LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Everka wrote:Hey witam nowe dziewczyny . Proboje nadrobić trochę u mnie tak sobie ,chodzę do diabetologa. Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa ,plus dostałam skierowanie to poradni patologi ciąży ,z powodu kamicy nerkowej , niedoczynności tarczycy i teraz ten cukier. TakE jestem załamana .
Nie załamuj się, to wszystko brzmi tak strasznie ale często my sami się nakręcamy.
Pozwól zobaczyć wyniki badań specjalistom i poprowadzić tą ciążę do końca, już niewiele zostało. Trzymam kciuki ❤️ -
Betty, ja mam podobnie. Też lubię mieć spokój. 🙂 Szczerze mówiąc to zauważyłam, że coraz częściej muszę się zmuszać, żeby się z kimś spotkać. Później zazwyczaj jestem zadowolona, że jednak wyszłam „do ludzi”, ale lubię tak raz na jakiś czas, za często by mnie chyba męczyło. Wizja samotnych spacerów z wózkiem mnie nie smuci, bo jestem przyzwyczajona. Weszło mi to w nawyk, gdy mieszkałam za granicą i nie znałam nikogo na miejscu. Sama nie wiem, może jestem też trochę zdziczała przez pracę zdalną. 🤔 Tak czy siak super, że jest forum i można wymienić się doświadczeniami, polecajkami lub po prostu poczytać, co u was słychać. 😃
annikana, Ilona.. lubią tę wiadomość
-
Everka wrote:Hey witam nowe dziewczyny . Proboje nadrobić trochę u mnie tak sobie ,chodzę do diabetologa. Mam stwierdzona cukrzycę ciążowa ,plus dostałam skierowanie to poradni patologi ciąży ,z powodu kamicy nerkowej , niedoczynności tarczycy i teraz ten cukier. TakE jestem załamana .34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Everka trzymaj się! Wierzę,że Ci bardzo ciężko
Oj to ja jednak przed ciążą ciągle coś, spotykałam się z przyjaciółkami jak nie to jeździłam sobie do mamy na kawkę, wgl dużo wychodziłam z domu a teraz to w ciazy sama nie jeżdżę autem, jakos się nie czuje pewnie. -
Ilona.. wrote:Avionaut ma 4/5 w testach ADAC z 2019r, nowa baza IQ orbit jeszcze bez testów.
Britax baby safe 3/5 i pro - marka robiła 3 akcje serwisowe bo odpada rączka i 4/5 w testach ADAC
Cybex 5/5 w testach ADAC od 6 lat ostatnie robione w ubiegłym roku. Alternatywa dla cybexa może być maxi cosi pebble 360 pro 2 i i be safe beyond. i one mają też 5/5 w testach ADAC.
Proszę sobie screenowac 😂
Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć 😁 dziękuję 🥰Ilona.. lubi tę wiadomość
-
Martysiaczki współczuję poczucia osamotnienia i jak najbardziej rozumiem.
Też mieszkam na wiosce, przeprowadziłam się do męża.
Moja jedyna znajoma tu to jego bratowa, ale jak w naszej firmie zaczęło się lepiej wieść to bratowa udaje że mnie nie widzi- tak już 1,5 roku to trwa (nie żebyśmy były sąsiadkami i się widujemy codziennie i ona naprawdę musi się starać żeby odwracać wzrok🤦🏼♀️)
Ale, raz na spacerek pojechałam wioskę dalej,
Zaczepiła mnie dziewczyna z wózkiem, córeczka w wieku mojej, przeprowadziła się tam i też była sama- teraz się spotykamy i mam nadzieję ze nasze córki wyrosną na psiapsi:)
A co do grup bobaskowych, my chodzimy na Bystrego Gobasa, wcześniej były gordonki, tam też można spotkać super mamy.
Więc wszystko przed Tobą)
Co do dołka to też to czuję- mąż wraca późno z pracy, prawie się nie widujemy, nie wiem jak u Was, bo w sumie nikt nie poruszał tego tematu ale no życie seksualne w ciąży dla mnie jest ciężkie, niestety prawie nie istenieje, do tego nawet jak już się coś uda to ja się czuję jak wieloryb który utknął na plaży, mąż tam się stara a ja mam w głowie że mu się nie podobam więc ciężko się skupić🤦🏼♀️ no i tak dobija mnie to że w sumie to tylko gorzej będzie🫠 -