X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma kanalizacji teraz jak jestemy we dwoje to szambo pompujemy raz na dwa miesiące więc te wielorazowe chyba u nas sie nie sprawdzą
    Musialabym przeliczyć co się bardziej opłaca pranie pieluch i pompowanie szamba czy jednak pampersy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gosia to faktycznie musisz rozliczyc sobie wszystko.

dorota no to super dobrze wiedziec :)

Ja dzisiaj widziałam czkawke Lilki :)) śmiesznie to wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:33

dorota1987, Karolcia88, gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosmanowskie są bardzo dobre. Moja Młoda zaczeła ich używać tak ok 8 miesiąca życia jak wróciłam do pracy (po drodze do domu mam rosmana) i dały radę ze wszystkim (a moje dziecie to pijak), a wcześniej dady i też były ok :) Nie zauważyłam różnicy pomiędzy Pampersami a resztą świata.

Wogóle kosmetyki z babydreama są bardzo fajne.

gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś zaczynam się przejmować, bo założyłam, że od stycznia ruszamy z remontem pokoiku, potem meble itd itd...tzn. mąż rusza a ja dyryguję, bo za wiele nie mogę. I tu za chwilę już będzie ten styczeń i to wszystko stanie się takie realne jak już będzie prócz brzuszka widać, że spodziewamy się dziecka. Obyśmy się wyrobili ze wszystkim.

Dziś zajęłam się poprawkami w 3 koszulach i 1 piżamie ciążowej/do karmienia. Kupowałam na allegro za jakieś 16zł/szt. Jakościowo są 4/5 pkt, ale nie będę tego używała długie lata, a jedna z koszul i tak może zginąć przy porodzie. Według rozmiarówki z allegro zamówiłam xxl, a spokojnie mogłabym mieć mniejsze. W zasadzie nie ma tak źle, tylko że dekolt jest całkiem duży, że nie musiałabym odpinać guziczków, żeby karmić. I tak wymyśliłam, że jak przesunę wyżej ostatnie guziczki to dekolt się zmniejsza do prawidłowych wymiarów a materiał nie faluje przez tą poprawkę. Zabawa była i radość, że wreszcie coś mogę zrobić.

Magic lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Wszystko jest takie same :) tylko cena inna :)
    dorota my tez od stycznia ruszamy z remontem ;) ale poprosze meza by sie tym zajal bo moj ojciec to jest uzalezniony od komputera i nie chce mi sie go ciagle prosic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:43

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 12 tyg lekarz nic nie powiedział, w 17 tyg była pępowina między nóżkami, ale lekarz stwierdził, że na chłopaka nie wygląda, na połówkowym (19 tydz) - inny lekarz też stwierdził, że dziewczynka. Mam nadzieję, że płeć już się nie zmieni. Chcę sprzedać wszystkie ubranka po synku i kupić dziewczęce. Ale byłby psikus gdyby się okazało, że jednak siusiak, a ja mam same sukienki :p

Zdjęcie z połówkowego - nóżki i brak siusiaka między nimi:

2e5088f45a802700med.jpg

Ja używam od początku pampersów, bo jak dla mnie są najbardziej chłonne. Wszystkie inne synek przesikuje w ciągu nocy, tylko pampersy zostają suche. Papmpersy droższe, ale w naszym przyadku zmieniam je rzadziej niż inne marki i co najważniejsze nie musze po każdej nocy prać pościeli i piżamki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:41

Bluberry, Magic, nadulek, alma, PIGULSKA lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:38

• Puella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Ja jakoś zaczynam się przejmować, bo założyłam, że od stycznia ruszamy z remontem pokoiku, potem meble itd itd...tzn. mąż rusza a ja dyryguję, bo za wiele nie mogę. I tu za chwilę już będzie ten styczeń i to wszystko stanie się takie realne jak już będzie prócz brzuszka widać, że spodziewamy się dziecka. Obyśmy się wyrobili ze wszystkim.

Dziś zajęłam się poprawkami w 3 koszulach i 1 piżamie ciążowej/do karmienia. Kupowałam na allegro za jakieś 16zł/szt. Jakościowo są 4/5 pkt, ale nie będę tego używała długie lata, a jedna z koszul i tak może zginąć przy porodzie. Według rozmiarówki z allegro zamówiłam xxl, a spokojnie mogłabym mieć mniejsze. W zasadzie nie ma tak źle, tylko że dekolt jest całkiem duży, że nie musiałabym odpinać guziczków, żeby karmić. I tak wymyśliłam, że jak przesunę wyżej ostatnie guziczki to dekolt się zmniejsza do prawidłowych wymiarów a materiał nie faluje przez tą poprawkę. Zabawa była i radość, że wreszcie coś mogę zrobić.

To u mnie było podobnie z koszulami do karmienia z Allegro, kupiłam M i odesłałąm z prosbą o zamianę na S. Mimo, że nosze rozmiar M/L, to te koszule wyjątkowo duże były. Ja miałam w szpitalu jedna koszulę do rodzenia i dwie do karmienia. Te koszule straczyły mi na cały okres karmienia.

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:39

• beti97 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj :) Udało nam się dzisiaj zainstalować nowego neta u mamy, trochę rzeczy poprzewoziłam i brzuch powiedział pas. Mam nadzieję że to nieduże dźwiganie mi nie zaszkodzi. Mała daje o sobie znać już bardzo często. Teraz leżę i odpoczywam. Ja mam karton pieluch dada 156 szt za 50 zł. Później dokupię jakieś 2 i póki co nie szaleję z pieluchami. Jestem w fazie oglądania wózków. W połowie stycznia przejadę się po sklepach i pooglądam, zobaczę jak się prowadzą i coś wybiorę. U mnie nie ma za dużo życzliwych duszyczek które chciałyby coś przynieść :/ liczę w głównej mierze na siebie. Co do prania to pościel i wszystkie kocyki, ubranka , rzeczy materiałowe, miśki wypiorę. Nie będę się jednak za każdym razem bawić w wyparzanie zabawek, odkażanie itp. Mam psa więc dzidzia od początku będzie hartowana. Później zaczną się choroby, uczulenia. Co prawda ja nie byłam sterylnie chowana a przez pierwsze 3 lata uczulała mnie czekolada, cytrusy, miałam skazę białkową. Mimo to mama czasami dawała i jakoś wyrosłam z tego. Czuję że tyję i sporo poszło w nogi, te moje nieszczęsne grube nogi są jeszcze grubsze. Ale dla Małej zniosę wszystko, później schudnę. Po Nowym Roku pojadę pewnie jeszcze do Ikei po jakieś akcesoria np. wanienkę. Kosztuje 20 zł a super się sprawdza. No i udało mi się dzisiaj zapisać do doktorka na 7.01 na 17.20. Eklerka dobrze że wyszliście cali z wypadku. Truskaweczka jeżeli chodzi o psikus z płcią to u nas odpadł siurak i zrobiła się córeczka. Dziewczyny dajcie znać po wizytach. A no i mam pytanie do Gosi. Gdzie twoja siostra dostała taką wypaśną koszulkę jest super!

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o akcesoria i kosmetyki dla dziecka to najtaniej jest od sprzedawcy aptekawrynku.

Bluberry lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podam link do koszul, które ja kupiałam kilka lat temu: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-karmienia-ramiaczkach-s-m-i4910062517.html. Koszulę u mnie się sprawdziły - jakościowo ok używałam przez rok czasu i teraz spokojnie do nich wrócę. Tylko rozmiarówki zawyżone.

3i49df9htr170int.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti97, w którym tygodniu twój syn zmienił się w dziewczynkę?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Wymiary wszystkie ok, serducho bije 148/ min,5 paluszkow u raczek,narzady na swoim miejscu, lozysko na prZedniej scianie, ilosc plynu owodniowgo prawidlowa,szyjka 5 cm. I uwaga raczej mamy coreczke :) ale to niepotwierdzone bo tylko smiglo przez chwile.

Magic, dorota1987, Karolcia88, Bluberry, MiM, Monika1357, gosia86, nadulek, gosiunia, AGA 30, alma, czarna panda, Anielka, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella to gratuluje oficjalnie córeczki :) ja dziś miała dylemat co kupić - uniwersalne czy róż :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe gratuluje dobrych wiesci ;*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, już podaję linki:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-xl-xxl-ciazowa-szpitala-i4827386226.html (strasznie mi się ta różowa żyrafka podoba, zwłaszcza w realu)

http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-karmienia-pidzama-xl-xxl-pizamka-i4814472573.html
    No i piżama, bo w domu to wolę piżamę, bo koszule to chyba bym miała pod pachami zwiniętą.

Tak jak pisałam do jakości można się przyczepić, ale jak dla mnie wystarczy. Nie chciałam płacić z 70zł za jedną koszulę, zwłaszcza, że to głównie do szpitala. Jeśli któraś się zdecyduje to może brać mniejszą o jeden rozmiar niż wychodzi z tabeli. W obwodzie trochę luzu nie zaszkodzi czy na długość, tylko chodzi o ten dekolt, który ja poprawiałam w moich.

Aha, brałam jeszcze u tego sprzedawcy dwupak staników do karmienia (biały i czarny) za całe 19,90zł, ale tego nie polecam, bo wg miar mi wyszły za małe i chyba staniki lepiej mierzyć.

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe i co powiedział lekarz na te bóle pseudo miesiączkowe?

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ofelaine, że wszystko dobrze.

Widzę, że styczeń to będzie u większości z nas pracowity czas. Tzn. dla mężów :P
    Mój raczej będzie robił wszystko sam, nie będzie prosił nikogo o pomoc, bo nie lubi się prosić, wszystko stara robić się sam. Aż mnie czasem dziwi, jak włącza na youtube i patrzy jak naprawić auto. Zainstalował też u nas w salonie sam kominek i go obudował, poprowadził ogrzewanie na mieszkanie, wszystko w oparciu o jakieś forum dla kominkowych fascynatów. Z jednej strony cieszę się, że mam takiego męża, który tyle potrafi zrobić, to jest spora oszczędność zazwyczaj. Natomiast z drugiej strony inni domownicy żyją w przekonaniu, że mój B. to sam zrobi, jak ktoś coś spieprzy to B. naprawi, pomoże i o niczym innym nie marzy. Tak czy siak, bardzo bym chciała, żeby jednak synek chociaż trochę się na niego podał, żeby umiał sam koło siebie coś zrobić:)

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe...ja też jestem ciakawa opinii o tych bólach. U mnie bóle miesiączkowe = skurcze = skaracanie szyjki. Także mój gin przy takich bólach zalecił mi No-spe brać. W pierwszej ciąży właśnie nie czułam skurczy, myślałam, że skurcz to jakies inne odczucie, a okazało się, że te mentruacyjne to właśnie skurcze. Jak zaczął mi się poród, to też na początku były właśnie te bóle mentruacyjne, które się później rozkręcały.

3i49df9htr170int.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ