Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
karolinka85 wrote:Czesc dziewczyny tu czerwcowka,mam pytanie bo podczytuje Was i czytalam ze u kilku z Was podczas ktg zanikalo tetno maluszka i trzeba bylo ciac..
Kiedy mowa o zanikajacym tetnie? Jak leci caly czas w dol,i przez chwile go nie wylapuje? Bo jest tez tak ze maluch sie wierci i czasem na sekundke ono ucieka..
Bylabym wdzieczna za odpisanie
We wtorek jak miałam ktg to właśnie tak znikało, ale lekarz mówił, że jest ok, że to nie znaczy, że zanika tylko właśnie maleństwo gdzieś ucieka.karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Anioł kciuki!
my po wizycie położnej. Odpadł nam pępek!pytałam ile może być przechowywane mleko to mi powiedziała, że w temp pokojowej do max 12h a w lodówce max 48h.
I powiedziała, że Julcia powinna już zjadać ok 100ml! chyba na głowę upadła, jak zje 60 z butli to już jest cud. Teraz może mi ciężko ocenić bo wisi na cycku ale z prawego po każdym karmieniu odciągam jeszcze jakieś 30ml (bo z prawego jeść nie lubi albo ja jej przyłożyć dobrze nie umiem). Powiedziała, że już możemy pomału wychodzić na spacery. I przybrała bo dzisiaj ważyła 2550:) -
Hej dziewczynki
my nadal w dwupaku.
Anioł trzymam kciuki za Ciebie i zazdroszcze Ci tego balonika i kroplowy..
Beti97 Mała jest śliczna
A u nas dupa.. na ktg nic sie nie pisze.. wczoraj miałam masaz szyjki.. i od 23 do 1.30 nawet miałam piękne regularne i bolesne skurcze.. aż mi się gorąco robiło i powietrza brakowało.. były nawet często bo co około 8 minut.. ale wziełam 2 nospy i po godzinie przeszło.. ;/ normalnie to chyba jakiś żart.. ;/
Jutro szpital. Nie wiem ale dołujące jest rodzenie po terminie i czekanie na ten moment..
Dzieki za podpowiedzi, co do prezentu dla położnej :* -
Beti - Wiki cudna. A prasowanie, pranie - nie zając nie ucieknie. Wypoczywaj po CC jak możesz.
Czarna Panda - mój mężu też zakazał porodu do piątku wieczór a najlepiej gdybym w weekend urodziła i w dzieńGłuptas jeden
Wczoraj odkurzałam, dziś umyłam łazienki i kuchnię, wstawiłam pranie, obiad na dwa dni się robi, i jeszcze poprasuję co nieco.
Jutro ktg więc nie wiem jak znowu wyjdzie... Ja mam inny problem - momentami (zwłaszcza podczas ruchów dziecka) tętno skacze zbyt wysoko. Dlatego w zeszły weekend zostawili mnie na obserwacji z powodu tachykardii ale w szpitalu okazało się że mieszę się w normie, więc na szczęście wypuścili. -
DżoanaA wrote:Hej dziewczynki
my nadal w dwupaku.
Anioł trzymam kciuki za Ciebie i zazdroszcze Ci tego balonika i kroplowy..
Beti97 Mała jest śliczna
A u nas dupa.. na ktg nic sie nie pisze.. wczoraj miałam masaz szyjki.. i od 23 do 1.30 nawet miałam piękne regularne i bolesne skurcze.. aż mi się gorąco robiło i powietrza brakowało.. były nawet często bo co około 8 minut.. ale wziełam 2 nospy i po godzinie przeszło.. ;/ normalnie to chyba jakiś żart.. ;/
Jutro szpital. Nie wiem ale dołujące jest rodzenie po terminie i czekanie na ten moment..
Dzieki za podpowiedzi, co do prezentu dla położnej :*
Dżoana z tego co mi lekarz mówił w szpitalu, to po 37 tygodniu ciąży nie należy już brać leków rozkurczowych, ani MagneB6 ani Nospy (nawet w ulotce pajcenta jest tak napisane), bo to wstrzymuje poród...
Więc proponuje na Twoim etapie wstrzymać się z braniem proszków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:20
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic wrote:Dżoana z tego co mi lekarz mówił w szpitalu, to po 37 tygodniu ciąży nie należy już brać leków rozkurczowych, ani MagneB6 ani Nospy (nawet w ulotce pajcenta jest tak napisane), bo to wstrzymuje poród...
O, dobrze wiedzieć, zapomniałam o to zapytać lekarza ostatnio, ale intuicyjnie sama odstawiłam -
kic wrote:Dżoana z tego co mi lekarz mówił w szpitalu, to po 37 tygodniu ciąży nie należy już brać leków rozkurczowych, ani MagneB6 ani Nospy (nawet w ulotce pajcenta jest tak napisane), bo to wstrzymuje poród...
No właśnie już raz się nad tym zastanawiałam.. ale położna mi mówiła, że jak już się poród zacznie to nie da się go powstrzymać...
Byłam już tak zmęczona i spać mi się chciało i że musiałam coś zrobić zeby troche odpocząc gdyby rzeczywiscie porod mial sie zaczac.. jak by to bylo to, to mysle ze skurcze by wrocily mimo nospy.
Dzwonilam do poloznej i mowila wlasnie ze skoro skurcze ustaly to jeszcze nie poród, jutro na 8 rano w szpitalu i jedziemy z kroplowa. Mam nadzieje ze w koncu cos ruszy na powaznie... -
U nas też dziś pada i nici ze spacerku. U mnie taka sytuacja: mąż gra w Fife na Xboxie a młody mu w rożku smacznie śpi na kolanach. Idę o zakład, że jak od poniedziałku mąż wróci do pracy to Jasiowi będzie brakowało tatusia i da mi popalić, że nawet do wc nie dotre. Ja to się teraz śmieje, że się znudziłam mu przez te 9 miesięcy:P
Nie wierze w przesądy, ale śniło mi się tej nocy, że wypadł mi ząb. Powszechnie wiadomo co to znaczy i teraz ciągle o tym myśle i się boję.
Dziś ubrałam bardziej przyległą bluzkę i stwierdziłam, że mój brzuch jest takiej wielkości jak przed ciążą, tylko troche budyniowaty, więc może jeszcze będę wyglądać lepiej jak to wszystko sklęśnie?
Dziewczyny trzymam kciuki za te co zostały na placu boju. Szczęśliwych porodów. -
Aktyde85 dziekuje za odpowiedz w sprawie tetna
bo u mnie kilka razy byly kreseczki doslownie na sekunde zamiast tetna bo uciekal.. I mysle ze polozna by powiedziala gdyby cos bylo na rzeczy..
-
Czarna z tym olejem to uważaj. On przeczyszcza i powoduje ruchy w jelitach co może rozpocząć poród. Ale łatwo wypić go za dużo i dostaniesz rewolucji na 102 i dopiero strach rodzic jak skręt kiszek.
Malenstwa same wiedzą kiedy wyjść_LISICA, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Mam do Was pytanie, jako, że zauważyłam, że często robicie zakupy w Lidlu. Dostaliśmy w prezencie pieluszki Toujours rozmiar 2. Sprawdziłam, że to pieluszki Lidlowe, nawet nie wiedziałam, że takie są. Używała któraś bo jestem ciekawa opinii no i też ceny. Niestety nie ma w internecie ceny, a nie robię zakupów w Lidlu i nie zależy mi jechać tylko po to, żeby to sprawdzić.
-
Aniol to juz ostatnia prosta przed Toba
Czarna my dokarmiamy tym.co w.szpitalu Hipp Combiotik Bio 1
Dzoana mi lekarz kazal odstawic przeciwskurczowe w 36tyg. Ale mowil tez,ze jak ma sie zaczac to sie zacznie i ani nospa ani magnez tego nie powstrzyma. -
KotMisia wrote:A moje Słoneczko kończy dziś 7 tygodni
Kotmisia powiedz mi jakbyś widziała na tym etapie Wasz "występ" na rodzinnej uroczystości typu wesele i z dojazdem ok 150 km? Pytam, bo brat bierze 4 lipca ślub, no nie wypada się nie pojawić, z resztą sobie tego nie wyobrażam żeby miało mnie tam nie być, ale nie wiem jak to logistycznie z takim maleństwem ogarnąć.