Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Magda nam na szkole rodzenia mówili żeby od 36 tygodnia robić masaż krocza: gliceryna z apteki + witamina E w płynie, robię codziennie rzeczywiście i widzę że krocze jest bardziej elastyczne, i łatwiej wchodzą tam palce.

Na glicerynie badają w ogóle u mnie w szpitalu.

A co do przyśpieszenia to seks oczywiście, wysiłek fizyczny, chociaż czytałam że wcale nie sprzątanie, a chodzi o ćwiczenia dla ciężarnych, wchodzenie po schodach, drażnienie sutków.

Powodzenia ;)

Kic, możesz opisać technikę, w jaki sposób i ile min dziennie robisz?

kic83 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Aktyde na podstawie tego filmiku instruktażowego robię, zazwyczaj kilka minut po kąpieli, bo wówczas "masaż" ten jest przyjemniejszy.

Przed masażem nacieram krocze gliceryną + witaminą E.
    Można robić ten masaż palcem, po kilku dniach kilkoma palcami, a nawet jakimś wibratorem -oczywiście nie włączając opcji wibrowania ;)

Obecnie jestem na etapie wibratora którego wkładam do krocza i przesuwam go /naciskam w kierunku odbytu.

Może i na początku nie jest to zbyt przyjemne, ale naprawdę działa i krocze jest teraz bardziej elastyczne ;)

powodzenia!

aktyde85 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, tak jak dziewczyny piszą okłady i odciągnąć. U mnie przy zapaleniu była duża gorączka, piersi twarde jak kamień i wyczuwalne guzki. Ja z zapaleniami chodziłam do internistki.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Aktyde na podstawie tego filmiku instruktażowego robię, zazwyczaj kilka minut po kąpieli, bo wówczas "masaż" ten jest przyjemniejszy.

Przed masażem nacieram krocze gliceryną + witaminą E.
    Można robić ten masaż palcem, po kilku dniach kilkoma palcami, a nawet jakimś wibratorem -oczywiście nie włączając opcji wibrowania ;)

Obecnie jestem na etapie wibratora którego wkładam do krocza i przesuwam go /naciskam w kierunku odbytu.

Może i na początku nie jest to zbyt przyjemne, ale naprawdę działa i krocze jest teraz bardziej elastyczne ;)

powodzenia!

Hmm to chyba musze obciąć pazury ;)

Dzięki z aintrukcje :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jesteś dobrą mamą! No co Ty głuptasie, to tylko hormony :*

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę żeby była tylko pierś ale na razie mam za mało pokarmu:( czy to możliwe żeby dziecko wyciągało więcej niż laktator? Bo z moich dwóch odciągnąć Nina ma posiłek na raz :( boje się ze juz mi pokarm zanika...

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:53

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam problemy z glowa histeria placz cyrk po powrocie do domu i przyszlo mi mleko cale 25ml z dwoch cyckow szal i byl jeszcze wiekszy bek dzien w dzien ale jak pozbylam sie mleka z cyckow to od razu moj mozg sie przestawil mialam nawal hormonow mam zlote dziecko poki co i bardzo go kochama wy dziewczyny nie zalamujcie sie to hormony wszystkie jestesmy super mamuski i mamy super dzieci!!! Glowy do gory i buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 18:21

• Lama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:10

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Nie mam się czym chwalić ale ja juz kilka razy zrobilam akcje z płaczem. Zaczął mój maz ;) jeżeli wiem ze Nina ma sucho jest nakarmiona ululana przez dlugie godziny i wycalowana nic jej nie boli a po prostu kwęka dla zasady to pozwalamy jej chwilę poplakac. Ja płacze razem z nią i wcale nie wiem czy dobrze robię ale nie mam innego pomysłu...
    Lama moj tez wyje bez powodu a ma wszystko dzieci chyba tak musza czasem...

• miscelle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem dziewczyny że z tym karmieniem piersią to jest ciągła walka na początku, mi to jakoś po porostu przyszło i się udało, nie podawałam się i pomimo bólu i wielu nieudanych prób złapania sutka w końcu się udawało. Neonatolog mi powiedziała w szpitalu że dziecko sobie krzywdy nie zrobi i jak będzie głodne to w końcu złapie, ale wiem też co czujecie bezsilnie i nieskutecznie próbując nakarmić. Uszy do góry, i więcej wiary w siebie :-)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:26

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmię tylko piersią, moje smoka nie ruszy, nie mam wyjścia ;)
    Zosia w nocy najczęściej daje radę zasnąć sama, ale w dzień trzeba ją lulać. Jak się nie reaguje na płacz to wpada w dziką histerię, chociaż nigdy nie daję jej popłakać dłużej niż pół minuty. Jej płacz wywołuje u mnie mocny stres i potrzebę, żeby jak najszybciej się go pozbyć :D

Ja bym się z małą bała jechać narazie gdzieś, bo jak dla mnie jest strasznie nieprzewidywalna. Trudno powiedzieć, czy coś jej strzeli do głowy i wpadnie w histerię, czy tylko popłacze i da się ululać. Wyjście do lekarza na umówioną godzinę tak mnie zestresowało, że szok :P

Zapisałam ją dzisiaj na usg bioderek i do okulisty - podwójnie. Bo kazali wcześniakowi badać w 4 tygodniu oczy, a termin mi rzucili na lipiec. Więc idziemy prywatnie, a potem powtórzymy.

Gosiu, ja piję melisę. Na prawdę, trzeba wybadać dziecko, bo ja jem wszystko i piję wszystko (alkoholu oczywiście nie, a kawy nigdy nie piłam, ale colę już owszem :) ) tylko rzeczy "podejrzane" w małych ilościach i mała cały czas zachowuje się podobnie. Nie ma co odrazu wykluczać wszystkiego z diety.

I jeszcze się tak bezwstydnie pochwalę, że mnie dzisiaj mąż rozdziewiczył poporodowo. Musiał dwa podejścia robić, bo bolało, że hej :/

gosia86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, jeśli leży i nie płacze, jest najedzona, to ja bym ją tam zostawiła,dopóki nie zacznie płakać, bo widocznie nie dużo jej do szczęścia trzeba :) Też na początku miałam taką manię, że jak mała nie śpi, to trzeba jej wypełniać czas. I teraz płacę, bo niezbyt długo potrafi się sama sobą zająć. Więc pozwól swojej poogarniać samej, jak będzie Cię potrzebowała na pewno da znać :)

gosia86 lubi tę wiadomość

age.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:27

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a używałyście tantum rose?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Ty rodzilas na początku kwietnia? Czyli po około 5-6 tyg mozna próbować seksu?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:27

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ