X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu super, ze Pola ladnie przybiera. U mnie polozna bez wagi byla i nie wiem czy moje dziecko przybiera prawidlowo. Po miesiacu moge pojechac zwazyc ja u pediatry :/.
    Przedwczoraj ja zwazylam sie najpierw i potem z Lila na rekach i wyszlo mi ze wazy teraz 3,5 kg a przy wypisie 1 maja miala 3130g. Czyli niby w 11dni przybrala 370 g. Maz tez sie z nia wazyl i wyszlo tak samo. Ale czy to miarodajny sposob wazenia.... ?

atdc8iikup31msj2.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każdej z Was odszedł ten czop śluzowy ? Można to przegapić ? :>

nzjdk0s3066ruv32.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja malego przekladam przez reke brzuszkiem dol i glowa ponizej dupci ma byc h klepiemy po pleckach mozna chuchnac w twarz

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisica moim zdaniem nie można tego przegapić czop jest bardzo charakterystyczny

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Segritta napisała kolejną parentingową notkę tym razem o karmieniu. Pisze w niej o wielu rzeczach- problemach, wątpliwościach, o których czytałam w Waszych postach, daje też kilka złotych rad, dlatego myślę, że warto przeczytać:

http://segritta.pl/karmienie-piersia-oczekiwania-kontra-rzeczywistosc/

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    oo czyli można pomidora? :) a jakie warzywa jeszcze? myślałam, że ogórka ale gdzieś wyczytałam, że ciężkostrawny :/

Karolcia WSZYSTKO możesz jeść, nawet rzeczy które mogą uczulać takie jak pomidor, czekolada, truskawki tylko nie w wielkich ilościach i nie wszystko na raz, tak żeby sprawdzać jak mała zareaguje. Uczulenia często biorą się z całkowitego ograniczania pewnych produktów- potem gdy dziecko jest większe i zaczyna jeść normalnie wychodzi, zę ma wiele uczuleń pokarmowych. Jeżeli jednego dnia zjesz trochę pomidora to nie jedz już czekolady czy innych pokarmów, które mogą uczulać, żeby w razie co wiedzieć na co małą zareagowała, a wtedy też nie odstawiać całkowicie na amen na czas całego karmienia tylko odczekać kilka dni i znów zjeść trochę tego pomidora tylko o połowę mniej. Ty jak karmisz to dajesz z butli czy z piersi?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama ja od pediatry na pierwszej wizycie uslyszalam,ze skoro dokarmiam mm to mam odstawic wit K.
    Musze na youtube poszukac tego chwytu i zobaczyc.

Lama lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i coś dla tych ze stolicy i okolic, warsztaty o karmieniu piersią:

https://www.facebook.com/events/1560976407456262/

Magic lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ja tez bym to przezyla jeszcze raz :))) razem z tym piekacym bolem kiedy glowa wychodzila :) a ten jej krzyk...na sama mysl lzy staja w oczach :)
    GabiK ja ten chwyt przyuwazylam w przychodni jak bylam zapisac nas do pediatry :)

GabiK lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Dziewczyny czy każdej z Was odszedł ten czop śluzowy ? Można to przegapić ? :>

Lisica ja jakies 2 tygodnie temu myslalam ze mi czop odpada bo miałam takie 2 glutki. One miały taki dziwny kolor ale teraz tak szczerze mówiac nie jestem pewna czy napewno to bylo to. Chyba nie

Wrocilam z szkoly rodzenia i nic ciekawego dzisiaj nie było, wszystko co tam było mowione to w sumie wiem z forum lub z ksiazek, stron także nie mam co Wam tutaj napisac:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:31

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłyście już u pediatry? Ja zapisalam nas na piątek ale nie wiem czy to nie za szybko? Potrzebujemy skierowania do specjalistów

A smażone jecie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z domciu :) wypuścili nas wczoraj o 19. Nadrobię Was z grubsza później. Mała zabiera mi mnóstwo czasu , jakoś czas mi się skurczył.
    Cz. 1 mojego porodu
    Zaczęło się bólami ok 22 8.05. Pomyślałam że może to już to. Noc przespałam, ale bóle były. 9.05 wszystko zaczęło się regulować. Miałam typowe bóle krzyżowe. Myślami szykowałam się że przeniosą zaraz mnie na porodówkę. Na korytarzu spotkałam koleżankę położną. Stwoerdziła żebym dała już znać lekarzowi. Okazało się że rzeczywiście poród postępuje, przeniesiono mnie na porodówkę. Tel do B. że ma przyjechać, bo rodzę. Zaczyna podniecony pędzić do szpitala. Podpięli mnie na leżąco do ktg. Ból na leżąco nie do wytrzymania. Myślę już o super wannie która jest tuż obok i tu czar pryska.
    Cz 2 porodu
    Przychodzi p dr nr 1 patrzy na zapis ktg i mówi że pępowinowy, robimy kolejne 10 min zapisu. Dochodzi dr nr 2 i zaczyna się mierzenie mojej miednicy, analiza usg ze szpitala. Szepty między lekarzami. Już wiem że maleją moje szanse na SN , zaczynam się denerwować i latać jak galareta. Za chwilę przychodzi dr nr 3 , wyższego stopnia i mówi że są 3 wskazania do cc. Wymienia mi wszystko po kolei, zgodziłam się chociaż bardzo nie chciałam takiego porodu. Kolejny tel do B. źe ma czekać na 2 piętrze pod blokiem bo będzie cc. Droga na cc to najgorsze co mogło być. Tak mnie spięło że jechałam na jednym wielkim skurczu w krzyżu. Na stole trzepało mnie z nerwów. Kiedy wyjęli mi Małą łzy ciekły mi ciurkiem. Później dostałam coś na sen i obudziłam się na pooperacyjnej.
    Dochodzenie do siebie to jeden wielki ból, ale dziś już jest lepiej. Trochę miałam kryzys psychiczny bo bol niesamowity a tu przywożą dziecko i trzeba się nim zająć a dźwiganie to ból, bałam się ze jak mnie złapie to ją wypuszczę, ale krok po kroku dałam radę. Wikusia jest słodziutka, ogólnie aniołeczek , poznajemy się coraz bardziej. Męczy mnie tylko czasami wizja przebytej cc i to że tak bardzo jej nie chciałam , wiem że nie jestem przez to gorsza , ale czuję się niespełniona, zwłaszcza jak dowiedziałam się jak mój B. przeżywał cała tą sytuację. Płakał pod salą i mówił że miał mnie wspierać, trzymać za rękę, przeciąć pępowinę a teraz nawet nie może mi pomóc. Jak to usłyszałam to popłakałam się bo poczułam jak wiele nas ominęło. Jest zakochany w córeczce. Mi chyba załączył się baby blues bo wyła bym tylko. Wyjazd B. w poniedziałek nie ułatwia mi niczego. Tak długo czekałam aż wróci a teraz już musi jechać. Nawet nie wiem czy będę mogła do niego pojechać bo mój tata nie będzie w stanie zając się psem ze względu na zdrowie. Wizja ze do konća sierpnia mogłabym go nie zobaczyć jest przytłaczająca.
    Mam nadzieję źe mimo wszystko jakoś się to ułoży. Jutro wizyta położnej.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:38

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po wizycie u ginki. Super info usłyszałam :p Zrobiła mi dzisiaj tak masażyk, że już 4 palce wchodzą, a ja wyłam na fotleu jak dziki kojot na miedzy. Jak po tym nic się nie rozkręci, to we wtorek idę na indukcję. Huuuuraaaaa!

czarna panda, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazanie nr 1 dziecko nie przejdzie przez kanał rodny i trzeba będzie łamać obojczyk albo będzie mieć powikłania neurologiczne wskazanie nr 2 tętno spada na skurczach, okazało się że był supeł na pępowinie, wskazani nr 3 nie pamiętam bo miałam galop myśli w głowie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:39

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti najważniejsze, że wszystko ok, i powiem Ci, że ja to bym z radości skakała na cc, tak mnie przeraża poród sn.

Gosiu kurde często te nasze dzieciaczki owinięte tą pępowiną, aż normalnie standard, ale chyba jak nic się nie dzieje, to może to nie jest aż tak niebezpieczne, mam nadzieję, bo to też mnie przeraża...

Jutro ma do mnie wpaść szef i mam mu wszystko przekazać, bo uwaga uwaga właśnie go oświeciło, że jestem na l4 i przecież nie mogę pracować...to jest najbardziej zakręcony człowiek jakiego znam, chyba nie nadaję się na jego asystentkę skoro go sama nie ogarniam :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde lubię za szefa :)
    Myślę że lekarze wiedzą co robią odnośnie pępowiny i że jeśli są wskazania a widzą to na usg to wtedy robią cc
    Ech trzeba spać bo o 24 karmienie
    Nigdy nie lubiłam zostawać na noc bez męża a teraz to nie lubię podwójnie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    dziewczyny karmiace butelką jakie macie butle??? my mamy dokarmiac ale mały krztusi się z butli.. już boję się mu dawać .. mamy z aventu i tt i dupa...
    gratulacje dla rozpakownaych ;)
    My mamy dr browns antykolkowe i sa super mala dziurka synek musi zassac zeby polecialo mamy tez lovi aktywne ssanie i sie dlawi wiec tylko dr brownsa uzywam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 22:33

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dopiero teraz nadrabiam zaległe wpisy i jesteś już po wizycie położnej. Mi na żadnej z dwóch wizyt nie oglądała krocza. Chyba nie jest to standard chyba że się samemu poprosi. U mnie na szczęście chyba dobrze sie goi więc nie prosiłam o to.

Dziś mieliśmy pierwszy dłuższy wypad z Jasiem miasto obok pozałatwiać trochę rzeczy i był bezkłopotliwy. Wieczorem mieliśmy gości: braci męża, szwagierki i kuzynów Jasia. Cieszę sie że wizyte mamy za sobą, bo męczące są wizyty, zwłaszcza jak wokól kręciy się rozbrykane 3letnie dziecko. Ale plus taki, że poprosiliśmy już szwagra na ojca chrzestnego.

Anielka i MiM - ogromne gratulacje:)

Anielka lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ