X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nadążyć za Wami cięzko :)
    Rika super pozuje córeczka :)
    Magic jakoś mam przeczucie na chłopca i cały czas po męsku do brzucha mówimy :) ale jak będzie dziewczynka też będziemy szczęśliwi.
    U nas dziś szaro-buro ale nie pada (jeszcze). Czas się zabrać za kolejną porcję sprzątania :/

Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje córeczek i synków :) ja też bym chciała wiedzieć , ale jak postanowiliśmy niespodziankę to postaram się wytrzymać. U mnie wszyscy obstawiają chłopaka i nawet tak zaczynam myśleć, ale w sercu córa siedzi. Kochać będę tak samo, wg mojego szkaradnego stanu twarzy to będzie córcia. U wielu koleżanek chłopcy to są kochane przylepki mamusi i to teź mi się podoba.

Magic lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek no my też, ale ja narazie nie przywiązuję się do konkretnej płci :) Bluberry ja bym chciała taki snieg :) czekam na niego jak małe dziecko :) wiecie co...ale miałam atak z rana przy robieniu sobie sniadania... zaczęło mi się cofać ale nie wiem co...może tabletka? myślałam, że jak czymś zagryzę to mi przejdzie, ale było gorzej i zwymiotowałam do zlewu do patelni ;) i boję się, że znów będę plamić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 09:36

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Magic bądź dobrej myśli :) i współczuję takich ekscesow porannych :/ ja całe szczęście już zapomniałam co to mdłości

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    a do jakiego lekarza chodzisz? :) może do tego samego ;)
    do dr Opławskiego a ty? ;)

ja dopiero wstałam;) super się wyspałam;)

Magic ja też miałam mdłości przed wczoraj a juz myslałam ze mi przeszło także współczuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 09:46

Karolcia88 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:27

kika79 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika cud miód i orzeszki:) co za modelka :)
    Ja jadę do dentysty i pierwszy raz w życiu się boję
    A potem do fryzjera i jak się uda to jeszcze do położnej pójdę
    Beti podziwiam Cię za cierpliwości odnośnie płci

Rika lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Nejcik....ja tak miałam w pierwszej ciąży. Od początku byłam nastawiona na dziewczynkę. Na pierwszym usg lekarz również zasugerował brak susiaka, więc byłam przeszczęśliwa. Później w 17 tyg okazało się, że będzie siusiak. Byłam zawiedziona, rozżalona, też miałam wyrzuty sumienia. Z czasem oswoiłam się z myślą. Teraz nie wyobrażam sobie żeby mój synek mógł być dziewczynką :p Chłopcy są naprawdę fajni, bardzo z mamusią związani :p
    Puella jak napisałaś, że chłopcy są związani z mamusią, to aż mi się cieplej na sercu zrobiło! <3 Ja już tak kocham to moje dzieciątko, że chciałabym je tulić już i całować!! <3 ;-) Chyba te dziwne myśli o płci to sprawa hormonów ciążowych, my kobiety mamy skomplikowane myślenie i nie łatwo jest z nami, oj nie.. :D ALE CIESZĘ SIĘ DZIEWCZYNY, ŻE TAK ZAREAGOWAŁYŚCIE NA MOJĄ WIADOMOŚĆ I PRZEMYŚLENIA, DZIĘKUJĘ WAM ZA WYTŁUMACZENIE I PRZETŁUMACZENIE. :D <3 <3 <3

U nas już po śniadanku, czujemy się ok, teraz leżymy sobie pod kołderką jeszcze i grzejemy się, bo za oknem szaro i mokro, śniegu niestety brak...

kika79, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:16

kika79, Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

• kika79 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda coś w tym jest bliźniaki mojej psiapsiólki maja już po 5 lat a dalej takie przytulaski mamusi:)

Nejcik lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nic mojej siostry syn ma 15 lat i jeszcze się tuli do mojej siostry i nawet do mnie :)

kika79 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma prawie 9 lat i też straszny z niej przytulak chyba to kwestia charakteru.
    A co do pogody u nas śniegu nie ma ale mąż rano wysłał mmsa ze Szczytna to tam już śnieg leży -wiec młoda z zazdrością popatrzyła.
    W sobotę mam nadzieje uda mi się podejrzeć fasolkę na amnio a w środę wizyta u gina i tym razem bez usg nie wyjdę chyba okopie się w tym gabinecie ;-)

kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Aleee dziś miałam piękny sen. Śniło mi się że było na usg i widziałam moje dziecko ale tak dokładnie, każda część ciała i się bardzo wierciło.
    No i nagle pojawia się sterczący siusiak, ciekawe czy mój sen będzie proroczy czy śni mi się na odwrót i będzie córa :)

A na śniadanie znów były pomidorki z szyneczką :)

Bluberry u mnie nie pada ale jest zimno. Rano zmarzłam....

Rika piękna dziewczyneczka :)

Nejcik, kika79, Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my juz 17 tydzien :)
    u mnie tez na 90% dziewczynka :)
    Mam 12 letnich bliźniaków i oczywiscie przytulając sie si mnie i kochają :) ale zauwazyłam ze od ok 4 roku życia to jednak tata jest bardzo ważny a mama to tylko do prYtulania :)
    Dlatego marzyła nam sie córka :) taka mała księżniczka :)
    Jak sie dowiedziałam ze to jednak dziewczynka to tak płakałam ze szczęścia , nie sądziłam ze moE mnie spotkać takie szczescie :)

Pozdrawiam i miłego dnia

KotMisia, PIGULSKA, nadulek, Magic lubią tę wiadomość

marzenia się spełnią
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że tak, od charakteru dużo zależy, my z siostrą jesteśmy jak ogień i woda, ja bardziej tatusiowa a ona bardziej mamusi i tak jest od zawsze i myślę, że tak pozostanie :) Moja babcia zawsze powtarzała, że miała 5 dzieci i każde dziecko jest inne, mój mąż też ma 5 rodzeństwa, sam jest z bliźniaków, a jego brat jest całkiem inny niż on :)

Dziewczyny, podobno od 2015r. rusza sklep online H&M, po zapisaniu się do news lettera dostajemy -25% na pierwsze zamówienie, oczywiście ja zamierzam w styczniu zrobić zakupy dla mojego maluszka, będziemy już wtedy pewnie znali płeć na 100% ;-)

KotMisia, kika79, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z bliźniaków a raczej z dwojaczkow i podobna jestem do mamy a mój brat do taty i mamy zupełnie inne charaktery :) wiem ze chłopaki to przytulaki i czasem są mniej zaradni od dziewczynek, tak było w moim i brata przypadku :/ ale to wszystko kwestia usposobienia bo mój mąż był i jest bardzo zaradny :)

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinabrzeska Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Gratuluję wszystkich synków i córeczek :) Ja podobno chłopczyk, ale dopiero na 85%, bo to może być przerośnięta łechtaczka, ale 2 grudnia mamy wiedzieć już na 100% (wolałabym chłopca i też miałam wyrzuty, że tak się uparłam, ale teraz dzięki Wam mi lepiej) :)

WesołaMama, ale masz talent - WOW! Moja mama też potrafi, ale jej się nie chce tak "skubać", chociaż może zrobi mi niespodziankę :) Kto wie!

Ewelcia, ale z Ciebie laska, chciałabym tak wyglądać na tym etapie ciąży - super!

MiM, a w którym szpitalu w Tychach chcesz rodzić i u jakiego lekarza? Bo ja chyba też w Tychach! Jestem z Katowic, tutaj chodzę do lekarza, ale moja lekarka nie pracuje nigdzie jako położnik w szpitalu. Za to jej siostrzeniec, dr Filip Doktorowicz, który robi mi wszystkie badania USG (prenatalne też) pracuje na porodówce w Tychach i Ona chciałaby, żebym rodziła pod jego opieką. I tak chyba zrobię.
    Jeśli idzie o szpitale w Katowicach to bardzo dużo ludzi poleca Raciborską, ale znam różne przypadki :/ Dobrze jest też na Ligocie, zwłaszcza, że mają najlepszy oddział noworodkowy :)

Tez muszę poszukać szkoły rodzenia, może faktycznie najlepiej przy szpitalu. Nie wiem jak się do tego zabrać.

GO MCDonalds :D

Miłego i bardziej słonecznego dnia Wam życzę Majówki.
    P.

PIGULSKA, Nejcik, Magic, czarna panda lubią tę wiadomość

0d1ys65gbve9m72z.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matik gratuluję dziewczynki :)
    Nadulek mocno trzymam kciuki za to usg i za pozytywne wyniki amnio :)

nadulek lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja tez! Ale swiat maly! :)
    Chodzisz na Florianska czy ma Ruczaj?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    ja mam wizyte w pon i sie niecierpliwie... jak tam u was z ruchami dziecka... bo ja nic nie czuje i nie wiem czy sie zaczac juz martwic czy jeszcze mam czas ? :/

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ