Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalina sliczna Izunia
warto bylo czekac
Na sr mowili,zeby odciagac tylko tyle,zeby odczuc ulge, nie calkowicie.
A w ogole jesli goraczkujesz to chyba powinnas do lekarza z tym,bo to moze byc zapalenie kanalikow czy jakos tak. Goraczka to juz niezbyt dobry znakWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:21
-
Magda_16maj wrote:Dziewczyny wiecie coś na temat wcierania olejku rycynowego w pochwę i szyjkę macicy
Koleżanka mi powiedziała że to zmiękcza szyjkę i nawilża. I szybciej nastąpi poród... Bo co do wypicia iluś tam mililitrów to przeczyści i niekonieczmie wywoła...
Boże jak ja już mam dość tego brzucha...
Mały jest tak nisko że czuję go prawie w kroczu a Krzysiek nie chce mnie nawet kijem dotknąć... Chodzenie po schodach nic nie daje to samo piłka....
O rycynowym nie słyszałam ... zresztą te wszystkie hity z internetu jak nasiadówki z siemienia lnianego, hektolitry herbatki z liści malin i kopru włoskiego, itp. jakoś do mnie nie przemawiająJedynie wiem, że można robić masaż krocza olejkiem ze słodkich migdałów, żeby nawilżyć i rozciągnąć ścianki Bożenki (to wiem ze SR)
Wolę słuchać swojego lekarza prowadzącego, skoro się na tym znaWięc aktywność fizyczna + seks
-
Dziewczyny ktore urodziły, wypowiedzcie sie proszę jak to jest. Kiedy porod nie jest rodzinny. Czy wołaja meza zeby pokazac malenstwo? Czy jak to się odbywa?
Jak tez jest w przypadku cc a jak w przypadku sn?
Będe wdzięczna za wypowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:27
-
Ja zażywam do dzisiaj magnez z witamina b6 więc pewnie odstawię...Chociaż wątpie czy to cos da.
Slash ja chcialabym miec męża koło siebie, jesli nie chcesz miec go na sali to na korytarzu. Bedziesz czuła sie bezpieczniej, wiedząc ze on tam na Ciebie czeka. Ja poprosiłabym go żeby jednak odwołał ten wyjazd.Pisz jutro co i jak.
Ja jutro rano mam wizyte. Kurde przypomnialam sobie ze po 15 maja moj lekarz prowadzacy idzie na urlop i nie bedzie go w szpitalu w ktorym rodze...ehh...
-
Slash u mnie nie wpuscili na blok porodowy meza. Mialam cc. Mogl przyjsc do sali pooperacyjnej. Potem mogl zobaczyc synka na oddziale noworodkow i zrobic zdjecia. Ale nie bylo tak jak w tv w programie porody,ze zapraszali do zdjec jeszcze na sali porodowej przy tej maszynie co waza i mierza maluchy
-
Magda_16maj wrote:Dziewczyny wiecie coś na temat wcierania olejku rycynowego w pochwę i szyjkę macicy
Koleżanka mi powiedziała że to zmiękcza szyjkę i nawilża. I szybciej nastąpi poród... Bo co do wypicia iluś tam mililitrów to przeczyści i niekonieczmie wywoła...
Boże jak ja już mam dość tego brzucha...
Mały jest tak nisko że czuję go prawie w kroczu a Krzysiek nie chce mnie nawet kijem dotknąć... Chodzenie po schodach nic nie daje to samo piłka....
Magda nam na szkole rodzenia mówili żeby od 36 tygodnia robić masaż krocza: gliceryna z apteki + witamina E w płynie, robię codziennie rzeczywiście i widzę że krocze jest bardziej elastyczne, i łatwiej wchodzą tam palce.
Na glicerynie badają w ogóle u mnie w szpitalu.
A co do przyśpieszenia to seks oczywiście, wysiłek fizyczny, chociaż czytałam że wcale nie sprzątanie, a chodzi o ćwiczenia dla ciężarnych, wchodzenie po schodach, drażnienie sutków.
PowodzeniaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Moja córka jest generalnie aniołem, grzeczna, nie płacze, spokojna. Ale wczoraj był kryzys, wzdecie i ból brzuszka, bo głupia matka zjadła sałatę zielona...lekarz pokazał nam fajny masaż brzuszka anty kolkowy i pomogło. Na szczęście wszystko przeszło i już wczoraj popołudniu był znowu spokój i harmonia uffff
-
nick nieaktualnyAnielka wrote:Mam pytanko do dziewczyn po cc: po której skończonej dobie wpisano Was do domu?
U nas póki co mały dramat, bo Filipek w ogóle nie chce ssać. Possie 2-3 razy i zasypia. Przy każdej próbie karmienia pomagają mi położne, ale na razie efektu brak. Może dziś zglodnieje mały uparciuszek. -
nick nieaktualnyczarna panda wrote:Dziewczyny które dokarmiacie mm tak z ciekawosci zapytam- jakie mleko wybrałyscie?
Oczywiscie będę próbowała swoim mleczkiem karmic ale roznie to moze byc.
Ciekawa jestem jakie u Was sie sprawdzaja.
Cos z tymi snami dzisiaj w nocy było bo ja tez mialam sen... ze się przygotowywałam do wyjazdu do szpitala , na drugi dzien mialam jechac i bardzo sie denerwowalam;)czarna panda lubi tę wiadomość
-
U mnie nawal trwal od srody do poniedzialku.
Katalina rob cieole oklady- u mnie najbardziej sprawdzil sie termoform owiniety w pieluche, kanaliki sie chyba rozszerzaly i mleko samo wyplywali. Dodatkowo odciagalam laktatorek-tak jak dziewczyny pisaly- tylko tyle zeby odczuc ulge.
Ofe ja dokarmian w razie w butla,ale moim mlekiem