X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, to super! Trzymajcie się, będzie dobrze. Wytrzymacie jeszcze trochę w dwupaku! Alanku, siedź grzecznie w brzuszku.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Carolina łatwiej nie będzie, przynajmniej do porodu. A gdzie jeździsz na wizyty. Zapomniałam się zapytać- nie wiesz ile się czeka na wyniki glukozy?

TOŚKA wszystkie jesteśmy z Tobą, czekamy na wiadomości, oczywiscie same dobre, bo innych się nie spodziewamy. Trzymaj się kobieto!!!!!!

Ja z drugiej strony podzielę się dobrymi wiesciami. Musialyscie trzymać mocno te kciuki, bo zdałam i awansowałam na supervisora. Sciągało mi to sen z powiek przez ostatnie miesiące, teraz mogę psychicznie odpocząć.

Poza tym nie chcę żebyście mnie zasztyletowały, bo wiem jak niektore z was przechodzą ciążę. Ale TFU TFU TFU w moim przypadku ma same zalety. Nie miałam żadnych mdłości, nic. Jakby mi brzuchol tak nie urósł to bym W ogóle się nie czuła jak w ciąży. Bede tęsknić za tym stanem. Powiedzcie mi, że nie jestem sama :)

Tak gadam więc pewnie poród da mi nieźle popalić :P

Ja pomimo pewnych drobnych drobnych niedogodności kocham stan ciąży, więc nie jesteś sama ;)

Gratuluję awansu!!

rybka33 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech siedzi :) ważne ze trochę ucichlo

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    Wczoraj już popoludniu bałam się wejść na forum. Strasznie się przejmuję tymi złymi wiadomościami i chociaż mnie kusiło, żeby sprwdzać to wolałam nie wchodzić. Dostałam ejszcze telefon z laboratorium, że informują mnie o złych wynikach krzywej cukrowej;/ I to mnie dobiło. Ale potem przyszła do nas koleżanka i jakoś zapomniałam o wszystkim :)

Toska, modlę się za Was i wierzę, że będzie dobrze.

Moniqaaa, gratuluję awansu! :D

Jesli chodzi o Lidla, to często chodziłam, gdy pracowałam blisko niego, ale po zmianie pracy już tam rzadko zaglądam. Dziś chyba się nie wybiorę.

Co do ustępowania miejsca, to ostatnio zdarzył się cud! :D Gdy przyszłam na badanie i zapytałam jednej pani, czy czeka w kolejce, odpowiedziała mi "tak, ale Pani wejdzie przede mnną" :D ale mi było miło wiecie :D Taki mały gest, a tak mnie ucieszył :)

Chore i szpitalne dziewczyny, zdrowia Wam życzę!

Zyrcia, a co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 08:20

Moniqaaa lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska88 wrote:
    Bbee lekarze w szpitalu 7 m liczą od skończonych 27 tc czyli od 28 tc . Ja też w sobotę zaczynam 27 tc i pragnę doczekac tego 7 m w dwupaku ale... jest nowy dzień nowa nadzieja ! Po tragicznej wręcz nocy gdzie myślano już o cc nafaszerowanou lekami wylanym morzu łez wód i bólach do potęgi- ucichlo... ucichly wody ucichly bóle.... są nadal ale skąpe z tym że zostałam poinformowana że leci mniej tylko wtedy gdy mały główka korkuje ujście. W nocy myślałam że się poddam z bólu ale na szczęście wytrzymalam cała noc by móc teraz się cieszyć że jesteśmy dzień do przodu :-* będę informować na bieżąco jak coś się zmieni

Lubię, tak bardzo lubię! :) Teraz tylko tak dalej!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska musisz być silna, modlitwą i myślami cały czas jestem z Wami!!! Aby minęły chociaz dwie doby od podania sterydów, wierzę że Alanek jest silny i wszystko skończy się dobrze!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okolic Szczecina i Poznania, widziałyście jaki tam u Was dzisiaj smog jest duży? Mówią cały czas o południu Polski i Warszawie tylko,więc się zdziwiłam. Nie wychodźcie dziś z domu jak możecie bo jakość powietrza oznaczona jako bardzo zła :( lepiej tego nie wdychać. Dziewczyny z południa pewnie już przyzwyczajone i same sprawdzają kiedy jest bezpiecznie. U mnie jest jakość jeszcze nie najgorsza ale też kiepsko, będę sobie monitorować, bo nie wiem czy wychodzić,chociaż ja dosyć daleko mam do miasta.

Kamilutek, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska trzymaj sie aby Alanek siedzial chociaz do wiosny
    Bbee ja mam to samo maly kopie mnie w szyjke dosc bolesnie. Ide dzis do lekarza wieczorem to zobacze co mi powie bo tu w uk na nfz juz wizyty zakończyłam na połowkowym dobrze, ze 40km od domu mam polskiego lekarza prywatnie to co miesiac kontroluje

Musze poczytac jakie badania jeszcze sie robi w ciazy to rownoez tutaj juz mam wszystko wykonane a wiem, ze pod koniec ciazy z corka robilam dosc wazne badanie bez ktorego w pl nie moze sie obejsc przy porodzie badz brak wyniku wiaze sie z podaniem antybiotyku.

Trzymajcie sie dziewczyny
    Moj maz załapał grype :( biedny meczy sie strasznie

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    wiem, ze pod koniec ciazy z corka robilam dosc wazne badanie bez ktorego w pl nie moze sie obejsc przy porodzie badz brak wyniku wiaze sie z podaniem antybiotyku.
    Jakie to badanie?

Zdrowia dla Twojego męża :)
    Chory facet w domu to złooooo ;P

natalia1354 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, pewnie chodzi Ci o GBS czyli paciorkowca? Lekarz pobiera wymaz ok 35tyg, więc jeszcze trochę.
    To kobiety w UK już po 20 którymśtam tyg nie chodzą na kontrolę do lekarza? Czy też chodzą prywatnie?
    Zdrowia dla męża!

Mnie ciągle małymi kroczkami bierze przeziębienie, dziś córkę mąż zawiózł do przedszkola jak wrócił z nocki po 6.00. Bo się boję na ten mróz rano wychodzić. Kuruję się naturalną wit C na razie ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee, nie daj się chorobie! Dobrze, że nie musisz teraz wychodzić, zawsze to jakieś zwiększenie ochrony zdrowia.

Co do smogu, potwierdzam, mieszkam na południu Polski i codziennie sprawdzam sobie ilość zanieczyszczenia na mapce Krk.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Dziewczyny z okolic Szczecina i Poznania, widziałyście jaki tam u Was dzisiaj smog jest duży? Mówią cały czas o południu Polski i Warszawie tylko,więc się zdziwiłam. Nie wychodźcie dziś z domu jak możecie bo jakość powietrza oznaczona jako bardzo zła :( lepiej tego nie wdychać. Dziewczyny z południa pewnie już przyzwyczajone i same sprawdzają kiedy jest bezpiecznie. U mnie jest jakość jeszcze nie najgorsza ale też kiepsko, będę sobie monitorować, bo nie wiem czy wychodzić,chociaż ja dosyć daleko mam do miasta.

Polubiłam, a miałam cytować :)

Dzięki! Miałam iść do lidla po kołderkę, ale nie idę - mama wszystko kupiła. Kupiła też pościel, chciała jeszcze ciuszki. Zadzwoniła skonsultować kolory, to jej ciuszki wybiłam z głowy, ale pozostałych rzeczy się nie dało. Na argument: "nie odbieraj mi przyjemności" nie ma żadnej odpowiedzi :)

Edit: aaa, zapomniałam, kupiła też śpiworek.

W sumie to się jej nie dziwię, pierwszy wnuk ever i to jeszcze po takich przejściach, sama też przecież popłynęłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:14

ag194, Rudzik lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska moje myśli od rana przy Tobie...
    Breezee Ty tez się trzymaj o Tobie tez nie zapominam w swoich modlitwach.

Ja upolowałam staniki do karmienia. Sa mieciutkie i może kroj szalu nie robię, ale na pewno nigdzie nie beda uciskać ani drapać. A moje piersi juz wrazliwena każda nierówność a z tego co pamiętam na początku karmienia wszystko co ich dotykalo doprowadzalo mnie do szalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:08

Breezee lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z Lidla :) wydałem 220 zł. Kupiłam kołderką,pościel na zmianę,staniki,dresik z weluru i pajacyk( są super i przyjemne) oraz ten spiworek do fotelika. U mnie w lidlu "babcia" ciągle na łączach z córkami,synami i zieciami hehe.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka jestem modlitwą z Wami! Piszesz, że już tuż tuż 7 miesiąc, a mi zawsze mówili, że lepiej urodzić w siódmym niż w ósmym. Wiem, mało to pocieszające, ale jeśli się wydarzy to już tylko te 5 dni i już 7 miesiąc! Mimo wszystko trzymajcie się razem o wiele wiele dłużej!
    Rzadko wchodzę rano na forum, dlatego Mąż pyta co ja tu robię, przy tym kompie. A ja mówię, że sytuacja nagła i ma za Was też trzymać kciuki. Więc dwa dodatkowe zaciśnięte. Trzymaj się Kochana!!! :*

Dziewczyny co to moich nabytków to rzeczywiście jestem Wam winna fotki, co uczynię jak się ogarnę. Póki co dziś mam zabiegany dzień, a od soboty przez 5 dni gości więc jak tylko się ogarnę to na pewno wrzucę :)

Ju14 ja upolowałam Obaby Zezu Multi, w Polce raczej nie występują więc sprowadzany, byłam przez moment "napalona", na któryś z modelów phil&teds np.model vibe (ale tu ciężko dostać z twardą gondolą, raczej miękki kokon, a tego nie chciałam), polecany jest też britax b dual, icandy peach,pear, baby jogger city select... Wszystko zależy na czym Ci naprawdę zależy. Ja chciałam przerabiany w jedynkę, gondola usztywniana i parę innych opcji. Wszystkie wózki oczywiście używane, bo inaczej ceny zawrotne, a ja już nowy wózek po Młodym mam (zamknęłam się w tysiaku). Ale są też wózki o wiele tańsze, ale nie przerabiają się na jedynkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:06

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka super wieści, trzymam za Was kciuki!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka jesteś bardzo dzielna. Bedzie dobrze, wiara czyni cuda :* Myślami jestem z Tobą.

Pozdrawiam wszystkie majóweczki i życzę dużo zdrowia chorującym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po nadziei . Padł wyrok... mój syn ma tylko 10 % szans że przeżyję. Są wyniki crp i jest drastyczne zakażenie organizmu które doszło również do dziecka . Jeśli antybiotyk podziała to może pociągne kilka dni lecz dają mi czas do końca tygodnia mówiąc żeby się przygotować że 90 % takich przypadków kończy się śmiercią dziecka!

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jaki masz super brzuszek! :)

Ostatnio moja mała dwa dni nie dawała znaku o sobie, a wczoraj jak mnie kopała, to aż mnie brzuch bolał... ile ona musi mieć siły teraz :o

+ przyszedł mi dziś materac
    https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Materac-kokos-pianka-120x60-cm%2C-bialy/3192

Jestem taka zadowolona z tego sklepu, że szok. Łóżeczko też zamawiałam u Nich.

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, Toska to straszne co piszesz :(
    Ja wierzę mocno w Twojego synka i Ciebie.Musi być dobrze, kurde nie ma innej opcji.Modle się za Was...

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ