Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dorota1987, gosia86, KotMisia, pompon, Karolcia88, Nejcik, Truskaweczka250, Magic, beti97, Bluberry, maribel, Nana86 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Hej dziewczyny. Daaawno mni nie bylo ale nie mialam czasu poza tym szczerze dolowalo mnie troche to ze nie czuje ruchow i smutno mi bylo wiec musialam zrobic maly odwyk. Na szzczescie teraz juz czuje
nie watpliwie kopniaki bulgoczace dostaje, co prawda rzadko i nieregulanie jeszcze. Najczesciej wieczorem i tez kilka i po zabawie, nie taka dyskoteka jak niektore opisuja, ale jestem spokojniejsza. Twardnienie macicy tez mnie dotyczy lekarz kazal sie nie przejmowac jesli nie sa to regularne skurcze, bo to normalne macica rosnie i cwiczy sobie. Poza tym biore aspargin 2x ale bardziej z powodu silnych skurczy w stopach lydkach i dloniach. Ogolnie sama czuje ze musze sie w maire mozliwosci bardziej oszczedzac. Dzisiaj mialam wizyte, dzidzka zdrowa i piekna
wszystkie narzady w porzadku, zadnych nieprawidlowosci, wierzgala konkretnie, wazy 330 g, ale zdjecia buzialka nie mam bo sie wstydziocha zaslaniala. Szyjka dluga zamkniea wiec wszyscy zadowoloeni i uspokojeni
no i siusiol nie urosl. Moj nie chce sie zgodzic na Jadzie bo mu sie z paniami z przedszkola kojarzy co ja mam zrobic jak ja czuje ze to Jadzia i juz. Mialam typy zawsze imion przygotowane Liliana albo Kornelia ale nie wyobrazam sobie teraz zadnego innego imienia dla mlodej jak Jadzia :p poza tym Wam goraco gratuluje wszystkich chlopakow, dziewczyn i dziewczyn ktore okazaly sie byc chlopakami. Wszystkie kochane!
gosiunia, gosia86, KotMisia, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Gosia niby luxmed i wszędzie powinny takie same zasady panować a tu co miasto to inaczej. Ja u tej lekarki do której chodzę właśnie w luxie mam dołączoną kartkę jakie badania w którym tygodniu należy wykonać i już nie muszę iść specjalnie do lekarza po skierowanie- po prostu podchodzę do rejestracji i mówię, że chciałam zrobić takie i takie badanie z karty ciąży z danego tygodnia i oni sami sobie coś tam zaznaczają w systemie i po sprawie
tylko, że trzeba mieć przy sobie książeczkę ciąży do wglądu
Gosiunia, ale masz pazurki! ja u siebie nigdy takich nie zapuszczę bo zawsze o coś zahaczam albo tak jak Gosia, jak kroję to ciągle "odkrajam" nożem więc zapuszczam do pewnej długości a potem chociaż szkoda to skracamgosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Jestem. Gratuluje Gosiunia i pompon.
super ze wszystko dobrze u waszych maluchow. A ja od rana biegam, rano zakupy kupulam sobie dwie bluzki i tunike a mezowi koszule. Potem mylam szkliwo,ubieralam choinke, dekorowalam okno bombkami I lancuchami i na koniec malowalam zlotym sprayem galezie kreconej wierzby na stroik. Teraz leze i kluska mnie fajnie kopie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:40
gosiunia, gosia86, Magic, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
no powiem szczerze że zawsze miałam tipsy,teraz w ciąży mi się tak mocne pazurki zrobiły że tipsy nie potrzebne
a do długości to jestem przyzwyczajona,i jak mam krótkie bo mi się np złamie to mnie boli i nic nie mogę zrobić
dzięki dziewczyny .gosia86 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Karolcia ja próbowałam się tak zarejestrować to mi powiedziały w rejestracji ze muszę mieć skierowanie
A teraz od nowego roku podobno potrzebne będą skierowania do specjalistów ale to w zależności jaki ma sie abonament
Gosia mnie mąż ciągle truje żeby sobie zazelowala paznokcie ale mi sie nie chce robić sobie samej poza tym bola mnie plecy jak dużo siedzę wiec mi sie po prostu nie chce
Ofeline pracowita mróweczka z Ciebiegosiunia lubi tę wiadomość
-
Dzieki
oj zazdroszcze Wam ze juz macie tak swiatecznie, choinki, ozdoby, wysprzatane :p u mnie jeszcze nic a nic nie zrobione, oprocz pierniczkow ktore pieklam dwa tygodnie temu. W sobote bedzie sprzatanie, okna przetrzemy pobieznie, firanki zmienic trzeba, odkurzyc i dopiero wyciagniemy swiateczne obrusy, stroiki i tak dalej. A choinke bedziemy stroic w poniedzialek i wtedy tez z mama stane do garow. Juz nie moge sie doczekac ! Uszka w tym roku i z kapusta z grzybami i z soczewica, barszczyk czerwony, buraki sie kisza
, pienik, pasztet z soczewicy i ozdabianie pierniczkow. Mmm barszcz z uszkami to chodzi za mna juz od jakiegos czasu. U nas zawsze choinka kolorowa mega. W zeszlym roku robilam bombki z cekinow i ozdoby z filcu. Jak mi sie uda na spokojnie usiasc to Wam pokaze i wreszcie zdjecie brzuchola wstawie bo juz jest sie porzadnie czym pochwalic. No i ciuszkow tez mam juz troche nakupowane
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że coraz więcej dziewczynek przybywa, ale super, może będzie równowaga niebawem
Ja coraz częściej mam przeczucie, że będzie i u nas córunia, chociaż wszyscy twierdzą, że chłopak, a ja się śmieje, że jeszcze ich zmyli intuicja i moja matczyna wygra!
Chociaż jest mi wszystko jedno, ale ciekawa jestem czy faktycznie jest coś takiego jak "matczyna intuicja"
U nas noc kiepska, rano jakieś mdłości dziwne, ale obyło się bez wymiotów na szczęście. No i cały czas jemy słodkie, słodkie, słodkieOstatnio wsunęłam 5 racuchów z jabłkami, pychaaa!
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Gosia no to fajnie, że Cię wzięli bez kolejki! ja się jeszcze nie doczekałam, a jak już to jedynie krzywego spojrzenia jak powiedziałam jakiejś bardzo ciężarnej albo mamie z takim maleńkim dzieckiem, że mają pierwszeństwo i niech wchodzą bez kolejki
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
ja też zawsze puszczam, nawet teraz pomimo, że sama czekam w kolejce, no ale może jak będę mieć większy brzuch to i ja się doczekam wejścia poza kolejnością?
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja miałam to samo podczas pobierania krwi, czekałam w kolejce, było przede mną 5 osób, wszystkie siedziały a ja stałam, nikt nie ustąpił miejsca, a o przepuszczaniu nie wspomnę.. Oczywiście była tylko ciągła obserwacja brzucha i ręki czy jest na palcu obrączka - ludzie.
Magic lubi tę wiadomość
-
a tak odbiegając od tematu, zastanawiam się co ubrać na święta.. Mamy powiedzieć babci o Maluchu, ale boję się, żeby jakiegoś uroku nie rzuciła i chciałam coś czerwonego, a w nic czerwonego się już nie mieszczę
(bzdurne zabobony, ale poważnie ona=babcia ma takie złe spojrzenie że się obawiam...) a paznokcie w odcieniu krwi chyba nie wystarczą... -
Nejcik- lepszy numer miałam
moja siostra ma dwie dziewczynki jedna po drugiej (1.5roku różnicy między nimi), a że źle się czuła na początku drugiej ciąży to wzięłam starszą 6-ścio miesięczną córę na spacer, jakaś babcia mnie mijała i nie szczędziła komentarza- "nie dość, że taka młoda to jeszcze bez ślubu!" i fuknęła na mnie!!!
wtedy miałam prawie 20 lat ale wyglądałam na jakieś 16
Nejcik, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Karolcia, też o tym myślałam i na pewno postawię na wygodę, nie chciałabym, żeby cokolwiek i gdziekolwiek mnie uwierało albo gniotło, chyba postawię na lekko sportową sukienko-tunikę z takiego dresowego materiału, nie będę się przejmować, chociaż chciałabym się wystroić - wiadomo.
W żadną koszulę sięnie dopnę ani w biuście ani w brzucholku, więc nie pozostaje nic innego jak grube ciążowe rajstopy kryjące i jakaś tuniko-kiecka
Na luzie
A co do zabobonów, to ja też o tym myślałam i kilka osób powiedziało mi o wstążeczce na ręce, które swoją drogą są podobno teraz modne
Może coś takiego - http://chouchoulikeme.pl/sklep/chouchou-22/ ??
Na takie złowrogie babcie i inne ciotki, to nawet wielka czerwona kokarda na głowie nie pomożegosia86 lubi tę wiadomość