LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę trochę tych darów ubrankowych. Ja muszę wszystko kupić i póki co trochę mało tego mam. Dzięki za info o promocji w H&M. Chyba dzisiaj się przejadę po ciuszki, bo wy tu już pierzecie, a ja mam raptem kilka sztuk.🤦♀️
Nie ogarnęłam jeszcze tematu położnej i przychodni dla małego też. Mam już jakiś pomysł, ale muszę jeszcze poszukać i poczytać opinie.🙍♀️35 🙎🏻♂️38
TP 19.02.2025 💙
Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150
11.06 ⏸️
21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
5.07 1 cm (7+2) 💗
19.07 2,41 cm (9+2)
13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
29.10 573 g (23+6) 🐥
28.11 1115 g (28+1)🐰
10.12 1382 g (29+6)🐢 III prenatalne 🧬
-
Hach, ja się za taką listę "co jeszcze" zabieram od jakichś dwóch tygodni, no o coś nie wychodzi 🙈
Też miałam całe mnóstwo ubranek. Te, które mi nie pasowały, od razu zapakowałam w karton, wyszło tego 150 sztuk! Wystawiłam na OLX za marną kwotę, może akurat. A jak nie, to będzie to sobie czekać na kogoś potrzebującego, albo może ktoś ze znajomych/rodziny będzie chciał. Dla nas i tak zostawiłam zdecydowanie za dużo 🙈
Bardzo się cieszę, że już mam ten temat zamknięty - wszystko leży w komodzie i szafie, i grzecznie sobie czeka na malucha naszego. 🩵
Wiele z Was planowało chyba używać linomagu do pupy, to daje znać, że znalazłam go dzisiaj za 25zl, jak za darmo 😀 https://apteka.vitalek.pl/produkt/11357-linomag-masc-100g.html Kupiłam dwa duże i jeden mały więc nawet z tą przesyłką wychodzi taniej, niż gdziekolwiek indziej.Hach, Ilona.. lubią tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 2 cs - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵 (26+2)
18.11 - 1284g ❤️ (27+5)
27.11 - III prenatalne - 1551g 🩵 (29+0)
1.12 - 1884 g ❤️ (30+5)
🔜 30.12 - wizyta (34+5)
-
Hach wrote:Pokusiłam się na pobranie instrukcji użytkowania Cybexa Cloud T I-Size. Są producent piszę, że fotelik rozłożony może być wyłącznie poza autem. Załączam screen. Jeśli ktoś chce, to instrukcja jest dostępna na stronie cybexa, str 25 zaczyna się w języku polskim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 13:45
pepa, annikana, Ilona.. lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Pepa spokojnie ja nie piorę narazie 😆
Po pierwsze akurat ubranek za dużo nie mam, bardziej tak po parę sztuk z każdej dziedziny i jakbym miała puścić z tego wszystkiego pranie to nawet pół pralki by nie wyszło 😂
A po drugie nienawidzę prasować… odwlokę to w czasie jak tylko mogę 😆
Aaa i czekam na wyprzedaże bo zaraz się zaczną i nie wiem ile kupować na te 56 bo z jednej strony boję się że młody urodzi się duży i tego nie wykorzystam, a znowu też nie chciałabym mieć takiej sytuacji że mi zabraknie
Ale jak z mężem nawet wczoraj rozmawiałam to sam mówił że jak coś to on nawet w drodze do mnie do szpitala ma po drodze galerię to zjedzie i kupi co będzie potrzebne 😆 -
Denerwują mnie te panie z przychodni jak tylko słyszę, że robią jakąś łaskę że nas zapisują. Ja raczej jestem z tych co zaraz powiedzą co myślę, no sory, ona mi nie robi przysługi. 🤨 to mi się należy a one jeszcze naburmuszone. Fakt, że jestem dogadana z prowadzącym moim, że jak one będę robiły problem on mi wystawi skierowanie i mamy przyjechać do niego i mnie zaszczepi, ale ja właśnie panikuje po szczepieniach i wolałabym tu na miejscu. Trochę się czuje, że już jestem bojowo nastawiona jak czytam, że robią jakieś problemy. Tez planuje Klaudusia po 30 tygodniu się zaszczepic, tak też rozmawiałam z prowadzącym, mówił, że można do końca ciąży ale wolałabym to szybciej ogarnąć ale też nie jakoś super szybko na teraz. Przeliczę sobie na kiedy najlepiej i zobaczę co te babeczki mi powiedzą 🤭
Ilona.., Eveline lubią tę wiadomość
-
Hach wrote:Myślałam że wszystkie dzieciaczki mogą ją dostać albo... istnieje szansa, z pomyliłam z inną nazwą szczepionki dla dzieci, który jest wpisany w kalendarz szczepien.
Ilona, ja z tobą nie dyskutuje. To ty na mnie napadłaś 🤷♀️ jak dla mnie swoje dziecko możesz przewozic nawet na swoich kolanach, nie moje zmartwienie 🤷♀️
Nie napadłam tylko nie lubię jak ktoś coś powiedział i ktoś coś powtarza. Ja lubię rozmawiać z ludźmi i słuchać doświadczeń każdej z nas i doświadczonych mam i będąc tyle czasu w tym wątku dowiedziałam sie wiele jak i się podzieliłam tym co ja wiem.
Przepraszam jak poczułaś się „ napadnięta” . -
Klaudusia! wrote:Pepa spokojnie ja nie piorę narazie 😆
Po pierwsze akurat ubranek za dużo nie mam, bardziej tak po parę sztuk z każdej dziedziny i jakbym miała puścić z tego wszystkiego pranie to nawet pół pralki by nie wyszło 😂
A po drugie nienawidzę prasować… odwlokę to w czasie jak tylko mogę 😆
Aaa i czekam na wyprzedaże bo zaraz się zaczną i nie wiem ile kupować na te 56 bo z jednej strony boję się że młody urodzi się duży i tego nie wykorzystam, a znowu też nie chciałabym mieć takiej sytuacji że mi zabraknie
Ale jak z mężem nawet wczoraj rozmawiałam to sam mówił że jak coś to on nawet w drodze do mnie do szpitala ma po drodze galerię to zjedzie i kupi co będzie potrzebne 😆
No tak, ale te ubranka trzeba wyprac, wysuszyć i wyprasować to chyba takie prosto ze sklepu nie założysz 😉
Annikana ja też się cieszę, teraz tylko poprasowac pieluszki i prześcieradła. No i jeden rożek jeszcze przepiore i chyba tyle. Jakieś kocyki prałam wczoraj i dzisiaj jeden wypiorę. Ale najważniejsze, że z ciuszkami skończone 😁
Dobrze, że nie zwlekalam.
annikana lubi tę wiadomość
-
Wyszlam właśnie od dermatologa i oczywiście musiałam się pokłócić z jakimś starszym facetem o pierwszeństwo. Zapytałam grzecznie kto teraz wchodzi jakaś Pani machnęła ręką mówi ja, to poinformowałam że wchodzę przed Panią ponieważ mam pierwszeństwo ze względu na ciążę, kobitka machnęła ręką okej i jakiś chłop no ale ja mam na 12:55 mówię dobrze ale ja jestem w ciąży i mam pierwszeństwo, no zależy jak na to patrzeć ja jestem po 3 operacjach mówię okej ale ja jestem w ciąży. No i weszłam ale pewnie zostałam tam za drzwiami dobrze obgadana 🙈
Trudno skoro takie jest prawo to z niego korzystam, szczególnie że jest okres grypowy nie będę ryzykować.BuBu90, Animka, pepa, Ilona.., Nulka, Eveline , martysiaczki lubią tę wiadomość
-
pepa wrote:Zazdroszczę trochę tych darów ubrankowych. Ja muszę wszystko kupić i póki co trochę mało tego mam. Dzięki za info o promocji w H&M. Chyba dzisiaj się przejadę po ciuszki, bo wy tu już pierzecie, a ja mam raptem kilka sztuk.🤦♀️
Nie ogarnęłam jeszcze tematu położnej i przychodni dla małego też. Mam już jakiś pomysł, ale muszę jeszcze poszukać i poczytać opinie.
No szczerze, to bardzo duży koszt odszedł, bo czasami ubranka spoza promocji potrafią nieźle kosztować. Aż jestem w szoku. Niby tak zachęcają do tego, żeby w Polsce było więcej dzieciaczków, a wszystko, co dotyczy dzieci kosztuje tyle, co dla dorosłego albo i więcej. Chodzi mi głównie o te ubranka.
Koleżanka mi opowiadała, że upatrzyła sobie w sinsey dla siebie kurtkę i była też identyczna dla jej córy. Zgadnijcie, która była droższa 🤣 No ta dla dziecka, mimo że materiału mniej poszlo na uszycie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 13:53
-
Ja też jeszcze nie piorę bo po pierwsze nie mam komody, a po drugie jeszcze nie mam ubranek 😅 czemu Wy mi nie przypominacie, że miałam Wam wysłać tą rozpiskę ze szkoły rodzenia 🤪34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
PaulaGy wrote:Wyszlam właśnie od dermatologa i oczywiście musiałam się pokłócić z jakimś starszym facetem o pierwszeństwo. Zapytałam grzecznie kto teraz wchodzi jakaś Pani machnęła ręką mówi ja, to poinformowałam że wchodzę przed Panią ponieważ mam pierwszeństwo ze względu na ciążę, kobitka machnęła ręką okej i jakiś chłop no ale ja mam na 12:55 mówię dobrze ale ja jestem w ciąży i mam pierwszeństwo, no zależy jak na to patrzeć ja jestem po 3 operacjach mówię okej ale ja jestem w ciąży. No i weszłam ale pewnie zostałam tam za drzwiami dobrze obgadana 🙈
Trudno skoro takie jest prawo to z niego korzystam, szczególnie że jest okres grypowy nie będę ryzykować.PaulaGy lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Animka wrote:No tak, ale te ubranka trzeba wyprac, wysuszyć i wyprasować to chyba takie prosto ze sklepu nie założysz 😉
Annikana ja też się cieszę, teraz tylko poprasowac pieluszki i prześcieradła. No i jeden rożek jeszcze przepiore i chyba tyle. Jakieś kocyki prałam wczoraj i dzisiaj jeden wypiorę. Ale najważniejsze, że z ciuszkami skończone 😁
Dobrze, że nie zwlekalam.
No tak tak! W życiu bym dziecku takich ubrań nie założyła… pracowałam w sieciówce i niestety co człowiek widział to się nie odwidzi 😂Liczę to bardziej tak że będę tam ok 3 dni, więc co mam to wystarczy na te pierwsze przebrania, plus ewentualne ubranka ze szpitala. A mamy suszarkę w domu więc to chwila i pranie gotowe, wyprane wysuszone i na powrót już na spokojnie będziemy mieli gotowe ☺️
To nie tak że nie mam nic 😂annikana lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:No szczerze, to bardzo duży koszt odszedł, bo czasami ubranka spoza promocji potrafią nieźle kosztować. Aż jestem w szoku. Niby tak zachęcają do tego, żeby w Polsce było więcej dzieciaczków, a wszystko, co dotyczy dzieci kosztuje tyle, co dla dorosłego albo i więcej. Chodzi mi głównie o te ubranka.
Koleżanka mi opowiadała, że upatrzyła sobie w sinsey dla siebie kurtkę i była też identyczna dla jej córy. Zgadnijcie, która była droższa 🤣 No ta dla dziecka, mimo że materiału mniej poszlo na uszycie 😁
U nas to samo dostaliśmy ubranka od przyjaciółki 🙈 jeszcze z bogiem te z sinsaya czy z pepco ubranka ale taki NEXT 120/150 za pajacyk masakra 🙈
Jakbym nie dostała to pewnie posiłkowałabym się vitned dodatkowo, mimo że mnie stać obliczając tą całą wyprawkę plus lekarza to nie są małe pieniądze.
Jeśli chodzi o używane ubranka to uprałam już w zwykłych kapsułkach, a jak dotrą mi gładź na piętrze to dopiero upiorę w płynie dla bejbikow.Hach lubi tę wiadomość
-
Klaudusia! wrote:No tak tak! W życiu bym dziecku takich ubrań nie założyła… pracowałam w sieciówce i niestety co człowiek widział to się nie odwidzi 😂Liczę to bardziej tak że będę tam ok 3 dni, więc co mam to wystarczy na te pierwsze przebrania, plus ewentualne ubranka ze szpitala. A mamy suszarkę w domu więc to chwila i pranie gotowe, wyprane wysuszone i na powrót już na spokojnie będziemy mieli gotowe ☺️
To nie tak że nie mam nic 😂Eveline lubi tę wiadomość
-
Ja też nie wiem, jak to ogarnąć z rozmiarem 56. Póki co kupiłam z niego 3 pajace, 2 zestawy body długi rękaw ze spodenkami, 2 szt body z krótkim rękawkiem. Pewnie to trochę mało… 🫣
Na krztusiec chciałam iść koło 30 tc, ale w sumie chyba wolę mieć już to z głowy, bo akurat nic mi nie dolega w tym momencie. Żadnego przeziębienia, kataru itd. Dopytam dla pewności jeszcze jutro prowadzącego, czy to optymalny czas na szczepienie.
W temacie fotelików, to dla mnie możliwość zmiany ustawienia w czasie jazdy, żeby plecki trochę inaczej się ułożyły jest bardzo ważna. Ja testowałam te foteliki zapinając w nich lalkę i z Cybexem poszło mi zdecydowanie najlepiej. 😉 Nie trzeba było szukać tego guziczka do regulacji pasów pod warstwą materiału, to pewnie też miało znaczenie.🙍♀️35 🙎🏻♂️38
TP 19.02.2025 💙
Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150
11.06 ⏸️
21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
5.07 1 cm (7+2) 💗
19.07 2,41 cm (9+2)
13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
29.10 573 g (23+6) 🐥
28.11 1115 g (28+1)🐰
10.12 1382 g (29+6)🐢 III prenatalne 🧬
-
Też wam zazdroszczę, że coś dostałyście, my zupełnie nic. Ale właśnie i z vinted mamy zakupy 😁
No Klaudusia teraz rozumiem 😁😁
Paula bardzo, bardzo dobrze 😍😍 ja bym się pewnie mocno zdenerwowała i w takich sytuacjach się wykłócać nie lubię, ale uważam, że powinno się robić właśnie tak jak Ty! Tym bardziej, że się to pierwszeństwo nam należy.Klaudusia!, PaulaGy lubią tę wiadomość
-
PaulaGy wrote:U nas to samo dostaliśmy ubranka od przyjaciółki 🙈 jeszcze z bogiem te z sinsaya czy z pepco ubranka ale taki NEXT 120/150 za pajacyk masakra 🙈
Jakbym nie dostała to pewnie posiłkowałabym się vitned dodatkowo, mimo że mnie stać obliczając tą całą wyprawkę plus lekarza to nie są małe pieniądze.
Jeśli chodzi o używane ubranka to uprałam już w zwykłych kapsułkach, a jak dotrą mi gładź na piętrze to dopiero upiorę w płynie dla bejbikow.
O właśnie ja ciążę też prowadzę prywatnie plus wszystkie badania prywatnie.
Nie ma co ukrywać taka wyprawka dla malucha to są tysiące. Dużo tysięcy 😆
Ale nie ma co liczyć 🥰Hach lubi tę wiadomość
-
Animka wrote:Też wam zazdroszczę, że coś dostałyście, my zupełnie nic. Ale właśnie i z vinted mamy zakupy 😁
No Klaudusia teraz rozumiem 😁😁
Paula bardzo, bardzo dobrze 😍😍 ja bym się pewnie mocno zdenerwowała i w takich sytuacjach się wykłócać nie lubię, ale uważam, że powinno się robić właśnie tak jak Ty! Tym bardziej, że się to pierwszeństwo nam należy.
Mnie kiedyś w diagnostyce zjadły stare baby, jak pielęgniarka Mnie zaprosiła na pobranie krwi, bo widziała brzuszek. Booooze. Jakie komentarze. Mi się nawet dyskutować nie chciało z nimi. Bo one to siedzą już od godziny, a ja se przyszłam i od razu weszłam.
W sklepie też znieczulica. Czasami hak mały Mnie kopnie albo złapie skurcz, to się zegne w pół, każdy odwraca głowę. A zakupy robic trzeba 😅 maz po prqcy nie zawsze ma chwilę. A na większe to jedziemy we dwoje albo jego wysyłam, zeby po prostu dźwigał. Wiecie nie chodzi mi o to, żeby teraz każdy ustępował, bo idzie dama w ciąży, ale po prostu fajnie poobserwować reakcje ludzi.
A i ostatnio jak byliśmy w sobotę w sklepie, to wszystkie kasy pootwierane oproczej tej, w której jest ewidentnie pierwszeństwo dla niepełnosprawnych i kobiet ciezarnych. One są oznaczone tym szyldem. Bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 14:24
-
Hach wrote:Albo w sklepach z żywnością. Uwielbiam jak ludzie bez rękawiczek przebierają w warzywach albo pieczywie ❤❤ sama przyjemność jesc ich zarazki! A jak się zwróci uwagę, to łolaboga!
Hahah no jedno to to że ludzie są obrzydliwi… na prawdę, czasem myślałam że już nic mnie nie zaskoczy, az nagle coś 😂a druga sprawa w jakim stanie czasem te rzeczy wgl przyjeżdżają do sklepów…😂
Hach lubi tę wiadomość
-
Oj tak, ubranka i te wszystkie bajery potrafią pochłonąć lwią część budżetu. Też mam tak, że pewnie stać nas na kupno ubranek właśnie np z next czy nawet Reserved ma dla mnie już wyższe ceny, ale szczerze mówiąc, szukam oszczędności tam, gdzie to możliwe, żeby potem móc pozwolić sobie na coś innego. Czasem się nawet śmieję do męża, że to dzięki oszczędzaniu tego typu jesteśmy dzisiaj tu, gdzie jesteśmy 😀
Pepa, na początek pewnie taką ilość wystarczy, przy czym no pranie raczej trzebaby pewnie robić często, bardzo.pepa, Hach lubią tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 2 cs - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵 (26+2)
18.11 - 1284g ❤️ (27+5)
27.11 - III prenatalne - 1551g 🩵 (29+0)
1.12 - 1884 g ❤️ (30+5)
🔜 30.12 - wizyta (34+5)