Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmniejszy rozmiar koło 60szt. ale to są te duże paczki taki.. ale są jeszcze mniejsze właśnie chyba około 30szt. ale nie pamiętam ile kosztują.. chyba coś koło 17/18 zł.
Pracuje w Lidlu ale od kiedy jestem na zwolnieniu to trochę wypadłam z obiegu ;pdorota1987 lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Kotmisia powiedz mi jakbyś widziała na tym etapie Wasz "występ" na rodzinnej uroczystości typu wesele i z dojazdem ok 150 km? Pytam, bo brat bierze 4 lipca ślub, no nie wypada się nie pojawić, z resztą sobie tego nie wyobrażam żeby miało mnie tam nie być, ale nie wiem jak to logistycznie z takim maleństwem ogarnąć.
Dołączam się do pytania. My mamy zaproszenie na 24 lipca.. jak by się Mały urodził jutro to by miał wtedy 10tygodni.. i też droga na wesele około 120km... bardzo byśmy chcieli jechać ale też się zastanawiam jak to logistycznie ogarnąc -
czarna panda wrote:Przeczytałam na internecie ze nie które kobiety pija olej recynowy na przyspieszenie porodu:P Oczywiscie nie mysle o tym na razie bo to jest obrzydliwe ale ciekawa jestem czy słyszałyscie kiedys o tym?
Beti cudna Wikusia:)
Lepiej zdac się na nature, a jesli natura dalej sie upiera to juz chyba pozwolmy lekarzom decydowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:19
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Mnie przed chwilą przeczysciło, ale juz niczym sie nie sugeruje, bo dwa dni temu tez czysciło i nic.
Jutro rano - stawiam sie na patologii.
Troche sie boje. Bo mąz rano musi jechac do Wrocławia ma wizyte u lekarza i wroci około godz 16tej. Porodu rodzinnego nie planujemy, myslicie ze powinnam kazac mu odwołac tą wizyte i byc ze mna - czy lepiej pozwolic mu jechac. Sama nie wiem co robic. -
DżoanaA wrote:No właśnie o tym w sumie nie pomyślałam. . Przecież nie będę się rozbierać do połowy żeby nakarmić Małego.. i czy on da rade spać tam na sali przy muzyce.. nie zostawię przecież takiego malucha na tyle godzin z teściowa...
No to ja mam o tyle dobrze, że najpierw ma być obiad w restauracji i raczej muza taka w tle tylko, a później impreza w plenerze, więc o ile pogoda dopisze nie będzie musiała w hałasie siedzieć. Mnie stresuje jak czytam jak dziewczyny piszą, że maleństwa non stop płaczą, chcą jeść, wiszą na cycu, no przecież nie będę cały dzień z dzieckiem na cycku siedzieć -
slash wrote:Mnie przed chwilą przeczysciło, ale juz niczym sie nie sugeruje, bo dwa dni temu tez czysciło i nic.
Jutro rano - stawiam sie na patologii.
Troche sie boje. Bo mąz rano musi jechac do Wrocławia ma wizyte u lekarza i wroci około godz 16tej. Porodu rodzinnego nie planujemy, myslicie ze powinnam kazac mu odwołac tą wizyte i byc ze mna - czy lepiej pozwolic mu jechac. Sama nie wiem co robic.
Hmm może być różnie, a jak czujesz? -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:21
slash, dorota1987, Magda_16maj, olis88, aktyde85, GabiK, Puella, Lama, czarna panda, Bluberry, AGA 30, Wonderwall, Magic, maribel, Minka:), Agusia246, gosiunia, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
No własnie nie wiem jak to jest.
Bo rodzic ze mna nie bedzie - oboje tak zdecydowalismy.
Ale włąsnie nie wiem jak to jest np jak sie urodzi kto małej zrobi zdjecie? Jak meza w tym czasie nie bedzie.
Czy zawołają go zeby pokazac małą czy jak to się odbywa.? -
Dziewczyny wiecie coś na temat wcierania olejku rycynowego w pochwę i szyjkę macicy
Koleżanka mi powiedziała że to zmiękcza szyjkę i nawilża. I szybciej nastąpi poród... Bo co do wypicia iluś tam mililitrów to przeczyści i niekonieczmie wywoła...
Boże jak ja już mam dość tego brzucha...
Mały jest tak nisko że czuję go prawie w kroczu a Krzysiek nie chce mnie nawet kijem dotknąć... Chodzenie po schodach nic nie daje to samo piłka....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:14
-
aktyde85 wrote:A mój gdzieś wyczytał, że 4-6 tyg przed terminem należy się wstrzymać od seksu, bo można niby jakąś infekcje złapać, osioł
Lekarz mi zezwolił od 37 tygodnia się uaktywnićoczywiście wspomniał, żeby jednak odpuścić sobie seksik oralny, żeby dmuchać na zimne i nie ryzykować. Ale klasyczne figle jak najbardziej
naturalny masaż szyjki i cenne prostaglandyny w nasieniu niby
-
aktyde85 wrote:O, dobrze wiedzieć, zapomniałam o to zapytać lekarza ostatnio, ale intuicyjnie sama odstawiłam
Mój twierdzi, że lepiej wziąć Nospę i się zdrzemnąć, aniżeli się męczyć z bólami, bo jak się zacznie na serio to żeby mieć siłęAle widać - co lekarz to inna reguła