X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla was wszystkich majówek ! Powodzenia życze :)

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:36

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to Rika &&& :) ale juz nie przyjdzie:D

moj termin @ juz minal i doskonale sie czuje ze nie przyszla:) narazie nie ma zadnych plamien i oby nie bylo...

mam tylko takie ale... nie mam jakichs objawow ze czasem sie denerwuje czy tam nadal sie cos rozwija:/ bo tylko cycki mnie bola mocno od 2 tygodni i narazie nie przestaja tradzik dalej sie trzyma ale chyba powoli sie poprawia czasem brzusio zaboli ale jak poleze odpoczne to przestaje a tak poza tym zadnych mdlosci ani zachcianek ani wielkiego zmeczenia (zmeczona jestem ale ja niskocisnieniowiec wiec czesto bywam zmeczona totez nie widze roznicy)

a dopiero za tydz moze bedzie a moze nie cos widac... ale jestem niecierpliwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:22

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin minął wczoraj, znaczy ten przewidywany od owulki, bo cykle to ja mam 35dniowe niby a tu w 30którymś dopiero owulka była..
    a jeszcze 2tyg wcześniej gin powiedział, że na pewno PCOS i zlecił masę badań, a tu się udało ;)

no tak naprawdę zobaczymy po 1 wizycie za 3 tygodnie ...

boli mnie brzucho mocno od 3 dni.. nie chciałabym brać nospy, jakieś pomysły??
    termofor czy coś??

alma lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • alma Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    o to Rika &&& :) ale juz nie przyjdzie:D

moj termin @ juz minal i doskonale sie czuje ze nie przyszla:) narazie nie ma zadnych plamien i oby nie bylo...

mam tylko takie ale... nie mam jakichs objawow ze czasem sie denerwuje czy tam nadal sie cos rozwija:/ bo tylko cycki mnie bola mocno od 2 tygodni i narazie nie przestaja tradzik dalej sie trzyma ale chyba powoli sie poprawia czasem brzusio zaboli ale jak poleze odpoczne to przestaje a tak poza tym zadnych mdlosci ani zachcianek ani wielkiego zmeczenia (zmeczona jestem ale ja niskocisnieniowiec wiec czesto bywam zmeczona totez nie widze roznicy)

a dopiero za tydz moze bedzie a moze nie cos widac... ale jestem niecierpliwa...

Mój termin @ mija w sobotę. Ja cały czas odczuwam ból brzucha jak na miesiączkę i cały czas mam wrażenie, jakbym za chwilę miała ją dostać... Anna Maria ja też należę do niskociśnieniowców i też ciągle jestem zmęczona, więc nie zaliczam tego do objawów ciążowych, ale na pewno mam jeden objaw- zgagę. Męczy mnie od 3 dni, nieważne co jem i piję, a nigdy ze zgagą nie miałam problemów...

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alma lubi tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Mnie brzuch tez boli, do tego senność, zmęczenie, mdłości, a do tego od dzis cycki cholernie bolą. Nigdy mnie cycki nie bolaly na okres. W sumie to nigdy mnie nie bolaly (no poza karmieniem ale to inna sprawa)-i średnio mi sie to podoba;-)
    No cóż, w pierwszej ciąży mialam stosunkowo Malo dolegliwosci to teraz nadrobie;-)

a do lekarza na pierwsza wizyte umowilam sie na 23.09 dopiero:-)
    Rika my chyba mamy niemal taki sam terimin :)Ja też się zastanawiam kiedy zapisać się do lekarza...

relg3e5e54dwhg22.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide w przyszlym tygodniu... myslicie ze to za wczesnie? tzn zamierzam isc i jutro chce zadzwonic by sie umowic na za tydzien w piatek (mam nadzieje ze sie uda jak nie to w nastepny pon) ale to chce prywatnie isc bo inna ginka na nfz wyznaczyla mi termin na 22 wrzesnia czyli poczatek 9 miesiaca a ja nie wytrzymam tyle ide pod koniec 6 lub na poczatku 7...:D

alma lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    ja ide w przyszlym tygodniu... myslicie ze to za wczesnie? tzn zamierzam isc i jutro chce zadzwonic by sie umowic na za tydzien w piatek (mam nadzieje ze sie uda jak nie to w nastepny pon) ale to chce prywatnie isc bo inna ginka na nfz wyznaczyla mi termin na 22 wrzesnia czyli poczatek 9 miesiaca a ja nie wytrzymam tyle ide pod koniec 6 lub na poczatku 7...:D

no nie będzie wiele widać.
    ja idę 17go i mój lek powiedział, że to optymalnie i już coś będzie widać...w sensie, że już serducho chyba
    choć nie wiem czy wytrzymam 3 tyg jeszcze ;/

alma, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwyzej pojde w 6-7 tyg zeby sprawdzila czy wszystko dobrze sie rozwija a potem za 2-3 tyg by serduch:) ale czasem bywa ze widac w 6-7 tyg:) liczyc na to nie bede zeby sie nie rozczarowac a pecherzy bez serduszka bedzie juz chyba widac sie okaze:)

no zalezy co mi jutro powie bo sobie planuje isc szybciej ale jutro bbede dopiero do niej dzwonic - z tym ze prywatnie to chyba przyjmie w tym czasie co chce:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:22

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow,już majowe dziewczyny, powodzenia życzy Kwietniówka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:23

alma, Ewelcia, gosiunia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • alma Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Anna Maria ja chyba poczekam do drugieg tyg. albo połowy września, choć też nie wiem, czy wytrzymam... ale wtedy już na pewno będzie widać dzidzię i może usłyszę serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:42

relg3e5e54dwhg22.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u gina :) Dostałam Duphaston i zwolnienie do 10 września. Tego dnia robimy usg i jak wszystko będzie ok to dalej na zwolnienie :) Mam nadzieję że dzidzia będzie tam gdzie trzeba.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • ania83 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś u gina też mi duphaston dał 2x1 i zastanawiam się czy nie za mało? Czy tyle wystarczy??? Stwierdził ze zdecydowanie za wczesnie i mam przyjść pod koniec września, a u gina byłam na wyznaczonym terminie cytologii:)
    Ale jak bedzie wszystko ok tzn nie zaczne plamić to w piatek robię bete i progesteron bo nie wytrzymam...

A co do objawów to już myślałam że ten ból jak na @ to tylko ja mam i ze znowu cos sie dzieje. Zgage mam po owocach zwłaszcza...

No i mam pytanko, kiedy można iść na usg żeby było już coś widać?

Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:45

• ania83 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:) to na usg za 3 i pół tyg:) jak dotrzymam...
    A tak w ogóle to bolą którąś z Was plecy tak na dole?? Mnie nie bardzo ale czuję zwłaszcza wieczorem, to na pewno nie ze zmęczenia...

Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami zwłaszcza jak potrzebuję się wypróżnić. No a kłucie podbrzusza jest normalne bo macica się rozciąga. Mi lekarz powiedział że już 10 września coś zobaczymy :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• beti97 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja już będę niecierpliwie do 10 odliczać.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .l

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ