X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja buziaki w brzusio :*
    Ale dentystka się ze mnie śmiała gdy powiedziałam że się boję
    Ja to mam paranoję bo już mi się śni że czuję ruchy :D dzisiaj się przebudziłam i nie wiem czy to jawa czy sen czy na prawdę coś czułam no schizy na Maksa
    Byłam u położnej poleciła mi gina w luxmed raz nawet u niego byłam przed ciążą zarejestrowałam się na 12.12 ale jeszcze się zastanowię czy pójdę do niego
    A teraz czekam u fryzjera <lubimy to :)>
    Ja dziś wstałam o 7:30 to jak kara dla mnie wstawać z budzikiem nie wiedziałam co się dzieje
    Agusia mi go kazał przyjść po świętach mówi że jak ciaza starsza to lepiej widac i nie trzeba powtarzać usg bo jak pójdzie się za wcześnie to dziecko może być za małe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:03

gosiunia, kika79 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia świetny brzuszek:)

Ja dalej czekam na jakieś pierwsze ruchy...no i na następną wizytę, która dopiero 11 grudnia. To straszne mieć wizytę co 4 tygodnie, da się zwariować, zwłaszcza, że tych ruchów jeszcze nie ma. No i zmieniam lekarza prowadzącego, chyba nie będzie obrażony, że nie jestem u niego od początku ciąży?

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam o 6:30 a budzik meza codziennie budzi mnie o 5:30. Dlatego jestem bez przerwy niewyspana. I w weekend nie odpoczne bo mamy gosci, ktorzy nocuja ue nas. Tyle szykowania przede mna jeszcze. A sil brak.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyzwyczaiłam nie zwracać uwagi na budzik męża :) bo też wstaje 5:30
    I tak wstaję rano na siku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, też mam wizytę 11 :)
    Gosiu, moja dzidzia jest starsza od Twojej o tydzień akurat :) A z usg czasami jest strasza o 2/3 dni jeszcze od OM. Dlatego się zastanawiałam, jakby była młodsza to też bym po świętach szła. Ale już zadzwoniłam do mojej kliniki i spytałam, czy doktor ma jakieś preferencje, pani powiedziała, że nie i umówiła mnie na 23 grudnia na połówkowe. Ceny przerażające, ale co zrobić :) Przynajmniej mam pewność, że lekarz od usg jest super specjalistą. Jestem taka szczęśliwa jakbym się conjamniej na randkę umówiła :D

dorota1987, czarna panda, gosia86, kika79, PIGULSKA lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z kolei połówkowe mam 18 grudnia i takie szczęście, że z nfz.

KotMisia, kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota zgadzam sie z toba, ja pierwszy raz teraz czekam na wizyte 4 tydzien,bo wczesniej mialam co 3 i bylo w miare ale po genetycznym,kore wyszlo ok gin kazal przyjsc za 4 tyg. To tak mi się dluzy ze zwariowac idzie, zwlaszcza ze ruchow nie czuje i martwie sie czyw Wszystko ok.

kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Kupiłyście może już torbę do szpitala? Bo ja nie, ale się rozglądam, bo po tym jak ostatnio leżałam w szpitalu to stwierdziłam, że moja jest zdecydowanie za duża, więc mąż mnie spakował w torbę taką większą na zakupy, ale to trochę śmiesznie wyglądało.
    Doradźcie jakie wymiary powinna mieć taka torba.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dorota zgadzam sie z toba, ja pierwszy raz teraz czekam na wizyte 4 tydzien,bo wczesniej mialam co 3 i bylo w miare ale po genetycznym,kore wyszlo ok gin kazal przyjsc za 4 tyg. To tak mi się dluzy ze zwariowac idzie, zwlaszcza ze ruchow nie czuje i martwie sie czyw Wszystko ok.
    Musi być dobrze, po prostu nie ma innej możliwości...tylko, że u mnie czasem te dni zlewają się w całość, wszystkie takie same. Dopiero te wizytowe wnoszą coś nowego. Jeszcze jak się czyta na forum, że praktycznie dziennie któraś ma wizytę, to mam wrażenie jakbym ja chodziła na swoje co pół roku;/

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dzisiaj pobiję z tym spaniem :P Wstałam co prawda na pobranie krwi ale poszłam później znowu do spania i tak ciągiem do 12:30 :P

czarna panda, KotMisia, kika79, PIGULSKA, Matik2012 lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika znalazłam gdzieś w internecie listę rzeczy do szpitala, więc ją wkleję, jakby się jeszcze komuś przydała. Ja pewnie wg tego będę kompletować torbę i czuję, że nie będzie to mała torba:

Mama

• szlafrok
    • kapcie
    • majtki jednorazowe
    • piżama najlepiej rozpinana lub z specjalnym rozcięciem do karmienia
    • biustonosz dla matek karmiących
    • wkładki laktacyjne (kiedy zaczniemy karmić)
    • ubranie do porodu (koszulka, koszula najlepiej spisana na straty)

Materiały opatrunkowe:
    • podpaski
    • podkłady higieniczne (niektóre szpitale zapewniają takie rzeczy jednak warto się upewnić i być przygotowanym)
    • maść na obolałe brodawki

Przybory toaletowe:
    • szczoteczka i pasta do zębów
    • krem
    • płyn do higieny intymnej
    • grzebień
    • ręczniki najlepiej w ciemnych kolorach (ponieważ po porodzie będziesz krwawić)

Inne drobiazgi:
    • telefon komórkowy
    • ładowarka do telefonu
    • aparat
    • gazeta, książka
    • woda niegazowana

Dziecko
    • pieluchy tetrowe
    • pampersy
    • krem do pielęgnacji pupy
    • oliwka
    • śpiochy
    • kaftaniki
    • rękawiczki - dzieci często przychodzą na świat z ostrymi paznokietkami, więc dla ochrony przed zadrapaniem załóż dziecku rękawiczki (ewentualnie gdy nie kupiłaś mogą być skarpetki. Chodzi wyłącznie o ochronę przed zadrapaniem).
    • body x4
    • czapeczkę
    • skarpeteczki
    • kocyk lub rożek do zawinięcia
    • chusteczki nawilżone
    • ubranie na wyjście ze szpitala, dobrane odpowiednio do pory roku

Tata

• kapcie lub inne wygodne obuwie na zmianę
    • uniform jednorazowy jedno lub dwuczęściowy (polecamy dwuczęściowy)
    • coś do zjedzenia bo poród trwa czasami bardzo długo
    • coś do picia (dużo) - najlepsza jest woda niegazowana - przyda się i tacie i mamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:30

gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję dwie torby, jedną dla siebie i męża i jedną dla dziecka. Z wymiarami to popatrzę co i w co mi się mieści :D Bo narazie rzeczy do torby nie mam żadnych, więc i za torbą nie patrzę...

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że spokojnie mi wystarczy taka, żeby wysokość plus długość nie przekraczała 115 cm, ale i tak mi się mała wydaje.

Jednak jest sporo tych rzeczy do szpitala.

Mam w domu małą torbę w sumie około 70 cm, ale zastanawiam się czy w ogóle dziecko w to zmieszczę.

Matik2012 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Krzysiek wstaje o 5 i tak hałasuje że mam ochotę go wyp.ierniczyć za okno (wali drzwiami, kluczami, portfelem, i jak się ubiera to nie usiądzie tylko na stojaka i się kiwa i komody przestawia)ale chociaż mam powód żeby szybko wstać i zrobić siku zanim on zajmie łazienkę a ja wracam do ciepłego łóżeczka i rozkładam się po całości i śpię do 9 lub 10 :D

KotMisia po mnie w ogóle nie widać ciąży... no może troszeczkę

PS. jak wstawić zdjęcie? wiem że było to już pisane 100 razy ale nie pamiętam na której jest stronie a szukam i szukam, teraz sobie skopiuję

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:23

gosiunia lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o rzeczy dla taty....to u nas w szpitalu nic nie musiał kupować, ani ochraniaczy na buty, ani uniformu. Dzięki temu było bardzo naturalnie, wręcz domowo - był ubrany w swoje normalne ciuchy. Niby taka banalna sprawa jak brak szpitalnego unformu, a zupełnie inna atmosfera. Pewnie co szpital, to inny obyczaj.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o torby do porodu to kiedyś natknęłam się na szkołę rodznia just baby i tam położne sprzedają gotową torbę do porodu. Możecie zerknąć tutaj http://www.justbaby.com.pl/na_start.php lub na fb https://www.facebook.com/Just.Baby.Just.Baby/timeline

nie pamiętam dokładnie ale jak pytałam chyba z rok lata temu o nią to kosztowała ok 250 zł

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rodzilam spamowalam wieeeelka torbę, ubranka dla małej dla mnie , ale uwierzcie mi, po cc nie milam sily, mialam obolale skutki, nie spalam w nocy w ogole, mialam mały baby blues, także nie ma co przesadzac z torbą, idzie sir na 3 dni tylko

preg.png[/url]
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też pokaże swój brzuszek....jak porównuję ze zdjęciem z pierwszej ciąży, to różnica ogromna, teraz jest dwa razy większy. Aż się boję do jakiego rozmiaru dobiję w 40 tyg :p

d426372a3d1ec007med.jpg

gosia86, Bluberry, Ofelaine, czarna panda, Rika, KotMisia, kika79, PIGULSKA, Magic, dorota1987, Matik2012, Agusia246, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:23

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ