Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon jaki masz ładny brzuszek;)

Karolcia najważnejsze że jestes pod dobrą opieką!;*

a ja piekłam z mamą jabłecznik i pewno skuszę się na kawałek choć nie powinnam;( ehh

pompon, PIGULSKA, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pomponik :)
    Sliczny brzunio.

Nic się nie martw - ja tez nie zawsze się odzywam.
    Ale tutaj zawsze jest sę miło przyjętym czy to codziennie czy po pewnym czasie :)

Wow - ale olbrzymia ilość ciuszków. Jejciu - ja nawet nie mam 1/5 tego co ty. No gratuluje, kiedy ty to wszystko kupiłas Kochana?
    Co do glukozy - kup glukoze i jak bedziesz na badaniu podaj pielegniarce i ona Ci gluzkoze rozrobi w kubeczku i poda do wypicia. Ja cytryny nie dodawałam Bo naprawdę ta gluzkoza nie jest zła. To tak jakbyś piła wodę osłodzoną duża ilością cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:50

pompon lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon na kiedy masz termin? - bo patrząc na suwaczek mamy ten sam tydzien i dzień ciąży :)

klz98u696p33kjce.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki. Ciuszki z pierwszego zdjęcia to już od jakiegoś czasu po kilka sztuk kupowałam, trochę z ciuchlandu, trochę z allegro, pepco, h&m, c&a,lidl, smyk, więc się uzbierało ;), a druga fotka to wszystko używki z allegro u jednej użytkowniczki za 150 zl. Rozmiarowo większośc 62, trochę 56 i 68 już, więc iuszkowo jestem już zadowolona, teraz reszta :). Dziękuję za opisanie jak z tą glukozą!!! Mam na skeirowaniu po godzinie i po dwóch pobranie, więc trochę tam posiedzę, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :) A termin mam w karcie 07.05, a wg belly 9.05.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie glukoza ma smak lukru do ciasta. :)

Eklerka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też rzadko się odzywam ale czasu jakoś brak:) Ja mam glukozę w poniedziałek i powiem szczerze że odrobinę boję się że a) będę głodna bo to jednak trochę trwa a od rana mam straszne ssanie czasem b) zwymiotuję po tym. No cóż mam nadzieję że tak się nie stanie. Któraś z Was się źle czuła po?

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosoglos nie zwymiotujesz :) słodkie ale do wypicia. A potem tyle cukru ze w ogole nie jest się glodną :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:51

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon pewnie ze pamiętamy :) super brzusio i mega wyprawka :) wagą się nie przejmuj no moje oko wszystko idzie w brzuszek ;)

Oj zjadłabym taki jabłecznik mniam :D

Ja się całkiem nieźle czułam po glukozie, nie mdliło mnie nawet głowa nie bolała :) głodu też nie czułam po takiej dawce cukru jedynie łamało mnie spanie ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po glukozie czułam się dobrze;) nie mdliło mnie ani nic ;)

Pigulska to zapraszam! ;D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:52

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon przesliczny brzusio :)

Ubranka super widze ze poszalalas z iloscia juz :)

Kocyk minky w moim wzorze i kolorze. Powiedz mi czy ten róż to na żywo fajnie wyglada ???

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłabym do pracy. Ciągnie mnie do ludzi. Mam dość siedzenia w domu i kursowanie na trasie dom-przedszkole ewentualnie dom-przychodnia. Co z tego że staramy sie gdzieś w weekend zawsze wyjść ale to nie to samo.

Nie umiem siedzieć w domu - coś czuje że nie wezmę rocznego urlopu tylko ten podstawowy i że po 26 tyg wrócę do pracy.

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza luzik :)

Ja dziś zaczęłam 26 tydzień z waga 70 kg czyli 1,5 kg do przodu.

Pomponiku ubranka super :)

Ja w poniedziałek jadę do kolezanki przejać ubranka, gorzej że musze zabrac ze sobą 12-letnią anorektyczkę i jej pilnowac. To bratanica Męża, która od 2 miesiecy się głodzi - schudła ponad 14 kg, okres jej się zatrzymał i nawet wody nie chce pić bo przytyje :/ I dają mi ją do opieki bo ferie są a nie puscili jej na zimowisko. Biedne to dziecko...ale mam ochotę przez ryjek walnac jak slucham co ona robi.

• MiM Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Glukoza luzik :)

Ja dziś zaczęłam 26 tydzień z waga 70 kg czyli 1,5 kg do przodu.

Pomponiku ubranka super :)

Ja w poniedziałek jadę do kolezanki przejać ubranka, gorzej że musze zabrac ze sobą 12-letnią anorektyczkę i jej pilnowac. To bratanica Męża, która od 2 miesiecy się głodzi - schudła ponad 14 kg, okres jej się zatrzymał i nawet wody nie chce pić bo przytyje :/ I dają mi ją do opieki bo ferie są a nie puscili jej na zimowisko. Biedne to dziecko...ale mam ochotę przez ryjek walnac jak slucham co ona robi.

Matko co te dziewczęta robią z własnym ciałem. 12-latka! Masakra!

03.02.2014
  • pompon Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Pompon przesliczny brzusio :)

Ubranka super widze ze poszalalas z iloscia juz :)

Kocyk minky w moim wzorze i kolorze. Powiedz mi czy ten róż to na żywo fajnie wyglada ???

No faktycznie poszalałam z ciuszkami :) A ten róż jest taki deliaktny, pudrowy, bardzo fajnie z tym szarym wygląda moim zdaniem.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon ja tez mam w karcie na 7.05 :)

Co do glukozy to tak jak piszą dziewczyny w ogole nie będziesz głodna. Ja siedziałam 2 godziny w przychodni z mężem. Trochę mi się ta glukoza odbijała a poza tym było wszystko ok. Naprawdę nie ma się czego bać.
    W zasadzie kazdy człowiek ma inną tolerancję bólu tak i inaczej podchodzi do wypijania takich specyfików. Ale uwierz mi że to naprawdę jest spoko. Lepiej smakuje niż syrop z dzieciństwa, który czasem twarz wykręcał po zażyciu tylko jedenj łyzeczki. Tu wypijesz cały kubek bez problemu - zobaczysz.

pompon lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to białe w kolorowe grochy to pościel i pieluszki?

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia juz nie jest caly czas twardy, ale chyba z 4 razy tak mi sie macica napiela, ze byla twarda jak pilka do koszykowki.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a powiedzcie mi jak u Was z waszą aktywnością? Ruszacie się czy tylko spacery? A może zero ruchu i życie kanapowe? Z góry dzięki za każdą odpowiedź :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja próbowałam ćwiczyć ale ostatnio skończyło się na bólu brzucha. A ćwiczenia dla kobiet w ciąży były :/ więc teraz staram się wychodzić na spacery na miasto akbo jak mój mąż chodzi biegać na bieżnie to ja z nim idę i on biega a ja spaceruję :)

201505111762.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ