MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniqaaa wrote:Carolina łatwiej nie będzie, przynajmniej do porodu. A gdzie jeździsz na wizyty. Zapomniałam się zapytać- nie wiesz ile się czeka na wyniki glukozy?
TOŚKA wszystkie jesteśmy z Tobą, czekamy na wiadomości, oczywiscie same dobre, bo innych się nie spodziewamy. Trzymaj się kobieto!!!!!!
Ja z drugiej strony podzielę się dobrymi wiesciami. Musialyscie trzymać mocno te kciuki, bo zdałam i awansowałam na supervisora. Sciągało mi to sen z powiek przez ostatnie miesiące, teraz mogę psychicznie odpocząć.
Poza tym nie chcę żebyście mnie zasztyletowały, bo wiem jak niektore z was przechodzą ciążę. Ale TFU TFU TFU w moim przypadku ma same zalety. Nie miałam żadnych mdłości, nic. Jakby mi brzuchol tak nie urósł to bym W ogóle się nie czuła jak w ciąży. Bede tęsknić za tym stanem. Powiedzcie mi, że nie jestem sama
Tak gadam więc pewnie poród da mi nieźle popalić
Ja pomimo pewnych drobnych drobnych niedogodności kocham stan ciąży, więc nie jesteś sama
Gratuluję awansu!!rybka33 lubi tę wiadomość
-
cześć
Wczoraj już popoludniu bałam się wejść na forum. Strasznie się przejmuję tymi złymi wiadomościami i chociaż mnie kusiło, żeby sprwdzać to wolałam nie wchodzić. Dostałam ejszcze telefon z laboratorium, że informują mnie o złych wynikach krzywej cukrowej;/ I to mnie dobiło. Ale potem przyszła do nas koleżanka i jakoś zapomniałam o wszystkim
Toska, modlę się za Was i wierzę, że będzie dobrze.
Moniqaaa, gratuluję awansu!
Jesli chodzi o Lidla, to często chodziłam, gdy pracowałam blisko niego, ale po zmianie pracy już tam rzadko zaglądam. Dziś chyba się nie wybiorę.
Co do ustępowania miejsca, to ostatnio zdarzył się cud!Gdy przyszłam na badanie i zapytałam jednej pani, czy czeka w kolejce, odpowiedziała mi "tak, ale Pani wejdzie przede mnną"
ale mi było miło wiecie
Taki mały gest, a tak mnie ucieszył
Chore i szpitalne dziewczyny, zdrowia Wam życzę!
Zyrcia, a co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 08:20
Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
Toska88 wrote:Bbee lekarze w szpitalu 7 m liczą od skończonych 27 tc czyli od 28 tc . Ja też w sobotę zaczynam 27 tc i pragnę doczekac tego 7 m w dwupaku ale... jest nowy dzień nowa nadzieja ! Po tragicznej wręcz nocy gdzie myślano już o cc nafaszerowanou lekami wylanym morzu łez wód i bólach do potęgi- ucichlo... ucichly wody ucichly bóle.... są nadal ale skąpe z tym że zostałam poinformowana że leci mniej tylko wtedy gdy mały główka korkuje ujście. W nocy myślałam że się poddam z bólu ale na szczęście wytrzymalam cała noc by móc teraz się cieszyć że jesteśmy dzień do przodu :-* będę informować na bieżąco jak coś się zmieni
Lubię, tak bardzo lubię!Teraz tylko tak dalej!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dziewczyny z okolic Szczecina i Poznania, widziałyście jaki tam u Was dzisiaj smog jest duży? Mówią cały czas o południu Polski i Warszawie tylko,więc się zdziwiłam. Nie wychodźcie dziś z domu jak możecie bo jakość powietrza oznaczona jako bardzo zła
lepiej tego nie wdychać. Dziewczyny z południa pewnie już przyzwyczajone i same sprawdzają kiedy jest bezpiecznie. U mnie jest jakość jeszcze nie najgorsza ale też kiepsko, będę sobie monitorować, bo nie wiem czy wychodzić,chociaż ja dosyć daleko mam do miasta.
Kamilutek, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Toska trzymaj sie aby Alanek siedzial chociaz do wiosny
Bbee ja mam to samo maly kopie mnie w szyjke dosc bolesnie. Ide dzis do lekarza wieczorem to zobacze co mi powie bo tu w uk na nfz juz wizyty zakończyłam na połowkowym dobrze, ze 40km od domu mam polskiego lekarza prywatnie to co miesiac kontroluje
Musze poczytac jakie badania jeszcze sie robi w ciazy to rownoez tutaj juz mam wszystko wykonane a wiem, ze pod koniec ciazy z corka robilam dosc wazne badanie bez ktorego w pl nie moze sie obejsc przy porodzie badz brak wyniku wiaze sie z podaniem antybiotyku.
Trzymajcie sie dziewczyny
Moj maz załapał grypebiedny meczy sie strasznie
-
Carolina wrote:wiem, ze pod koniec ciazy z corka robilam dosc wazne badanie bez ktorego w pl nie moze sie obejsc przy porodzie badz brak wyniku wiaze sie z podaniem antybiotyku.
Zdrowia dla Twojego męża
Chory facet w domu to złooooo ;Pnatalia1354 lubi tę wiadomość
-
Carolina, pewnie chodzi Ci o GBS czyli paciorkowca? Lekarz pobiera wymaz ok 35tyg, więc jeszcze trochę.
To kobiety w UK już po 20 którymśtam tyg nie chodzą na kontrolę do lekarza? Czy też chodzą prywatnie?
Zdrowia dla męża!
Mnie ciągle małymi kroczkami bierze przeziębienie, dziś córkę mąż zawiózł do przedszkola jak wrócił z nocki po 6.00. Bo się boję na ten mróz rano wychodzić. Kuruję się naturalną wit C na razie
-
bbee wrote:Dziewczyny z okolic Szczecina i Poznania, widziałyście jaki tam u Was dzisiaj smog jest duży? Mówią cały czas o południu Polski i Warszawie tylko,więc się zdziwiłam. Nie wychodźcie dziś z domu jak możecie bo jakość powietrza oznaczona jako bardzo zła
lepiej tego nie wdychać. Dziewczyny z południa pewnie już przyzwyczajone i same sprawdzają kiedy jest bezpiecznie. U mnie jest jakość jeszcze nie najgorsza ale też kiepsko, będę sobie monitorować, bo nie wiem czy wychodzić,chociaż ja dosyć daleko mam do miasta.
Polubiłam, a miałam cytować
Dzięki! Miałam iść do lidla po kołderkę, ale nie idę - mama wszystko kupiła. Kupiła też pościel, chciała jeszcze ciuszki. Zadzwoniła skonsultować kolory, to jej ciuszki wybiłam z głowy, ale pozostałych rzeczy się nie dało. Na argument: "nie odbieraj mi przyjemności" nie ma żadnej odpowiedzi
Edit: aaa, zapomniałam, kupiła też śpiworek.
W sumie to się jej nie dziwię, pierwszy wnuk ever i to jeszcze po takich przejściach, sama też przecież popłynęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:14
ag194, Rudzik lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Toska moje myśli od rana przy Tobie...
Breezee Ty tez się trzymaj o Tobie tez nie zapominam w swoich modlitwach.
Ja upolowałam staniki do karmienia. Sa mieciutkie i może kroj szalu nie robię, ale na pewno nigdzie nie beda uciskać ani drapać. A moje piersi juz wrazliwena każda nierówność a z tego co pamiętam na początku karmienia wszystko co ich dotykalo doprowadzalo mnie do szalu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:08
Breezee lubi tę wiadomość
-
Tośka jestem modlitwą z Wami! Piszesz, że już tuż tuż 7 miesiąc, a mi zawsze mówili, że lepiej urodzić w siódmym niż w ósmym. Wiem, mało to pocieszające, ale jeśli się wydarzy to już tylko te 5 dni i już 7 miesiąc! Mimo wszystko trzymajcie się razem o wiele wiele dłużej!
Rzadko wchodzę rano na forum, dlatego Mąż pyta co ja tu robię, przy tym kompie. A ja mówię, że sytuacja nagła i ma za Was też trzymać kciuki. Więc dwa dodatkowe zaciśnięte. Trzymaj się Kochana!!! :*
Dziewczyny co to moich nabytków to rzeczywiście jestem Wam winna fotki, co uczynię jak się ogarnę. Póki co dziś mam zabiegany dzień, a od soboty przez 5 dni gości więc jak tylko się ogarnę to na pewno wrzucę
Ju14 ja upolowałam Obaby Zezu Multi, w Polce raczej nie występują więc sprowadzany, byłam przez moment "napalona", na któryś z modelów phil&teds np.model vibe (ale tu ciężko dostać z twardą gondolą, raczej miękki kokon, a tego nie chciałam), polecany jest też britax b dual, icandy peach,pear, baby jogger city select... Wszystko zależy na czym Ci naprawdę zależy. Ja chciałam przerabiany w jedynkę, gondola usztywniana i parę innych opcji. Wszystkie wózki oczywiście używane, bo inaczej ceny zawrotne, a ja już nowy wózek po Młodym mam (zamknęłam się w tysiaku). Ale są też wózki o wiele tańsze, ale nie przerabiają się na jedynkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:06
Aniołek * 16.02.2016 -
nick nieaktualnyI po nadziei . Padł wyrok... mój syn ma tylko 10 % szans że przeżyję. Są wyniki crp i jest drastyczne zakażenie organizmu które doszło również do dziecka . Jeśli antybiotyk podziała to może pociągne kilka dni lecz dają mi czas do końca tygodnia mówiąc żeby się przygotować że 90 % takich przypadków kończy się śmiercią dziecka!
-
Monika, jaki masz super brzuszek!
Ostatnio moja mała dwa dni nie dawała znaku o sobie, a wczoraj jak mnie kopała, to aż mnie brzuch bolał... ile ona musi mieć siły teraz :o
+ przyszedł mi dziś materac
https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Materac-kokos-pianka-120x60-cm%2C-bialy/3192
Jestem taka zadowolona z tego sklepu, że szok. Łóżeczko też zamawiałam u Nich.
👧 05.2017r.
👶 05.2022r.