WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki pytanie.
    Co polecacie do mycia kabin prysznicowych?

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    I mnie tez " jeszcze sie kulasz" albo matko jak przytylas albo ale masz wielki brzuch kurrrrr dostaje przeciez w ciazy jestem nie na silowni a dziecko rosnie nie na glowie a w brzuchu stwierdzam ze niektorzy sa naprawde zjebani umyslowo
    Ludzi nie zmienisz.
    Olewac to trzeba i juz.

klz98u696p33kjce.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash - mieszkam w Mol, a do kabin prysznicowych wszelkie ajaxy do lazienek, a na zakamieniona scianke wszelkie odkamieniacze, w Lidlu mozna kupic W costam, nie wiem dokladnie, ale generalnie spryskujesz czy tam polewasz, zostawiasz na 30 min, przecierasz szorstka strona gabki, splukujesz i gotowe :)

Magic - trzymam kciuki, az mi puchna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 15:26

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze dodam, ze mnie irytuje, bo generalnie nie naleze do najszczuplejszych i spodziewalam sie, ze w ciazy bedzie masakra +30kg, a tu mile zaskoczenie, przytylam 12 kg i tak szczerze poza brzuszkiem, ktory tez nie jest jakis mega ogromny to wygladam ok. Czuje sie zdecydowanie gorzej, bardziej ociezala i nieporadna niz wygladam. I strasznie mnie wkurza, ze niektorzy mysla, ze ja wciaz moge jak sarenka zapierdzielac i "no nie przesadzaj nie masz wielkiego brzucha" sprawia, ze krew mi sie gotuje.

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic zaciskamy łapki za Liliankę :) ja właśnie byłam z wizytą w Lidlu po lody mmmm uwielbiam czekoladowe rożki.
    Moja mama dzisiaj coś w bojowym nastroju i ciągle coś do mnie ma, albo jest znów leżysz? Albo znowu łazisz, sprzątasz? Ty już chyba chcesz urodzić. No ja jej chyba nie dogodzę, nie wiem co mam robić żeby nie kuło w oczy, chyba zapadnę się pod ziemię :p

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matik2012 wrote:
    Dzoana ale soki męża musza zostać min 30 min :) ponoć :)

Na mnie sam sex tez nie działa a cała ciąże kilka razy w tygodniu :)
    Aaaa to źle robiliśmy, dzięki za radę :D od jutra tak zaczniemy robić może będzie jakiś efekt ;)

Matik2012 lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic trzymam kciuki na pewno wszystko będzie ok i niedługo będziesz tulic córeczkę ;*

relghdge5lg0owut.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie rozwalił wczoraj mój tata;p chciał żebym umyła za mojego męza auto karcherem;D haahaha;D bo mi nic nie będzie a jego na pewno ta reka boli;D myślałam że padne ze śmiechu

gosia86, Matik2012 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic powodzenia informuj nas co i jak u Was

Karolcia to lipa z autem może lepiej oddać do naprawy bezgotówkowo niech zrobią co trzeba i sie nie martwić

Gabi i jak tam wypisali Was dzisiaj?

Mój mąż wrócił z nocki na godzinę i pojechał na dniówkę :( nie dosyć że martwię się o niego to jeszcze jak sobie pomyśle że mógłby zacząć się poród i miałby jechać taki zrypany po tylu godzinach pracy to aż mnie przeraża

Beti może mama szuka zaczepki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic trzymam kciuki żeby było dobrze, a będzie na pewno. Jesteście pod dobrą opieką.
    To ja Wam powiem że Jaś ma 3,5kg. Dr stwierdził że to nie wskazanie jeszcze do cc ale że jestem drobnej postawy. Mam 2 cm rozwarcia, jeszcze je próbował poszerzyć i teraz plamie ale to norma. Dr sądzi że na porodówkę pojedziemy lada moment a jak nie to mam przyjść 30 kwietnia na ktg. Teraz mam masę bóli @ i jak na 2.

Wonderwall, maribel, gosia86, nojaniewiem, PIGULSKA, Anielka, czarna panda lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Majowe Cioteczki informuję, że 22 kwietnia o godzinie 11.55 na świat przyszła Nasza Karolkowa Kluseczka :D ;D <3
    Całe 4kg i 55cm <3 <3 <3
    Niestety skończyło się na cesarskim cięciu, a szło tak pięknie i już miałam skurcze na 90%, ale rozwarcie utknęło na 5cm i ciśnienie skakało mi do 170/100, nasiliły się obrzęki i w ciągu godziny wylądowałam na stole...
    Klusek zdrowy, dziś wróciliśmy do domku i uczymy się siebie :)
    Zabieram się za nadrabianie postów :P

Nadrobione 10 stron :D

Gabik, moje gratulacje, Maluszek jest przesłodki <3 :D

Kika, gratulacje Kochana :) I widzisz, nie było tak źle :P

Gosiunia, gratulacje!!! Czekamy na relację :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:53

dorota1987, Wonderwall, WesołaMama, katalina, maribel, alma, Karolcia88, paulinqa, gosia86, nojaniewiem, slash, AGA 30, Ofelaine, PIGULSKA, Matik2012, Lama, Puella, Nejcik, olka24, Anielka, Bluberry, Anioł, monilia84, czarna panda, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka gratulacje i super że już w domu

Eklerka lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężczyzna mnie rozwalił :) powiedział że najlepiej jak urodzę w tym tyg, a najlepiej jakbym urodziła w przyszły weekend piątek, sobota. Niezłe mam zamówienie. No i nie ma nic przeciwko tamu żeby p dr znowu tak mnie zbadał jak ostatnio to może jednak się coś ruszy. Mężczyźni mają poczucie humoru. A ja tu chciałam żeby badanie było standardowe bez pakietu full wypas, żeby w czwartek się sobą nacieszyć, ale jak widać seks chyba go troszkę przeraża. Czuję się jak na bombie , tylko pytanie kiedy wybuchnie? Z jednej strony mogłaby już , z drugiej fajnie by było mieć majowego bobaska :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka! Gratulujemy :D Napisz później coś więcej i pochwal się Karolkiem! :)

Magic, Ty już na spokojnie, z Malutką na pewno wszystko ok, najwyżej szybciej ją przytulisz! :) A gdzie będziesz? Dawaj znać co tam.

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka super :) Gratulacje , najważniejsze że jesteście cali i zdrowi , no i w domciu najlepiej :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko, gratulacje! :) Witamy kolejnego maluszka na świecie :)

Dorotko, u Ciebie to chyba już blisko do spotkania z Jasiem. Mam nadzieję, że się coś rozkręci :)

Magic, trzymam za Was kciuki. Informuj nas na bieżąco w miarę możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:19

Eklerka, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic będzie dobrze, trzymam mocno kciuki, dawaj znać co i jak kochana, trzymaj się tam :-*
    Eklerka gratulacje, zdrówka dla Ciebie i maleństwa :-*
    Karolcia współczuję z tym autem :-/
    My dziś oficjalnie rozpoczynamy 39 tydzień i szczerze to tez juz padam na twarz:-/ puchne, żebra mnie nawalają jakby mnie ktoś skopał,przez co spać nie mogę, Katalina daj znać jakie złote rady dala Ci położna, bo ja też ciągle sprzątam i nic. Niestety na przytulanko nawet nie mam co liczyć, mąż odmawia, bo twierdzi, że uszkodzi małego :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:22

Eklerka, katalina lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko dopadnę kabel do aparatu, to prześlę fotki :)

A było to tak :P

We wtorek dostałam na dzień dobry zastrzyk w celu wywołania akcji porodowej - nie zadziałał :D Wieczorem kolejna dawka i znowu klapa ;)
    W środę o 7 rano wylądowałam na porodówce pod kroplówką z oxy i wtedy się zaczęło... Skurcze najpierw co 15min, potem co 10 i co 7... Najpierw skurcze z brzucha (do wytrzymania, bolało jak przy wyjątkowo bolesnej miesiączce), potem bóle krzyżowe (OMG! załamka... nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić... bolało jakby ktoś mnie kijem lał po kręgosłupie, miałam ochotę wbić zęby w metalową poręcz łóżka ;D).
    Ciśnienie miałam kontrolowane co chwilę i z każdym kolejnym pomiarem coraz wyższe... Dwa tygodnie przed porodem miałam straszne obrzęki na nogach, rękach i brzuchu, ale każdy to ignorował... Po podaniu oxy tak się nasiliły, że po dotknięciu palcem w skórze zostawało zagłębienie, lekarka aż się przeraziła... :/ Moment i pojawiło się kilku lekarzy, położne, pełna sala i zapadła decyzja - cc :(
    Wylądowałam na stole, najpierw znieczulenie skóry, potem znieczulenie w kręgosłup i po kilku sekundach już nie czułam nic od cycków w dół ;D Z ledwością mnie położyli bo już byłam dętka :D Chwilkę mną potrzęśli i po chwili usłyszałam najpiękniejszy dźwięk - pierwszy krzyk Naszej Kluseczki... <3 Pokazali mi jajeczka i siuraka, dali takiego wymazanego do pogłaskania i na buziaka i go zabrali na mycie, mierzenie, ważenie i badania :) Pozszywali mnie, wylądowałam na sali pooperacyjnej a znieczulenie tak jak szybko zadziałało, tak szybko puściło... Po 45min od wyciągnięcia Kluchy mogłam już ruszać stopami i poczułam potworny ból brzucha - macica zaczęła się obkurczać ;)
    Ból w dole brzucha jak dla mnie potworny... Uruchomiona zostałam następnego dnia o 7 rano, najpierw usiadłam na łóżku, potem poszłam pospacerować ;) Najbardziej irytujące w tym wszystkim było nie to, że brzuch cholernie ciągnął i chodziłam zgięta w pół, ale ten zakichany cewnik, przez który nie mogłam założyć majtek siateczkowych i wkładka trzymała się w powietrzu, a krew dosłownie ciekła po nogach :/ Żebrałam więc o to żeby go wyjęli, bo już wolałam jęcząc z bólu człapać do wc, niż czuć plastik w cewce moczowej ;D Taką chojraczkę z siebie zgrywałam, że tego samego dnia wzięłam prysznic (właściwie to kąpiel, bo kabinę prysznicową zastąpiono wanną - świetny pomysł żeby kobiety po cc właziły do wanny stojącej na podwyższeniu ;D) i zażądałam dostarczenia mi Kluchy :D I od tamtej pory rozstawaliśmy się tylko na czas kąpieli i na nocki :)
    Jesteśmy w Małym zakochani bez pamięci <3 Na razie oaza spokoju - dać jeść i można uznać, że dziecko nie istnieje :D Kupa i zmiana pieluchy - znowu zapada błoga cisza :D Póki co karmimy się co 3h, niestety o karmieniu piersią mogę zapomnieć (dostaję 3 razy dziennie leki na ciśnienie + antybiotyk), zresztą mleka mam jak na lekarstwo... :(

Dziękujemy Kochane :)

Ps Nobel dla tego, kto wymyślił majtki siateczkowe ;D
    Ps 2 Mnie wystarczyła w szpitalu jedna paka wkładek Bella Mamma i 5 wkładek hartmana (moim zdaniem lepsze, bo dłuższe, szersze, nie zbijają się tak szybko, mają po bokach gumeczki i pasek kleju jak w podpaskach) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:32

alma, Wonderwall, gosia86, nojaniewiem, slash, maribel, katalina, PIGULSKA, Lama, Anielka, Bluberry, czarna panda, Magic, Agusia246 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka gratulacje <3 najważniejsze ze dobrze wszystko się skonczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:29

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ