Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po krótkiej przerwie, chryste nadrobić nie było lekko ;p już nawet nie pamiętam co miałam napisać.Widzę, że wszystko dobrze po wizytach więc bardzo się cieszę i gratuluję cór i synów. Najważniejsze, żeby zdrowiutkie, chciaż ja też od początku jestem nastawiona na córę, ale tak mi mówi przeczucie no i doktorek miesiąc temu powiedział, że najprawdopodobniej babka, a w osatniej ciązy od samego początku czułam, że chłopiec. W piątek ja się wizytuję i mam nadzieję, że wszystko dobrze no i, że potwierdzimy płec. Już się nie mogę doczekać, ale stresik jest. Po wizycie już się nie powstrzymam i pójdę do pepco i do ciuchlandu coś wyszperać jeszcze dla bobasa albo chociaż bardziej się porozglądać.
Ja też często mam smaka na niezdrowości, zupki chińskie, frytki czy czipsy i nie odmawiam sobe, wiadomo nie codziennie ale od czasu do czasu i nie mam dużych wyrzutów sumienia, bo zaraz potem wchodzą w grę marchewki, awokado, pomidorki czy owocki i się wyrównuje
Poza tym mówiłyście o wyprawce, ja eż robiłam listę no i jest co zbierać, oj jeeest, ale myślę, że większośc będe zamawiać na allegro.
Ja jestem z Warszawy i na razie myśląc o prodzie widzę św. Zofię na żelaznej i tam bym też chciała iść na szkołę rodzenia. I ambitnie chciałabym rodzić naturalnie, bez znieczulenia, mam w miarę wysoki próg bólu, co oczywiście nijak się a w stosunku do bólu porodowego o którym nie mam pojecia, ale wierzę, że jak będzie mi dane to się uda, jeszcze trochę czasu mamy ;P
No i miło mi dzisiaj się zrobiło bo kilka koleżanek zwróciło uwagę na brzucha, że już widoczna piłeczkaGratuluję waszych wszystkich, widoczne widoczne dzieciaki. Czekam na te ruchyyyy, zazdraszczam też chce już.
no, chyba większośc co chciałam to napisałam
aaaa i jeszcze podrzucam linka, wzruszyłam się niesamowiciehttp://www.supermamy.pl/wozeczek/4568/2/WCZESNIAKI-WCZORAJ-i-DZIS-niesamowita-wystawa-zdjec.html#galleryimage
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:06
Magic lubi tę wiadomość
-
zastanawiam się nad taka sukienką, mam imprezę firmową w połowie grudnia a i na święta jakaś kiecka się przyda
http://allegro.pl/nowosc-ciazowa-sukienka-kopertowa-dekolt-xl-8130xl-i4805324936.htmlgosiunia, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Nejcik wrote:Dziewczyny kurde ja mam wyrzuty sumienia, jakoś głupio od początku ciąży się nastawiłam psychicznie na córcię i też tak przeczuwam, że to będzie moja mała Alicja, ubzdurałam sobie w głowie coś, a jak ostatnio p. dr powiedział, że jakby miał wybierać to chyba widzi siuśka, ale dziewczynka też może być, to poczułam się trochę zawiedziona, jestem beznadziejna! Cieszyłam się, że bobasek jest zdrowy i rozwija się świetnie i nie mogę sobie wydarować tego, co ja mam z tą córką, uparłam się nie wiem po co...
Jestem na siebie zła i tyle.
Czy Wy tez tak macie?
Nejcik....ja tak miałam w pierwszej ciąży. Od początku byłam nastawiona na dziewczynkę. Na pierwszym usg lekarz również zasugerował brak susiaka, więc byłam przeszczęśliwa. Później w 17 tyg okazało się, że będzie siusiak. Byłam zawiedziona, rozżalona, też miałam wyrzuty sumienia. Z czasem oswoiłam się z myślą. Teraz nie wyobrażam sobie żeby mój synek mógł być dziewczynką :p Chłopcy są naprawdę fajni, bardzo z mamusią związani :pNejcik lubi tę wiadomość
-
Starałam się nadrobić was ale to strasznie trudne
widzę że wybieracie już szpitale u mnie nie ma co rozważać w szczecinie są dwie porodówki na pomorzanach o której nie chce słyszeć od dnia narodzin mojej córki bo mam normalnie traume i w zdrojach gdzie pracuje mój gin dla mnie sprawa jest prosta. Co do przeczucia odnośnie płci w drugiej i trzeciej ciąży które poroniłam straszne parcie miałam na drugą córkę teraz autentycznie się z tego wyleczyłam i naprawdę jedyne czego chcę to wiedzieć że jest zdrowe. Wiadomo chciałoby się już wiedzieć żeby zacząć kompletować wyprawkę no ale trochę muszę poczekać.
Zaczyna dopadać mnie stres przed sobotnią amniopunkcją i strasznie wam zazdroszczę że nie macie takich "urozmaiceń".
Wszystkim wizytującym gratulacje dobrych wieści i czekam na kolejne. -
Gratuluję wizyt i synków i córków
Nadulek a ja też ze Szczecina i nikt by mnie do Zdrojów nie wsadził, o pomorzanach nawet nie pomyślałam choć raz. Najprawdopodobniej będę rodzić w Policach, leżałam tam już dwa razy, dobry szpital, miła "obsługa" i super specjaliści, nie wiem jak na porodówce, ale złego słowa o tym szpitalu nie usłyszałam nigdy. Rozważałam też Gryfino, ponoć kameralnie i dobra opieka, ale trochę daleko jakby... Jeszcze pooglądam te porodówki i zdecyduję
A na rozstępy smaruję się Efektima Mama Care z Rossmana też, ładnie pachnie, super nawilża skórę, efekt jest długotrwały, minus, że uczucie tłustości pozostaje na brzuchu. Dobrej nocy :*nadulek lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Gratuluję wizyt i synków i córków
Nadulek a ja też ze Szczecina i nikt by mnie do Zdrojów nie wsadził, o pomorzanach nawet nie pomyślałam choć raz. Najprawdopodobniej będę rodzić w Policach, leżałam tam już dwa razy, dobry szpital, miła "obsługa" i super specjaliści, nie wiem jak na porodówce, ale złego słowa o tym szpitalu nie usłyszałam nigdy. Rozważałam też Gryfino, ponoć kameralnie i dobra opieka, ale trochę daleko jakby... Jeszcze pooglądam te porodówki i zdecyduję
A na rozstępy smaruję się Efektima Mama Care z Rossmana też, ładnie pachnie, super nawilża skórę, efekt jest długotrwały, minus, że uczucie tłustości pozostaje na brzuchu. Dobrej nocy :*
Wiesz mój gin pracuje w zdrojach a do tego lekarze z diagnostyki prenatalnej którzy się mną zajmują (usg genetyczne i amniopunkcja) też są ze zdroji i sama pewnie przyznasz że inaczej jest wtedy niż jak przychodzisz z ulicy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:15
PIGULSKA, Bluberry, Puella, Magic, gosia86, katalina, madziorek, AGA 30, nadulek, Nejcik, gosiunia, WesołaMama, KotMisia, paulinabrzeska, Karolcia88, czarna panda, Agusia246, alma lubią tę wiadomość
-
Hej
Bluberry u mnie nie pada ale pogoda do bani ciemno jakby była 6 rano a nie 9
Rika śliczna ta Twoja modelka
Karolcia jaka tania ta sukienka szok i na pewno będzie pięknie brzuszek podkreślacWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:44
Bluberry, Rika, Karolcia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć kochane
gratuluję synków(moje marzenie) i córeczeksuper, że wszystko jest dobrze
ja nie mogę się doczekać naszej wizytyJESZCZE TYLKO 10 DNI!
zleci
Bluberry, kika79, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny