X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anielka, na wizycie o wszystko wypytam lekarza, bo powinien udzielić rzetelnych informacji.

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Wesoła Mama a powiedz mi z którego miesiąca jest córka. Bo moja jest z września i też pamiętam to upalne lato 2010. Kiedy pod koniec ciaży moje stopy tolerowały tylko klapki typu "KUBOTA"

Moja jest właśnie z 2010 i też z września a dokładnie z końca września ;)
    Upały były ogromne!

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...zdjęłam obrączkę, a już miałam okropne wizje. Jakby któraś miała problem to daję linka do porad:
    http://tipy.interia.pl/artykul_427,jak-zdjac-pierscionek-ze-spuchnietego-palca.html

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c963146d698.jpg

WesołaMama, nick nieaktualny, GabiK, czarna panda, paulinqa, gosia86, beti97, Monika1357, nick nieaktualny, katalina, PIGULSKA lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek chciałabym życzyć wszystkim dziewczyną z forum-
    Wesołych i Spokojnych Świąt i żebyśmy wszystkie wróciły jeszcze w dwupaku:)
    A mamom które mają już dzidziusie z sobą- zdrowia dla siebie i maleństwa. Dużo radości bycia razem:)

Kotmisia Olusia jest cudna, wydaje się taka duża;) A tak naprawdę to chyba nie które z nas już mają takie duże maleństwa w swoim brzuszku;)
    Dorota ja też czekam na te wyniki GBS , a wizyte mam dopiero 14 kwietnia;/
    Z obrączką też mam już problem, ale nie lubię bez niej chodzić, jakoś jeszcze wkładam ale ściągnąć z palca ciężko, robię to pod wodą lub w trakcie mycia naczyń.
    Dzisiaj przelałam sobie kosmetyki do tych pojemniczków, fajna sprawa. I fajne są te z hebe bo mają jeszcze takie małe okrągłe gdzie dałam sobie krem pod oczy, krem na dzien i na noc.

dorota1987, paulinqa lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddalam probke gbs w czwartek a wynik bedzie najwczesnien w sobote czyli wychodzi,ze po 3 dniach.
    ZZO podawane jest w takich dawkach,zeby skurcze byly odczuwalne, i zazwyczaj nie jednorazowo a w kilku dawkach w zaleznosci od postepow.
    Badania potrzebne do przyjecia do szpitala zazwyczaj sa podawane na stronie szpitala,u mnie nie wymagaja krzepliwosci ale gdzie indziej np juz tak.
    U nas dzis bez sniegu,ale i tak jakos ponuro :-( i nastroj tez do d...:-(
    Nie mam na nic sily a tu tesc sobie wymyslil,ze on nie ma sily swiat przygotowywac,wiec chcialby przyjechac do nas. My spedzamy swieta w 3 domach,bo rodzice meza po rozwodzie. Idziemy na sniadanie do mojej mamy,potem na obiad do rodziny meza a tu mi jeszcze tesc sie na leb chce zwalic, a ma.corke niech idzie do niej! A moj maz krzyczy na mnie,ze odkurze,a tu sie pyta jak ja bym chciala czy on ma przyjsc czy nie. No jasne, bardzo chetnie pojde teraz w te tlumy na zakupy, potem stane przy garach na kilka godzin,a nastepnie bede obslugiwac tatusia, bo "on nie ma sily"!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam gbs dzisiaj i na szczęście nic nie wyhodowano pobierany mialam 26.03 ale nie miałam czasu wczesniej odebrać
    Beti śliczny brzuszek i malunek też:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc mamuśki!!!

Wpadam tylko na chwilę, bo w ferworze walki przedświatecznej zapomnę Wam pokazać wózek naszej córeczki :) kolor wyszedł jak niebieski, ale w rzeczywistości jest turkusowy :D cudny jest! A jak się wygodnie jeździ! :D komodą się nie pochwalę, bo dziś będziemy dalej z nią walczyć....mój mąż się smieje, że kolejne meble zamawiamy złożone ;)
    25060c32dde23978med.jpg

f64204f6da91d0f1med.jpg

GabiK, paulinqa, gosiunia, madziorek, czarna panda, Ofelaine, Karolcia88, aktyde85, Agusia246, dorota1987, gosia86, Puella, beti97, Nejcik, katalina, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic cudny,cudny,cudny :-)
    Mam ten sam model.w czarnej ramie i oliwkowy,ale ten turkus dla dziewczyny jest jak marzenie,uwielbiam ten kolor!

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic świetny wózek, kolor też -ja mam turkusowo-czarny. Ale fotelik maxi cosi najbardziej mi się podoba;)

Magic, GabiK lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziękuję :) baba namówiła nas na liliowy, ale nie podobał mi się :) ten wymiata :D jeszcze Wam pokaże mój dziwny brzuch ;)
    czuje jakby taką piłeczkę miała opuszczoną zamiast brzuszka...wchodza mi 3 palce :)
    d26247c41e58944bm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:14

dorota1987, gosia86, czarna panda, GabiK, paulinqa, katalina, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic świetnie się prezentuje ten wózek, Karola mi zaczęła w brzuchu fikać jak na niego spojrzałam, więc koniecznie napisz jaki to model! ;)

W Wielkopolsce dziś pięknie i słonecznie, w końcu! Dlatego wysyłam słonko do tych z Was, u których ponuro i zimowo ;)

Ja już od wczoraj u rodziców, w końcu się wyspałam i od razu mam lepszy humor ;) Mała chyba też, bo wczoraj niemrawo się ruszała, a dziś od rana fika i pierwszy raz widziałam jak mi wypycha na brzuszku albo rączki, albo nóżki czy łokieć bo się takie małe wybrzuszenie robiło <3, wcześniej to zawsze albo łepek albo dupkę wywalała :P

Ejjj ale pomarudzę trochę jednak, mama stwierdziła, że w ogóle nie wyglądam jakbym była w ciąży i czy na pewno wszystko ok (ona się martwi bo traciła wysokie ciąże, wiem, że dwa razy, a ja i brat rodziliśmy się bardzo mali mimo, że w terminie- ja miałam 2100 przy 58 cm!). W dodatku zważyłam się i wychodzi, że schudłam :/ No ale brzuchol jednak rośnie, mała się rusza, więc chyba wszystko ok. 3 tyg temu lekarz mówił, że jest spora (ponad 1400 w 29tc), kurde jeszcze ponad 3 tygodnie do wizyty, nie wytrzymam :(

GabiK, Magic lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, czy Ty jesteś pewna że masz więcej niż 14 lat??? Podziel się zaklęciem zatrzymującym czas :D
    Magic - wózeczek prześliczny <3
    U nas piękne słoneczko póki co, a ludu tyle na mieście, że ja do żadnego sklepu nie idę. No way.
    Kupiliśmy wczoraj rolety do pokoiku Zosi, mam nadzieję, że mąż dzisiaj ogarnie :)

A noc miałam okropną. Nie życzę bólu d... najgorszemu wrogowi :/

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ja bym się wybrała na jakieś dodatkowe usg, sprawdzić, czy z przepływami i wodami jest wszystko ok. A ważysz się na tej samej wadze cały czas?
    Moja w 31tc ważyła koło 1500 :)

age.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti podpinam sie pod pytanie Agusi, jak to zrobiłaś, ze dalej wygladasz jak nastolatka..:)
    Magic super wózio :)

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Moja jest właśnie z 2010 i też z września a dokładnie z końca września ;)
    Upały były ogromne!

moja to 21. A twoja?

WesołaMama lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo pomyślałam jak Wy, Beti wyglądasz naprawdę bardzo młodo! Zazdroszcze:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic śliczny wózek i brzusio też ale faktycznie niziutko już

Zjadłam właśnie lody czekoladowe z polewą czekoladową :)
    Nic mi się nie chce a trzeba by ciasta popiec

Jak Beti pojedzie rodzić to zapytają jej gdzie ma opiekuna prawnego;) tylko pozazdrościć

Pisalyscie wczoraj o różnicy wieku miedzy dziećmi ja bym chciała te 2-3 lata
    Mam brata starszego o 17 lat i jest miedzy nami przepaść
    Siostry zaczęły traktować mnie poważnie dopiero jak wyszłam ze mąż
    A najlepszy kontakt mam z bratem starszym o 6 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:50

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Aktyde, ja bym się wybrała na jakieś dodatkowe usg, sprawdzić, czy z przepływami i wodami jest wszystko ok. A ważysz się na tej samej wadze cały czas?
    Moja w 31tc ważyła koło 1500 :)

Według lekarza, z wodami wszystko ok. A na extra badanie musiałabym iść prywatnie, a na to niestety nie mogę sobie pozwolić :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja też myślałam,że któraś z dziewczyn swoją nastoletnią córkę nam pokazuje :-)
    Aktyde ten wózek to firmy Tako, model Moonlight. Ten model ma kilka wersji np. Baby Dream, wtedy gondolka jest w kwiatuszki lub Omega Black, wtedy gondola jest czarna, Omega grey ma szarą. I kolory ram są różne.

Magic lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ