macica siodelkowata
-
WIADOMOŚĆ
-
Srednio pomagaja, bo skurcze mam nadal ale wazniejsze jest zeby szyjka sie nie skracala i nie otwierała. Ostatnio miała 4,7 cm.wiec duzo bo norma jest od 2,5 Zobaczymy na kolejnej wizycie czy jest ok:) Maluszka juz nie mierzymy bo jest za duży, teraz sprawdzamy mu wagę, tydzień temu miał 300 g śmieszne uczucie,szczególnie jak brzuch sie rusza wraz z kopnniakami a jak Twój?
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku... A kiedy masz kolejna wizyte?
Juz sie nie moge doczekac na te ruchy hihi jeszcze troche i przyjda. Moj maluch mial w 13 tyg 8 cm takze rosnie sobie teraz ide w przyszlym tyg to zobaczymy jak duzo urosl. A jezeli chodzi o te bole brzucha to sa juz coraz mniej dokuczliwe dostalam duphaston a aspargin i chyba troche pomoglo.aneta93 lubi tę wiadomość
-
Mam za 7 dni wizytę ale to na nfz, bez usg, sprawdzi tylko szyjkę i za 10 dni prywatnie połówkowe usg to teraz na już na pewno z 10 cm albo i więcej. Przyjdą, przyjdą ja wyczulam z dnia na dzień. Super ze Tobie leki pomagają, juz tyle za Nami
-
Jaki juz duzy super, ze wszystko w porzadku u nas tez ok mialam przyspieszone szczegolowe badanie polowkowe bo juz w 17 tyg ale to tylko dla pewnosci bo od poczatku ciazy wyszlo, ze chorowalam krotko przed ciaza na toksoplazmoze i to dla pewnosci , czy wszystko rozwija sie prawidlowo. Bylo w porzadku jak na ten etap ciazy . Nikos mial 220 g I teraz musze powtorzyc badania za jakies 4 tyg .
No i w koncu zaczelam odczuwac ruchy takie to kochane, tak bardzo sie ciesze mam nadzieje ze z dnia na dzien beda coraz bardziej intensywneaneta93 lubi tę wiadomość
-
Twój też już duży! ) ja nie miałam toksoplazmozy przebytej i właśnie mam powtórzyć za tydzień badania w tym kierunku czy nadal jestem czysta,oby tak było bo z nią nie ma żartów. Najlepiej jak się zachoruje przed ciążą. Ja czułam ruchy delikatne od 17 tyg a teraz w 24 to czuje porządne kopnięcia:) oby tylko Maluszek rozwijał się zdrowo :* już tyle za nami
-
Napewno bedzie wszystko w porzadku, ciesze sie , ze z ta macica tez narazie nie daje zadnych znakow, ze cos nie tak
Ja narazie czuje bardzo delikatnie takie falowanie bym powiedziala wogole nie mam cos szczescia, co die na USG to maly spi , oby tak chcial spac tez po porodzie -
Jak widać pomimo tego ze mam skurcze to nadal w dwupaku:) ciężko mi już sie robi i coraz bardziej boje sie porodu. A skurcze mam najprawdopodobniej przez ta wadę macicy. Na szczęście dajemy radę, jeszcze tydzień i ciaza będzie donoszona a narazie sie mocno oszczędzam i leżakuje sobie całymi dniami a co u Was? Będziesz rodzic Sn? Twój suwaczek juz daleko )
-
Troche czasu minelo i juz jestes przy samej koncowce , u mnie w sumie tez ostatnia prosta :)musimy poradzic jakos jeszcze troszku
A u nas dobrze ale musialam sie troche uspokoic juz nie pracuej bo mialam mocne bolesci spojenia lonowego nie moglam chodzic masakra przez przeforsowanie ... No i teraz siedze spokojnie w domku i robie tylko to co muszeaneta93 lubi tę wiadomość
-
O widzisz i znalazlam Twoj wpis na temat zeber... EEhh slyszalam ze jest mozliwe ze beda bolec mnie juz Bola 2 tyg ale od piatku jest masakra przy kaslaniu psiknieciu itd placze z bolu. Nie moge wstac z lozka czy przekrecic sie z boku na bok... Dzisiaj w sumie jest juz troche lepiej ale byla masakra i tak ciagle je czuje, dobrze tylko ze ten bol sie troche uspokoil bo nie moglam normalnie funkcjonowac
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Ja tez planuje sn. Co do bolu zeber- mi odpuscilo jakies dwa tyg temu dopiero a wczesniej myslalam ze umre ze 2 miesiace to trwalo...
Zycze zeby Cie to ominelo bo to cos strasznego. Ja nie pracuje od poczatku ciazy na szczescie a i tak bym nie mogla bo od 19 tyg mam leki na podtrzymanie i zalecone oszczedzanie przez ta czynnosc skurczowa maciicyklauuudia lubi tę wiadomość
-
To uwazaj na siebie duzo zreszta jeszcze tydzien i ciaza donoszona jak fajnie
A pytalas moze lekarza o te Zebra czemu to sie tak podzialo? Ja w sobote pojechalam do szpitala bo nie moglam z bolu i martwilam sie o malego , ale po 3 h czekania na lekarza zrezygnowalam...aneta93 lubi tę wiadomość