X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma to dość wysoki masz poziom tego cholesterolu :( ciekawe z czego taki podwyższony Ci wyszedł skoro nie jesz nic takiego tłustego..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się po wizycie, mojej dziewczynie nic nie urosło i nadal jest dziewczyną :)) . wszystko ok. miałam badaną szyjkę (w końcu :P) i też ok- długa, twarda, zamknięta.
    dostałam antybiotyk na moją infekcje, chociaż lekarz nie był przekonany bo 2 miesiace temu brałam, ale ja już chciałam, bo leże od wtorku i domowe sposoby nie pomagają, a wręcz jest gorzej. a chciałabym do świąt wyzdrowieć, nie mówie już, że w poniedziałek miałam zacząć z uszkami, pierogami, a jak na razie nie mam sił się zwlec z wyra. także oby pomogło :)

gosia jeśli chodzi o kojec to ja polecam , super sprawa. my sypialnie mamy na górze, a salon kuchnia na dole. tak więc dziecko było przenoszone w dzień na dół, gdzie stał kojec, bo chciałam mieć go na oku ;) . poza tym, mój Synu był strasznie ruchliwy, przemieszczał się po łóżeczku i na tym drewnianym ze szczebelkami, nie raz gdzieś mu utknęła noga między szczebelkami, czy też pomimo ochraniaczy uderzył się . a w kojcu ? mógł walić w co chce, wszędzie materiał to nic mu nie było :D

dobra lece dalej się grzać do łóżka :), ale pamietajcie cały czas was podglądam z telefonu ;)

Karolcia88, alma, gosia86, KotMisia, gosiunia, dorota1987, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam pojęcia Karolcia. Normalnie jestem tym tak zaskoczona, że sama nie wiem co myśleć. Dobrze, że we wtorek mam gina to się zapytam no i też o ten białkomocz. A Tobie udało się umówić na to.badanie okulistyczne?

relg3e5e54dwhg22.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy dla Bobaska http://naforum.zapodaj.net/thumbs/026a2c304804.jpg
    Nojaniewiem dziękuję za opinię o kojcu :* i gratuluję dziewczynki
    Alma a od kogo dostałaś skierowanie na cholesterol? Bo ja chyba w ciąży jeszcze nie robiłam i nikt nic nie mówi na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:15

Karolcia88, nojaniewiem, KotMisia, Bluberry, alma, gosiunia, beti97, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, taa zapisałam się na.. 16 września ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma a kiedy ostatnio robiłaś cholesterol? Może jeszcze przed ciążą Ci skoczył. Albo zjadłaś coś ciężkiego w dniu przed badaniem? mi nawet wyszedł kiedyś cholesterol ponad normę jak 3 dni wcześniej zjadłam coś tłustego. Ale nie wiem co Ci poradzić na to białko.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja miałam skierowanie od gina, ale na moją wyraźną prośbę bo potrzebowałam do kardiologa.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bałam się swoich wyników, ponieważ wcinam od czasu do czasu mc donaldy, piję colę raz na jakiś czas. Ale za każdym razem kiedy odbieram wyniki to aż ze zdumienia przecieram oczy, wszystkie wyniki książkowe. widocznie moja dzidzia potrzebuje trochę takiego niezdrowego jedzenia ;). oczywiście staram się odżywiać w miarę dobrze, ale od czasu do czasu takie małe zachcianki muszą być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:23

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia badanie na cholesterol dostałam od nefrologa, do którego odeslal mnie gin jak się okazało, że mam to białko w moczu. Nie wiem, czy tak normalnie zalecają to badanie.
    Karolcia, Jezu, czy oni oszaleli? Masakra jakaś, czekać prawie rok? Może pojedź tam i pokaż swój brzuszek, bo tak przez tel. są bezwzględni. Jeśli chodzi o ten cholesterol, to fakt ze jakieś 3 lata temu był ostatnio badany i też wtedy był za wysoki, choć nie tak jak teraz... Ja naprawdę chudo jadam:-( teraz też nie jadłam nic ciężkiego. A z białkomoczem, to już bezsilna jestem, ciekawe co powie gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:28

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma mówiłam, że w ciąży jestem, to mi pani powiedziała, że to zdążę spokojnie urodzić ;) w ogóle mnie nie chciała zapisać bo skoro chodziłam do wojewódzkiego okulistycznego to po co na koperkina na onkologiczny mnie odsyłają.
    Nawet nie wiem jakie mogą być objawy torbieli bo mi się nic nie dzieję, po prostu przy którymś badaniu okulistka zwróciła na to uwagę i na usg się potwierdziło, no ale raz na rok mieli sprawdzać czy się nie powiększa, no ale woleli odesłać do innego szpitala ;)
    To może nie zamartwiaj się aż tak tym cholesterolem skoro i tak był podwyższony, zacznij może jakąś florę proactiv czy inne jakieś takie masło/margarynę reklamują i powtórz za jakiś czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:41

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma może powinnaś jeść dużo grejpfrutów jeść mój mąż jak miał wysoki cholesterol to co wieczór wcinał grejpfruta i zrezygnował z masla na rzecz margaryn i po kilku miesiącach wynik jak u innego człowiek

Skoro Wy dostałyście skierowanie od specjalistów to ja sobie nie będę szukać problemów ;)

Karolcia88, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sęk w tym,że ja w ogóle prawie nie jadam ani masła ani margaryny, dlatego się dziwię, owoców w tym grejpfrutów też sporo jem. heh, może powinnam zacząć jadać w McDonald to mi się obniży:-) szczerze, to i tak bardziej niepokoi mnie białko w moczu.
    Karolcia to jest jakiś horror z tymi terminami i totalna znieczulica rejestracji. A kiedy miałaś ostatnie badanie? No bo jak teraz masz prawie rok czekać to gruba przesada. Możesz jeszcze poprosić, aby na skierowaniu okulista z wojewódzkiego dopisał Ci pilne, to może będzie szybciej.

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:32

alma, gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj nudy nawet w tv nic nie ma :( z braku laku oglądam dr Dolittle
    Mąż zaraz idzie na nockę i zostaję sama :( nie lubię być sama na noc
    A pieluszki chcę jeszcze kupić flanelowe ale dzisiaj w pepco nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 21:05

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Moje dzisiejsze zakupy dla Bobaska http://naforum.zapodaj.net/thumbs/026a2c304804.jpg
    Nojaniewiem dziękuję za opinię o kojcu :* i gratuluję dziewczynki
    Alma a od kogo dostałaś skierowanie na cholesterol? Bo ja chyba w ciąży jeszcze nie robiłam i nikt nic nie mówi na ten temat
    Gosia mam taki sam komplecik moja mama kupiła ;) a flanelowe pieluszki to na Allegro sa piekne kolorowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 21:12

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dzisiaj dziewczyny łóżeczka i powiem wam że już oczoplasu dostałam tyle tego i już nie wiem jakie wybrać chcemy drewniane żeby nam posłużyło a wy już macie coś na oku?:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:53

Truskaweczka250, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Pobieżnie Was nadrobiłam, śliczne ciuszki, brzuszki i fotki w ogóle :)

Gratuluję wieści z wizyt! Bardzo cieszą :)

Aaaa a teraz ja się pochwalę! Mój Synuś dziś mnie tak poturbował, że aż miło :D nawet Mężuś poczuł wyraźnie aż dwa razy! :) Wszystko się wydarzyło jak Młody usłyszał swojego wujka nadającego szybko, niewyraźnie i głośno przez mikrofon :P Chyba wyrośnie z niego mały podróżnik po wujku :P

Fajne to uczucie :) W pracy też myślałam, że chyba już się rusza, coś mnie nadusiło na pęcherz i w ogóle czułam taką rybkę w brzuchu, a wieczorem to przez ponad godzinę grasował :)

Uciekamy spać, dobrej nocy! :)

gosia86, madziorek, MiM, MiM, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny laptop mi się zepsół więc przepraszam za błędy, zjedzone i pomylone literki teraz i w tym i przyszłych postach... Ale mam dziadowy telefon ktory ma małe przyciski i jest na dotyk... A laptop bedzie tydzień po sylwestrze... Maaaaasakra

Ja mam pokoik dla małego ale po drugiej stronie korytaza więc do pokoju w którym śpimy na początek życia malca kupujemy łóżeczko, leżaczek, bujaczek 3w1 koszt około 300 zł żeby był przy nas w nocy mało miejsca zajmuje i jest poręczne... A w pokoju małego na codzień normalne łóżeczko.

Ja dziś prześwietliłam całą garderobę za poszukiwaniami czegoś na święta i sylwester ale niestety nic nie znalazłam po za jedną czarno-białą sukienką za kolana na ramiączka do której potrzebny jest żakiet ale w żakiet wejdę tyle o ile się nie zapnę bo brakuje mi materiału na piersiach i brzuchu he he więc chyba na jakieś zakupy trzeba będzie się wybrać :-S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:12

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam gdzieś artykuł ze maluch nie powinien mieć kilku lozeczek, ze z tymi koszami to tak jest ze potem dziecko nie chce spać w łóżeczku ze szczebelkami bo go nie zna. Ale tez mówią ze kosze są dla malucha przyjemne bo " otulaja" w łóżeczku jest dużo przestrzeni ktorej niemowlaki nie lubią. I bądźmy tu mądre;) w każdym razie ja tez zastanawiam sie nad zakupem łóżeczka i kosza do sypialni, ale myślałam o czymś takim raczej
    http://sklep-dzieciecy.com.pl/pr6270-coneco-kolyska-simlycity-3w1-bezowa-574.html

gosiunia lubi tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ