X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUX MED Kraków
Odpowiedz

LUX MED Kraków

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... czy robiliście usg 1 trym. w lux medzie? Była możliwość zrobienia testu pappa?

Ps. Kamika witam i tu :)

ss25 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dziewczyny... czy robiliście usg 1 trym. w lux medzie? Była możliwość zrobienia testu pappa?

Rosolina mi nie chciała zrobic ani genetycznego ani pappa, powiedziedziala żebym sobie kogoś prywatnie znalazła, chodziłam do Karoliny Poznańskiej - Kwater, ale zmieniłam lekarz i chodze do clinicare do Sobieslawa Kaszowicza i u niego wszystko robie :)

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Ja byłam u niej raz przed ciąża. Wydawała sie spoko, zleciła badania, poleciła ovarin. Tylko kazała czekac do grudnia, a ja juz byłam po roku starań. Gdybym sie nie zdecydowała na drożność, to pewnie czekałabym dluzej.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:

Test Pappa nie, ale na usg dostawałam skierowanie (to z karty ciąży, ja osobno dostałam jeszcze skierowanie od swojej dr). Wychodzą 3 usg, takie obszerne, gdzie dokładnie badają Malucha

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, usg genetyczne dla każdego trymestru. A dobry maja sprzęt? Chodziłaś jeszcze gdzies prywatnie? Mi wlasnie leprywatnie karka powiedziała, ze jej pacjentki maja test pappa w pakiecie, co mnie zdziwiło.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Tak, usg genetyczne dla każdego trymestru. A dobry maja sprzęt? Chodziłaś jeszcze gdzies prywatnie? Mi wlasnie leprywatnie karka powiedziała, ze jej pacjentki maja test pappa w pakiecie, co mnie zdziwiło.
    Wcześniej ogólnie chodziłam prywatnie (tam akurat sprzęt usg pozostawiał trochę do życzenia), potem byłam kilka razy prywatnie u dr, do której chodzę także w LuxMedzie (nie było terminów, chciałam dłuższą konsultację) i usg jakościowo (nie znam się) myślę, że porównywalne, na wysokim poziomie.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Margarita678 Nowa

Wysłany: 11 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie - którzy z waszych lekarzy prowadzących w Luxmedzie robią usg na wizytach? Niektórzy mają w gabinecie sprzęt, a niektórzy nie i nie wiem od czego to zależy... Głównie interesuje mnie dr Golabek. Z góry dzięki:)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ