X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon jaki masz ładny brzuszek;)

Karolcia najważnejsze że jestes pod dobrą opieką!;*

a ja piekłam z mamą jabłecznik i pewno skuszę się na kawałek choć nie powinnam;( ehh

pompon, PIGULSKA, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pomponik :)
    Sliczny brzunio.

Nic się nie martw - ja tez nie zawsze się odzywam.
    Ale tutaj zawsze jest sę miło przyjętym czy to codziennie czy po pewnym czasie :)

Wow - ale olbrzymia ilość ciuszków. Jejciu - ja nawet nie mam 1/5 tego co ty. No gratuluje, kiedy ty to wszystko kupiłas Kochana?
    Co do glukozy - kup glukoze i jak bedziesz na badaniu podaj pielegniarce i ona Ci gluzkoze rozrobi w kubeczku i poda do wypicia. Ja cytryny nie dodawałam Bo naprawdę ta gluzkoza nie jest zła. To tak jakbyś piła wodę osłodzoną duża ilością cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:50

pompon lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon na kiedy masz termin? - bo patrząc na suwaczek mamy ten sam tydzien i dzień ciąży :)

klz98u696p33kjce.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki. Ciuszki z pierwszego zdjęcia to już od jakiegoś czasu po kilka sztuk kupowałam, trochę z ciuchlandu, trochę z allegro, pepco, h&m, c&a,lidl, smyk, więc się uzbierało ;), a druga fotka to wszystko używki z allegro u jednej użytkowniczki za 150 zl. Rozmiarowo większośc 62, trochę 56 i 68 już, więc iuszkowo jestem już zadowolona, teraz reszta :). Dziękuję za opisanie jak z tą glukozą!!! Mam na skeirowaniu po godzinie i po dwóch pobranie, więc trochę tam posiedzę, ale mam nadzieję, że będzie dobrze :) A termin mam w karcie 07.05, a wg belly 9.05.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie glukoza ma smak lukru do ciasta. :)

Eklerka, Anioł lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też rzadko się odzywam ale czasu jakoś brak:) Ja mam glukozę w poniedziałek i powiem szczerze że odrobinę boję się że a) będę głodna bo to jednak trochę trwa a od rana mam straszne ssanie czasem b) zwymiotuję po tym. No cóż mam nadzieję że tak się nie stanie. Któraś z Was się źle czuła po?

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosoglos nie zwymiotujesz :) słodkie ale do wypicia. A potem tyle cukru ze w ogole nie jest się glodną :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 16:51

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon pewnie ze pamiętamy :) super brzusio i mega wyprawka :) wagą się nie przejmuj no moje oko wszystko idzie w brzuszek ;)

Oj zjadłabym taki jabłecznik mniam :D

Ja się całkiem nieźle czułam po glukozie, nie mdliło mnie nawet głowa nie bolała :) głodu też nie czułam po takiej dawce cukru jedynie łamało mnie spanie ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po glukozie czułam się dobrze;) nie mdliło mnie ani nic ;)

Pigulska to zapraszam! ;D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:52

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon przesliczny brzusio :)

Ubranka super widze ze poszalalas z iloscia juz :)

Kocyk minky w moim wzorze i kolorze. Powiedz mi czy ten róż to na żywo fajnie wyglada ???

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłabym do pracy. Ciągnie mnie do ludzi. Mam dość siedzenia w domu i kursowanie na trasie dom-przedszkole ewentualnie dom-przychodnia. Co z tego że staramy sie gdzieś w weekend zawsze wyjść ale to nie to samo.

Nie umiem siedzieć w domu - coś czuje że nie wezmę rocznego urlopu tylko ten podstawowy i że po 26 tyg wrócę do pracy.

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza luzik :)

Ja dziś zaczęłam 26 tydzień z waga 70 kg czyli 1,5 kg do przodu.

Pomponiku ubranka super :)

Ja w poniedziałek jadę do kolezanki przejać ubranka, gorzej że musze zabrac ze sobą 12-letnią anorektyczkę i jej pilnowac. To bratanica Męża, która od 2 miesiecy się głodzi - schudła ponad 14 kg, okres jej się zatrzymał i nawet wody nie chce pić bo przytyje :/ I dają mi ją do opieki bo ferie są a nie puscili jej na zimowisko. Biedne to dziecko...ale mam ochotę przez ryjek walnac jak slucham co ona robi.

• MiM Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Glukoza luzik :)

Ja dziś zaczęłam 26 tydzień z waga 70 kg czyli 1,5 kg do przodu.

Pomponiku ubranka super :)

Ja w poniedziałek jadę do kolezanki przejać ubranka, gorzej że musze zabrac ze sobą 12-letnią anorektyczkę i jej pilnowac. To bratanica Męża, która od 2 miesiecy się głodzi - schudła ponad 14 kg, okres jej się zatrzymał i nawet wody nie chce pić bo przytyje :/ I dają mi ją do opieki bo ferie są a nie puscili jej na zimowisko. Biedne to dziecko...ale mam ochotę przez ryjek walnac jak slucham co ona robi.

Matko co te dziewczęta robią z własnym ciałem. 12-latka! Masakra!

03.02.2014
  • pompon Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Pompon przesliczny brzusio :)

Ubranka super widze ze poszalalas z iloscia juz :)

Kocyk minky w moim wzorze i kolorze. Powiedz mi czy ten róż to na żywo fajnie wyglada ???

No faktycznie poszalałam z ciuszkami :) A ten róż jest taki deliaktny, pudrowy, bardzo fajnie z tym szarym wygląda moim zdaniem.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon ja tez mam w karcie na 7.05 :)

Co do glukozy to tak jak piszą dziewczyny w ogole nie będziesz głodna. Ja siedziałam 2 godziny w przychodni z mężem. Trochę mi się ta glukoza odbijała a poza tym było wszystko ok. Naprawdę nie ma się czego bać.
    W zasadzie kazdy człowiek ma inną tolerancję bólu tak i inaczej podchodzi do wypijania takich specyfików. Ale uwierz mi że to naprawdę jest spoko. Lepiej smakuje niż syrop z dzieciństwa, który czasem twarz wykręcał po zażyciu tylko jedenj łyzeczki. Tu wypijesz cały kubek bez problemu - zobaczysz.

pompon lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to białe w kolorowe grochy to pościel i pieluszki?

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia juz nie jest caly czas twardy, ale chyba z 4 razy tak mi sie macica napiela, ze byla twarda jak pilka do koszykowki.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a powiedzcie mi jak u Was z waszą aktywnością? Ruszacie się czy tylko spacery? A może zero ruchu i życie kanapowe? Z góry dzięki za każdą odpowiedź :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja próbowałam ćwiczyć ale ostatnio skończyło się na bólu brzucha. A ćwiczenia dla kobiet w ciąży były :/ więc teraz staram się wychodzić na spacery na miasto akbo jak mój mąż chodzi biegać na bieżnie to ja z nim idę i on biega a ja spaceruję :)

201505111762.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ