macica siodelkowata
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem ja i za bardzo się tym nie przejmuję, gdyż jeden z lekarzy powiedział że ładnie się rozciąga macica i już prawie nie widać tej wady, a drugi, że w niczym ona nie przeszkadza, nie powinno być nawet problemów z wcześniejszym porodem. Jestem w 12 t + 6 i to moja pierwsza ciąża. Żadnych poronień ani problemów z zajściem w ciąże( 3 miesiące po ślubie dowiedziałam się o ciąży)
klauuudia lubi tę wiadomość
-
ja sie troche denerwowalam, bo 4 lata temu, kiedy sie o tym dowiedzialam zapytalam od razu lekarza, ze gdybym byla w ciazy czy to moze jakos `przeszkadzac´ i powiedzial ze nie musi ale moze... EEHH. Ale teraz tez uslyszalam w 6 tyg. ze ladnie sie rozciaga i nie powinno stac sie nic zlego. Dzisiaj mam teermin na 14.50 eehh tak sie denerwuje . Trzymaj kciuki
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Taak u mnie zdiagnozowali najpierw niby dwurozna, ale na obserwacji stwierdzili siodełkowatą co mnie ucieszyło, bo z tych dwóch dwurożna jest bardziej niebezpieczna i tez mówili na poczatku ze problemy z donoszeniem itp. tez mam dzis wizytę o 17.20, ale nie będę nawet pytać o ta macice, żeby się nie nakręcać
-
Ja już w poczekalni lepiej nie pytać, lekarz jak zauważy że cos jest nie tak to są powie u mnie ostatnio dzidzia tak urosła że wyprzedziła o kilka dni swój wiek z USG zobaczymy jak będzie dziś. Cieszę się że u Was ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:06
-
U mnie też wszystko Ok, ma już prawie 7 cm próbowałam pytać o płeć, ale lekarz powiedział, że dopiero ok 20 tyg mi powie:-) a tak to wszystko ok, bardzo ruchliwe dzidzi i nawet pokazywało Nam okej kciukiem jutro zaczynam 2 trymestr, dostałam witaminy i kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni
-
jej jak sie ciesze pokazywalo ok bo pewnie zadowolone hihi super jak sie ladnie uklad wszystko , a to Termin masz na pazdziernik ? Chyba poczatek pazdziernika mi sie zdaje
a tez mam kolejna wizyte za 5 tyg. 9 Maja hehe sie zgralysmyaneta93 lubi tę wiadomość
-
Ahh tak, rośniemy powoli, byłam na wizycie na nfz z wynikami z krwi i pytałam Pani ginekolog czy jednak nie powinnam chodzić z tą wadą częściej na kontrolę , ale ona powiedziała, że skoro lekarz nie zalecił częstszych, to napewno widział, że niczemu nie zagraża ta wada i koniec I czekam spokojnie do 9 a jak u Was ?
-
w takim razie bardzo sie ciesze
U nas tez wszystko oki, tez czekam do 9 i tak mi sie dluzy jakos ten czas...
Ale jestem zadowolona bo jedziemy na tydzien do Polski na urlop , moje 2 male kuzynki Maja komunie bedzie troche odpoczynku.aneta93 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam aż 9 i nie mogę się doczekać, bo w końcu będzie już 17+6 to najwyższa pora poznać płeć Teraz przy takiej pogodzie to mam nadzieję, że czas zacznie szybciej lecieć chociaż mi to i tak zleciało nie wiem kiedy ja mieszkam w Polsce, to cały czas na miejscu niedługo zaczynam przygotowania do obrony to będę miała co robić ważne, że skończę studia przed porodem
-
nick nieaktualny