WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę żeby jej zrobili wszystko co trzeba w sensie to od śluzowanie itp żeby nie było potem problemów

A zachciało nam się jeszcze racuchów i będę miała smażyć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dzis w odcinku dwa porody sn i obie dziewczynki mialy to odsluzowywanie. Lekarz potem mowil,ze to wazne,zeby oczyszcic drogi oddechowe z resztek sluzu. Czytalam tez,ze nie odsluzowanie dziecka grozi tym,ze jesli nie daj Boze cos zostalo to potem jakas infekcja sie moze wdac i czesto nie wiadomo z czego to. Ale ja mysle,ze co porod to jednak inna sytuacja,inny dobrostan matki i dziecka i same bedziemy sie musialy przekonac jak to jest w realu. Dobrze,ze sa takie programy,ale co tv to tv,a co w zyciu to inna historia.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle że na pewno jak będzie potrzeba to zrobią wszystko co trzeba po porodzie dla naszych dzieciaczków...My dziś złożyliśmy łóżeczko żeby przeszło domem i pieskami i teraz tylko czekać aż mały przyjdzie na świat-łóżeczko mamy też w pieski z kościami z pościelą Aruś-ciężko sie ją prasowało na szczęscie boczki dałam tylko wywietrzyć bo bym umarła przy prasowaniu ich

• GabiK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gazetce Dobra Mama przeczytalam artykul o naglej smierci lozeczkowej, nic nowego,ale znalazlo sie tam rowniez podsumowanie czynnikow,ktore moga sie przyczynic,zaznaczam,ze autorstwa jakiej pani doktor. I otoz ona wymienila m.in. zwierzeta przebywajace w pomieszczeniu gdzie spi dziecko. O ile inne argumenty mialy jakies uzasadnienie,o tyle ten mnie mocno zastanowil. Oczywiste jest dla mnie,ze moj pies nie bedzie spal w pokoju dziecka, moze kiedys w przyszlosci jak Kubus bedzie mial kilka lat i sie zaprzyjaznia to ok,ale teraz wiadomo nie. Oczywiste jest tez dla mnie nie pozostawianie dziecka ze zwierzakiem bez nadzoru.Ale to to samo jak nie pozostawianie dziecka bez opieki. Ale co ma spanie zwierzecia w tym samym pomieszczeniu? Wykluczajac alergie? Macie jakies pomysly lub wiecie cos na ten temat?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znajomi mieli taka sytuacje ze nie odsluzowali im córeczki i bardzo ulewala a skończyło sie na silnym bezdechu... Szybko karetka i szpital i dopiero wtedy (2 tyg po porodzie) ja odsluzowali... A ile mieli stresu to szok :-( mogło dojść do niedotlenienia mózgu... Pytałam położnej, mówiła ze nie każdy szpital teraz to robi ale powiedziała zeby w planie porodu to zapisać jesli sobie tego życzę i wpisałam w uwagach ze proszę o odsluzowanie dróg oddechowych dziecka, wg mnie to BARDZO WAŻNE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:37

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:57

olka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    W gazetce Dobra Mama przeczytalam artykul o naglej smierci lozeczkowej, nic nowego,ale znalazlo sie tam rowniez podsumowanie czynnikow,ktore moga sie przyczynic,zaznaczam,ze autorstwa jakiej pani doktor. I otoz ona wymienila m.in. zwierzeta przebywajace w pomieszczeniu gdzie spi dziecko. O ile inne argumenty mialy jakies uzasadnienie,o tyle ten mnie mocno zastanowil. Oczywiste jest dla mnie,ze moj pies nie bedzie spal w pokoju dziecka, moze kiedys w przyszlosci jak Kubus bedzie mial kilka lat i sie zaprzyjaznia to ok,ale teraz wiadomo nie. Oczywiste jest tez dla mnie nie pozostawianie dziecka ze zwierzakiem bez nadzoru.Ale to to samo jak nie pozostawianie dziecka bez opieki. Ale co ma spanie zwierzecia w tym samym pomieszczeniu? Wykluczajac alergie? Macie jakies pomysly lub wiecie cos na ten temat?
    nie mam pojęcia o co mogło chodzić jak nie o pogryzienie nie o alergie to pieron wie o co ...mi wiadomo tylko o alergii że może wystąpic i wtedy będzie problem ja nie mam zamiaru z góry zakładac ze dziecko mi umrze bo mam psy w domu miliony ludzi je ma i dzieci zyją ...zresztą chce małego od początku uczyć że są zwierzaki w domu i wierze w to że nic mu nie będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Ola a co do zwierzaków, to na sr mówili, aby tata dziecka przed powrotem mamy z dzieckim ze szpiala, przywiózł wcześniej pieluche np tetrową w której dziecko się owija, aby zwierzaki wcześniej zapoznały się z zapachem maluszka :-) wtedy szybciej go zaakceptują jako nowego członka rodziny :)
    no właśnie już mi kilka osob o tym mówiło i tak mam zamiar zrobić i jeszcze jak wrócimy od razu da im małego"obwąchać"w foteliku a nie bede go chowac bo wtedy tez podobno sie nie beda denerwowac ze cos jest nie tak :) a mam 3suczki więc troche będzie szumu :)

• kika79 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie obie dziewczyny od urodzenia z psami były chowane i zdrowe baby z nich pomimo tego że Klaudia jest alergikiem i najgorzej jest wiosną i jesienią teraz tez mamy rocznego psiaka i niedawno rozważaliśmy jej oddanie,ale serce mnie tak bolało i nie zdecydowałam się jej odać ,nie dalam rady .teraz pomimo tego że ledwo chodze idę z nią zawsze na wieczorny spacerek bo rano to z nią Klaudia lub małż wyjdzie.więc nawet gdyby co to można sobie poradzić jak zwierzak w domu.

a widzę że ona też nie może się już doczekać ciągle tula się do brzusia kuca noskiem kładzie się koło brzusia i zagląda coraz częściej do łóżeczka z nosem przez szczebelki
    kochana moja sunia

psiaki obwąchiwaly dzieciaczki dopiero po powrocie i poświęcałam im sporo uwagi by nie zuły się zazdrosne i odrzucone

a i dzionek minął pod osłoną łodkiego lenistwa dziś zrobiłam tylko obiadek nawet lody z automaty (świderki) mi do domu przyniesli,a zaraz kolacyjka i znów leniuchowanie młody mnie wykańcza od środka i coś mnie brzuch boli na dole nie wiem czy od kopniaków czy co się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:54

gosiunia lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez polozna mowila,zeby nie odganiac psa czy kota tylko dac sie zaznajomic,powachac. Moj lubi siadac mi pod brzuchem jak stoje. Ma wtedy taki daszek nad soba :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:51

kika79, olka24, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocze są te zachowania waszych pupili <3 miło się to czyta
    My bez zwierzaków w domu, mieliśmy suczkę cocker spaniela w sierpniu będzie 2 lata jak ją pożegnaliśmy :( no i od tej pory nie zdecydowaliśmy na kolejnego psiaka

Kika mnie też trzeci dzień z rzędu boli podbrzusze tak jak na okres ale tylko wieczorem
    Może już coś się rozkręca

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska u mnie to mały tak się wierci że momentami to mam wrażenie że wychodzi mi gdzieś bokiem albo pod żebrami ,koło pęcherza ból okropny I przez to własnie mnie tak czasami boli że czasami sie gubie co to boli, on już tam się ledwo mieści choć profesor powiedział na usg w 31 tyg( 1680G) ze duży nie będzie max do 3200 bo my szczupli a moje dziewCzyny też nie były duże jak się rodzily 3000 i 54cm i 2980 i 52cm ale zobaczymy jak będzie naprawdę już niedługo tylko 12 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:14

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek juz do małych nie należy, we wtorek waga niecałe 3,2kg :) i jego ruchy też bywają bolesne. Jak się przeciąga to czuje jednocześnie żebra jak i pęcherz i szyjkę ;) ale takich bóli okresowych nie miałam więc to pewnie macica się przygotowuje

kika79 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te bóle to raczej okresowe nie są nawet nie wiem jak je nazwać takie jakieś dziwne uczucie nie przypominam sobie takowych z poprzednich porodów ale wiadomo każdy poród jest inny,narazie nie panikuje tylko cierpliwie czekam,czasem mi się wydaje ze do 24 nie dotrwam tylko będzie wcześniej a czasem mam tak że gdyby nie 24 to do 01 npewno by nie wyszedł:)
    i weź tu człowieu zroum kobietę w ciązy i jej zmienność:)

PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każdy poród może być inny ;) ale wrażenia odnośnie kiedy urodzimy to chyba kwestia samopoczucia w danym dniu,bo ja nie raz jak średnio się czuje to myślę że urodzę na dniach, a jak dobrze się czuje to mam wrażenie do maja spokojnie donoszę :)

gosiunia, kika79 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to teraz mam fazę na choroby po porodzie już nie tyle genetyczne co jakieś porażenia, niedowłady czy niedotlenienie
    Staram się nie myśleć o takich rzeczach ale czasem się nie da :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, i dlatego ja zaczęłam myśleć poważnie o cesarce... :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie czytam nie oglądam nic na ten temat a w głowie samo się roi :(
    Po prostu chciałabym już bezpiecznie mieć ją przy sobie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam plan żeby wcześniej przynieść ze szpitala dla mojej kici jakieś ubranka albo pieluszki, żeby powąchała, i tak jak piszecie żadnej izolacji specjalnej tylko niech na wejściu zapozna się z zapachem nowego domownika. Tylko jak ją znam, to jak wrócimy ze szpitala, bardziej ją będzie interesować obwąchanie fotelika, torby czy innych sprzętów, niż samo dziecko ;) Kiedyś się dzieci bała, a teraz jakoś nie robią na niej wrażenia, za to do brzuszka się często przytula i mruczy dla naszej Karolki, a ta wtedy jej odpukuje :D

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ