LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem Wasze obawy i strach, chociaż często nie potrafimy sobie odpowiedzieć z czego tak naprawdę wynikają. Natomiast seks z penetracja (bo przypuszczam, że to jest główna obawa), to na szczęście nie jest jedyna forma seksu i zbliżeń. Można być blisko na wiele innych sposobów, oczywiście o ile są chęci po obu stronach, a libido nie spadło na poziom -1.
Ja się chyba bardziej bałam seksu po porodzie, niż w ciąży 🙈 Tym bardziej, że pękłam więc miałam obawy co i jak będę czuć, czy będę coś czuć, jaka to będzie zmiana dla męża, jak będę wyglądać. Zdecydowanie trudniej było mi się przełamać już po.marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 13 dpo - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
7.06 - pęcherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵
🔜 27.11 - III prenatalne; 6.12 - wizyta
-
Cześć dziewczyny 🤗
U mnie też sobota jak każda inna, trochę sprzątam, robię obiad, jeszcze ciasto jakieś chciałam zrobić 😊 wczoraj byłam chyba ostatni już raz na rowerze przed porodem, było całkiem ciepło i zrobiłam sobie 3 km spokojną przejażdżkę. Ja też staram się być codziennie aktywna, ale teraz już zgłupiałam. Bo mój maluch jest położony poprzecznie już od dawna, teraz nawet sprawdziłam i na połówkowych również był poprzecznie. Wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu do porodu, ale martwi mnie nadal to, że on leży cały czas w jednej pozycji. Dosłownie palpacyjnie przez brzuch wyczuwam jego głowę (mam bardzo mało tkanki tłuszczowej w tym miejscu więc jest to proste). I martwię się, że to chyba nie jest normalne, że ta główka jest tylko w jednym miejscu, dodatkowo przez to, że jest tak wyczuwalna bardzo się boję, żeby np. przez przypadek nie uderzyć się w to miejsce i nie zrobić małemu krzywdy. USG trzeciego trymestru mam 28 listopada, więc wtedy zaleję lekarza serią pytań... Tak czy siak, wczoraj gdzieś przeczytałam, że powinnam ograniczyć wszystkie ćwiczenia przygotowujące do porodu (a dotychczas robiłam tylko takie), bo mogę przez nie utrwalać nieprawidłową pozycję malucha. Więc już sama nie wiem i chyba najlepiej będzie jak się umówię do tej urofizjo, a na chwilę obecną przestanę ćwiczyć.
Ją w ciąży czuję się bardzo dobrze ze sobą, pomimo że mam już +9kg. Podoba mi się mój brzuszek i chętnie zakładam np. obcisłe sukienki, ale być może to też kwestia tego, że na ten moment nie mam dużego brzucha, bardziej taką piłeczkę. Jedynie jeśli chodzi o pośladki i uda, to tu widzę te nadprogramowe kilogramy, mam mega widoczny cellulit, no ale nie przejmuje się jakoś bardzo tym, miniówek nigdy nie nosiłam i nosić nie będę 😅 Jeśli chodzi o seks, to my staraliśmy się być w miarę aktywni, poza początkami ciąży, bo wtedy panicznie się bałam poronienia. Ale od około miesiąca ja nie mam totalnie ochoty, ostatnim razem nawet nie czułam żadnej przyjemności, więc zrezygnowaliśmy na chwilę obecną. -
A i dzięki za polecenie tego aspiratora do nosa na alieexpress 😊 miałam go zamówić tego 11 listopada i jakoś zupełnie o tym zapomniałam. Wczoraj wchodzę w koszyk taka zrezygnowana, że pewnie będzie dużo droższy, a tam cena 75 zł 🤪 więc zamówiłam od razu bez zastanowienia. Ciekawa jestem jego jakości, ale wydaje się być to ten sam, co na stronie momcozy, tyle że tam kosztuje ponad 250 zł 😵💫
-
Na momcozy jest bf i ten aspirator kosztuje 177 zł 😉34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny współczuję Wam cukrowych historii. Z doświadczenia męża szczerze polecam sensor, który mierzy 24/7 cukier. W ciąży jest on refundowany i wychodzi ok 75zl na 2 tygodnie.
Jeśli chodzi o foteliki to rozważaliśmy Pixel oraz Cloud G, ale po rozmowie z mężem Ilony wybraliśmy Cloud T że względu na mocniejsze rozkładanie. 😊 W ogóle jeszcze raz dziękuję Ilona za wysiłek Twój i męża w pomoc w wyborze. Dziś ostatecznie kupiliśmy fotelik i wózek oraz wanienkę. 😁 Jak któraś jest z Waw to szczerze polecam pomoc w Bobowozki Ursus, bo wszystko odbyło się w cudownej atmosferze. 🥰annikana, Ilona.. lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Powiem Wam, że trochę mnie uspokoiło to, że nie tylko u mnie posucha z seksem.. prawda jest taka, że w zasadzie ostatni raz był jak zaszłam w ciążę 😳 przerażające jest to, ale ja mam libido -10000 i nie wiem jak z tym walczyć 😵 mam nadzieję, że jak dojdę do siebie po cc, to się uda jakoś to libido podnieść, bo aż mi żal męża😭
-
Murilega wrote:Dziewczyny współczuję Wam cukrowych historii. Z doświadczenia męża szczerze polecam sensor, który mierzy 24/7 cukier. W ciąży jest on refundowany i wychodzi ok 75zl na 2 tygodnie.
Jeśli chodzi o foteliki to rozważaliśmy Pixel oraz Cloud G, ale po rozmowie z mężem Ilony wybraliśmy Cloud T że względu na mocniejsze rozkładanie. 😊 W ogóle jeszcze raz dziękuję Ilona za wysiłek Twój i męża w pomoc w wyborze. Dziś ostatecznie kupiliśmy fotelik i wózek oraz wanienkę. 😁 Jak któraś jest z Waw to szczerze polecam pomoc w Bobowozki Ursus, bo wszystko odbyło się w cudownej atmosferze. 🥰
Najważniejsze, że czujecie się zadbani. To jest bardzo ważne.
Ja tak leżę i myślę czy nie zbudować komody na przewijak, bo leży w kartonie. Szukam łóżeczka, może znajdę coś lepszego niż Ikea SMÅGÖRA. Materacyk też zamówię online, bo nie chce z Ikea, no chyba z ktoś ma i sobie chwali. -
Nie martwcie się u nas też bez seksu 🙈 Gdyby nie krwiak pod koniec 1 trymestru to może byśmy się tak nie bali a tak to 🤷🏼♀️
Zresztą dziwnie by mi było tu córka kopie a my tiru riru 🤣🙈
Apropo spraw intymnych jaki macie tip na golenie się w miejscach intymnych?
Bo ja nie ukrywam jest mi coraz ciężej i golę się na „czuja” i z rana przed śniadaniem bo brzuszek jest mniejszy 🫣 -
PaulaGy wrote:Nie martwcie się u nas też bez seksu 🙈 Gdyby nie krwiak pod koniec 1 trymestru to może byśmy się tak nie bali a tak to 🤷🏼♀️
Bo ja nie ukrywam jest mi coraz ciężej i golę się na „czuja” i z rana przed śniadaniem bo brzuszek jest mniejszy 🫣
Ja się gole już z lusterkiem 🤣 -
Murilega wrote:Dziewczyny współczuję Wam cukrowych historii. Z doświadczenia męża szczerze polecam sensor, który mierzy 24/7 cukier. W ciąży jest on refundowany i wychodzi ok 75zl na 2 tygodnie.
Jeśli chodzi o foteliki to rozważaliśmy Pixel oraz Cloud G, ale po rozmowie z mężem Ilony wybraliśmy Cloud T że względu na mocniejsze rozkładanie. 😊 W ogóle jeszcze raz dziękuję Ilona za wysiłek Twój i męża w pomoc w wyborze. Dziś ostatecznie kupiliśmy fotelik i wózek oraz wanienkę. 😁 Jak któraś jest z Waw to szczerze polecam pomoc w Bobowozki Ursus, bo wszystko odbyło się w cudownej atmosferze. 🥰
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z obsługi i zakupu 😃 mam nadzieję, że z ceny również. -
Ilona.. wrote:Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z obsługi i zakupu 😃 mam nadzieję, że z ceny również.22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
PaulaGy wrote:Nie martwcie się u nas też bez seksu 🙈 Gdyby nie krwiak pod koniec 1 trymestru to może byśmy się tak nie bali a tak to 🤷🏼♀️
Bo ja nie ukrywam jest mi coraz ciężej i golę się na „czuja” i z rana przed śniadaniem bo brzuszek jest mniejszy 🫣 -