Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic swietny wozek i brzusio.

Ja chcialam wziac ten wozek mietowo turkusowy ten malachit ktory pokazywalam :) to mi szwagierka stanowczo odradzila jasnych i zielonych wozkow bo bedzie pelno muszek siadac. Ona miala kiedys zielony i bardzo narzekala. A ja lubie jasne kolory, jak myslicie ?? Zawsze ktos mi musi popsuc plany... Brrrr

Beti dolaczam sie wygladasz jak 16- tka :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym wyglądem to niestety są niezłe jaja :p bo przez mój młody wygląd z siostrą wyglądam jak z mamą ( mimo że ona nie wygląda na swoje 40 l. ) a z mamą jak z babcią. Czasami mnie to wkurza. Pamiętam jeden tekst p dr właśnie z ginekologi " Pani tu nie pasuje" no tak bo świetnie nadawałabym się do szpitala dla dzieci. Albo jedna pani u mnie w bloku w święta myślała że ja ze szkoły wracam, z wigilii klasowej. No to ją oświeciłam że dziecko to ja będę mieć za parę miesięcy, babie kopara opadła.
    Ja nie czuję się na to swoje 25 lat , z mojego B. znajomymi czuję się czasami dziwnie bo wyglądam jak dzieciuch przy nich. Kiedyś poszliśmy do naleśnikarni i dzieci jego znajomej myślały że jestem ich rówieśnicą O_O.
    Oby mi tak zostało do starości.

gosia86, Agusia246, WesołaMama, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, pewnie wszystko jest w porządku, a dla świętego swojego spokoju w razie czego możesz podjechać na ip i powiedzieć np, że coś cieknie i chciałaś sprawdzić, czy to nie wody ;)
    U mnie na usg III trymestru w 31tc też wszystko było super, a już 3 tygodnie później wody spadły z 12 na 5 :/ A tak ogólnie to nie ma to jak siejące niepokój rodzicielki ;)

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe - nawet jak będą siadać to wózku, nie na dziecku :P Ja bym brałą malachit i miała wszystko inne w nosie. Ja mam wózek jasno beżowy i myślę, że damy radę. Poza tym te muszki czy małe czarne żuczki to właśnie głównie lubią biały/ żółty, jasny pomarańcz i te klimaty. Zielonego wszędzie pełno, to czemu miałyby akurat do wózka lecieć?

age.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia no tez nie wiem ale takie rady uslyszalam od doswiadczonej mamy..

Ja i tak zrobie po swojemu bo uparta jestem :D

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra miała wózek i zielony i niebieski.I nie zauwazyla roznicy odnosnie "zwabiania" owadow.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała zielony i nie narzekała :D
    A malachit prezentował się super i nie był taki oklepany :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszki to bardziej lecą do żółtego niż zielonego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 35 tyg :)
    ktoś dziś urodził ???

nick nieaktualny, dorota1987 lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    moja to 21. A twoja?

24 wrzesien ;-) No to fajnie - teraz tez z tego samego roku bedziemy miec dzieciaki ;-)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68d7013e8bb6.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a8022150d3e.jpg
    Ostatnie zdjęcia, więcej nie maluję :P

madziorek, Agusia246, GabiK, Nejcik, nick nieaktualny, Catyyy, nick nieaktualny, gosia86, Karolcia88, Magic, paulinqa, czarna panda, katalina, dorota1987, PIGULSKA, nick nieaktualny, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja czuję główkę dziecka normalnie w c...;) masakra jakaś. Jeszcze dzisiaj chodzę 3 razy na godzinę siku, a na 2 byłam już dwa razy i znów mnie ciągnie. Normalnie organizm sam mi się oczyszcza.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Uff...zdjęłam obrączkę, a już miałam okropne wizje. Jakby któraś miała problem to daję linka do porad:
    http://tipy.interia.pl/artykul_427,jak-zdjac-pierscionek-ze-spuchnietego-palca.html

Dorota, który sposób Ci pomógł ?
    ja już 3 dzień próbowałam na oliwce, na masle, w zimnej wodzie i nie ściągnełam :(
    i zastanawiam się który sposób wypróbować z tej strony

dorota1987 lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, wyglądasz jak nastolatka, taką masz buzinkę młodziutką :D A malowidła na brzuszku naprawdę niezłe! :D

Dorota, jeśli chodzi o znieczulenie zewnątrz oponowe, to rozmawiałam na ten temat z położną podczas wizyty w szpitalu jak oglądaliśmy z mężem oddział. Sprawa (bynajmniej w Katowicach w Leszczyńskim) wygląda tak, że ponad 70% rodzących się decyduje na ten sposób znieczulenia, trzeba zrobić badania: morfologia i układ krzepnięcia i z tym się idzie do anestezjologa na konsultacje, on podejmuje decyzje na podstawie badań, czy możesz mieć to znieczulenie czy nie. Badania robi się około 2 tyg przed porodem, bo tyle są ważne, w razie czego trzeba powtarzać.

dorota1987 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma jasny zielony,mieszka w poblizu rzeki i nigdy nic nie mowila o zadnych meszkach czy innym robactwie,zeby do niej lecialo. Moze to nie o kolor wozka chodzilo,tylko jakis kosmetyk,ktory zapachem przyciagal dziadostwo?
    Ja obraczke juz dawno profilaktycznie zdjelam,mimo,ze wydaje mi sie,ze nie puchne tak mocno. Ale wiele osob mnie przestrzegalo,ze to sie moze zdarzyc z dnia na dzien i trzeba bedzie ciac,zeby krew do placa dochodzila. Poza tym na stronach szpitali czytalam prosbe o zdjecie bizuterii i nie zabieranie do szpitala, u Was tez tak pisza?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Szwagierka ma jasny zielony,mieszka w poblizu rzeki i nigdy nic nie mowila o zadnych meszkach czy innym robactwie,zeby do niej lecialo. Moze to nie o kolor wozka chodzilo,tylko jakis kosmetyk,ktory zapachem przyciagal dziadostwo?
    Ja obraczke juz dawno profilaktycznie zdjelam,mimo,ze wydaje mi sie,ze nie puchne tak mocno. Ale wiele osob mnie przestrzegalo,ze to sie moze zdarzyc z dnia na dzien i trzeba bedzie ciac,zeby krew do placa dochodzila. Poza tym na stronach szpitali czytalam prosbe o zdjecie bizuterii i nie zabieranie do szpitala, u Was tez tak pisza?
    Ja tez juz dawno sciągnełam tez sie balam ze pewnego dnia nie dam rady i wolałam profilaktycznie...u nas tez tak pisze zadnej bizuterii i makijazu na porodówke i na sale operacyjna do cc lekarz tez mi o tym mowil zebym czasem na cc nie przyszła w np rzęsach pomalowanych no i paznokcie czysta płytka

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączki nie nosze w domu bo mi jej zwyczajnie szkoda przy pracach domowych ale teraz jak wychodzę z domu bez to jakos tak mi nie swojo że palce puste
    Monika to może coś zacznie się dziać na poważnie obserwuj się
    Beti aż zazdroszczę Ci takich ślicznych fotek
    W ramach "oszczędnego trybu życia" babka siedzi juz w piekarniku i mam zagniecione kruche spody do jablecznika i oszukanego sernika, pranie powieszone ale zmywać to chyba juz nie będę bo mnie dzisiaj boli brzuszek dołem i czułam kilka mocniejszych spięć już nie takich okresowych tylko bardziej konkretnych
    Przenieśli mi wizytę na wtorek wiec to nawet lepiej dla mnie :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Beti, Twoja uroda odciagnela mi kompletnie uwage od malunkow :-) Dziewczyno jestes niesamowicie utalentowana! Szkoda,ze nie znamy sie osobiscie bo bym Cie namawiala na jakis fajny obrazek na scianie w pokoju synka ;-)
    A chodzenie bez obraczki tez jest dla mnie dziwne,zwlaszcza jak wychodzimy z mezem i on ma,a ja takie gole lapy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 16:47

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z ginem też muszę pogadać o tym znieczuleniu, bo jak mi nie będą chcieli zrobić a nie będę dawać rady, to ich tam powystrzelam. Idę się zdrzemnąć bo tylko ziewam na okrągło, a Wiki się wypina :) moje rysunki są powiedzmy całkiem całkiem ale mama i babcie to miały talent. Nawet do pięt im nie dorastam.
    Byłam dzisiaj w sklepie osiedlowym, taki markecik. Myślałam że fiknę, ale nikt mnie nie przepuścił grr:/
    Jutro piekę kolejną szarlotkę, bo ta już się skończyła. Nie to źe sama wszamałam , zaniosłam do pracy, siostra z siostrzenicą zjadły, trochę my i już.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma konsultacji z anestezjologiem przed przyjeciem do szpitala. Dopiero w trakcie akcji porodowej,jesli jest koniecznosc i nie ma przeciwskazan medycznych to przychodzi anestezjolog,robiwywiad i podaja. Ale wg NFZ ZZO jest bezplatne tylko ze wskazaniem medycznym na stronie jest co to za wskazania. Jesli takowych nie ma to szpitale pobieraja oplate 500-600zl. Niektore nie ogladaja sie na wytyczne NFZ i podaja "na zadanie", a inne niestety nie sa tak przyjazne i kasuja. Wiele kobiet sie bulwersuje,bo mysla ze im sie zzo nalezy,bo nfz za to placi. Owszem,ale w okreslonych wypadkach :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ