Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie mi stosujecie jeszcze kwas foliowy i magnez tak stale. Bo moj gin powiedzial ze kwasu juz nie musze brac a magnez - aspargin moge i sama nie wiem czy go tak codziennie brac czy nie. Jak Wasi lekarze Wam sugeruja ??
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Właśnie trafiłam na wpis na blogu pewnej kobiety. Najlepsze są komentarze pod notką.
Karmienie piersią czy mlekiem modyfikowanym w społeczeństwie urasta do rangi "Górnicy - za czy przeciw likwidacji kopalń"
http://www.mama-trojki.pl/2014/05/matka-dostojna-dojna-krowa.html#more
03.02.2014 -
Z przodu w groszki pielucha flanelowa, a z tyłu poducha rogal, z którą śpię, bo musze mięc nogę zarzuconą, a mój wybranek się buntuje ;P,a w przyszłości może posłuż ydo karmienia i jako "kojec" dla Tosi.
Jesli chodzi o aktywność no to ja głownie spacery, marsze, podbieganie do środków komunikacji,bo co rano do i ze szkoły. Miałam zamir chodzić na basen, ale ciężko mi się zebrac i w sumie w wolnych chwilach kiedy moge to się lenie. Dzisiaj na przykład od kiedy wróciłam po wizycie to do teraz się przewalam na kanapie przed komputerkiem
Ja biorę cały czas kwas foliowy i witaminę D, a dodatkowo euthyrox na tarczycę i aspargin, ale to bardziej ze względu naskurcze w łydkach, stpach i dłoniach. -
nick nieaktualny
-
Spacery
Czasami niecodziennie, zależy od pogody.
Nie biorę juz foliku, brałam chyba 4 miesiaće.
Lekarka mówiła ze jak mam skurcze to brac aspargin, ale nie wykupiłam bo skurcze mam rzadko.
Teraz konczę brac kwasy omega, a potem nie wiem czy dalej będę coś brac.
Staram się jesc w miare normalnie czyli gotowac samemu, fast foodów zero. Jem warzywa, owoce, soki własnej roboty zupki itp itd
Choć nie wiem czy to wystarcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 19:18
-
Nadrobiłam Was od rana. Magic masz rację z tymi lekarstwami, mnie też szlag trafia jak widzę te durne reklamy, na wszystko bierz leki, niedługo już na oddychanie wymyślą, bo wmówią nam, że bez nich nie jesteśmy w stanie
porażka po prostu! Zresztą jak zauważycie jakich reklam w tv jest najwięcej to własnie leków i banków, więc firmy farmaceutyczne zarabiają miliony.
Bluberry, przypomniałaś mi o czarnym chlebie ze śliwką i serku wiejskim! Jak ja dawno tego nie jadłam, a to taka pyszota!!! Jezu,ale mi smaka narobiłaś
Karolcia to czekamy na wieści z wyników i diagnozę skąd to twardnienie. A jak się ogólnie czujesz?
Ja czekam na wyniki tej glukozy, bo jeszcze nie ma. Morfologia w miarę ok, ale w moczu cholera bakteriechyba muszę zacząć znowu kurację żuravitem. Ktoraś z Was pisała, że też mam bakterie, chyba Magic o ile dobrze pamiętam. Jeśli bierzecie coś jeszcze na te bakterie, to doradźcie kochane.
A co do glukozy, to ja uparcie twierdzę, ze bez cytryny bym tego nie przełknęła. I racja KotMisia smakowało to jak niemożliwie słodki lukierA co do aktywności, to mi wystarczy przejść się na zakupy i już niestety padnięta jestem, bo przychodzę z tobołami jak koń pociągowy. Nie wiem co to będzie później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 19:28
-
Alma ja też pije żurawinę codziennie mimo tego wyszły mi bakterie ale w tej normie 3-5 bo ponad 5 to jest zle według wskazników. Tak samo wyszły mi leukocyty i erytrocyty w moczu ale w tej normie 3-5. Pierwszy raz mi coś w moczu wyszło zawsze miałam ok, teraz mi coś powychodziło...miałyście tak?
Pompon ile Ty masz ciuszków!!A myślałam że to ja mam dużo:P Przebiłaś mnie zdecydowanie:P Brzuszek masz bardzo podobny do mojego , ja mam troszkę mniejszy ale bardzo podobny kształt-takie jajeczko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 20:08
-
Ja bym juz chciala do domu wyjsc
Mam nadzieje, ze posiew bedzie czysty (bo mocz byl ok) i ze najpozniej w niedziele wroce do domu. Najchetniej to bym juz jutro sie wymeldowala ze szpitalnego lozkaslash lubi tę wiadomość
-
Karola - nie chcę Cię martwić ale wypisów ze szpitala w weekendy raczej nie ma no chyba że na własne żądanie... Na pewno wyniki wyjdą ok!
Ja dziś byłam u ginekolożki. Byłam u niej tym razem na NFZ - sprzęt faktycznie kiepski ale serduszko bije, mała ruchliwa i waży 500g.
U mnie wyniki spadają tzn muszę brać od teraz żelazo. Jedyne co lekarkę zaskoczyło to to że od początku ciąży przybrałam tylko 0,5 kg! Fakt że schudłam 1,5 kg w pierwszym trymestrze, ale gdy minęły mdłości to nie oszczędzam się w jedzeniu. Zawsze lubiłam jeść (czasem nawet Fast foody) i uwielbiam słodycze i sama jestem zaskoczona że z początkowej wagi 62,5 poszło dziś jest 63 kg ???
Powiedziałam jej że nadrobię bo z córka przybrałam 18 kg!!!A jak od jutra mam L4 to już wogóle nie wyjdę z lodówki
KotMisia, gosia86, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja ćwiczę na piłce i chodzę na spacery. Ale waga widzę że mimo wszystko idzie w górę. Jestem 4-5 kg na plusie. Wszystko idzie w brzuch. Jeszcze sobie na noc lodem dogodziłam a miałam nie jeść. Ciężko mi jest się pilnować bo jak mam mega smaka to jak go nie zaspokoję to jestem wredna i nerwowa. Pompon masz super ciuszki i jak dużo!
-
Czarna jak masz w normie, to się nie przejmuj. Ja też mam i erytrocyty i leukocyty od 3 do 5, więc mieszczę się w granicach normy. Ale bakterie mam napisane- dość liczne, więc tu jest już problem. A jak się bardzo martwisz, to możesz np. za tydzień jeszcze powtórzyć mocz i zobaczysz
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Ja wyniki moczu tez zawsze mialam super. Nie dawno wyszly mi d.liczne bakterie i leukocyty od 5-10. Dostalam na to furargin ale po zakonczonej kuracji nie robilam jeszcze badania moczu. Moj lekarz nic mi oczywiscie nie powiedzial, zeby zrobic badanie. W poniedzialek polówkowe to sie zapytam
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie wypis dostalam, ale po l4 musialam specjalnie podjechac w godzinach pracy sekretariatu oddzialu. Przynajmniej tak bylo w maju, ale licze na to, ze jak leze w tym samym sspitalu to nic sie nie zmienilo
WesołaMama, paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość