Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia prosilas o sluchanie w ddtvn o ulewaniu to ja troche sluchalam. Na pewno trzeba trzymac glowe wyzej niz reszte ciala przy karmieniu, nie odkladac na plasko dziecka tylko nosic az sie odbije a jak nie odbija to nosic okolo 20 min. A jesli chce sie odlozyc dziecko to najlepiej pod glowe i plecki podlozyc kocyk lub poduszke by mialo wyzej glowe i na boku aby lezalo w razie jakby sie ulalo. Niestety tylko tyle pamietam bo nie ogladalam od poczatku a polowalam na ten moment
i starac sie by dziecko nie zjadlo na raz za duzo. Lepiej oderwac od piersi ponosic chwile i znowu dac. Ale to moje spostrzezenie
nam sie ulewa malo wiec chyba skutkuje
i przede wszystkim spokoj, w miare wyciszyc itoczenie by dziecko sie jie denerwowalo
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gratulacje dziewczyny
Coraz bardziej mamusiowe forum się robi
Ja jem wszystko. Pomidora, ogórka, czekoladę (tylko nie za dużo), chrupki, ostre, czosnek, nawet ostatnio pierogi z truskawkami (mrożone). Ponoć mleko ma taki sam skład niezależnie od tego co jemy. To chyba jedna z teorii
Jeśli chodzi o kąpiel - moja marudzi jak ma za zimną wodę. Woli taką w okolicach 39 stopni. I karmię ją najpierwPotem wybudzam po godzinie, kąpiemy się, jemy jeszcze trochę i spać
A na przewijaku nie drze się tylko jak jest najedzona na full i gapi się w oknoTak to zawsze i niezawodnie ją to wybudza. Chociaż ostatnio zauważyłam, że jak ją tak na śpiocha na przewijak biorę i nagle się tam obudzi to ma takie przerażenie w oczach i wtedy zaczyna płakać.
Gosia z cyckami się nie martw, ja też mam dużo mniejsze i bardziej na flaku niż wcześniej, a pokarmu jest duuużo. Mała waży już 3770g, klocuch mój. I przeszła z karmienia oboma na jedną, a potem śpi nawet 3,5 godziny samego snu czasem, więc na bank najedzona. A też ma epizody, że się drze i u mnie na rękach zasypia po wygranej przeze mnie batalii
Byliśmy dzisiaj u ginka z małą. U mnie w środku wszystko ok, tylko dalej mam plamienia, a dzisiaj nawet małe krwawienie się pojawiło O_o więc przepisał mi antybiotyk i jak jeszcze tydzień będę plamić to mam wykupić i brać. No i uwielbiam go, sam mi przypomniał, że zaświadczenie do becikowego mi musi dać. Wszystko pamiętał, o wszystko pytał, nawet się pytał, czy chcę się potem jakoś zabezpieczać i odrazu opowiedział jak mogę. I kazał męża pozdrowićgosia86 lubi tę wiadomość
-
paulinqa wrote:dziewczyny karmiace butelką jakie macie butle??? my mamy dokarmiac ale mały krztusi się z butli.. już boję się mu dawać .. mamy z aventu i tt i dupa...
gratulacje dla rozpakownaych
U mnie jako jedyna przy mega ulewajacym i kolkowym dziecku sprawdziła się butla antykolokowa Dr Brownsa, więc polecam. -
Hej
MiM gratulacjejuz coraz wiecej rozpakowanych mamusiek mamy.
Ja dzis testuje mala i nie podalam witaminy k, na razie od rana nie bylo prezenia sie, zobaczymy jska bedzie noc. Jesli przespi spokojnie to bede wiedziala skad problemy z brzuszkiem. Jesli to od wit k to czeka mnie meka bo musze ja podawac.
-
Dziekh za rady dziewczyny . karmie go z glowa wyzej ale to i tak nie wiele daje. A z cyca najpierw odciagam pokarm przez pare minut dopiero mu daje i je do 15 min i spi po 2.5 h wieb chyba jert ok'
zobaczymy bo dzis polozna przyjezdza;) oby nabral juz cos maly) ja odpoczywam bo tesciowa poszla z Mikim na spcer;)
Ja po porodzie dwa dni plakalam w domu.. nie chcialo mi sie nawet z pizamy wychodzic.. ale byl maz przy moie i dalam rade
Co do cc ja znioslam super.. nwet pionizcja nie byla tak zla;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ten chwyt też mam juz opanowany razem z mężem.. mozna powiedzieć ze do perfekci.
była położna i nie dokarmiamy się tylko cyc;D mały osiągnął wagę urodzeniową. pępek niedługo powinien odpaść karmić na żądanie;) i mam się cieszyć ze je 15 min i spi tyle widocznie tak potrezbuje;) jedynie co to aktywnosc jego jest od 22 do 1 w nocy;D teraz jest teściowa to bierze małego rano a my odsypiamy;) dobrze że się nie wtrąca;)
a ja mam jutro zjeść schabowegoi pytałam o ogórka zielonego na kanapke i też mogę próbować
a teraz pije kawe zbożową i delektuje się chwilą samotności;D
gosia86, czarna panda, Magic lubią tę wiadomość