X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja od rana zaliczyłam spacer z psiakiem, pozmywałam i poprałam. Na obiad idziemy w miasto, zakupy i kino. Takie dzisiaj plany. Czyli będę w swoim żywiole :) co do zaparć , ja walczę non stop i nie jest łatwo, ale jakoś idzie. Brzuchol rośnie mi w tępie błyskawicznym , już przez kurtkę nawet widać że mam spory brzusio. 3 piętra nade mną też niedługo kobitka będzie rodzić, myślę że do lutego się rozpakuje. Bidna ma straszne rozstępy na plecach :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia fajne ciuszki;)

Karolcia ja się z męzem sama ubezpieczam ale płacimy po 55 zł z tym że wysokie wypłaty mamy za m.in urodzenie dziecka itp.

Beti masakra z tymi rozstepami ja to staram się smarować jak najdalej na plecy sięgne.. bo co jak co ale rozstępów się boję.. ;/ tzn zniose je w każdym innym miejscu ale nie na brzuchu i plecach.. moja kuzynka ma cały brzuch w roztępach po ciąży i są one bardzo grube jakby miała jakieś blizny po operacjach

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teź za ubezpieczenie 55 zł płacę. Przydadzą się te pieniążki po urodzeniu dziecka. Ja póki co rozstępów też nie mam. Moja mama miała , a siostra nie. Tylko mama przytyła 20 kg i nie smarowała się niczym, a siostra przytyła 9 kg i smarowała się oliwką. Właśnie zjadłam suszone morele ale nadal czuję głód :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kibluje dalej w szpitalu :(
    Nie wiem czy w ogole jutro mnie wypisza bo wyniki posiewu maja byc dopiero w poniedzialek :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za pocieszenie z glukozą, ja nie lubię słodkiego ale przeboleję.

Ciuszki macie śliczne, ja jeszcze nic ale na szczęście mam trochę po kuzynostwie mojej księżniczki:)

Co do ćwiczeń - chcę się zapisać, na razie spacerki i w większości siedzę, leżę i odpoczywam zgodnie z zaleceniami lekarza. Od dwóch tyg jestem na L4 i idę w pon do gin, więc jak mi przedłuży zwolnienie (wolałabym jeszcze wrócić do pracy ale co będzie nie wiem) to wtedy się zapiszę na zajęcia - najczęściej ćwiczenia są od rana i kurczę nie mogłam do tej pory nic znaleźć blisko i po pracy.

Ja przytyłam na razie 2,5 kg więc nie dużo ale czuję że od dwóch tyg siedzenia w domu troszkę więcej będzie na wadze we wtorek:)

Jedyne co to mam niezidentyfikowany ból z prawej strony, prawdopodobnie mięśniak ( który choć nie powinien boleć to niestety przed świętami zmusił mnie do siedzenia na tyłku bo przy każdym ruchu myślałam że umieram) i możliwe że wyśle mnie do szpitala na sprawdzenie czy to to na pewno. Więc przyszły tydz pewnie będę leżeć na pięknym białym łóżku i wcinać kisiel i rozgotowane ziemniaki:)

Co do zaparć nie mam nic, jeden raz mi się zdarzyło a potem jak ręką odjął ale jem tylko ciemne pieczywo lub "chleb zmieniający życie" - sama robię oba:) i w ogóle staram się różnorodnie wcinać:)

Trzymajcie się

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:51

czarna panda, gosia86, maribel, Anioł, Wonderwall, gosiunia, kika79, monilia84, AGA 30, PIGULSKA, katalina, Catyyy, nadulek, alma, beti97 lubią tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyny która zamawiała leki z ZŁOTEJ APTEKI (vitaminer zamawiała) ale nie pamiętam która to z Was była;)Długo czekałaś na wysyłkę? Bo mineło już 5 dni roboczych od przelewu dla nich i dalej status wysyłki jest-skierowano do wysyłki. Jeśli nie przyjdzie kolejny tydzień to będę do nich pisać ale jestem ciekawa czy Ty też tak długo czekałas?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w pracy ubezpieczenie grupowe i też płace coś ok 50zł mąż troszkę więcej. średnio za urodzenie dziecka mamy po 1300 zł

03.02.2014
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu:)

Anioł, gosiunia, PIGULSKA, nadulek lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wam wyżalić. Mój maż był w pracy, a ja nie mogę dźwigać i brakło man troch blachy do obróbki dachu, więc pojechał szwagier, mój mąż mu dał 1000 zł, blacha kosztowała około 500 zł (maksymalnie), a on standardowo nie oddał nam reszty. Porażka jakaś. Kiedyś nam zginęło 450 zł, no to przypuszczam, ze też on. Już po prostu nie mam cierpliwości.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostanę 1300 zl
    Koleżanki za 1% uszczerbku na zdrowiu Np. Poparzenie dostawały po 900 zl
    Uważam że warto mieć coś takiego
    Wiadomo jeśli dochodzi do przykrych sytuacji w życiu typu śmierć bliskiej osoby, strata dziecka żadne pieniądze nie są rekompensatą ale jak wiadomo nikt nie narzeka na ich nadmiar
    Blu śliczny brzuszek i gratuluję 100dniowki
    Ja dzisiaj znów mam kiepski humor :( rano sie popłakałam bo mąż powiedział że siedzę tylko w tych ciuchach dla dziecka i już mam obsesję:( i przykro mi sie zrobiło
    No ale kto ma to przebrać spisać co mamy a co jeszcze potrzebna? Ptzeciez on tego nie zrobi.
    A poza tym te małe ubranka sprawiają mi taką radość
    Moja Polcia coś ciuchutka dzisiaj:(
    Ach źle mi:(

Monia "miło" bardzo ze strony szwagra okradać własnego brata :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 11:49

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy za urodzenie po 1600 zł +za każdy dzień w szpitalu ale nie wiem jaka kwota tylko muszę być minimum 3 doby. każda kaska sie przyda po urodzeniu.. ;)

Gosia nie przejmuj się każdy czasem ma gorszy humor..
    mój mały też dziś spokojny kilka razy kopnął po śniadaniu i cisza.. ale to pewnie dlatego że sprzatałam i sie ruszałam to śpi..

Monika współczuje takiego szwagra.. nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. ale powinniście się upomnieć o te pieniądze! przecież ciężko na to pracujecie i dziecko w drodze

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:25

gosia86, Agusia246, gosiunia, Bluberry, PIGULSKA, Catyyy, beti97 lubią tę wiadomość

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:40

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka może weź nospe rozkurczowo powinno pomóc
    Ewelinke to ciuszki z lumpeksu głównie waam nie wiem te sklepy są tylko we Wrocławiu czy w innych miastach też. Dla chłopców było sporo spodni jeansowych i super bojówki beżowe sporo rzeczy z next, Marks&spencer, George, f&f i serie Disneya a ceny od 1 zl max do 10 chyba moja mama za wszystko co na zdjęciach zapłaciła 140 zl
    Na poprawę humoru w piekarniku siedzi już murzynom:) a mężuś robi cordon Blue i frytki (chciał mnie oszukać i zrobić zdrowaśki wersję w piekarniku ale się nie zgodziłam i tak już jestem tłusta wiec co za różnica)
    Ewelinke slodki ten pajac uwielbiam takie z uszkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 13:38

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doswiadczone mamy. Jak rozpoznac skurcze B-H?
    Dzis weekend wiec nie ma nawet kogo zapytac :/ a pielegniarka/polozna jest taka niemila ze az nie chce mi sie isc.
    Bo zaczal mi twardniec brzuch, w ciagu 2 godz 3x. Twardnienie trwa jakis 30s i ustepuje. Nie jest jakies bolesne, ale brzuch twardy niczym pilka do koszykowki.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę mnie też od kilku dni boli brzuch i już sama nie wiem co to za ból czy skurcze czy to tak ma boleć :( cały czas biorę magnez nawet po 3*2 i nospę, dzwoniłam do gin mojego i jutro mam do niego na oddział podjechać.

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Doswiadczone mamy. Jak rozpoznac skurcze B-H?
    Dzis weekend wiec nie ma nawet kogo zapytac :/ a pielegniarka/polozna jest taka niemila ze az nie chce mi sie isc.
    Bo zaczal mi twardniec brzuch, w ciagu 2 godz 3x. Twardnienie trwa jakis 30s i ustepuje. Nie jest jakies bolesne, ale brzuch twardy niczym pilka do koszykowki.

Karolcia "trwają do około 30 sekund, uczucie ucisku pojawia sięw górze brzucha i schodzi w dół, u niektórych podobne do bóli miesiączkowych a u drugch są dość bolesne, odczuwalny przez nie nacisk utrdnia wyprostowanie się. nie mają charakteru rozpierającego, i nie są z chwili na chwilę dłuższe lub intensywniejsze a także nie niosą ze sobą innych czynników przepowiadających poród typu ból brzucha ból pleców itp."
    przepisałam z neta może ci trochę pomogę

Karolcia88 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytalam polozna bo akurat byla u kobiety podpinac jej ktg to powiedziala zebym nie dotykac brzucha.

Paulinqa dziekuje:) ale to chyba nie to bo mi twardnieje tylko dol brzucha..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:40

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie leż spokojnie odpoczywaj i nie martw się bo będzie wszystko ok;*

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ