X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2026 🍼
Odpowiedz

Luty 2026 🍼

Oceń ten wątek:
  • Natalia13245 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    A ja z braku objawow to wykrakałam sobie biegunkę... mam podejrzenia, że po nabiale.. przepraszam, że z takim niefajnym tematem wjechałam ale wcześniej nie mialam takich przygód po nabiale.😅 czy któraś doświadcza czegoś takiego aktualnie ?? 😅

Ja juz nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa.. siedzę i rozkminiam a to źle, że brak objawów a jak się pojawiąja to też źle 🤣 to zaraz czytam o waszych betach i moja zaraz za mala się wydaje. Juz chyba odwala mi ciazowo 😆 a to wszystko przez to, że ja z tych niecierpliwych..

Ja miałam w poprzedniej ciąży. Teraz raczej objawów brak jedynie jajniki bolą i siku co 2 minuty 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 21:13

MroziaMM lubi tę wiadomość

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
    12.06-beta1256.3
    14.06-beta 2405.4
    20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
    05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
    20.07-3.44cm perełki ❤️

02.08 5.6cm dziewczynka ❤️
    11.08-prenatalne
    7.09 wizyta

Luteina 2*2
    Duphaston 3*1❌
    Heparyna 1*1
    Acard 1*1
    Accofil 0.5 co 3 dni❌
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja! Męczy mnie strasznie od dwóch dni 🫣 ale mnie nie po nabiale, bo nie jadłam. I nie mam pojęcia co mi szkodzi 🤔
    Ja też jestem niecierpliwa i też zdarzy mi się zerkać na bety innych 🙈 ale to z tego powodu, że w poprzednich ciążach miałam słabe przyrosty. A jeśli chodzi o objawy, to tylko się cieszyć, że ich nie ma ☺️

No ja mam podjerzenia, że po nabiale ale pewna nie jestem. Zaczelo się od serka wiejskiego a pozniej jadlam obiad ale też była tam mizeria ze śmietana 😅 a później wjechała brzoskwinia to nie mam rewolucji.
    Gdzies wcześniej wyczytałam, że magnez moze tez powodować ale ja brałam wcześniej magnez i nic mi nie było.. nie zaczęłaś brac jakis supli nowych ?

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia13245 wrote:
    Ja miałam w poprzedniej ciąży. Teraz raczej objawów brak jedynie jajniki bolą i siku co 2 minuty 🤦
    To i ja siku latam częściej. 😃

• Natalia13245 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    To i ja siku latam częściej. 😃

Ojjj to jest straszne 🤣🤣
    Chyba że zaliczę jeszcze śniadanko od narzeczonego które w pełni zwymiotowałam 🫣🤣
    Ale to jeden raz było

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
    12.06-beta1256.3
    14.06-beta 2405.4
    20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
    05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
    20.07-3.44cm perełki ❤️

02.08 5.6cm dziewczynka ❤️
    11.08-prenatalne
    7.09 wizyta

Luteina 2*2
    Duphaston 3*1❌
    Heparyna 1*1
    Acard 1*1
    Accofil 0.5 co 3 dni❌
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie poprzednie ciąże były bez większych objawów, w pierwszej też mnie to mega stresowało. Ale w sumie faktycznie lepiej nie mieć objawów niż np ciągłe mdłości, wymioty itd. Jedynie piersi mam mega wrażliwe na dotyk, czasem lekko brzuch pobolewa i dziś mnie tak zmuliło w dzień że nagle zasnęłam i nie byłam w stanie tego powstrzymać 🙈
    Ja nie do końca wiem który to u mnie tydzień, obstawiam że 4+3 ale nie wiem do końca kiedy była owulacja, mam nadzieję że niedługo na wizycie się dowiem 🙂

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj boli w okolicy obu nerek, nie wiem co jest grane… zaczęło się po południu. Poza tym innych objawów brak.

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Moje dwie poprzednie ciąże były bez większych objawów, w pierwszej też mnie to mega stresowało. Ale w sumie faktycznie lepiej nie mieć objawów niż np ciągłe mdłości, wymioty itd. Jedynie piersi mam mega wrażliwe na dotyk, czasem lekko brzuch pobolewa i dziś mnie tak zmuliło w dzień że nagle zasnęłam i nie byłam w stanie tego powstrzymać 🙈
    Ja nie do końca wiem który to u mnie tydzień, obstawiam że 4+3 ale nie wiem do końca kiedy była owulacja, mam nadzieję że niedługo na wizycie się dowiem 🙂

No wiadomo, że lepiej bez objawow. 😃 u mnie pierwsza ciąża więc szukam doświadczeń które może pozowola mi poczuć, że faktycznie to się dzieje 😁

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    No wiadomo, że lepiej bez objawow. 😃 u mnie pierwsza ciąża więc szukam doświadczeń które może pozowola mi poczuć, że faktycznie to się dzieje 😁
    No tak, wiem o co chodzi 😁 Ciężko na początku uwierzyć, a nawet jak na USG się widzi to nadal czasem tak dziwnie 😅 Dopiero chyba jak się czuje ruchy to robi się to bardziej rzeczywiste.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak, wiem o co chodzi 😁 Ciężko na początku uwierzyć, a nawet jak na USG się widzi to nadal czasem tak dziwnie 😅 Dopiero chyba jak się czuje ruchy to robi się to bardziej rzeczywiste.
    Doookładnie 🥰

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    No ja mam podjerzenia, że po nabiale ale pewna nie jestem. Zaczelo się od serka wiejskiego a pozniej jadlam obiad ale też była tam mizeria ze śmietana 😅 a później wjechała brzoskwinia to nie mam rewolucji.
    Gdzies wcześniej wyczytałam, że magnez moze tez powodować ale ja brałam wcześniej magnez i nic mi nie było.. nie zaczęłaś brac jakis supli nowych ?
    Nie, wszystko biorę bez zmian. Ale biorę magnez 🙈
    Tzn biorę od środy progesterone besins, ale on działa w drugą stronę

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja też mam w środę wizytę 🥹 nie u lekarza prowadzącego, tylko jakiegoś randomowego z pakietu medycznego, bo wizyta w klinice dopiero pod koniec czerwca. I z jednej strony tak bardzo się boję, a z drugiej nie mogę się doczekać

Ja idę do swojego prowadzącego o godzinie 21 😂, a z pakietu medycznego to praktycznie żadnej wizyty nie mogę znaleźć :/
    Ja mam dokładnie takie odczucia jak Ty, jak szłam na USG 1,5 tyg temu to też się stresowałam i tak sobie myślę że ten stres czy z dzieckiem wszystko okej będzie już zawsze 😅 ale marzę o tym żeby zobaczyć serduszko 🥹🥹🥹

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    A mnie dzisiaj boli w okolicy obu nerek, nie wiem co jest grane… zaczęło się po południu. Poza tym innych objawów brak.
    I jak już lepiej? Nie boli?

• zorilla94 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    I jak już lepiej? Nie boli?
    Hej, całe szczęście przestało boleć. Ogólnie mam teraz mega wzdęcia i wyglądam jak w 6 miesiącu, to chyba przez proga bo biorę besins. Krew oddana na betę, a że to moja druga to trzymajcie kciuki za przyrost :)

Butterfly23 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀

Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
    11.06 ⏸️
    12.06 beta 882 mln/ml
    prog 59.80 ng/ml
    16.06 beta 4073 mln/ml
    20.06 beta 17047 mln/ml
    26.06 mamy dwa 💕
    10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
    18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
    8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Hej, całe szczęście przestało boleć. Ogólnie mam teraz mega wzdęcia i wyglądam jak w 6 miesiącu, to chyba przez proga bo biorę besins. Krew oddana na betę, a że to moja druga to trzymajcie kciuki za przyrost :)

Boże a ja mam od dwóch dni takie słabe jazdy, że aż wstyd się przyznać.. Lapie jakas korbę związana z tym, ze nie czuję żadnych objawow.. u mnie już 5+5. Albo wydaje mi się, że nie czuje jedynie piersi moze bardziej bolą a tak to nie bardzo cos czuję.. mam nadzieję, że to tylko schizy.. Bo tak nie mogę się doczekać wizyty aby dowiedzieć się, że wszystko idzie dobrze.. a wizyta dopiero w poniedziałek najprędzej a jak nie to czwartek tez w przyszłym tygodniu.. I wiem, że muszę się opanować ale tak ciężko czasami to idzie.😅

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozia, ja też łapię korbę na objawy… masakra z tym. Jak mnie przestają boleć piersi to od razu panika. To pogrzane, ale wolałabym mieć te wszystkie nudności i inne przypadłości 😅 u mnie dziś 6+5, mam nadzieję że jest dobrze 🥹

Ona 30

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to czekanie jest straszne.. a Ty byłaś juz na pierwszej wizycie ?? Mogłaś pisac ale nie pamiętam 😃

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    No właśnie to czekanie jest straszne.. a Ty byłaś juz na pierwszej wizycie ?? Mogłaś pisac ale nie pamiętam 😃

Tak, ja byłam na pierwszej wizycie bardzo wcześnie bo w 5 tygodniu, ale to dlatego że wyjeżdżaliśmy na wakacje. Na USG był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i mały krwiak :/

Ona 30

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Lillka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też żadnych nudności, wymiotów 😆 Też się trochę boje, że coś będzie nie tak. Najchętniej to bym robiła betę co 48h 🤣 Ja mam w środę wizytę.
    Dziewczyny, a pijecie kawę? Ja się zapomniałam doktora zapytać czy mogę wypić jedną 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 11:57

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

👰‍♀️29 🤵32

Starania od 2021
    Z pomocą medyczną od 2024 👩‍⚕️
    07.04 sonoHSG
    3x IUI ❌

04.06 ⏸️ 😍 naturals
    30.07 I prenatalne 🩵
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    U mnie też żadnych nudności, wymiotów 😆 Też się trochę boje, że coś będzie nie tak. Najchętniej to bym robiła betę co 48h 🤣 Ja mam w środę wizytę.
    Dziewczyny, a pijecie kawę? Ja się zapomniałam doktora zapytać czy mogę wypić jedną 🫣

Ja piję - jedną dziennie. Jest milion teorii na temat kawy, ale że ja piję raczej mleko z kawą to wychodzę z założenia że od jednej lekkiej kawy dziennie nic strasznego się nie stanie. Jak już pije kawę to tego dnia nie piję nic z kofeiną typu cola, czarna herbata :)

Ona 30

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Tak, ja byłam na pierwszej wizycie bardzo wcześnie bo w 5 tygodniu, ale to dlatego że wyjeżdżaliśmy na wakacje. Na USG był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy i mały krwiak :/
    Dobra juz mi się przypomniało.. ja poszlam w 4 tygodniu przez wyjazd również i nic nie było widać jeszcze -wiadomo za szybko.
    Kochana będzie dobrze 🥰🥰 a kiedy kolejna wizyta ?

Ja kawy nie pije wcale 😃 ale ja akurat nie byłam nigdy miłośniczka kawy 😀

Ale mogę przyznać, że mam fazę na mizerie 😆 u mnie je się mizerie na słono a ostatnio dostalam mizerie z cukrem w restauracji i tak mi slinka cieknie na myśl o takiej mizerii.🤣🤣🤣

Lillka lubi tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ