Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
melduje się po wizycie, mojej dziewczynie nic nie urosło i nadal jest dziewczyną
) . wszystko ok. miałam badaną szyjkę (w końcu
) i też ok- długa, twarda, zamknięta.
dostałam antybiotyk na moją infekcje, chociaż lekarz nie był przekonany bo 2 miesiace temu brałam, ale ja już chciałam, bo leże od wtorku i domowe sposoby nie pomagają, a wręcz jest gorzej. a chciałabym do świąt wyzdrowieć, nie mówie już, że w poniedziałek miałam zacząć z uszkami, pierogami, a jak na razie nie mam sił się zwlec z wyra. także oby pomogło
gosia jeśli chodzi o kojec to ja polecam , super sprawa. my sypialnie mamy na górze, a salon kuchnia na dole. tak więc dziecko było przenoszone w dzień na dół, gdzie stał kojec, bo chciałam mieć go na oku. poza tym, mój Synu był strasznie ruchliwy, przemieszczał się po łóżeczku i na tym drewnianym ze szczebelkami, nie raz gdzieś mu utknęła noga między szczebelkami, czy też pomimo ochraniaczy uderzył się . a w kojcu ? mógł walić w co chce, wszędzie materiał to nic mu nie było
dobra lece dalej się grzać do łóżka, ale pamietajcie cały czas was podglądam z telefonu
Karolcia88, alma, gosia86, KotMisia, gosiunia, dorota1987, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Moje dzisiejsze zakupy dla Bobaska http://naforum.zapodaj.net/thumbs/026a2c304804.jpg
Nojaniewiem dziękuję za opinię o kojcu :* i gratuluję dziewczynki
Alma a od kogo dostałaś skierowanie na cholesterol? Bo ja chyba w ciąży jeszcze nie robiłam i nikt nic nie mówi na ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:15
Karolcia88, nojaniewiem, KotMisia, Bluberry, alma, gosiunia, beti97, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Alma a kiedy ostatnio robiłaś cholesterol? Może jeszcze przed ciążą Ci skoczył. Albo zjadłaś coś ciężkiego w dniu przed badaniem? mi nawet wyszedł kiedyś cholesterol ponad normę jak 3 dni wcześniej zjadłam coś tłustego. Ale nie wiem co Ci poradzić na to białko.
-
Ja bałam się swoich wyników, ponieważ wcinam od czasu do czasu mc donaldy, piję colę raz na jakiś czas. Ale za każdym razem kiedy odbieram wyniki to aż ze zdumienia przecieram oczy, wszystkie wyniki książkowe. widocznie moja dzidzia potrzebuje trochę takiego niezdrowego jedzenia
. oczywiście staram się odżywiać w miarę dobrze, ale od czasu do czasu takie małe zachcianki muszą być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:23
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Gosia badanie na cholesterol dostałam od nefrologa, do którego odeslal mnie gin jak się okazało, że mam to białko w moczu. Nie wiem, czy tak normalnie zalecają to badanie.
Karolcia, Jezu, czy oni oszaleli? Masakra jakaś, czekać prawie rok? Może pojedź tam i pokaż swój brzuszek, bo tak przez tel. są bezwzględni. Jeśli chodzi o ten cholesterol, to fakt ze jakieś 3 lata temu był ostatnio badany i też wtedy był za wysoki, choć nie tak jak teraz... Ja naprawdę chudo jadam:-( teraz też nie jadłam nic ciężkiego. A z białkomoczem, to już bezsilna jestem, ciekawe co powie ginWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:28
-
Alma mówiłam, że w ciąży jestem, to mi pani powiedziała, że to zdążę spokojnie urodzić
w ogóle mnie nie chciała zapisać bo skoro chodziłam do wojewódzkiego okulistycznego to po co na koperkina na onkologiczny mnie odsyłają.
Nawet nie wiem jakie mogą być objawy torbieli bo mi się nic nie dzieję, po prostu przy którymś badaniu okulistka zwróciła na to uwagę i na usg się potwierdziło, no ale raz na rok mieli sprawdzać czy się nie powiększa, no ale woleli odesłać do innego szpitala
To może nie zamartwiaj się aż tak tym cholesterolem skoro i tak był podwyższony, zacznij może jakąś florę proactiv czy inne jakieś takie masło/margarynę reklamują i powtórz za jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:41
alma lubi tę wiadomość
-
Alma może powinnaś jeść dużo grejpfrutów jeść mój mąż jak miał wysoki cholesterol to co wieczór wcinał grejpfruta i zrezygnował z masla na rzecz margaryn i po kilku miesiącach wynik jak u innego człowiek
Skoro Wy dostałyście skierowanie od specjalistów to ja sobie nie będę szukać problemów
Karolcia88, alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny sęk w tym,że ja w ogóle prawie nie jadam ani masła ani margaryny, dlatego się dziwię, owoców w tym grejpfrutów też sporo jem. heh, może powinnam zacząć jadać w McDonald to mi się obniży:-) szczerze, to i tak bardziej niepokoi mnie białko w moczu.
Karolcia to jest jakiś horror z tymi terminami i totalna znieczulica rejestracji. A kiedy miałaś ostatnie badanie? No bo jak teraz masz prawie rok czekać to gruba przesada. Możesz jeszcze poprosić, aby na skierowaniu okulista z wojewódzkiego dopisał Ci pilne, to może będzie szybciej. -
nick nieaktualny
-
Ale dzisiaj nudy nawet w tv nic nie ma
z braku laku oglądam dr Dolittle
Mąż zaraz idzie na nockę i zostaję samanie lubię być sama na noc
A pieluszki chcę jeszcze kupić flanelowe ale dzisiaj w pepco nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 21:05
-
gosia86 wrote:Moje dzisiejsze zakupy dla Bobaska http://naforum.zapodaj.net/thumbs/026a2c304804.jpg
Nojaniewiem dziękuję za opinię o kojcu :* i gratuluję dziewczynki
Alma a od kogo dostałaś skierowanie na cholesterol? Bo ja chyba w ciąży jeszcze nie robiłam i nikt nic nie mówi na ten temata flanelowe pieluszki to na Allegro sa piekne kolorowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 21:12
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Pobieżnie Was nadrobiłam, śliczne ciuszki, brzuszki i fotki w ogóle
Gratuluję wieści z wizyt! Bardzo cieszą
Aaaa a teraz ja się pochwalę! Mój Synuś dziś mnie tak poturbował, że aż miłonawet Mężuś poczuł wyraźnie aż dwa razy!
Wszystko się wydarzyło jak Młody usłyszał swojego wujka nadającego szybko, niewyraźnie i głośno przez mikrofon
Chyba wyrośnie z niego mały podróżnik po wujku
Fajne to uczucieW pracy też myślałam, że chyba już się rusza, coś mnie nadusiło na pęcherz i w ogóle czułam taką rybkę w brzuchu, a wieczorem to przez ponad godzinę grasował
Uciekamy spać, dobrej nocy!gosia86, madziorek, MiM, MiM, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny laptop mi się zepsół więc przepraszam za błędy, zjedzone i pomylone literki teraz i w tym i przyszłych postach... Ale mam dziadowy telefon ktory ma małe przyciski i jest na dotyk... A laptop bedzie tydzień po sylwestrze... Maaaaasakra
Ja mam pokoik dla małego ale po drugiej stronie korytaza więc do pokoju w którym śpimy na początek życia malca kupujemy łóżeczko, leżaczek, bujaczek 3w1 koszt około 300 zł żeby był przy nas w nocy mało miejsca zajmuje i jest poręczne... A w pokoju małego na codzień normalne łóżeczko.
Ja dziś prześwietliłam całą garderobę za poszukiwaniami czegoś na święta i sylwester ale niestety nic nie znalazłam po za jedną czarno-białą sukienką za kolana na ramiączka do której potrzebny jest żakiet ale w żakiet wejdę tyle o ile się nie zapnę bo brakuje mi materiału na piersiach i brzuchu he he więc chyba na jakieś zakupy trzeba będzie się wybraćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:12
-
Czytałam gdzieś artykuł ze maluch nie powinien mieć kilku lozeczek, ze z tymi koszami to tak jest ze potem dziecko nie chce spać w łóżeczku ze szczebelkami bo go nie zna. Ale tez mówią ze kosze są dla malucha przyjemne bo " otulaja" w łóżeczku jest dużo przestrzeni ktorej niemowlaki nie lubią. I bądźmy tu mądre;) w każdym razie ja tez zastanawiam sie nad zakupem łóżeczka i kosza do sypialni, ale myślałam o czymś takim raczej
http://sklep-dzieciecy.com.pl/pr6270-coneco-kolyska-simlycity-3w1-bezowa-574.htmlgosiunia lubi tę wiadomość