WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja nie mogę spać w nocy. ..nie moge znalesc sobie miejsca na łóżku ehh...

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dla odmiany ja się dzisiaj wyspałam w nocy :) jakoś nie czuję żeby moja Maleńka miała na dniach wyskoczyć. Ale i tak nam już niewiele zostało. Ja się muszę porządnie wyleczyć więc mi się nie śpieszy. Ważne że czuję ją w brzuszku. Jeszcze 2 dni i będzie domoszona. Jak ja czekałam na ten moment :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja staniki jakieś mam ale czy beda dobre to sie okaze, zaraz poszukam bluzek do karmienia bo w sumie mam jedną a przeciez cieplo sie robi - jakos nie pomyslalam.

Jagna rozpycha się, wierci i skacze :)

Byłam wczoraj na warsztattach ze scrapbookingu i zrobilam sliczny notes :)
    W srode mam badania do porodu w wodzie czyli po 20 kwietnia mogę rodzić :D zresztą 20 kwietnia są imieniny Jagny i Tesciu mowi ze napewno wtedy urodze :P

dorota1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plyn do h. intymnej białego jelenia i szare mydlo w domu - nie kupuje rosy bo sie nie znam.

Też zeżarłam lody - oczywiscie mcflurry bo jakby inne? :P
    A mąż wieczorem zrobił pizze i ogladalismy film - nawet stopki mi pomasował :D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak tu dziś cicho, jak nie na forum ;)

Anioł pozazdrościć męża! ;)

Ja swojego już do pracy odprawiłam i delektuję się kawą. Noc przespałam wyśmienicie, ale krótko ;) W każdym razie zanotowałam już od rana dwa bolesne skurcze co 40min. Teraz przypadałby kolejny, ale się nie pojawia więc ćwiczymy :)

Udanych wizyt i miłego dnia! Kciuki za wszystkie :)

• Puella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. Moi mężczyźni wyprawieni do pracy/przedszkola, także pora na kawę i chwilę spokoju.

Katalina....u mnie też ciągle te skurcze i twardnienie brzucha. Z nospą to się nie rozstaję. Przy każdym skurczu myślę tylko: pessarze trzymaj, bo będzie ciekawie! Dzisiaj mam usg, żeby wykluczyć wadę jelita, to podpytam o te skurcze. Bo takie częste w 34 tyg, to chyba nie za dobrze.
    Katalinka, u Ciebie już 36...możesz rodzić :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy donoszeni <3 <3 <3 :D
    A dziś wizyta i najprawdopodobniej wyznaczenie terminu cc :)
    Wczoraj Małego czułam po prawej stronie (i tak było przez ostatnie kilka tygodni), a dziś? Rozrabiaka ma nóżki ewidentnie na lewo ułożone i brzuch jakiś kwadratowy :D

Ofelaine, PIGULSKA, katalina, AGA 30, nojaniewiem, Puella, gosia86, gosiunia, GabiK, dorota1987, beti97, Karolcia88, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;) melduje że my dalej w dwupaku;D mam męża przy sobie i będę pewniej już zadziej zaglądac...chyba ze z telefonu ale tam nie za każdym razem post mi dodaje, bo mąż laptopa okupuje;p

trzymajcie dziś kciuki bo wizytujemy po południu;) już się okaże kiedy na 100 % cesarka.. a na Kraków zaraz się zbieramy bo mamy pare spraw do załatwienia w firmie męża, pewnie nam chwile tam zajmie i może jakieś małe zakupy;)

nojaniewiem, gosia86, gosiunia, GabiK, dorota1987, Karolcia88, madziorek lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa to napisz chociaż po wizycie! :P i Ciesz się mężem póki jeszcze tylko we dwoje ;)

Puella, chciałabym, ale moje dziecię to takie leniwe.. za dobrze jej tam.. chociaż czasem szału dostaje, że tak niewiele ma miejsca więc może to ją zmotywuje :) idealnie by było urodzić do 28.04 :) a w ogóle to termin z ostatnich usg :P Ale już nie patrzę tak na to, ważniejszy i bardziej wiarygodny chyba jednak termin z OM ;) Puella, powiedz Michasi, że jeszcze 2tyg :) Na pewno wytrzymacie :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka gratulujemy skonczonego 37 tygodnia i kciukamy za wszystkie dzis wizytujace mamusie.

Fajnie wam, ze poznacie dokladny dzien spotkania z maluszkiem.

Ja zauwazylam, ze coraz czesciej i mocniej odczuwam skurcze ale tylko wieczorami, jest ich kilka wiec nie panikuje ale zmiane ewidentnie widac.

Eklerka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) my też jeszcze w paczce :P

Puella Eklerka Paulinqa kciuki za wizyty :)

Ja dzisiaj też bardzo dobrze spałam i właśnie dopijam kawę :)

Nikoś dostał wczoraj od mojej kuzynki torbę ciuszków na jesień/zimę i matę edukacyjną :) powoli nie mam gdzie tego trzymać ;)

Eklerka, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w nowym tygodniu :)
    ja chce juz rodzic !!!! :P

pospałam sobie. a jakie sny miałam haha:D , śniło mi się, że miałam sąsiadkę, ktora miała LWA, i patrzyłam się jak obcina mu grzywkę, bo mu na oczy zachodziła... potem mój Synu głaskał tego lwa, a ja się bałam, że go ugryzie... :D

a teraz czas na kawę ;)

Eklerka, GabiK, gosiunia, dorota1987, beti97, czarna panda lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę że, w większości dziś dobrze przebyte noce, to ja nie będę zakłócać swoimi przeżyciami, po części sama sobie na nie zasłużyłam... wczoraj kebab, lody, czekolady no co się dziwić że są zaparcia... śliwko ratuj!!

Eklerka fajnie poznasz konkretny dzień!

Kciuki za dzisiejsze wizyty! <3

• Puella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam jej..Miśka...jeszcze dwa tygdnie i cyca dostaniesz :p Na ostatni tydzień kwietnia jestem umówiona z moją lekarką w szpitalu na zdjęcie pessara, także już po tym mogę rodzić. Coś jednak czuję, żę może być tak jak i w pierwszej ciąży - okupowanie brzucha do samego końca i jeszcze oksytocynowa mobilazcja do wyjścia. Życie pokaże.

Dziewczyny, kciukam za wizyty!

Pigulska....znam ten ból - dużo rzeczy, mało szaf :p Już dwa razy przebierałam ubranka i zabawki synka, żeby oddać za małe/niepotrzebne rzeczy. Ubranka dzieci będą w jednej szafie, także pomieszczenie tego to nie lada wyzwanie.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się w końcu pochwalę tortem i babeczkami :P aparatu nie odzyskałam, ale jakaś fotka w tel się zachowała :P taki o to mieliśmy tort :)
    5bd9d5788d287d18med.jpg

i babeczki do tego :)

3883bbd415b754c4med.jpg

Całość rewelacyjnie pyszna, lekka i mało słodka wbrew pozorom i nadmiarze różu :D

Eklerka, Puella, Bluberry, AGA 30, gosia86, nojaniewiem, GabiK, gosiunia, maribel, Wonderwall, dorota1987, beti97, WesołaMama, Karolcia88, czarna panda, PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem...bierz męża w obroty :p

Katalina....WOW!!!!! Robi ogrmne wrażenie! Ale bym zjadła taką babeczkę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:08

3i49df9htr170int.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, właśnie główkowałam co Ty masz w miniaturce ;D Ojjj wygląda smakowicie :D

Dzięki dziewczynki <3 Od kilku dni jestem jak w skowronkach :D Ja chcę już zobaczyć Naszą Kluchę :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina sam widok takiego smaczka robi :)

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki

Gratuluję donoszonych maluszków :* mi i Polince brakuje jeszcze tydzień i też będziemy donoszone :)
    Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj Puella zwłaszcza za pozytywne wieści z usg :*
    Katalina super torcik
    Ja czekam na paczuszkę od dziewczyny z forum bo zamówilam kilka ubranek na bazarku i oczywiście nie mogę się już doczekać :)

Wyśle dzisiaj mamę do lidla może kupi mi jakieś baleriny żeby chociaż mieć koło domu do chodzenia

Eklerka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ