Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Lekarz mi nie zalecił, ale ja zdecydowalam sie brać przede wszystkim dlatego ze mój organizm juz trochę w kość dostal - 9 miesięcy ciąży, 10 miesięcy karmienia piersią, zaledwie miesiąc na "odsapniecie" i dwie kreseczki;-)
Rika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Ale wydaje mi sie ze najwazniejsze jest dbanie o siebie i zdrowe, mądre odżywianie - jak wyniki krwi ok to chyba nie ma co sie dodatkowo faszerowac:-)
na tym etapie najważniejsze dla nas to kwas foliowy i magnez.
na kwietniówkach dziewczyny biorą nawet podwójną dawkę kwasu foliowego.
co do witamin prenatalnych to różnie w praktyce jest. każda robi wg uznania.
ogólnie lekarze namawiają na branie witamin bo zazwyczaj mają z tego sowite profity.
ogólnie witaminy nie są zalecane w pierwszym trymestrze ciąży.(chyba że ktoś ma złe wyniki morfologi ale zakładam że pierwsze badania dopiero przed wami więc może warto się wstrzymać?
sama puki mam dobre wyniki chcę jak najpóźniej łykać witaminy.
alma, Rika, ema30 lubią tę wiadomość
-
Dzięki robotka. Ja chyba rzeczywiście się wstrzymam do czasu zrobienia morfologii ( a wierzę, ze będzie dobra). Ostatnią miałam w maju, była ok, tylko miałam trochę ob podwyższone. Póki co będę łykać ten folik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:13
-
nick nieaktualny
-
A co do tarczycy to ja idę w poniedziałek do endokrynologa z wynikami. Sama na razie zwiększyłam dawkę o 12,5 bo widziałam że wyniki się pogorszyły. Samemu nie ma co eksperymentować , trzeba zostawić to specjaliście.
-
Bluberry wrote:pęcherzyk byl lekarz mówil ze jak na 5tc jest jak byc powinno ale nic wiecej dlatego lepiej isc w 7-8tc to juz będzie wiecej
a za te 2-3 tyg pójdę zobaczyć serduszko -
ja idę na pierwszą wizytę 17go, wtedy już będzie coś widać mam nadzieję, oczywiście do tego czasu nic nie będę wiedzieć, ale co mam zrobić, mogłabym co chwila robić betę, ale w sumie trzeba ćwiczyć cierpliwość
Rika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam:)
Zgredka ja ide po 15 wrzesnia bo raz ze wttedy ginka wraca z urlopu i powiedziala ze jak nic sie nie dzieje to i tak lepiej przyjsc wtedy zeby bylo juz serduszko widac...
jedyne co zrobilam to bete i jej przyrost i progesteron dla spokoju:)
czuje sie dobrze:)
martwi mnie tylko to ze brzuch pobolewa mnie jednego dnia wiecej a dzis mniej i rzadziej to dobrze?? na poczatku temperatura lekko skakala w gore potem w dol i tak przez kilka dni a teraz od 3 dni prawie na tym samym wyzszym poziomie to dobrze??? kurcze jeszcze 2 i pol tygodnia czekania -
To dobrze bo macica się rozpulchnia i rośnie. Pytałam o to wczoraj lekarza. Mnie tak kuje raz z jednej albo z drugiej strony albo macica szarpnie. U mnie dzisiaj np. prawie zero kucia. Raz mnie dzisiaj złapało. Może to zasługa duphastonu ? Czekanie jest straszne ale w następny wtorek pewnie zacznie mną miotać a w sobotę to do 16 czas będzie się wlókł.
-
AnnaMaria89 wrote:Witam:)
Zgredka ja ide po 15 wrzesnia bo raz ze wttedy ginka wraca z urlopu i powiedziala ze jak nic sie nie dzieje to i tak lepiej przyjsc wtedy zeby bylo juz serduszko widac...
jedyne co zrobilam to bete i jej przyrost i progesteron dla spokoju:)
czuje sie dobrze:)
martwi mnie tylko to ze brzuch pobolewa mnie jednego dnia wiecej a dzis mniej i rzadziej to dobrze?? na poczatku temperatura lekko skakala w gore potem w dol i tak przez kilka dni a teraz od 3 dni prawie na tym samym wyzszym poziomie to dobrze??? kurcze jeszcze 2 i pol tygodnia czekania
mnie do dzisiaj bolał tępo stale.. dziś przestał, ale nie martwie się
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Trochę się dziś zmartwiłam , bo po zrobieniu testu kreska testowa jest trochę bledsza niż wczorajsza... Czy powinnam się niepokoić?
Dodam jeszcze,.że używam tych samych testówWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 08:55
-
nick nieaktualny