X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anielka, na wizycie o wszystko wypytam lekarza, bo powinien udzielić rzetelnych informacji.

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Wesoła Mama a powiedz mi z którego miesiąca jest córka. Bo moja jest z września i też pamiętam to upalne lato 2010. Kiedy pod koniec ciaży moje stopy tolerowały tylko klapki typu "KUBOTA"

Moja jest właśnie z 2010 i też z września a dokładnie z końca września ;)
    Upały były ogromne!

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...zdjęłam obrączkę, a już miałam okropne wizje. Jakby któraś miała problem to daję linka do porad:
    http://tipy.interia.pl/artykul_427,jak-zdjac-pierscionek-ze-spuchnietego-palca.html

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c963146d698.jpg

WesołaMama, Anioł, GabiK, czarna panda, paulinqa, gosia86, beti97, Monika1357, AGA 30, katalina, PIGULSKA lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek chciałabym życzyć wszystkim dziewczyną z forum-
    Wesołych i Spokojnych Świąt i żebyśmy wszystkie wróciły jeszcze w dwupaku:)
    A mamom które mają już dzidziusie z sobą- zdrowia dla siebie i maleństwa. Dużo radości bycia razem:)

Kotmisia Olusia jest cudna, wydaje się taka duża;) A tak naprawdę to chyba nie które z nas już mają takie duże maleństwa w swoim brzuszku;)
    Dorota ja też czekam na te wyniki GBS , a wizyte mam dopiero 14 kwietnia;/
    Z obrączką też mam już problem, ale nie lubię bez niej chodzić, jakoś jeszcze wkładam ale ściągnąć z palca ciężko, robię to pod wodą lub w trakcie mycia naczyń.
    Dzisiaj przelałam sobie kosmetyki do tych pojemniczków, fajna sprawa. I fajne są te z hebe bo mają jeszcze takie małe okrągłe gdzie dałam sobie krem pod oczy, krem na dzien i na noc.

dorota1987, paulinqa lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddalam probke gbs w czwartek a wynik bedzie najwczesnien w sobote czyli wychodzi,ze po 3 dniach.
    ZZO podawane jest w takich dawkach,zeby skurcze byly odczuwalne, i zazwyczaj nie jednorazowo a w kilku dawkach w zaleznosci od postepow.
    Badania potrzebne do przyjecia do szpitala zazwyczaj sa podawane na stronie szpitala,u mnie nie wymagaja krzepliwosci ale gdzie indziej np juz tak.
    U nas dzis bez sniegu,ale i tak jakos ponuro :-( i nastroj tez do d...:-(
    Nie mam na nic sily a tu tesc sobie wymyslil,ze on nie ma sily swiat przygotowywac,wiec chcialby przyjechac do nas. My spedzamy swieta w 3 domach,bo rodzice meza po rozwodzie. Idziemy na sniadanie do mojej mamy,potem na obiad do rodziny meza a tu mi jeszcze tesc sie na leb chce zwalic, a ma.corke niech idzie do niej! A moj maz krzyczy na mnie,ze odkurze,a tu sie pyta jak ja bym chciala czy on ma przyjsc czy nie. No jasne, bardzo chetnie pojde teraz w te tlumy na zakupy, potem stane przy garach na kilka godzin,a nastepnie bede obslugiwac tatusia, bo "on nie ma sily"!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam gbs dzisiaj i na szczęście nic nie wyhodowano pobierany mialam 26.03 ale nie miałam czasu wczesniej odebrać
    Beti śliczny brzuszek i malunek też:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc mamuśki!!!

Wpadam tylko na chwilę, bo w ferworze walki przedświatecznej zapomnę Wam pokazać wózek naszej córeczki :) kolor wyszedł jak niebieski, ale w rzeczywistości jest turkusowy :D cudny jest! A jak się wygodnie jeździ! :D komodą się nie pochwalę, bo dziś będziemy dalej z nią walczyć....mój mąż się smieje, że kolejne meble zamawiamy złożone ;)
    25060c32dde23978med.jpg

f64204f6da91d0f1med.jpg

GabiK, paulinqa, gosiunia, madziorek, czarna panda, Ofelaine, Karolcia88, aktyde85, Agusia246, dorota1987, gosia86, Puella, beti97, Nejcik, katalina, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic cudny,cudny,cudny :-)
    Mam ten sam model.w czarnej ramie i oliwkowy,ale ten turkus dla dziewczyny jest jak marzenie,uwielbiam ten kolor!

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic świetny wózek, kolor też -ja mam turkusowo-czarny. Ale fotelik maxi cosi najbardziej mi się podoba;)

Magic, GabiK lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziękuję :) baba namówiła nas na liliowy, ale nie podobał mi się :) ten wymiata :D jeszcze Wam pokaże mój dziwny brzuch ;)
    czuje jakby taką piłeczkę miała opuszczoną zamiast brzuszka...wchodza mi 3 palce :)
    d26247c41e58944bm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:14

dorota1987, gosia86, czarna panda, GabiK, paulinqa, katalina, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic świetnie się prezentuje ten wózek, Karola mi zaczęła w brzuchu fikać jak na niego spojrzałam, więc koniecznie napisz jaki to model! ;)

W Wielkopolsce dziś pięknie i słonecznie, w końcu! Dlatego wysyłam słonko do tych z Was, u których ponuro i zimowo ;)

Ja już od wczoraj u rodziców, w końcu się wyspałam i od razu mam lepszy humor ;) Mała chyba też, bo wczoraj niemrawo się ruszała, a dziś od rana fika i pierwszy raz widziałam jak mi wypycha na brzuszku albo rączki, albo nóżki czy łokieć bo się takie małe wybrzuszenie robiło <3, wcześniej to zawsze albo łepek albo dupkę wywalała :P

Ejjj ale pomarudzę trochę jednak, mama stwierdziła, że w ogóle nie wyglądam jakbym była w ciąży i czy na pewno wszystko ok (ona się martwi bo traciła wysokie ciąże, wiem, że dwa razy, a ja i brat rodziliśmy się bardzo mali mimo, że w terminie- ja miałam 2100 przy 58 cm!). W dodatku zważyłam się i wychodzi, że schudłam :/ No ale brzuchol jednak rośnie, mała się rusza, więc chyba wszystko ok. 3 tyg temu lekarz mówił, że jest spora (ponad 1400 w 29tc), kurde jeszcze ponad 3 tygodnie do wizyty, nie wytrzymam :(

GabiK, Magic lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, czy Ty jesteś pewna że masz więcej niż 14 lat??? Podziel się zaklęciem zatrzymującym czas :D
    Magic - wózeczek prześliczny <3
    U nas piękne słoneczko póki co, a ludu tyle na mieście, że ja do żadnego sklepu nie idę. No way.
    Kupiliśmy wczoraj rolety do pokoiku Zosi, mam nadzieję, że mąż dzisiaj ogarnie :)

A noc miałam okropną. Nie życzę bólu d... najgorszemu wrogowi :/

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ja bym się wybrała na jakieś dodatkowe usg, sprawdzić, czy z przepływami i wodami jest wszystko ok. A ważysz się na tej samej wadze cały czas?
    Moja w 31tc ważyła koło 1500 :)

preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti podpinam sie pod pytanie Agusi, jak to zrobiłaś, ze dalej wygladasz jak nastolatka..:)
    Magic super wózio :)

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Moja jest właśnie z 2010 i też z września a dokładnie z końca września ;)
    Upały były ogromne!

moja to 21. A twoja?

WesołaMama lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo pomyślałam jak Wy, Beti wyglądasz naprawdę bardzo młodo! Zazdroszcze:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic śliczny wózek i brzusio też ale faktycznie niziutko już

Zjadłam właśnie lody czekoladowe z polewą czekoladową :)
    Nic mi się nie chce a trzeba by ciasta popiec

Jak Beti pojedzie rodzić to zapytają jej gdzie ma opiekuna prawnego;) tylko pozazdrościć

Pisalyscie wczoraj o różnicy wieku miedzy dziećmi ja bym chciała te 2-3 lata
    Mam brata starszego o 17 lat i jest miedzy nami przepaść
    Siostry zaczęły traktować mnie poważnie dopiero jak wyszłam ze mąż
    A najlepszy kontakt mam z bratem starszym o 6 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:50

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Aktyde, ja bym się wybrała na jakieś dodatkowe usg, sprawdzić, czy z przepływami i wodami jest wszystko ok. A ważysz się na tej samej wadze cały czas?
    Moja w 31tc ważyła koło 1500 :)

Według lekarza, z wodami wszystko ok. A na extra badanie musiałabym iść prywatnie, a na to niestety nie mogę sobie pozwolić :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja też myślałam,że któraś z dziewczyn swoją nastoletnią córkę nam pokazuje :-)
    Aktyde ten wózek to firmy Tako, model Moonlight. Ten model ma kilka wersji np. Baby Dream, wtedy gondolka jest w kwiatuszki lub Omega Black, wtedy gondola jest czarna, Omega grey ma szarą. I kolory ram są różne.

Magic lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ