X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne macica siodelkowata
Odpowiedz

macica siodelkowata

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarka mi kazała, żeby macica się lepiej rozciągała. W sumie dobrze, bo wydaje mi się, że miałam niedobory hormonalne

klauuudia lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, rozumiem :) lekarze na pewno wiedzą, co robią :) a czy miałyście problem z zajściem w ciąże? mnie od samego wykrycia tej wady przygotowywali na to , że mogę mieć, a tymczasem nie było żadnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:25

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem z zajście z donoszeniem. Pierwszy cykl na czuja, ale cykle owulacja się wydłużyła i nie trafiliśmy. Następny z testami owu trafiony :)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, że z donoszeniem też mówili, ale teraz już mówią że nie powinno być problemu nawet z donoszeniem, więc zdanie się szybko zmieniło:) ja jestem świeżą mężatką więc też nie było problemu :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam tez za drugim razem sie udalo, wiec tez szybko :)
    zobaczymy, co bedzie dalej grunt to myslec pozytywnie :)

aneta93 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oby macica sie ladnie rozciagala i nie bylo zadnych problemow :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest dobrze;) poprzednie usg mialam 4 tygodnie temu. Czyli normalnie, a nie częściej

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak samo jak my :) czyli musi byc dobrze . Jakby nie bylo to kazali by nam czesciej przychodzic. Mi pani Doktor powiedziala, ze narazie macica ladnie sie rozciaga , w pozniejszych etapach da mi znac, zebym wiecej uwazala na siebie i wiecej odpoczywala . Co nie oznacza wcale, ze tak wlasnie musi byc.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam sie czujecie dziwczyny ? :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie troche martwie, bo dosyc moscno mnie boli podbrzusze ... EEhh nie wiem czy to ma tak byc... Tez tak macie ?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami pobolewa, moze to byc macica rozciągająca sie albo więzadła macicy. Jedna z gin dala mi taki sposób na sprawdzenie: Bierz dzien nospe, jesli przejdzie to ok, jesli nie to do lekarza. Ja juz mam twardnienia brzucha i tez musze uważać na siebie i biorę nospe codziennie

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochana tez tak sprobuje. Moja ginekolog ma teraz 2 tyg urlopu dzwonilam tam wczoraj i inna kazala mi jechac do szpitala , liczylam na to, ze mnie uspokoi i powie ze to normalne... EEEHH sprobuje z ta nospa a jak nie to wybiore sie do innego lekarza w sumie teraz mam Termin za tydzien w pon 9 Maja takze moze sie czegos wiecej dowiem :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie przejdzie to dla pewnosci lepiej jechac :) :*

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam? Przeszlo?? :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak narazie jest troche lepiej :) ale z nospa sprobuje dopiero w czwartek bo w srode jedziemy do Polski a niestety w swoim lekowym barku nospy nie mam, bo na miesiaczke nigdy mi nie pomagala musialam wziac cos mocniejszego zawsze przeciwbolowego... A za tydzien wizyta takze dowiem sie ze na pewno wszystko w porzadku i nie mam sie czym martwic :)

Zycze uda<nego poczatku tygodnia :* :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jak po wizycie poniedziałkowej? u mnie wszystko ok, Maluszek rośnie, dalej mam twardnienia brzucha i biorę na nie magnez, kontrolujemy moją szyjkę, póki nic się z nią nie dzieje będę spać spokojnie :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko w porzadku :D tak bardzo sie ciesze, ze u Ciebie tez :)
    Malutki ma juz 8 cm , jest szybszy o 1 tydzien hehe :)

na bole brzucha zapisala mi duphaston i aspargin (magnez+potas) i to tez zeby macica sie lepiej rozciagala.
    Tylko bylam w Polsce u lekarza i nie wiem czy nie powinnam tego skonsultowac z ta Maja w Niemczech... Wydaje mi sie , ze ta w pon byla troche bardziej kompetentna... Sama nie wiem, ale postanowilam tak czy siak, ze bede to brala, pytalam tez w aptece i zaszkodzic to absolutnie nie zaszkodzi, moze tylko pomoc.

Poza tym czuje sie swietnie :) no i dowiedzialam sie, ze bedzie najprawdopodobniej chlopiec w prawdzie nie mamy sie jeszcze mocno nastawiac, bo to troche wczesnie, ale maz byl ze mna i oszalal z radosci :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super jak tak :))) u mnie na 100 % będzie chłopak :) mam nawet zdjęcie Maluszka w rozkraku :) na pewno wszystko będzie dobrze, lekarze wiedzą co robią :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jak ten czas ucieka :) juz polowa za Wami :)
    I jak tam sie czujecie? :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :) u nas dobrze, ale mam troszke problemy ze skurczami wiec biore nospe, luteine i magnez. Na szczescie Dzidzius zdrowo rosnie i kopie mnie bardzo juz od 3 tyg. :-) Tobie leci juz 16 tc, niedlugo bedziesz czula ruchy :))

bl9ci09k5h6xkmfc.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ