WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina sliczna Izunia <3 warto bylo czekac :-)
    Na sr mowili,zeby odciagac tylko tyle,zeby odczuc ulge, nie calkowicie.
    A w ogole jesli goraczkujesz to chyba powinnas do lekarza z tym,bo to moze byc zapalenie kanalikow czy jakos tak. Goraczka to juz niezbyt dobry znak :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:21

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrym sposobem na wybudzenie jest przewijanie,nawet jak nie potrzeba.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    Dziewczyny wiecie coś na temat wcierania olejku rycynowego w pochwę i szyjkę macicy

Koleżanka mi powiedziała że to zmiękcza szyjkę i nawilża. I szybciej nastąpi poród... Bo co do wypicia iluś tam mililitrów to przeczyści i niekonieczmie wywoła...

Boże jak ja już mam dość tego brzucha...
    Mały jest tak nisko że czuję go prawie w kroczu a Krzysiek nie chce mnie nawet kijem dotknąć... Chodzenie po schodach nic nie daje to samo piłka....

O rycynowym nie słyszałam ... zresztą te wszystkie hity z internetu jak nasiadówki z siemienia lnianego, hektolitry herbatki z liści malin i kopru włoskiego, itp. jakoś do mnie nie przemawiają :) Jedynie wiem, że można robić masaż krocza olejkiem ze słodkich migdałów, żeby nawilżyć i rozciągnąć ścianki Bożenki (to wiem ze SR) :)

Wolę słuchać swojego lekarza prowadzącego, skoro się na tym zna :) Więc aktywność fizyczna + seks :)

nzjdk0s3066ruv32.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore urodziły, wypowiedzcie sie proszę jak to jest. Kiedy porod nie jest rodzinny. Czy wołaja meza zeby pokazac malenstwo? Czy jak to się odbywa?
    Jak tez jest w przypadku cc a jak w przypadku sn?

Będe wdzięczna za wypowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:27

klz98u696p33kjce.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam do dzisiaj magnez z witamina b6 więc pewnie odstawię...Chociaż wątpie czy to cos da.
    Slash ja chcialabym miec męża koło siebie, jesli nie chcesz miec go na sali to na korytarzu. Bedziesz czuła sie bezpieczniej, wiedząc ze on tam na Ciebie czeka. Ja poprosiłabym go żeby jednak odwołał ten wyjazd.Pisz jutro co i jak.

Ja jutro rano mam wizyte. Kurde przypomnialam sobie ze po 15 maja moj lekarz prowadzacy idzie na urlop i nie bedzie go w szpitalu w ktorym rodze...ehh...

dxom6iye3mh7f98x.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash u mnie nie wpuscili na blok porodowy meza. Mialam cc. Mogl przyjsc do sali pooperacyjnej. Potem mogl zobaczyc synka na oddziale noworodkow i zrobic zdjecia. Ale nie bylo tak jak w tv w programie porody,ze zapraszali do zdjec jeszcze na sali porodowej przy tej maszynie co waza i mierza maluchy :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    Dziewczyny wiecie coś na temat wcierania olejku rycynowego w pochwę i szyjkę macicy

Koleżanka mi powiedziała że to zmiękcza szyjkę i nawilża. I szybciej nastąpi poród... Bo co do wypicia iluś tam mililitrów to przeczyści i niekonieczmie wywoła...

Boże jak ja już mam dość tego brzucha...
    Mały jest tak nisko że czuję go prawie w kroczu a Krzysiek nie chce mnie nawet kijem dotknąć... Chodzenie po schodach nic nie daje to samo piłka....

Magda nam na szkole rodzenia mówili żeby od 36 tygodnia robić masaż krocza: gliceryna z apteki + witamina E w płynie, robię codziennie rzeczywiście i widzę że krocze jest bardziej elastyczne, i łatwiej wchodzą tam palce.

Na glicerynie badają w ogóle u mnie w szpitalu.

A co do przyśpieszenia to seks oczywiście, wysiłek fizyczny, chociaż czytałam że wcale nie sprzątanie, a chodzi o ćwiczenia dla ciężarnych, wchodzenie po schodach, drażnienie sutków.

Powodzenia ;)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:53

• miscelle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest generalnie aniołem, grzeczna, nie płacze, spokojna. Ale wczoraj był kryzys, wzdecie i ból brzuszka, bo głupia matka zjadła sałatę zielona...lekarz pokazał nam fajny masaż brzuszka anty kolkowy i pomogło. Na szczęście wszystko przeszło i już wczoraj popołudniu był znowu spokój i harmonia uffff

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn po cc: po której skończonej dobie wpisano Was do domu?

U nas póki co mały dramat, bo Filipek w ogóle nie chce ssać. Possie 2-3 razy i zasypia. Przy każdej próbie karmienia pomagają mi położne, ale na razie efektu brak. Może dziś zglodnieje mały uparciuszek.
    nas po dwoch dobach do domu puscili

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina marsz pod prysznic i masuj biust. Aż będzie miekki bo za chwilę będzie problem!!!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Dziewczyny które dokarmiacie mm tak z ciekawosci zapytam- jakie mleko wybrałyscie?
    Oczywiscie będę próbowała swoim mleczkiem karmic ale roznie to moze byc.
    Ciekawa jestem jakie u Was sie sprawdzaja.

Cos z tymi snami dzisiaj w nocy było bo ja tez mialam sen... ze się przygotowywałam do wyjazdu do szpitala , na drugi dzien mialam jechac i bardzo sie denerwowalam;)
    My dajemy mleko humana i poki co jest ok zadnych kolek i wzdec kupa czesto u jest ok

czarna panda lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pytania odpisze później bo mam taki kryzys że wątpię w siebie po całej linii...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja karmie sama piersia? Bo widze ze wiekszosc z was dokarmia...

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:09

km5stv7321mp2ntw.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:21

• Lama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:10

km5stv7321mp2ntw.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Czy tylko ja karmie sama piersia? Bo widze ze wiekszosc z was dokarmia...
    Ja też karmię tylko piersią :-)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja walczę, żeby nadal była tylko pierś...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawal trwal od srody do poniedzialku.
    Katalina rob cieole oklady- u mnie najbardziej sprawdzil sie termoform owiniety w pieluche, kanaliki sie chyba rozszerzaly i mleko samo wyplywali. Dodatkowo odciagalam laktatorek-tak jak dziewczyny pisaly- tylko tyle zeby odczuc ulge.
    Ofe ja dokarmian w razie w butla,ale moim mlekiem

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ