X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak sypnęło dziewczynkami! :) Gratulacje! Widmo wojny powoli się odsuwa ;).

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Mówiłam wczoraj mężowi o kilku cudownych przemianach naszych chłopców w dziewczynki :). Wystraszył się, że jeszcze może się okazać, że naszemu synkowi zniknie siusiak i stwierdził, że z pierwszymi ubrankami poczekamy jednak do połówkowego :).

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz domek z wczoraj wieczora
    5d07daee8b.jpg :D

i czipsy się ujęły he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 12:21

Karolcia88, Anielka, gosia86, KotMisia, czarna panda, Magic, Truskaweczka250, dorota1987, madziorek, Bluberry, Nana86 lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Magda, ale ładny domek! Mamy ten sam termin :)

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Magda a dlaczego czipsy po łóżkiem? Czyżbyś je ukrywała przed kimś? ;) elegancki domek ma Maluszek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, Magda ale macie już ładne brzuszki.. <3

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c6dc7780ef6.jpg

Oto moje zakupy :) Dopiero dzisiaj dokupiłam 2 pary dziewczęcych spodenek za 13,50 (2szt). Opłacało się.

Karolcia88, gosia86, Magic, dorota1987 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne :*
    Ja z brzuchem mam to samo, co chwila twardy jak kamień. I wczoraj wieczorem już się tak zastanawiałam czy by nie spanikować :) I jeszcze księżniczka się nie ruszała prawie wcale. Ale dzisiaj jak mąż wstawał przed 5 do pracy zrobił mi magnez, popiłam nim nospe i jakoś jest lepiej, a co najlepsze, już 2 raz udało mi się wychwycić kopniaki na rękę :D Tym razem były takie konkretne jak na moją niunię <3 Ale noc do kitu, przewracałam się z boku na bok, natłok myśli, snu prawie wcale.
    A co do ciuszków i zmieniających się płci, tyle nas tu jest, że w sumie możemy pokupować co nam się podoba, a potem się najwyżej powymieniać :) Np. jeśli u mnie wyrośnie siusiak to mam trochę typowo dziewczyńskich ubranek i mogę komuś podesłać :) Chociaż nadal mam nadzieję, że moje dziecko mi już numeru nie zrobi...

KotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na takie coś? :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/877e2e818a03.png

My jeszcze dla dzieciątka nic nie mamy :(

Magic, beti97, Karolcia88, gosiunia, gosia86, madziorek, MiM lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Hej Piękne :*
    Ja z brzuchem mam to samo, co chwila twardy jak kamień. I wczoraj wieczorem już się tak zastanawiałam czy by nie spanikować :) I jeszcze księżniczka się nie ruszała prawie wcale. Ale dzisiaj jak mąż wstawał przed 5 do pracy zrobił mi magnez, popiłam nim nospe i jakoś jest lepiej, a co najlepsze, już 2 raz udało mi się wychwycić kopniaki na rękę :D Tym razem były takie konkretne jak na moją niunię <3 Ale noc do kitu, przewracałam się z boku na bok, natłok myśli, snu prawie wcale.
    A co do ciuszków i zmieniających się płci, tyle nas tu jest, że w sumie możemy pokupować co nam się podoba, a potem się najwyżej powymieniać :) Np. jeśli u mnie wyrośnie siusiak to mam trochę typowo dziewczyńskich ubranek i mogę komuś podesłać :) Chociaż nadal mam nadzieję, że moje dziecko mi już numeru nie zrobi...

Ja powiedziałam lekarce, że boję sie nospy na ten brzuch i że do tej pory brałam jak coś się działo. Kazała mi pobrać regularnie przez kilka dni.. A co do strachu o nospę to powiedziała że nie ma na ten moment nic lepszego i nie rodzimy dzieci w 20 tygodniu :P

A co do wymiany ciuszków. Super pomysł tylko ja nic nie mam :D hihi

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz porcja słodyczy :D

Tutaj pokazałam po kim mam nosek :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4073c8337cbf.jpg

A tutaj daję znać, że gadacie głupoty i nie chcę już Was słuchać :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1cce85c9780.jpg

A tak serio to całe badanie bardzo ładnie wszystko pokazywała, nawet nóżki rozkraczyła :D ale buźkę zasłaniała jak mogła :D

Magic, dorota1987, nadulek, Anielka, Agusia246, gosiunia, gosia86, madziorek, Bluberry, maribel lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale masz piękny brzusio :) ja mam do tego zestawu jeszcze wielki tyyyyłek ;) na zdjęciach go nie widać :) ale cóż, mało się ruszam :) moja wina.
    W końcu udało mi się zakupić przyprawę do piernika :D kupiłam aż dwa opakowania bo wolę by mi nie zabrakło :)
    I oczywiście nie omieszkałam kupić coś dla mojej małej Królewny ;)
    zakupiłam 3 szt body 3-6 mscy dwa białe-jedno w paski delikatny róż a drugie w gwiadzeczki, a jedno jest delikatny róz :)za całe 18 zł oczywiście w F&F :) i komplet bluzeczka krótki rękaw i spodenki z Myszką Mini za uwaga!!!! 10,50 :D cena na ubrankach była inna, ale okazało się, że jest 30% taniej :) mimo iż były juz przecenione o połowę :) czyli wychodzi, że tańsze o 80% :)

Wrzucam zdjęcie moich cudeniek :) <3
    36e9e0294d080205m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:34

KotMisia, Karolcia88, gosiunia, gosia86, beti97 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti widziałam te spodenki :) ale same duże rozmiary :)
    KotMisia ale piękna ta Wasza Mała pociecha!! :D ja nie mogę doczekać się naszego usg 3 d :D
    Agusia wiesz z ubrankami to jest tak, że najlepiej jest kupować unisex, ale szczerze?? mam to w nosie nawet jak Lilianka okaże się chłopcem :) chociaż już nie przyjmuje tego do świadomości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:24

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;)
    Jakie super brzuszki macie:) u mnie to maleńki jeszcze:)
    Beti widzę udany zakup:)
    KotMisia fajne body:)i jakie fotki słodziutkie:) a wiesz moja królewna tez wczoraj się za uszko łapała i po policzku drapała:) Piękny widok:)

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Magda ale masz piękny brzusio :) ja mam do tego zestawu jeszcze wielki tyyyyłek ;) na zdjęciach go nie widać :) ale cóż, mało się ruszam :) moja wina.
    W końcu udało mi się zakupić przyprawę do piernika :D kupiłam aż dwa opakowania bo wolę by mi nie zabrakło :)
    I oczywiście nie omieszkałam kupić coś dla mojej małej Królewny ;)
    zakupiłam 3 szt body 3-6 mscy dwa białe-jedno w paski delikatny róż a drugie w gwiadzeczki, a jedno jest delikatny róz :)za całe 18 zł oczywiście w F&F :) i komplet bluzeczka krótki rękaw i spodenki z Myszką Mini za uwaga!!!! 10,50 :D cena na ubrankach była inna, ale okazało się, że jest 30% taniej :) mimo iż były juz przecenione o połowę :) czyli wychodzi, że tańsze o 80% :)

Szkoda,że ja mam tesco na drugim końcu miasta. :( Byłam w sobotę wieczorem ale tak waliło karpiem, ze szybko uciekłam :D

Pokaż Magic ciuszki :D

Magic lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Nadulek co ja bym oddała za tydzień bez Szanownego i Szanownej :) Tylko JA, KOCUR I 200 RYBEK. Oj ale bym zregenerowała siły :) a jaki bym miała porządek... Marzenie....
    Po tygodniu ani nie mam posprzątane ani nie odpoczełam bo jakoś tak cicho i obco poprostu masakra

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czipsy to są chowane przede mną... Krzysiek je pożera kilogramami, a mi odkąd jestem w ciąży strasznie śmierdzą więc nie pozwalam Krzyśkowi ich jeść w pokoju więc ten agent kupuje po tajniaku i chowa gdzie się da.... tylko zapomina że ja praktycznie cały dzień siedzę w pokoju i tylko ja tu sprzątam...
    te opakowanie było pod łóżkiem i jak wyjmowałam koc to je znalazłam, wyjęłam ale zapomniałam gdzieś schować i łajza jadła w łóżku ;/

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam ciągle sama siedzę w domu więc lubię jak ktoś przyjdzie ;) posprzątane raczej mam, ale z prasowaniem to u mnie ciężko. Dzisiaj wstawiłam drugie pranie (wczoraj też dwa) no i ciekawa jestem na kiedy mi to wyschnie i kiedy to wyprasuje.... ;)

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję mega pozytywnych wieści z wizyt i witam Truskaweczkę. Melduję się po połówkowym. Według badań wszystko jest w najlepszym porządku jeśli chodzi o genetykę, tylko od ostatniego USG Jaś jest głową do dołu. Mam nadzieję, że się obróci, żeby mi szyjki jakoś nie uciskał. Pisze Jaś, bo już 3 lekarz na 100% powiedział, że to chłopak i raczej mu nic nie odpadnie. Jestem trochę zawiedziona, bo chciałam na pamiątkę i jako prezent na święta płytę z filmem 4d, ale doktor stwierdził, że nie ma co nagrywać, bo mały był cały czas dupką odwrócony do niego i buźki w żaden sposób nie dało się pooglądać. Doktor go tam próbował przegonić, ale nie dało rady. Szkoda:(
    Za to mieliśmy z mężem ustawiony budzik na 7 rano...to dla mnie noc (przed wizytą musieliśmy pozałatwiać jeszcze kilka spraw). Przez przypadek włączyłam drzemkę i budzik po 5 minutach jeszcze głośniej zaczął dzwonić i to chyba Jasia obudziło, bo zaczął kopać. Czasem jak kopie to w to miejsce wbijam opuszki palców i mi oddaje kopniaka, póki mu się nie znudzi ta zabawa. Nawet chyba mąż już coś poczuł...a potem Jaś kopnął mocniej z dwa razy, że już na prawdę musiałam wstać, bo bym się posikała w łóżku.

Magic, Anielka, gosiunia, Truskaweczka250, gosia86, KotMisia, nadulek, beti97 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrzuciłam do poprzedniego posta :) beti kochana ja właśnie o takim śpiworku myślałam :) zawsze to bezpieczniej :)
    Madzia uważaj z chipsami :) ja ich nie jem bo raz kupiłam małą paczuszkę i zjadłam w drodze powrotnej do domu a potem miałam taka zgagę, że sama byłam zła na siebie :)

dorota to czy jest główką czy posladkami to i tak usicka i tak :) grawitacja niestety działa :)ciekawe czy moja mała się obróciła, ale wiem, że leży głową w dół, ale jakoś w poprzek ;) głowka jest po prawej stronie u dołu a pośladki u góry po lewej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:51

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, ja też jeszcze nic nie mam. Ani pół ubranka! Ale ostatnio odkryłam, że niedaleko mnie jest Pepco, więc plan jest taki, że jak wreszcie wyzdrowieje to ruszam na zakupy :)

Dorota, co tam płytka! Najważniejsze, że Jaś ma się dobrze :)

Magic lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ