Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTY 2025
Odpowiedz

LUTY 2025

Oceń ten wątek:
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_C wrote:
    Bubu, a mam jeszcze do Ciebie pytanko odnośnie tych zastrzyków, nadal podajesz w brzuch i tak do końca ciąży?
    Normalnie aż sztywna jestem chwilami, że Mały kopie a ja tam w ten brzuch tą igłe 🫣🫣
    Staram sie maksymalnie w bok dawac, ale troche ciezko jest chwycic fald skory bo juz mam dosc mocno napiete wszystko
    Do końca połogu nawet będę je robić 😉 kopie ale to nic nie szkodzi, ta igła jest tak krótka że nie przebije się do macicy 😅 więc nic nie grozi dzidziusiowi nawet jak kopnie w miejsce w które podajesz zastrzyk, pamiętaj skóra ma swoją grubość, pod skórą masz tkankę tłuszczową, tkankę mięśniową, otrzewną i dopiero tam jest macica która też jest mięśniem 🤪 a zastrzyki najlepiej wykonywać jednak około 5 cm od pępka😊

Asiex, Paulina_C lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 33l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
    🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Asiex Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_C wrote:
    Bubu, a mam jeszcze do Ciebie pytanko odnośnie tych zastrzyków, nadal podajesz w brzuch i tak do końca ciąży?
    Normalnie aż sztywna jestem chwilami, że Mały kopie a ja tam w ten brzuch tą igłe 🫣🫣
    Staram sie maksymalnie w bok dawac, ale troche ciezko jest chwycic fald skory bo juz mam dosc mocno napiete wszystko
    Nie wiem jak jest u Bubu, ale ja zastrzyki robię od 7tc (z tego co wiem będę je mieć aż do końca połogu) i zawsze wbijam w fałd pod pępkiem (i ogolnie okolice pępka 5 cm od niego), bo mnie tam najmniej boli (oczywiście na zmianę lewa, prawa strona) I już nie raz mi się zdarzyło, że mnie Młoda tak kopła jak wbijałam igłę, że aż mi podskoczyła strzykawka. Tylko ja zawsze mówię, że pomiędzy igłą, a dzieckiem jest jeszcze tłuszcz, więc bije tam gdzie nie boli 🤣

Paulina_C lubi tę wiadomość

preg.png
  • Animka Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa te nazwy bez znaczenia, jak są milusie to napewno się przydadzą. Tylko ciekawe bardziej chyba jak flanela są? Bo ja jednak wolę tetrowe czu muslinowe. No, ale zobaczę jak będę na żywo może. Ogólnie to policzę ile mamy i się zastanowię jeszcze. 😊 Ale dzięki 😊
    Ogólnie z ilością skarpetek przesadziliśmy to napewno, chociaż może starcza na chwilę, pewnie zależy, ale dużo kupiliśmy i jak wyjmowałam białe fo prania z resztą to naprawdę mamy sporo 🤭😬

Klaudusia oj jak nie lubię takiego czegoś, masakra 🙈 najlepiej by powiedziały wprost, że ochoczo namawiają by wykupić położna. Pewnie, że mini szansa, że się trafi na swojego lekarza na dyżurze, no, ale bez przesady z tym namawianiem.

Bardzo Wam współczuję tych zastrzyków 😔
    Dzielne babki jesteście 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 23:48

preg.png
  • pepa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to nie flanela, tylko taka nawet przyjemna bawełna. Z tym, że ja się jakoś na tym bardzo nie znam. 🤷‍♀️ Wydaje mi się, że będą dobrze wchłaniały i nie są jakieś mega cienkie, ani prujące. Ciekawe, jak będzie po praniu. Chyba jutro jeszcze się przejdę i dokupię takie mniejsze ulewajki. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:15

🙍‍♀️35 🙎🏻‍♂️38
    TP 19.02.2025 💙
    Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150

11.06 ⏸️
    21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
    5.07 1 cm (7+2) 💗
    19.07 2,41 cm (9+2)
    13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
    15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
    29.10 573 g (23+6)

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Pewnie, spróbuj! Nie masz w sumie nic do stracenia, a u mnie to zawsze działa. :D

Jutro dam znać co z tego wyszło, chociaż bardzo bym się ucieszyła jakby się „naprawiła”

preg.png
  • efforts_⭐️ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka, też mam pieluszki z action, nawet dzisiaj je wyprałam, więc jak jutro wyschną to Ci napiszę czy są ok. Ulewajki też kupiłam w action i one już mają inny materiał i są grubsze, ale w tym wypadku uważam to za plus.

Klaudusia, trochę na tej szkole rodzenia mają rację, bo przy naturalnym porodzie można powiedzieć, że całą robotę robią położne, ale już przy cesarce jest obecny lekarz i u mnie jest tak, że można się umówić ze swoim prowadzącym lekarzem, że to on ją przeprowadzi (o ile to planowana cesarka)

Paulina, jeśli chodzi o zastrzyki typu neoparin, to spokojnie możesz wbijać w brzuch bez obawy o maluszka. Ja jak już miałam kryzys i cały brzuch obolały to wbijałam w ramię, bo lekarz mówił, że mogę wbijać wszędzie tam, gdzie zrobię ze skóry fałd 😁

preg.png
‹‹ 669 670 671 672 673
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ