X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i telefony zaczynają się rozdzwaniać... jak się czuję, kiedy rodzę, czy już itp. Wiem że inni pytają z troski, ale wiecie co za dużo tych tel. to aż się nie chce odbierać i mówić o tym samym...

Chociaż mam jedną wspaniałą koleżankę która co wtorek chodzi do Kościoła bo wtedy jest Msza w intencji Kobiet w ciąży i patronem jest Św. Gerard. Także miło, że inni modlą się za szczęśliwe rozwiązanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:26

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik powodzenia! Kciuki zaciśnięte.
    Anioł mam nadzieje ze juz Tobie nie dlugo a ten cewnik boli? Nie rozumiem tego za bardzo. Mi sie wydaje ze ja tez dopiero za tydzien trafie na porodowke na wywolywanie...bylam na poczatku listy majowek a na liście rodzacych będę na koncu:p

dxom6iye3mh7f98x.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda - nie lista się liczy tylko zdrowy dzidziuś ;) Też czuję że u mnie to jeszcze potrwa - nie będziesz sama ;)

gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:53

• GabiK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka mnie wypisali w 3 dobie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wypisali w 3 dobie po cc :)

Co do cewnika, mnie cholernie bolało założenie, chodzenie z nim sprawiało większy ból niż rana po cesarce i to głównie z powodu cewnika nie chciałam być pionizowana (bo jak można chodzić skoro gigantyczna podpaska trzyma się w powietrzu) ;) Powiedziałam więc dzień po porodzie, że mają mi to wyciągnąć, bo już wolę stękać z bólu idąc do kibelka ale mieć założone majtki z siatki, niż ściskać wkładkę higieniczną udami i nie martwić się o siusianie ;) Po wyjęciu cewnika bolało przez dwa dni, potem ciągły ból ustąpił, ale czułam duży dyskomfort przy oddawaniu moczu. Nie wiem czy mam wąską cewkę, czy źle założyli cewnik, czy był za duży, ale to mój pierwszy cewnik w życiu i nigdy więcej cewników :D

Melduję, że od wczoraj Karolek jest w domu :) Nauczyli go noszenia i bujania i teraz mamy przekichane ;D W nocy bite 3h zabawiałam, bo... po kilku minutach samo trzymanie na rękach przestało wystarczać... Zaczęłam bujać, ale po dłuższej chwili i to się znudziło... Doszło mówienie do Malucha, cisza, ale po kilku minutach znowu ryk... Uspokoił się dopiero jak zrobiłam wycieczkę objazdową po mieszkaniu ;)

Paulinqa, doczytałam, że pytałaś o butle :) Karolek je zazwyczaj z tomme tippe. Próbowałam go przestawić na butelkę z lovi aktywne ssanie, ale smoczek w niej ma chyba gigantyczny otwór, bo na początku przystawiania do lovi Mały nie nadążał z połykaniem i albo ciągle się krztusił, albo mleko wyciekało mu z buźki ;) Przy tt nie ma żadnego problemu a i do lovi już się przyzwyczaił, więc daję mu na zmianę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:15

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wysypiaj się teraz do woli i grzesz jedzeniem bo potem jest szał w kropki bordo
    Widocznie lila potrzebuje jeszcze czasu:*

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje ja to mam sny... Moja mama się strasznie schizuje moją ciążą i porodem, bo sama straciła dwie wysokie ciąże, i najchętniej to by chciała żeby mi już zrobili cc, no martwi się kobita. I dziś mi się śniło, że wepchnęła się ze mna do gina i chciała jemu zapłacić żeby mi zrobił cc...hahaha ja już muszę urodzić, bo mój mózg nawet stadium galarety już przekroczył, no próżnia zaraz będzie ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie snilo, ze mialam rodzic i bylam tak przerazona, ze obudzilo mnie walenie serca :O bez skurczy, bez zadnego poczatku porodu chcieli mi dac znieczulenie,a aj sie naogladalam Porody odc. 17 i ta rurka w kregoslupie do dzisiaj mi sie sni po nocach. To glupie i dziecinne, ale Bog mi swiadkiem, ze tak panicznie boje sie wszelkich cewnikow, zastrzykow, szwow itp.

Kciuki za rodzace :*
    KotMisia - zdrowka!

Znacie jakies dobre sposoby na bol gardla? Woda z sola nie pomaga, herbata z miodem i cytryna ani mleko z miodem tez nie, a spray do gardla wrecz sprawia bol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:20

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kroplowke. Niebawem oksytocyna.boże...

czarna panda, Eklerka, Puella, Magda_16maj, WesołaMama, GabiK, Wonderwall, AGA 30 lubią tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa;)
    gosia grzesze spaniem całą ciąże:P Jedzeniem w sumie też:P Staram się wykorzystać ten czas kiedy jej nie ma jeszcze na swiecie: spotykam sie z kolezankami, chodze na zakupy, skonczylam kurs angielskiego także jakos ten czas wykorzystuje:)

Blubery mam od tygodnia rozwarcie na dwa palce, w wtorek lekarz mówił ze mam miękka szyjke i cos tam sie dzieje. Ale skurczy brak. Mąż nie chce uprawiac seksu bo jak pisałam wczesniej chce zebym urodzila w nastepnym tygodniu bo od nast tygodnia moze bez problemu wziasc wolne:P A w tym tyg są problemy i pracuje od 7 do 19 zeby tylko miec potem wolne. Takze lila słucha tatusia;)

Anioł jestem z Tobą myślami;)
    Eklerka ciesze sie że Twoj maluch juz w domku:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł kciuki zaciśnięte :) Mi Wiki dzisiaj dawała czadu od 3:40. Laktacja pięknie się rozbujała, ale muszę jeszcze popracować nad nią bo mam za mało mleka i dokarmiam mm bo jest histeria. Mimo że dokarmiłam ją o 5 to i tak do łóżeczka już nie chciała wrócić i spała mi na brzuchu a ja z nią. Później pokwiliła to dałam cyca ale pare razy złapała i spała na cycu wtulona. Rano moja mama się nią zajmowała żeby, mogła się ogarnąć bo nie mogłam jej odłożyć. Po karmieniu o 8 30 śpi już sama w łóżeczku a ja ogarnęłam resztę bałaganu. W pralce pranie a na stole czeka wczorajsza kupka do poprasowania, ale ja wybrałam teraz wyrko bo już mi się słabo zrobiło. Co do cc to nas w 4 dobie wypuścili. Na plusie zostały mi 2 kg. Nie ma tragedi. Po porodzie dostałam anemii i biorę żelazo, dostałam także fraxiparine w zastrzykach po cc. Postaram się wstawić fotkę mojej Niuni. Jestem w niej strasznie zakochana <3 cudowne uczucie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny tu czerwcowka,mam pytanie bo podczytuje Was i czytalam ze u kilku z Was podczas ktg zanikalo tetno maluszka i trzeba bylo ciac..
    Kiedy mowa o zanikajacym tetnie? Jak leci caly czas w dol,i przez chwile go nie wylapuje? Bo jest tez tak ze maluch sie wierci i czasem na sekundke ono ucieka..
    Bylabym wdzieczna za odpisanie ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypisy ze szpitala robią po pełnych dobach, 2 - sn, 3 - cc. Ze mną leżała dziewczyna, której robili cc ok 20.30. I nie wypuścili jej 3 dnia bo wypisy do 19 ;) brakowało jej 1,5 h :D

Ja to chyba najdłużej leżałam bo 13 dni :D

A mi się śniło, że rodziłam drugie dziecko. chłopczyka. Naturlanie :D I wracaliśmy do domku a w aucie 2 foteliki i w drugim Ola :D

Kto wie, może proroczy sen :D

Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł trzymam kciuki ! :D Dasz radę GO GO GO !!! :)

Ja po porannym <3 z Małżem mam lekkie skurcze i mały się wypina :D więc Nospa już wzięta i pewno zaraz przejdzie :)

Im bliżej terminu, tym mam bardziej "wylane" jak by to ująć ---> wiem, że jak będzie chciał to Młody wyjdzie i niczym go nie zmuszę :D

aktyde85 lubi tę wiadomość

nzjdk0s3066ruv32.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które dokarmiacie mm tak z ciekawosci zapytam- jakie mleko wybrałyscie?
    Oczywiscie będę próbowała swoim mleczkiem karmic ale roznie to moze byc.
    Ciekawa jestem jakie u Was sie sprawdzaja.

Cos z tymi snami dzisiaj w nocy było bo ja tez mialam sen... ze się przygotowywałam do wyjazdu do szpitala , na drugi dzien mialam jechac i bardzo sie denerwowalam;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c1f2779bf48.jpg
    Moja Wikusia :) ja aktualnie mam bebilon premium pro nutra bo takie dostawała w szpitalu, ale to mleko dla wcześniaków w proszku a takie w buteleczkach jak dostawaliśmy było dla dzieci nie karmionych naturalnie zaraz po urodzeniu. Myślę że dokarmianie mm zakończy się na tej puszce.

Eklerka, Karolcia88, Magda_16maj, slash, czarna panda, WesołaMama, Lama, dorota1987, olis88, Bluberry, GabiK, katalina, _LISICA, AGA 30, maribel, Agusia246, gosiunia, Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti.....ale Cudo!!!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, trzymam kciuki za szybkie zakończenie :)

Beti, cudna dziewuszka :) Zawieś jej coś czerwonego przy wózku, bo Ci ją urzekną :P

Karolcia88 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Anioł trzymam kciuki ! :D Dasz radę GO GO GO !!! :)

Ja po porannym <3 z Małżem mam lekkie skurcze i mały się wypina :D więc Nospa już wzięta i pewno zaraz przejdzie :)

Im bliżej terminu, tym mam bardziej "wylane" jak by to ująć ---> wiem, że jak będzie chciał to Młody wyjdzie i niczym go nie zmuszę :D

A mój gdzieś wyczytał, że 4-6 tyg przed terminem należy się wstrzymać od seksu, bo można niby jakąś infekcje złapać, osioł :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ