X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTY 2025
Odpowiedz

LUTY 2025

Oceń ten wątek:
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ciężko za Wami nadążyć dziewczyny 😊😊

Pochwalę się wczoraj miałam wizytę mamy już 780g obywatela w sam raz na 25 tygodni skończonych
    Wszystko jest w porządku kolejna wizyta 4 grudnia bo pani doktor stwierdziła że nie ma potrzeby wcześniej, po Nowym Roku będą częściej, mój maluszek też sobie leży w poprzek już kolejna wizytę także zobaczymy jak mu pójdzie przekręcanie

Zaczęłam już kompletować wyprawkę ale kurcze Wy to jesteście tak obeznane we wszystkim ze chyba nic nie poradzę od siebie

Jedyne co mogę napisać że w Pepco kupiłam fajna mate do przewijania dziecka taka składana w sam raz na wyjazd koszt tylko 22zl ale nie wiem czy któraś z Was już tutaj o niej nie psiaka 😊😊

Ubranek dostałam tyle od siostry i przyjaciółki że ten temat mam już z głowy 🫣 nie wiem czy Marcinek sobie zdazy to wszystko założyć 😁

Dzisiaj będę zamawiać wanienkę i rzeczy około kapielowo pielęgnacyjne

annikana, oloska, ElizKa, Aniaaa94 lubią tę wiadomość

01.2024 - aniołek synek 23tc 💙👼

starania o tęczowe maleństwo 🌈
    Niedoczyność tarczycy - Hashimoto

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o dolegliwościach ciążowe to chyba też nic nowego nie napiszę

Jedyne co mnie zdziwiło że największą zgagę mam po pomarańczach kurcze nie wiem jak ja przeżyje święta bez pomarańczy 😂😂

Też mam GBS pozytywny znaczy w pierwszym wymazie który robiła gin wyszedł pozytywny w kolejnym już nie wyszedł ale rozumiem że i tak dostanę antybiotyk pewnie będziemy powtarzać w 34tc ten wymaz

Mam też różne bole spojenia czasem pleców jak leżę na lewym boku to noga mnie boli lewa więc się obracam na prawy i tak w kółko, też mam taki przerywany sen budzę się co chwilę chyba to faktycznie praktyka przed macierzyństwem 😳

Jutro idę do fizjo uro ciekawa jestem co powiem trochę się boje tej wizyty

I jeszcze 2 wizyty u dentysty i będę miała już koniec z zębami trochę było tego do leczenia ale już taki mój urok od dziecka chodzę bardzo często do dentysty i ciągle coś mam nadzieję że już przez pół roku przynajmneij będzie spokój

To chyba tyle u mnie

Powodzenia dziewczyny na wizytach, gratuluje udanych 💕💕 i oby tak dalej w lutym rodzimy szybko bezproblemowo i potem bajkowe macierzyństwo tak to widzę 🥰

annikana, Aniaaa94 lubią tę wiadomość

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annikana, nie słyszałam żeby dodatni gbs był przeciwwskazaniem do takiego porodu, jedynie w SR mówili o podaniu antybiotyku.

Oloska, no powiem Ci, że tym zdjęciem to mnie przekonałaś do tej koszuli. To ta na zatrzaski?

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gemini jest darmowa dostawa od 59 zł do punktów pop i automatów DHL box 😉

I takie pytanko, jaką lanolinę kupujecie? 🤣 tak się zastanawiam jaka jest różnica między lanoliną z canpola a lansinoh?😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 17:23

preg.png
  • PaulaGy Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do koszul, jak byłam typowa S, to teraz wziąć M czy L, bo kurcze nie mam pojęcia 😪

preg.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efforts ja dziś rozmawiałam z przyjaciółką, która urodziła 13 dni temu i powiedziała, że jest przepaść pomiędzy tą lanoliną z ziaji a z lansinoh. Mówiła, że konsystencją i działaniem się różnią no i cena też 😂 także ja od razu wrzuciłam do koszyka tą z lansinoh.
    A na temat canpola się nie wypowiem 😃

PaulaGy ja koszule zamówiłam po wymiarach i wzięłam S, okaże się co przyjdzie 😂

Kurczę, dopiero ogarnęłam, że chyba mnie źle zapisali na USG 3 trym. Bo doktor chciała w 30 tyg i w sumie nie wiem czy 29+ ileś czy 30+ ileś.
    Jestem zapisana na 29+2 to niby 30 tydzień 😃

efforts_⭐️ lubi tę wiadomość

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    19.09- USG połówkowe 370g
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, też mam podobny dylemat zapisałam się do lekarza na grudzień ale on jest tylko do 11 grudnia potem chyba urlop więc to jeszcze nie będzie dokładnie skończone 30tc więc zapisałam się do innego pod koniec grudnia i teraz nie wiem gdzie iść 😊🫣

Muszę chyba pogadać z moją prowadząca ten doktor na drugich prenatalnych mówił że najlepiej w 30tc ale nie określi czy po skończonym czy na początku

Ilona.. lubi tę wiadomość

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę na 3 prenatalnych w 29+1 ale zastanawiam się czy nie pójdę jakoś tak 34-35 tc na takie USG 3d żeby mieć jeszcze fajne zdjęcia 😁

JoAnn, Ilona.. lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam lanolina z ziaja, bo mi też ktoś polecał. 😆 Więc ile ludzi tyle opini.

preg.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efforts_⭐️ wrote:
    Oloska, no powiem Ci, że tym zdjęciem to mnie przekonałaś do tej koszuli. To ta na zatrzaski?
    To ta z magnesami, na stronce na modelce w kolorze bordowym za 70 zł dziś.

A lanolinę miałam z Lansinoh. Przy czym miałam dwie - w tubce i w słoiczku, i wg mnie one się różniły od siebie konsystencją. Ale nie wiem, czy to możliwe, czy może kwestia partii. Wołałam tą w tubce ale szybko się skończyła 😁
    Dzięki za info o gemini! Ale trafiłam, na farcie 😁

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • ElizKa Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka wrote:
    Ilona przyznam, że nawet nie kojarzę tej strony.
    Ja byłam zdecydowana na kamerkę z neno, ale teraz się zastanawiam jakie wy kupujecie kamerki? Tzn te nianie elektroniczne 😉

Ja kupiłam na promce o której pisałam kilka dni temu kamerkę z neno
    https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/nianie-elektroniczne/elektroniczna-niania-neno-vista-2-4ghz-z-kamera?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjARxiueTEw4eMSCXZBrd3mUhdhVMhFffy1ZIhtmB28OI_Vwf24mr3RoCgOUQAvD_BwE

Z 750zl na 579 była przeceniona i jestem z niej bardzo zadowolona na razie😊
    zobaczymy jak wypadnie ona przy maluszku

Aaa jeśli chodzi o kamerkę która można łączyć z wifi i tel polecam najzwyklejsza lexwo,apka enki z leroya 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 21:58

Animka lubi tę wiadomość

• ElizKa Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koszule z RP store byłam osobiście w jej sklepie i mogę powiedzieć że koperty na badania w segregatorze moglbyby być troszkę większe bo gdy mamy sporo badań po prostu sie nie mieszcza i wypadaja z nich po bokach a koszule nawet spoko miała aczkolwiek ja wybrałam inna firmę dolce sonno i coala

• efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, to tak myślałam, że ta z lansinoh będzie lepsza. Dziękuję ☺️

Ja na USG 3 trymestru idę dokładnie w 31+4

Oloska, ja teraz wchodzę codziennie na gemini i „kończę” swój koszyk, więc jak zobaczyłam tą przesyłkę, to od razu pomyślałam o Tobie 😁

oloska lubi tę wiadomość

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który płyn do kąpieli używacie?
    I jakie witaminy czy probiotyki polecacie? I czy w ogóle warto to kupować teraz czy może lepiej poczekać do porodu?

preg.png
  • pepa Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 prenatalne wypadają 29+6 z tego co liczyłam. Jestem zapisana, ale cały czas waham się, czy iść znowu do tej kliniki. USG 1 trymestru trwało u mnie 5 minut, 2 trymestru tak mniej więcej 15. Sama nie wiem, wydaje mi się to dość krótko. Może to standard, a ja jestem przyzwyczajona, że w gabinecie mojego lekarza prowadzącego spędzam za każdym razem prawie godzinę. 🤔 A tu terminy na znanym lekarzu co 15 min i mam wrażenie, że działają w pośpiechu.

🙍‍♀️35 🙎🏻‍♂️38
    TP 19.02.2025 💙
    Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150

11.06 ⏸️
    21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
    5.07 1 cm (7+2) 💗
    19.07 2,41 cm (9+2)
    13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
    15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
    29.10 573 g (23+6)

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam ta przesylke gemini, zawsze wolę paczkomat a tu na paczkomat od 250 a ja już robię kolejne zamówienie narwzie za 180 zł. I czekam czy będzie wgl darmowa, albo wezmę zamówię na te DHL box czy co to tam jest 😆

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już jest 600 zł, a to jeszcze nie koniec 😅 tylko nie wiem czy faktycznie wszystko warto teraz kupować czy lepiej poczekać.

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie apka pokazała dzisiaj, że zaczęłam 3 trymestr i równo 70% za mną. Chyba z tej okazji nie mogę spac od 4 🫣 a miałam dzisiaj taki ambitny plan kulinarny, a tu pewnie około 11 zacznie mnie łamać sen 🥴
    Pięknego dnia mamusie! 🥰

xmadziax, pepa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efforts_⭐️ wrote:
    U mnie już jest 600 zł, a to jeszcze nie koniec 😅 tylko nie wiem czy faktycznie wszystko warto teraz kupować czy lepiej poczekać.

Moje wczesniejsze było za prawie 300 a jeszcze szybciej zamawiałam trochę podpasek z allegro.
    Nie zliczam tego nawet, ale wolałam po trochu, bo właśnie na raz wydaje się dużo. Chociaż chyba 600 to nie dużo, pamiętam, że jak czytałam wątki to dziewczyny dobijały do tysiąca 😊

Ja narazie nie mam przeciwbolowych, ani wit D. Ale to najwyżej kupimy stacjonarnie.

Dzień dobry tak poza tym ☺️

preg.png
  • xmadziax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efforts gratulacje wejścia w 3 trymestr ☺️ Jejku to już bliżej niż dalej, aż ciężko w to uwierzyć 🫣

Dzień dobry wszystkim!

Wczoraj zaatakował mnie porządny baby brain 🤣🤣 Robiłam coś ojcu na telefonie i to wymagało skakania po zakładkach, żeby co zrobić to było trzeba zrobić coś innego i ciągle zapominałam co robiłam przed tym minutę temu 🤣🫣

11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
    8+5 💔
    23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️

•22.05. 1 cykl po poronieniu
    •17.06. skromne ⏸️🙏🏻
    • 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
    •20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
    •24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
    •1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
    • 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
    • 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
    •21.08 papp-a: niskie ryzyka
    •16.09. 165g chłopca 🩵
    •14.10. 340g 👦🏻🩵
    •22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
    •28.10 wizyta ✅
    •18.11 wizyta ⏳
    💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
    preg.png
‹‹ 646 647 648 649 650
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ