X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spaceruje tylko innej formy ruchu nie stosuje .... a jeszcze odkurzanie w domu :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi stosujecie jeszcze kwas foliowy i magnez tak stale. Bo moj gin powiedzial ze kwasu juz nie musze brac a magnez - aspargin moge i sama nie wiem czy go tak codziennie brac czy nie. Jak Wasi lekarze Wam sugeruja ??

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Monilia jeszcze sprzątanie domu :) nigdy bym nie pomyślała, że to mnie może aż tak męczyć :P

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie trafiłam na wpis na blogu pewnej kobiety. Najlepsze są komentarze pod notką.
    Karmienie piersią czy mlekiem modyfikowanym w społeczeństwie urasta do rangi "Górnicy - za czy przeciw likwidacji kopalń"

http://www.mama-trojki.pl/2014/05/matka-dostojna-dojna-krowa.html#more

03.02.2014
  • pompon Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przodu w groszki pielucha flanelowa, a z tyłu poducha rogal, z którą śpię, bo musze mięc nogę zarzuconą, a mój wybranek się buntuje ;P,a w przyszłości może posłuż ydo karmienia i jako "kojec" dla Tosi.

Jesli chodzi o aktywność no to ja głownie spacery, marsze, podbieganie do środków komunikacji,bo co rano do i ze szkoły. Miałam zamir chodzić na basen, ale ciężko mi się zebrac i w sumie w wolnych chwilach kiedy moge to się lenie. Dzisiaj na przykład od kiedy wróciłam po wizycie to do teraz się przewalam na kanapie przed komputerkiem ;)

Ja biorę cały czas kwas foliowy i witaminę D, a dodatkowo euthyrox na tarczycę i aspargin, ale to bardziej ze względu naskurcze w łydkach, stpach i dłoniach.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:52

gosiunia lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacery :)
    Czasami niecodziennie, zależy od pogody.

Nie biorę juz foliku, brałam chyba 4 miesiaće.
    Lekarka mówiła ze jak mam skurcze to brac aspargin, ale nie wykupiłam bo skurcze mam rzadko.
    Teraz konczę brac kwasy omega, a potem nie wiem czy dalej będę coś brac.

Staram się jesc w miare normalnie czyli gotowac samemu, fast foodów zero. Jem warzywa, owoce, soki własnej roboty zupki itp itd
    Choć nie wiem czy to wystarcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 19:18

klz98u696p33kjce.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was od rana. Magic masz rację z tymi lekarstwami, mnie też szlag trafia jak widzę te durne reklamy, na wszystko bierz leki, niedługo już na oddychanie wymyślą, bo wmówią nam, że bez nich nie jesteśmy w stanie :/ porażka po prostu! Zresztą jak zauważycie jakich reklam w tv jest najwięcej to własnie leków i banków, więc firmy farmaceutyczne zarabiają miliony.
    Bluberry, przypomniałaś mi o czarnym chlebie ze śliwką i serku wiejskim! Jak ja dawno tego nie jadłam, a to taka pyszota!!! Jezu,ale mi smaka narobiłaś :)
    Karolcia to czekamy na wieści z wyników i diagnozę skąd to twardnienie. A jak się ogólnie czujesz?

Ja czekam na wyniki tej glukozy, bo jeszcze nie ma. Morfologia w miarę ok, ale w moczu cholera bakterie :/ chyba muszę zacząć znowu kurację żuravitem. Ktoraś z Was pisała, że też mam bakterie, chyba Magic o ile dobrze pamiętam. Jeśli bierzecie coś jeszcze na te bakterie, to doradźcie kochane.
    A co do glukozy, to ja uparcie twierdzę, ze bez cytryny bym tego nie przełknęła. I racja KotMisia smakowało to jak niemożliwie słodki lukier :/ A co do aktywności, to mi wystarczy przejść się na zakupy i już niestety padnięta jestem, bo przychodzę z tobołami jak koń pociągowy. Nie wiem co to będzie później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 19:28

relg3e5e54dwhg22.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja też pije żurawinę codziennie mimo tego wyszły mi bakterie ale w tej normie 3-5 bo ponad 5 to jest zle według wskazników. Tak samo wyszły mi leukocyty i erytrocyty w moczu ale w tej normie 3-5. Pierwszy raz mi coś w moczu wyszło zawsze miałam ok, teraz mi coś powychodziło...miałyście tak?

Pompon ile Ty masz ciuszków!!;) A myślałam że to ja mam dużo:P Przebiłaś mnie zdecydowanie:P Brzuszek masz bardzo podobny do mojego , ja mam troszkę mniejszy ale bardzo podobny kształt-takie jajeczko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 20:08

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym juz chciala do domu wyjsc ;)
    Mam nadzieje, ze posiew bedzie czysty (bo mocz byl ok) i ze najpozniej w niedziele wroce do domu. Najchetniej to bym juz jutro sie wymeldowala ze szpitalnego lozka ;)

slash lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon pokazałam mężowi Twoje ciuszki a on mowil Ty wcale nie masz mniej :P

Mężuś kupił mi ogórka, bo strasznej ochoty nabrałam. Niestety w smaku niezbyt wyrazisty wiadomo no ale jakos zachcianka zaliczona ;)

201505111762.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - nie chcę Cię martwić ale wypisów ze szpitala w weekendy raczej nie ma no chyba że na własne żądanie... Na pewno wyniki wyjdą ok!

Ja dziś byłam u ginekolożki. Byłam u niej tym razem na NFZ - sprzęt faktycznie kiepski ale serduszko bije, mała ruchliwa i waży 500g.
    U mnie wyniki spadają tzn muszę brać od teraz żelazo. Jedyne co lekarkę zaskoczyło to to że od początku ciąży przybrałam tylko 0,5 kg! Fakt że schudłam 1,5 kg w pierwszym trymestrze, ale gdy minęły mdłości to nie oszczędzam się w jedzeniu. Zawsze lubiłam jeść (czasem nawet Fast foody) i uwielbiam słodycze i sama jestem zaskoczona że z początkowej wagi 62,5 poszło dziś jest 63 kg ???
    Powiedziałam jej że nadrobię bo z córka przybrałam 18 kg!!! ;) A jak od jutra mam L4 to już wogóle nie wyjdę z lodówki ;)

KotMisia, gosia86, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę na piłce i chodzę na spacery. Ale waga widzę że mimo wszystko idzie w górę. Jestem 4-5 kg na plusie. Wszystko idzie w brzuch. Jeszcze sobie na noc lodem dogodziłam a miałam nie jeść. Ciężko mi jest się pilnować bo jak mam mega smaka to jak go nie zaspokoję to jestem wredna i nerwowa. Pompon masz super ciuszki i jak dużo!

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon - brzusio cudny, zdjęcia Tosi z usg słodkie!
    A ubranka - po prostu szok! wyprawka gotowa :D Wszystko takie ładne i nowiutkie. Ja mam sporo po córce i koleżance ale i tak kilka nówek dokupię ;)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola, po lyzeczkowaniu wypisali mnie w sobote wiec licze a moze ludze sie nadzieja, ze niedzielna noc juz spedze w swoim wygodnym lozeczku ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna jak masz w normie, to się nie przejmuj. Ja też mam i erytrocyty i leukocyty od 3 do 5, więc mieszczę się w granicach normy. Ale bakterie mam napisane- dość liczne, więc tu jest już problem. A jak się bardzo martwisz, to możesz np. za tydzień jeszcze powtórzyć mocz i zobaczysz

czarna panda lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki moczu tez zawsze mialam super. Nie dawno wyszly mi d.liczne bakterie i leukocyty od 5-10. Dostalam na to furargin ale po zakonczonej kuracji nie robilam jeszcze badania moczu. Moj lekarz nic mi oczywiscie nie powiedzial, zeby zrobic badanie. W poniedzialek polówkowe to sie zapytam :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:52

gosiunia lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a to życzę abyś jak najszybciej wyszła ;)W Żeromskim trzymają w weekend!

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wypis dostalam, ale po l4 musialam specjalnie podjechac w godzinach pracy sekretariatu oddzialu. Przynajmniej tak bylo w maju, ale licze na to, ze jak leze w tym samym sspitalu to nic sie nie zmienilo ;)

WesołaMama, paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ