbudziło …
-
Zupełnie rozumiem Wasze podekscytowanie szkołą rodzenia! To już jest takie mocno namacalne, że zaraz będziemy z bobaskami. Mam nadzieję, że traficie na super prowadzących i dowiecie się ciekawych rzeczy! Trochę Wam zazdroszczę nawet!
U mnie fatum się nie skończyło - właśnie przerysowałam auto jakieś 200m od domu bo wszystkie drogi dojazdowe mamy zablokowane i musiałam jechać taką wąską ścieżką, gdzie sąsiad ma powbijane paliki żeby mu nikt przypadkiem nie jeździł po jego trawie nieogrodzonej 😥 Niby niedużo, niby to tylko auto, ale i tak się czuję jakbym nie umiała jeździć.Eveline lubi tę wiadomość
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
Szkoła rodzenia jest super, jestem już po czwartych zajęciach i jest na prawdę fajnie i mamy super prowadzącą.
Jednak po ostatnich zajęciach dotyczących problemów z laktacją, chorobach piersi z tym związanych itp. miałam doła i zaczęłam się zastanawiać w co ja się wpakowałam 🙈Eveline lubi tę wiadomość
👧🏻1995
🧑🏻1991
28.05.2024 ⏸️ 13 dpo - beta 142,39 mIU/ml
31.05.2024 - beta 432,00 mIU/ml
18.06.2024 - 6,8 mm bejbika z bijącym serduszkiem ❤️
29.07.2024 - niskie ryzyka - 6,5 cm szczęścia ❤️
20.08.2024 - 130 g małego człowieka ❤️
31.08.2024 - pierwsze kopniaki ❤️
13.09.2024 - połówkowe, dziewczynka na pokładzie! 🩷
29.10.2024 - mam już 860g!
🔜 wizyta 19.11.2024
💊 acard 150, prenasol dha, magne b6 forte, lactinova mama
-
Ojejku Annikana współczuję 🥺ale tak to jest jak się pierdzieli to wszystko w jeden dzień…
Kurde to ja wam powiem że jeśli chodzi o wyprawkę to idzie mi bardzo dobrze. Średnio co kilka dni zaczyna się lekka panika że jeszcze tyle zostało do kupienia, po czym przeglądam czego brakuje i większość już mam 😂
Z najdroższych rzeczy został nam wózek i fotelik ale mamy już wybrany, więc musimy tylko podjechać zamówić ale pan z Bobowozki mówił żebyśmy podjechali w Black Friday a właśnie widziałam na fb że zaczęli już więc na dniach pewnie się wybierzemy☺️no i łóżeczko i materac
A tak to większość mam, na ten miesiąc jest plan na smoczki, butelki, otulacz do fotelika i jakiś śpiworek do gondoli(jak macie coś do polecenia to chętnie przygarnę) i jeszcze nie zdecydowałam się na śpiworek do spania bo wszystkie wydawają mi się że są jakieś duże albo od 6 miesiąca znajduje 😔i to na tyle
Ubranka mam tak połowę ale stwierdziłam że z tym czekam jak najdłużej po pierwsze zaraz zaczną się wyprzedaże, a po drugie już wiem że każdy coś nam kupi więc szkoda mi kupować nie wiadomo ile ubranek jak potem drugie tyle dostanę 😂apteczne wszystko mam oprócz jakiś przeciwbólowych ale to już na koniec zakupie w aptece
Także ja wyprawkę mam praktycznie gotową😍
A i mam pytanie do Was co myślicie o Misiu Szumisiu? Kiedyś bardzo byłam na niego chętna a teraz zastanawiam się czy to nie zbędny wydatek
Ktoś ma? Poleca? Albo ma zamiar też kupić?Agata@, annikana lubią tę wiadomość
-
Właśnie czekam na 3 pobranie krwi do krzywej. Miałam miesiąc temu próbę, ręce pokłute, siniaki i nie udało się po godzinie krwi pobrać. Teraz dwa pobrania bez problemu. Jeszcze chwila i będzie po wszystkim 😊
3 tyg. temu zamówiłam łóżeczko drewniane i komodę do pokoju. Ciągle czekam na informację o wysyłce.
Dziś odbieram dostawkę, którą znalazłam w swoim mieście w bardzo dobrym stanie.
Muszę nadgonić jakieś zakupy, bo poza kilkoma pierdołami, to niewiele mam rzeczy. Teraz poluję na wanienkę stokke. Nie przekonuje mnie kształt, ale jest dużo pozytywnych opinii, więc się skuszę. Niby można kupić wszystko nowe, ale fajnie jest upolować coś w stanie idealnym za pół ceny. -
xmadziax wrote:Cześć dziewczyny!
Na ostatniej wizycie pytałam się ginekologa, czy mając wadę wzroku -3,75 potrzebuje jakieś zaświadczenie od okulisty, bo ja totalnie ciemna jestem w tych sprawach. Powiedział, że jeśli były jakieś przygody z odklejającą się siatkówką to trzeba i przy dużej wadzie wzroku również trzeba. No i teraz mam gwoździa, bo dla niektórych taka wadą jest duża, a dla innych mała. Znacie jakieś normy wady, które potrzebują już zaświadczenia. U mnie do tego jeszcze dochodzi astygmatyzm ☺️
Poza tym to szukam weny do wyjścia z łóżka. Przydałoby się pojechać na zakupy, bo już nie mam z czego obiadu robić 🤣 Brak pomysłu na obiad, a nawet jeszcze śniadania nie zjadłam 🤦🏻♀️
Duża krótkowzroczność jest bodajże od -6
Starania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
xmadziax wrote:Ja swojego zapytałam o tą wadę, bo noszę soczewki i koleś nieświadomy jest tego, a sam nie pytał. Umówię się na jakiś termin do okulisty, bo i tak już woła mnie o wizytę. Jak się zapytać kiedy ostatnio byłam to sama nawet nie pamiętam 😅😅😅
Muszę w końcu się zabrać za znalezienie łóżeczka, bo jestem w czarnej du... 😅 A chciałam popatrzeć te większe zakupy jak wyglądają cenowo i jak to będzie na Black Friday 🤔 Ten tydzień muszę poświęcić trochę na wyprawkę, bo odstawiłam to na bok i stoję w miejscu.Animka, annikana lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Klaudusia! wrote:Ojejku Annikana współczuję 🥺ale tak to jest jak się pierdzieli to wszystko w jeden dzień…
Kurde to ja wam powiem że jeśli chodzi o wyprawkę to idzie mi bardzo dobrze. Średnio co kilka dni zaczyna się lekka panika że jeszcze tyle zostało do kupienia, po czym przeglądam czego brakuje i większość już mam 😂
Z najdroższych rzeczy został nam wózek i fotelik ale mamy już wybrany, więc musimy tylko podjechać zamówić ale pan z Bobowozki mówił żebyśmy podjechali w Black Friday a właśnie widziałam na fb że zaczęli już więc na dniach pewnie się wybierzemy☺️no i łóżeczko i materac
A tak to większość mam, na ten miesiąc jest plan na smoczki, butelki, otulacz do fotelika i jakiś śpiworek do gondoli(jak macie coś do polecenia to chętnie przygarnę) i jeszcze nie zdecydowałam się na śpiworek do spania bo wszystkie wydawają mi się że są jakieś duże albo od 6 miesiąca znajduje 😔i to na tyle
Ubranka mam tak połowę ale stwierdziłam że z tym czekam jak najdłużej po pierwsze zaraz zaczną się wyprzedaże, a po drugie już wiem że każdy coś nam kupi więc szkoda mi kupować nie wiadomo ile ubranek jak potem drugie tyle dostanę 😂apteczne wszystko mam oprócz jakiś przeciwbólowych ale to już na koniec zakupie w aptece
Także ja wyprawkę mam praktycznie gotową😍
A i mam pytanie do Was co myślicie o Misiu Szumisiu? Kiedyś bardzo byłam na niego chętna a teraz zastanawiam się czy to nie zbędny wydatek
Ktoś ma? Poleca? Albo ma zamiar też kupić?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Ja chcę tą wydrę, ona nie ma tylko szumów, ma np dźwięk bicia serca podobny do tego co dzidziuś słyszy u mamusi w brzuszku 🥰
Właśnie wczoraj dodałam ją do listy 🫣
Już myślałam, że nic nie wymyślę, ale ta wydra taka fajna. Tez się zastanawiałam nad szumisiem, ale ta wydra bardzo dobre też ma opinie ☺️
Zamawiasz jeszcze przed porodem? -
Ja w ogóle zaczęłam 31.10 szkole rodzenia, spotkań stacjonarnych chyba 6 a że 20 online, do tego 10x gimnastyka. Szkolenia online chce zrealizować wszystkie jak najszybciej, więc w tym tygodniu mam po 2 h dziennie praktycznie popołudniami
Rozłożyła mnie choroba, lekarka przepisała mukosolvan do nebulizatorze ale trochę mam obawy i używam samej soli fizjologicznej.Starania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
BuBu90 wrote:Ja chcę tą wydrę, ona nie ma tylko szumów, ma np dźwięk bicia serca podobny do tego co dzidziuś słyszy u mamusi w brzuszku 🥰
Ooo no o tej wydrze też myślałam 😂w sensie zastanawiałam się co będzie lepsze czy ona czy szumiś ☺️Animka lubi tę wiadomość
-
Ja z wyprawką jeszcze jestem w lesie. Mam kupione tylko butelki, smoczki i jeden pajacyk. Skoro piszecie, że niedługo promocje, to może jeszcze trochę wstrzymam się z ubrankami.
W najbliższych dniach planuję wyprawę do Ikei. Mam tam upatrzone łóżeczko, fotel, poduszkę do karmienia i inne gadżety typu segregatory do szuflad itd. Jeśli też planujecie coś tam kupić, to na jednej z grup znalazłam info, że po zalogowaniu do swojego konta Ikea Family w zakładce oferty niektórzy mają kupony rabatowe 50 zł przy zakupach od 150 zł, ważne do końca roku. Ja na swoim koncie mam ten rabat, mój mąż nie ma, więc nie wiem, od czego to zależy. 🤷♀️annikana, Agata@ lubią tę wiadomość
-
Animka wrote:Właśnie wczoraj dodałam ją do listy 🫣
Już myślałam, że nic nie wymyślę, ale ta wydra taka fajna. Tez się zastanawiałam nad szumisiem, ale ta wydra bardzo dobre też ma opinie ☺️
Zamawiasz jeszcze przed porodem? -
Animka wrote:Właśnie wczoraj dodałam ją do listy 🫣
Zamawiasz jeszcze przed porodem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 10:26
Animka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Annikana, źle się wyraziłam. Zapisaliśmy córkę od września ale przyszłego roku. Nie czułam się gotowa teraz posyłać jej do żłobka. W przyszłym roku skończy akurat dwa latka, więc myślę że i jej, i mnie będzie ciut łatwiej. My nawet planując mój powrót do pracy nastawialiśmy się, że będziemy się wymieniać opieką nad nią (byłoby to na luzie możliwe). A z tą nianią... kurde, chyba zadziałało tak zwane prawo Murphyego 🙈 ledwo się pochwaliłam a nam babeczka zrezygnowała. Yh.
U nas też czwórki na tapecie. Ale nawet nie piszę jak to Młoda znosi, bo na bank przechwalę 😅
Bluebell, z tej trójki wybrałabym osobiście Bonifratrów. Tam i lekarze są ok, i położne, i oddział noworodkowy. Tak wiesz, spoko, bez zarzutów. Ale mam taką opinię też dlatego, że nie przepadam za lekarzami z UCK, tzn uważam że pracują tam świetni specjaliści, ale niekoniecznie jako położnicy, raczej ginekologia to ich konik (operacyjna, zwłaszcza onkologiczna). Chociaż są tam super położne, które świetnie się spisują w poradach w pozycjach wertykalnych, przy ochronie krocza itp. To zresztą widać na ich mediach społecznościowych. Natomiast co do Raciborskiej, jak długo tu mieszkam i pracuje tak nigdy nie spotkałam się z kimś kto tam rodził, czy poszedł do pracy, więc nie wiem totalnie nic.
Za to byłabym ostrożna przy wyborze Łubinowej, i to nawet nie chodzi o 1 stopień, bo to też nie jest tak, że nie można tam iść do porodu na jedynce, dziecko mogą wywieźć i z 1, i z 2 i z 3 stopnia, choć wiadomo że z tego ostatniego to tylko w wyjątkowych okolicznościach. Ale w przypadku Łubinowej - ciężko tam o personel stały, większość jest osób przychodzących na dodatkowe dyżury, a to przekłada się na jakość opieki. No zastanowiłabym się podwójnie. Z Zabrza za to po zmianie zarządu odeszli/zostali zwolnieni wartościowi lekarze, znaczna część personelu pielęgniarsko/położniczego, i w sumie bazuje teraz na opinii zbudowanej kilka lat temu, kiedy rzeczywiście było to miejsce wow.
Annikana słusznie wspomina o Mysłowicach, tam porody prowadzone są jak marzenie. Ja będę rodzić w Chorzowie, ale jestem z tym miejscem związana zawodowo, więc moja opinia nie jest obiektywna. Do rozważania w rejonie są też Świętochłowice, dziewczyny tam się świetnie promują i dużo spoko lekarzy tam pracuje. Chociaż jest teraz duży bum na to miejsce i ciężko tam o kameralność.
Generalnie wiecie, grunt to wybrać tak, żeby Wam było dobrze. Wszędzie znajdzie się coś ekstra, i coś nie do końca fajnego. Za to co do pierwszego stopnia - przy ciąży fizjologicznej będzie najpewniej dobrym wyborem. Tylko takiej wiecie, z ręką na sercu fizjologicznej. Ale jeśli dzieje się coś podpadającego, a to cukrzyca, a to nadciśnienie indukowane ciąża, a to zaburzenia przepływów czy przyrostów które będzie widać pod koniec ciąży, albo znowu dzieciaczek jest owinięty pępowiną... byłabym podwójnie ostrożna i jednak postawiła na szpital z wyższym stopniem, który nie tylko posiada konieczny sprzęt (bo to akurat obowiązek), ale też potrafi z niego skorzystać.pepa, annikana, Marcelaa lubią tę wiadomość
-
Klaudusia! wrote:A tak to większość mam, na ten miesiąc jest plan na smoczki, butelki, otulacz do fotelika i jakiś śpiworek do gondoli(jak macie coś do polecenia to chętnie przygarnę) i jeszcze nie zdecydowałam się na śpiworek do spania bo wszystkie wydawają mi się że są jakieś duże albo od 6 miesiąca znajduje 😔
Ktoś ma? Poleca? Albo ma zamiar też kupić?
Smoczki kupiłam z Lovi 0-3 , butelki z Philipsa te antykolkowe, Otulacz z Jukki (na allegro ze smartem wysyłka free, na ich stronie wychodzi drożej) śpiworek kupiłam używany na Vinted 0-6.
Myślę o tym szumisiu wydrze ale to pod koniec ciąży kupię. -
My nie mieliśmy przy córce żadnego szumisia, teraz też nie kupujemy. Doraźnie używaliśmy szumów z telefonu po prostu. Dużo się naczytałam o szkodliwości szumów w temacie przetrwania słuchowego, rozwoju mowy, i wolałam nie ryzykować, że będziemy nadużywać szumów.
Oloska, w pełni rozumiem brak gotowości. My mieliśmy pierwsze podejście ze żłobkiem jak córka miała rok, no i nie, to za wcześnie. Teraz ma 20 miesięcy i jest zupełnie inaczej. Czeka Cię zatem mega intensywny czas z córeczkami - już jestem pełna podziwu, serio! Mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć super nianię!oloska lubi tę wiadomość
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
Ja właśnie wracam z krzywej, picie tej glukozy szczególnie już na końcu nie było przyjemne aż musiałam już na samym końcu na siłę wypić z zatkanym nosem ale jakoś poszło.
Czy wy po badaniu jadlyscie normalnie posiłki czy jakiś w tym dniu sobie odpuszczalyscie? Oczywiście na ostatnim kuciu pani z laboratorium kazała koniecznie cos zjeść przed wyjściem bo podobno może się zrobić słabo.
I wczoraj byłam też u urofizjoterapeuty aby się przygotować do porodu i zminimalizować bole i myślałam że się w miarę ruszam a wyszło że mam już początki rozejścia się mięśnia prostego i trochę się przestraszylam ale powiedziała że mi fizjo że trzeba więc aktywności dodać w tym obrębie bioder, brzucha aby to zatrzymać. Któraś ma może też z tym problem i ma jakieś sprawdzone sposoby/ćwiczenia?
Start starań 09.2018r
02-06.2021 monitoring
07-09.2021 3 razy inseminacji 👎
11.2021IVF 10🥚 3zapłodnione, 1 zarodek transferowany, reszta padła
👎
02.2022IVF 12🥚6 zapłodnionych, do 3doby dotrwały tylko 4, 2zarodki transferowane, reszta padła
O6. 2022IVF 10🥚6 zapłodnionych, do 5doby dotrwały tylko 1zarodki transferowane, reszta padła
01.2024 pozytywny test ⏸ naturalne
02.2024 poronienie- zarodek zatrzymał się 6tyg💔
06.2024 pozytywny test ⏸ naturalne
Ona 90r👩🦱:
Jajowody drożne +
Hormony w normie +
Anna2 -pod obserwacja reaumatologa
Pa1, MTHR homozygotyczne±
Kariotyp - prawidłowy
On 👦91r
Słaba morfologia<1%
Kariotyp -prawidłowy