MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChce być silna dla niego ale co łapie nadzieję to mi je odbierają KURWA!!!! Dobrze jest % umieralnosci dzieci w tym okresie ale tak samo jest % w terminie ! Ja nie chcę słuchać o śmierci dziecka tylko chce wiedzieć że mam szansę i to mnie doluje . To podejście lekarza który
w
Taki sposób przygotowania przedstawia sytuację gdzie jeszxze 2 dni temu byłam szczęśliwa i spokojna . Ja nie biorę pod uwagę nawet ze on może nie przeżyć!ewela873, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Śliczne brzuszki dziwewczyny :*
Ja w Lidlu kupilam posciel, skarperki i staniki - wszystko fajne gatunkowo. Staniki byly do E wiec spokoA spodnie rzeczywiscie wychodza wieksze.
Ciagle mysle o Tosce, pewnie jak wiekszosc z Was. Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic tego co teraz czuje. -
Tośka jesteś bardzo silną kobietą i musisz walczyć. A lekarz niepotrzebnie w taki sposób to wszystko przedstawia. Wszystkie tutaj na naszym forum wierzymy, że Alanek jest bardzo silny i będzie zdrowym i radosnym chłopcem, a zmienił tylko termin spotkania z Rodzicami i Braciszkiem
-
Toska slonce ty nasze.trzymaj sie dzielnie w dwupaku.alanek nasz forumowy to nie statystyka tylko maluni chłopczyk ktory bedzie zyl.swoja droga lekarze momentami chyba nie wiedza co mowia..taki strzał dla kobiety jest straszny.
Mariemarie co z twoim cukrem?Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ja w koncu poszlam do lekarza i wiedzialam ze zmarnuje czas tylko bo dala mi duomox. Ale przy okazji osluchala mnie i nie slychac nic zlego na płucach i oskrZelach. Boje die ze teraz zacznie sie kaszel i bedzie szarpac brzuszek
A to brzuszek na początku 25tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b49c2710796.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:32
ag194, Martchen, bbee, Kamilutek, marie_marie22, GoNia1979, MEGI81, sylwucha89, julita, Rudzik, Uszczesliwiona, Maniuś, Breezee, zastrzeŻona, Kleopatra, Elmo13, blubka, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Tośka już Ci pisałam, nie słuchaj takiego pieprzenia, tylko walcz.! Widzę po Twoim wpisie, że zaczynasz się buntować na takie pieprzenie i bardzo dobrze.! Jesteś silna babka a Alanek da radę, nawet jeśli przyjdzie mu być lutowym dzieciakiem!
Ja jestem wcześniakiem z 3 lutego, niby 35+1 ale urodziłam się z sepsą zapaleniem kości. Ochrzcili mnie po porodzie i nie dawali żadnych szans mamie, tak samo jak mówią teraz do Ciebie.
Moja mama-pielęgniarka-zabrała mnie do najlepszego szpitala w województwie i tam uratowali mi życie. Było ciężko, ale to miłość matki, moja siła, wola życia dla mnie od mamy, wspaniali lekarze i pielęgniarki dali radę.. Powiedziała, że ani przez chwilę we mnie nie zwątpiła. To był rok 94, teraz medycyna jest jeszcze bardziej posunięta.
Dlatego tak Cię kopię w tyłek na tym fejsie, bo to Ty teraz masz walczyć.
Wierzę w Alanka i wierzę w Ciebie!
Wierz mi, ja mojej mamie jestem wdzięczna każdego dnia, bo żeby ona wtedy się poddała, ja bym teraz nie kończyła studiów i nie była przyszłą mamą Alicji i narzeczoną mojego ukochanego.
marie_marie22, GoNia1979, Toska88, MEGI81, sylwucha89, Rudzik, Karissa, Maniuś, Uska, Breezee, zastrzeŻona, mon!ta^, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Toska właśnie mojemu mezowi mowie o Twojej sytuacji. Lekarze sa chorzy mowiac o 10% po pierwsze nikt nie wie jaki skutek przyniesie antybiotyk
Po drugie pieprzenie głupot procentowo!!!! Alanek i Ty jestescie silni prosze Cie nie zalamuj sie tak jak woerzylam w hope i jej synka tak wierze w Was maly bedzie żył
Bbee w uk nigdy nie widzisz ginekologa ( chhba, ze cos z ciaza sie dzieje) wszystko zalatwia polozna.
Usg masz okolo 12tc i 20tc i na tym koniec jezeli ciaza przebiega prawidlowo.
Co miesiac kontrola u poloznej ktora
Sprawdza bicie serca dziecka poprzez dedektor
Maca jak dziecko jest ulozone
Siku czy nie ma bakterii ale tylko test papierkowy czy plytkowy taki jak testy ciazowe
Krew pobiera tylko na choroby ktore sa obowiazkowe ( ja zawsze prosze o dadatkowe na anemie itd )
Na krzywa cukrowa tylko ze wskazaniami ( u mnie wskazanie moj tata byl cukrzykiem)
Cisnienie i mierzenie brzucha
Dlatwgo ja co miesiac smigam prywatnie. Jezdze godzine od domu do lekarza polskiego i dzieki temu jestem spokojniejsza
Poronilam dwie ciaze w 7 i 11tc
Pierwsza nikt nie byl w stanie uratowac ale druga była blizniacza i mozna bylo ja ratować ale w uk dopiero po 12tc reaguja
Kiedy trafiłam do polskiego lekarza ciaza jeszcze byla uttzymana ale w zlym stanie
Szpital w uk nie pomógł mi kazali czekac
Po tygodniu silny krwotok i utrata dzieciaczkow
Toska88, rybka33 lubią tę wiadomość
-
bbee wrote:Carolina, pewnie chodzi Ci o GBS czyli paciorkowca? Lekarz pobiera wymaz ok 35tyg, więc jeszcze trochę.
To kobiety w UK już po 20 którymśtam tyg nie chodzą na kontrolę do lekarza? Czy też chodzą prywatnie?
Zdrowia dla męża!
Mnie ciągle małymi kroczkami bierze przeziębienie, dziś córkę mąż zawiózł do przedszkola jak wrócił z nocki po 6.00. Bo się boję na ten mróz rano wychodzić. Kuruję się naturalną wit C na razie
Musze sie zorientowac gdzie moge wykonac to badanie bo z tego co wiem uk nie robi w pakiecie dla ciężarnej
Moniqaaa ja jezdze do Coventry i jestem zadowolona z opieki doktor zawsze sprawdza mi wszystko
Co do glukozy ja bede wiedziala dopiero 16.02 na wizycie
Pytalam sie ile trzeba czekac ale odpowiedziala mi, ze 16 lutego mi powie albo jak coś bedzie dzwonic szybciej -
TOŚKA trzymam kciuki wierze, że będzie dobrze może Alanek chce wyjśc bo w inkubatorku dogrzeje sie i wylezy swoje tygodnie może natura tak chce bo w organizmie coś się zadziało...
Nie słuchaj statystyk będzie dobrze pamietaj musisz być silna !
Trzymam kciuki i modlę się za was
-
Toska88 wrote:Chce być silna dla niego ale co łapie nadzieję to mi je odbierają KURWA!!!! Dobrze jest % umieralnosci dzieci w tym okresie ale tak samo jest % w terminie ! Ja nie chcę słuchać o śmierci dziecka tylko chce wiedzieć że mam szansę i to mnie doluje . To podejście lekarza który
w
Taki sposób przygotowania przedstawia sytuację gdzie jeszxze 2 dni temu byłam szczęśliwa i spokojna . Ja nie biorę pod uwagę nawet ze on może nie przeżyć!
Silna z Ciebie babka, walczysz o swoje dziecko i ROBISZ TO ŚWIETNIE! Antybiotyk MUSI zadziałać i tyle, nie ma innej opcji.
Nika33 wrote:Śliczne brzuszki dziwewczyny :*
Ja w Lidlu kupilam posciel, skarperki i staniki - wszystko fajne gatunkowo. Staniki byly do E wiec spokoA spodnie rzeczywiscie wychodza wieksze.
Ciagle mysle o Tosce, pewnie jak wiekszosc z Was. Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic tego co teraz czuje.
Staniki niestety obwód od 85 u mnieW gazetce było, że od 80 będą... 80E to bym kupiła, w szpitalu taki luźnejszy dałby radę, ale kurde 85+ to nie dla mnie ;(
Zobaczę jeszcze w innym Lidlu, może 80E znajdę
-
Hej dziewczyny, u nas lekka nieznaczna poprawa ale zawsze. Ktoś pytał czy może tak długo to trwać, już nie pamiętam kto ale wg pediatry może i 2 tygodnie. Ważne, żeby dużo piła i siusiała.
na szczęście dziś pierwsza noc bez kup, teraz też nie ma ich w takiej ilości i zaczęła pięknie siusiać bo moczy pampersy. Chyba najgorsze za nami.
no ale wykładzina do prania....
także postaram sie już częściej meldować, po południu z wiadomościami z wizyty.
edit: u mnie siosstra byla na polowaniu w lidu i mamy z duzym bistem polecam się przejść. U mnie 75g/h bez problemy weszlo w ich 90D, muszę tylko na maszynie zwęzić pod pasem, miseczka jest ok
Toska całym sercem jestem z Wami i wierzę w Alana. Lekarze mówia, że ma szansę na przezycie i w to trzeba wierzyć. Może jest szansa że przewiozą Cię do szpitala o wyższej referencyjności ze specjalistycznym sprzętem dla wcześniaków?
Silna babka jesteś, syn na pewno uparty po Tobie i wszystkich zaskoczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:51
Kamilutek, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Poza tym
Zaczynam dziś 7 miesiąc.
Alicja nareszcie daje znać, bo przez ostatnie 2 dni ledwo się ruszyła, ale już nie chciałam panikować.
strasznie się zaczyna wkurzać, jak sobie grzebię w pępku bo mam taki trochę już wypchany
marie_marie22, GoNia1979, Kamilutek, Mabelle, bbee, Martchen, Maniuś, Uszczesliwiona, Kleopatra, Breezee, monika_89, mon!ta^, rybka33 lubią tę wiadomość
-
ag194 wrote:Tośka już Ci pisałam, nie słuchaj takiego pieprzenia, tylko walcz.! Widzę po Twoim wpisie, że zaczynasz się buntować na takie pieprzenie i bardzo dobrze.! Jesteś silna babka a Alanek da radę, nawet jeśli przyjdzie mu być lutowym dzieciakiem!
Ja jestem wcześniakiem z 3 lutego, niby 35+1 ale urodziłam się z sepsą zapaleniem kości. Ochrzcili mnie po porodzie i nie dawali żadnych szans mamie, tak samo jak mówią teraz do Ciebie.
Moja mama-pielęgniarka-zabrała mnie do najlepszego szpitala w województwie i tam uratowali mi życie. Było ciężko, ale to miłość matki, moja siła, wola życia dla mnie od mamy, wspaniali lekarze i pielęgniarki dali radę.. Powiedziała, że ani przez chwilę we mnie nie zwątpiła. To był rok 94, teraz medycyna jest jeszcze bardziej posunięta.
Dlatego tak Cię kopię w tyłek na tym fejsie, bo to Ty teraz masz walczyć.
Wierzę w Alanka i wierzę w Ciebie!
Wierz mi, ja mojej mamie jestem wdzięczna każdego dnia, bo żeby ona wtedy się poddała, ja bym teraz nie kończyła studiów i nie była przyszłą mamą Alicji i narzeczoną mojego ukochanego.
Ag ja tez z 3 lutego jestemag194 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarolina wrote:Bbee w uk nigdy nie widzisz ginekologa ( chhba, ze cos z ciaza sie dzieje) wszystko zalatwia polozna.
Usg masz okolo 12tc i 20tc i na tym koniec jezeli ciaza przebiega prawidlowo.
Co miesiac kontrola u poloznej ktora
Sprawdza bicie serca dziecka poprzez dedektor
Maca jak dziecko jest ulozone
Siku czy nie ma bakterii ale tylko test papierkowy czy plytkowy taki jak testy ciazowe
Krew pobiera tylko na choroby ktore sa obowiazkowe ( ja zawsze prosze o dadatkowe na anemie itd )
Na krzywa cukrowa tylko ze wskazaniami ( u mnie wskazanie moj tata byl cukrzykiem)
Cisnienie i mierzenie brzucha
ed. dla mnie koniec podglądania ciąży a usg w 20tc to pomyłka, dobrze że idziesz, uspokoisz się i będzie wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:21
-
bbee wrote:Carolina, dla mnie to co piszesz z tą opieką w trakcie ciąży to masakra jakaś, przecież tam ciąża z komplikacjami nie ma prawie żadnych szans
chyba, że kobieta sama będzie chodzić do ginekologa...
Później ciezko mi stwierdzic ja mam wytyczne
Jezeli nie czujesz ruchów jedziesz do szpitala
Jezeli zle sie czujesz jedziesz do szpitala
Ale co oni tam pomoga np usg jak podejrzewalam poronienie wykonano mi po tygodniu bo trzeba bylo sie zapisac w szpitalu na miejscu nikt nie wykonal bo po co jak to dopiero 7 czy 11 tc
Teraz mam mase wizyt w szpitalu ale wszystkie te spotkania to rozmowy nikt nie skupia sie na dzieckutylko ustalenie szczegółów cc
Ja osobiscie bym zwariowala gdybym miała zakonczyc podgladanie synka w 20tc i cala druga polowe ciazy nie sprawdzać czy wszystko ok
Co prawda masa moich znajomych uważa, ze kolejne usg nie sa potrzebne i faktycznie koncza podgladanie malucha w 20tc
Toska czy wiesz jaka bakterie u Ciebie znalezli?