X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Nie był to przypadkiem MONURAL? Też to brałam na poczatku ciąży.
    Tak, dokładnie :)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam o 23 do domu. Dobrze że znajomi mieszkają 2 klatki obok. Brzucho boli i jest twardy, ucislam go rajtuzami, które póżniej i tak zsunęłam a na koniec to już leżałam w gościach. Teraz leżę i jest ok. Wzięłam nospę i 2 magnezy. Marny ze mnie kompan do zabawy, ale cały dzień byłam na nogach i latałam aby wszystko przyrządzić. Cieszę się bo chociaż wszystkim smakowało :) Najlepiej w łóżku.

Martwi mnie moja morfologia tzn hemoglobina bo mimo poprawy diety ciągle spada. Zaczynałam od 14,9 ( super wynik) a skończyłam póki co na 11,8 (poniżej normy) a przecież wspieram się wit. No może,nie codziennie bo czasami zapomnę, ale starałam się ostatnio jeść buraki, gorzką czekoladę, zieleninkę i po prostu przelatuje przeze mnie jak woda. Dziwne bo nigdy nic nie robiłam i wyniki były ok a teraz nie wiem co się dzieje. Fakt że ferrytynę miałam niską( zapasy żelaza w organiźmie), ale na bierząco wystarczało. Nawet przed ciążą endokrynolog przepisał mi żelazo żeby zwiększyć zapas. Widocznie dzidzia potrzebuje.
    Dobranoc Dziewczyny :*

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie maleństwo to śpi cały czas więc nie będzie problemu... A jak starsze to tez nie dobrze przyzwyczajać tylko w jednym miejscu... Ja pracowałam w żłobku i niestety jest to trudne jak rodzice przyzwyczają dziecko do zasypiania i spania np przy cycku w łóżku lub łużeczku przystawionym bez ścianki do łóżka, późniedz zostawić go gdzieś na pare godz np babcia,ciocia, opiekunka lub właśnie żłobek i dziecko nie chce nigdzie spac denerwuje sie i rodzic i dziecko i ta osoba z ktorą jest dziecko.... Albo jedziesz na weekend na domek i musisz brac ze sobą zwykłe łóżeczko bo w innym nie zaśnie... Więc trzeba dziecko przyzwyczajać do różnych akcj, miejsc no i ludzi....

Ja też patrzę na to jako opiekun w żłobku, ciotka i matka... Poprostu nie chcę by "opiekunki" miały takie problemy z moim dzieckiem, bonaprawdę jest to trudne dla wszystkich jak dziecko jest nauczone tylko jednego miejsca i tych samych ludzi... Tak zwane " małe dziki" he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:42

MiM lubi tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować łóżeczko z odczepianym bokiem, żeby najpierw dla własnej wygody dostaić do łóżka, a potem dodać bok i wygonić młodą do drugiego pokoju :)
    Sukienkę mam czerwono-czarną ciążową, specjalnie kupiłam na okazje typu wigilia, sylwester itp.
    A dzisiaj padam, do 1 siedziałam na urodzinach koleżanki, a potem jeszcze męża z imprezy firmowej odbierałam...
    A no i zapomniałabym - Zosia KOPIE. Oficjalnie. Trzeci raz czułam pod ręką i to mocniej i dłużej niż wcześniej. Nie smyra, nie bąbluje, tylko wali z półobrotu :D W sumie to średnio przyjemne uczucie, jakby mi flaki w brzuchu latały :/ ale świadomość, że to moja księżniczka daje znać, że jest zdrowa i silna - bezcenna.

gosia86, gosiunia, Truskaweczka250, katalina, beti97 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• MiM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Wy spać w nocy nie potraficie? :)

gosiunia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:32

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu z ta nospa to zakleży. Ja mówię o sobie. Mi twardnieje brzuch jak piłka do kosza :( I akurat traf chciał że polozylam sie na fotelu i się piłka zrobiła. Zapytała mnie jak często się tak dzieje ( mniej niż 10) to kazala pobrać nospe. Powiedziałam że sie boje nospy na co ona że albo to albo rodzimy dzieci w 20 tygodniu.

Powiem tak, że pobralam 2 dni po 3 nospy i wczoraj tylko raz miałam piłkę i to po wysiłku. A Małgosia skaka wczoraj jak pileczka :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:32

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Dziewczyny byla mowa o twardym brzuchu juz nie raz no i piszecie ze bierzecie na to nospe, bo ja Np nie biore nic na rozkurcz klase sie wtedy i po czasie przechodzi, ale zastanawiam sie czy te skurcze moga w jakiś sposób szkodzić dziecku bo ze szyjka moze sie skracać wiem.

trzeba brać ta nospe?

u nas tez twardnieje i to często niestety,szyjka na szczęście ok,może od kaszlu który już długo mnie męczy,ale lekarz wczoraj przepisał luteinę i magnez 1*2...powiedział że nie ma co ryzykować...

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:33

gosiunia lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam na jednym z forum, aktualny artykuł. Przerażające.

DLA PAŃ CHCĄCYCH RODZIĆ NA ZASPIE.

http://www.radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/19535-zle-warunki-na-porodowce-szpitala-na-zaspie-przezylam-koszmar-totalne-upokorzenie.html

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Lekarz ma racje tu chodzi o życie dziecka, ciekawa jestem co moja gin powie, czy coś poradzi czy tylko zbada.

kochana jeśli masz tak częściej to na pewno Ci coś przepisze,poradzi :) a jeszcze z położną o tym rozmawiałam to mówiła że jeśli rzadko się tak dzieje to normalne....

Bluberry lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:15

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22 tygodniu. W nocy czekałam jak mąż wróci ze spotkania klasowego to godzina 1:00 była ewidentnie godziną Jasia, bo tyle kopniaków mi zaserwował, że aż miło...do czasu aż się pomyśli, że jego stópki co tydzień będą już tylko większe:) Miłego weekendu i przyjemnych przygotowań do świąt.

gosia86, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wściekła.! Zamiast swiąt to choroba mnie bierze. Chyba zaraz sie poplacze :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia walcz, nie daj się!! I nie płacz <przytul>

KotMisia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:33

gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja też się przeziębiłam :/ jestem wkurzona, bo miałam jeszcze prezenty dokupić i sukienkę na Wigilię, ale postanowiłam, że do wtorku nie wychodzę z domu, śmierdzę czosnkiem i pije herbatki :)

Jak w tygodniu miałam robione usg to Stasiu miał zwapnienia w sercu, które lekarz interpretował, że przechodzę jakąś infekcję. Zmartwiło mnie, że moje banalne przeziębienie wpływa na synka; mówił że mam tym się nie martwić, że często obserwuje się takie zmiany przy infekcji u matki, ale same rozumiecie...

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie się dziewczynki
    Ciekawe jak tam wielki dzień naszej Eklerki
    Eklerko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:*

Kupiliśmy z mężem śliczna choinkę u naszej ulubionej ogrodniczki gdzie kupujemy rośliny do ogrodu
    Ale jeszcze została u niej do odbioru bo byliśmy małym autem już nie mogę się doczekać kiedy będzie w domu:)

Jagódkaaa, Bluberry, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, mój szanowny mąż w nocy tak chrapał, że mnie z najgłębszego snu obudził o 4 !!!! myślałam, że jak go poszturcham to przejdzie a on dawaj, jeszcze głośniej. Więc się wkurzyłam wzięłam poduszkę pod pachę i poszłam spać do salonu ;)

Ale się narobiłam, całkiem opadłam z sił i plecy dalej dokuczają :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ