X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic swietny wozek i brzusio.

Ja chcialam wziac ten wozek mietowo turkusowy ten malachit ktory pokazywalam :) to mi szwagierka stanowczo odradzila jasnych i zielonych wozkow bo bedzie pelno muszek siadac. Ona miala kiedys zielony i bardzo narzekala. A ja lubie jasne kolory, jak myslicie ?? Zawsze ktos mi musi popsuc plany... Brrrr

Beti dolaczam sie wygladasz jak 16- tka :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym wyglądem to niestety są niezłe jaja :p bo przez mój młody wygląd z siostrą wyglądam jak z mamą ( mimo że ona nie wygląda na swoje 40 l. ) a z mamą jak z babcią. Czasami mnie to wkurza. Pamiętam jeden tekst p dr właśnie z ginekologi " Pani tu nie pasuje" no tak bo świetnie nadawałabym się do szpitala dla dzieci. Albo jedna pani u mnie w bloku w święta myślała że ja ze szkoły wracam, z wigilii klasowej. No to ją oświeciłam że dziecko to ja będę mieć za parę miesięcy, babie kopara opadła.
    Ja nie czuję się na to swoje 25 lat , z mojego B. znajomymi czuję się czasami dziwnie bo wyglądam jak dzieciuch przy nich. Kiedyś poszliśmy do naleśnikarni i dzieci jego znajomej myślały że jestem ich rówieśnicą O_O.
    Oby mi tak zostało do starości.

gosia86, Agusia246, WesołaMama, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, pewnie wszystko jest w porządku, a dla świętego swojego spokoju w razie czego możesz podjechać na ip i powiedzieć np, że coś cieknie i chciałaś sprawdzić, czy to nie wody ;)
    U mnie na usg III trymestru w 31tc też wszystko było super, a już 3 tygodnie później wody spadły z 12 na 5 :/ A tak ogólnie to nie ma to jak siejące niepokój rodzicielki ;)

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe - nawet jak będą siadać to wózku, nie na dziecku :P Ja bym brałą malachit i miała wszystko inne w nosie. Ja mam wózek jasno beżowy i myślę, że damy radę. Poza tym te muszki czy małe czarne żuczki to właśnie głównie lubią biały/ żółty, jasny pomarańcz i te klimaty. Zielonego wszędzie pełno, to czemu miałyby akurat do wózka lecieć?

preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia no tez nie wiem ale takie rady uslyszalam od doswiadczonej mamy..

Ja i tak zrobie po swojemu bo uparta jestem :D

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra miała wózek i zielony i niebieski.I nie zauwazyla roznicy odnosnie "zwabiania" owadow.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała zielony i nie narzekała :D
    A malachit prezentował się super i nie był taki oklepany :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszki to bardziej lecą do żółtego niż zielonego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 35 tyg :)
    ktoś dziś urodził ???

Anioł, dorota1987 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    moja to 21. A twoja?

24 wrzesien ;-) No to fajnie - teraz tez z tego samego roku bedziemy miec dzieciaki ;-)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68d7013e8bb6.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a8022150d3e.jpg
    Ostatnie zdjęcia, więcej nie maluję :P

madziorek, Agusia246, GabiK, Nejcik, olka24, Catyyy, AGA 30, gosia86, Karolcia88, Magic, paulinqa, czarna panda, katalina, dorota1987, PIGULSKA, Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja czuję główkę dziecka normalnie w c...;) masakra jakaś. Jeszcze dzisiaj chodzę 3 razy na godzinę siku, a na 2 byłam już dwa razy i znów mnie ciągnie. Normalnie organizm sam mi się oczyszcza.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Uff...zdjęłam obrączkę, a już miałam okropne wizje. Jakby któraś miała problem to daję linka do porad:
    http://tipy.interia.pl/artykul_427,jak-zdjac-pierscionek-ze-spuchnietego-palca.html

Dorota, który sposób Ci pomógł ?
    ja już 3 dzień próbowałam na oliwce, na masle, w zimnej wodzie i nie ściągnełam :(
    i zastanawiam się który sposób wypróbować z tej strony

dorota1987 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, wyglądasz jak nastolatka, taką masz buzinkę młodziutką :D A malowidła na brzuszku naprawdę niezłe! :D

Dorota, jeśli chodzi o znieczulenie zewnątrz oponowe, to rozmawiałam na ten temat z położną podczas wizyty w szpitalu jak oglądaliśmy z mężem oddział. Sprawa (bynajmniej w Katowicach w Leszczyńskim) wygląda tak, że ponad 70% rodzących się decyduje na ten sposób znieczulenia, trzeba zrobić badania: morfologia i układ krzepnięcia i z tym się idzie do anestezjologa na konsultacje, on podejmuje decyzje na podstawie badań, czy możesz mieć to znieczulenie czy nie. Badania robi się około 2 tyg przed porodem, bo tyle są ważne, w razie czego trzeba powtarzać.

dorota1987 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma jasny zielony,mieszka w poblizu rzeki i nigdy nic nie mowila o zadnych meszkach czy innym robactwie,zeby do niej lecialo. Moze to nie o kolor wozka chodzilo,tylko jakis kosmetyk,ktory zapachem przyciagal dziadostwo?
    Ja obraczke juz dawno profilaktycznie zdjelam,mimo,ze wydaje mi sie,ze nie puchne tak mocno. Ale wiele osob mnie przestrzegalo,ze to sie moze zdarzyc z dnia na dzien i trzeba bedzie ciac,zeby krew do placa dochodzila. Poza tym na stronach szpitali czytalam prosbe o zdjecie bizuterii i nie zabieranie do szpitala, u Was tez tak pisza?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Szwagierka ma jasny zielony,mieszka w poblizu rzeki i nigdy nic nie mowila o zadnych meszkach czy innym robactwie,zeby do niej lecialo. Moze to nie o kolor wozka chodzilo,tylko jakis kosmetyk,ktory zapachem przyciagal dziadostwo?
    Ja obraczke juz dawno profilaktycznie zdjelam,mimo,ze wydaje mi sie,ze nie puchne tak mocno. Ale wiele osob mnie przestrzegalo,ze to sie moze zdarzyc z dnia na dzien i trzeba bedzie ciac,zeby krew do placa dochodzila. Poza tym na stronach szpitali czytalam prosbe o zdjecie bizuterii i nie zabieranie do szpitala, u Was tez tak pisza?
    Ja tez juz dawno sciągnełam tez sie balam ze pewnego dnia nie dam rady i wolałam profilaktycznie...u nas tez tak pisze zadnej bizuterii i makijazu na porodówke i na sale operacyjna do cc lekarz tez mi o tym mowil zebym czasem na cc nie przyszła w np rzęsach pomalowanych no i paznokcie czysta płytka

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączki nie nosze w domu bo mi jej zwyczajnie szkoda przy pracach domowych ale teraz jak wychodzę z domu bez to jakos tak mi nie swojo że palce puste
    Monika to może coś zacznie się dziać na poważnie obserwuj się
    Beti aż zazdroszczę Ci takich ślicznych fotek
    W ramach "oszczędnego trybu życia" babka siedzi juz w piekarniku i mam zagniecione kruche spody do jablecznika i oszukanego sernika, pranie powieszone ale zmywać to chyba juz nie będę bo mnie dzisiaj boli brzuszek dołem i czułam kilka mocniejszych spięć już nie takich okresowych tylko bardziej konkretnych
    Przenieśli mi wizytę na wtorek wiec to nawet lepiej dla mnie :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Beti, Twoja uroda odciagnela mi kompletnie uwage od malunkow :-) Dziewczyno jestes niesamowicie utalentowana! Szkoda,ze nie znamy sie osobiscie bo bym Cie namawiala na jakis fajny obrazek na scianie w pokoju synka ;-)
    A chodzenie bez obraczki tez jest dla mnie dziwne,zwlaszcza jak wychodzimy z mezem i on ma,a ja takie gole lapy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 16:47

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z ginem też muszę pogadać o tym znieczuleniu, bo jak mi nie będą chcieli zrobić a nie będę dawać rady, to ich tam powystrzelam. Idę się zdrzemnąć bo tylko ziewam na okrągło, a Wiki się wypina :) moje rysunki są powiedzmy całkiem całkiem ale mama i babcie to miały talent. Nawet do pięt im nie dorastam.
    Byłam dzisiaj w sklepie osiedlowym, taki markecik. Myślałam że fiknę, ale nikt mnie nie przepuścił grr:/
    Jutro piekę kolejną szarlotkę, bo ta już się skończyła. Nie to źe sama wszamałam , zaniosłam do pracy, siostra z siostrzenicą zjadły, trochę my i już.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma konsultacji z anestezjologiem przed przyjeciem do szpitala. Dopiero w trakcie akcji porodowej,jesli jest koniecznosc i nie ma przeciwskazan medycznych to przychodzi anestezjolog,robiwywiad i podaja. Ale wg NFZ ZZO jest bezplatne tylko ze wskazaniem medycznym na stronie jest co to za wskazania. Jesli takowych nie ma to szpitale pobieraja oplate 500-600zl. Niektore nie ogladaja sie na wytyczne NFZ i podaja "na zadanie", a inne niestety nie sa tak przyjazne i kasuja. Wiele kobiet sie bulwersuje,bo mysla ze im sie zzo nalezy,bo nfz za to placi. Owszem,ale w okreslonych wypadkach :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ