X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, super, że jesteś pod dobrą opieką. Niech chucha i dmucha na Ciebie, a co!

Tośka, teraz każdy dzień jest na wagę złota. Nie mogą założyć Ci cewnika? Wtedy odpadłby problem z ubywaniem wód podczas wędrówek do toalety.

Ja też się zżyłam, poza tym forum to moje główne źródło wiedzy :)

Jutro do lidla nawet się nie wybieram, staniki kończą się na rozmiarze D. Musiałabym sobie pół cycka uciąć, żeby się w taki zmieścić :)
    Ciuszki są fajne, ale nie w moich kolorach, więc odpuszczam.

Breezee lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Ile rozmiarów większy stanik kupujecie do karmienia? Kupilabym jutro ale nie mam pojęcia jakie będę miała piersi po porodzie.

Breezee dobrze, że sytuacja jest stabilna. Ważne, że masz opiekę i z kim pogadać na sali.

Toska będzie dobrze, 800g to już kawał człowieka i najważniejsze, że dostał sterydy.
    Mi położna mówiła że o 2 rozmiary większy.
    Chcę kupić biustonosz, pajaca, dres bo nie mam takich cieplejszych ciuszków w malutkich rozmiarach. Wkladke pod materac i skarpetki

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:17

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupię stanik , pajacyk i dresik.
    Toska będzie dobrze. Trzymam kciuki.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska trzymaj sie tam!:-*

Sie narobiło:/

Ja ledwie zyje, nigdy nie mialam.takiego kataru, nos caly czerwony i suchy. Wysmarkalam dzis juz prawie dwie rolki papieru :(

rybka33 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska i Breezee trzymajcie się dziewczyny i niech maluszki siedzą grzecznie w brzuszkach jak najdłużej.To smutne co się dzieje.
    Ja od soboty przeziębiona jestem:kaszel mnie męczy,z nosa się strasznie leje,gardło boli,w nosie mi wysycha no jakaś masakra.Ledwo śpię przez katar.Stosuję co mogę ale jest mała poprawa.W związku z tym mam pytanie może któraś wie:czy można się posmarować np.klatkę piersiową maścią kamforową bo wiem że bańki odpadają.
    Jutro morfologia,mocz,glukoza i potem wizyta u gina.Ciężki dzień się szykuje.
    Powiedziałam pewnemu ginowi o twardnieniu brzucha bo mnie łapie kilka razy na dzień i zalecił brać nospe i dodatkowo tabletki uspokajające też można ale to raczej wieczorem by nie czuć się sennym.
    Trzymam kciuki za chorujące i te w szpitalach :) jestem myślami z Wami.

Espera, Breezee lubią tę wiadomość

:(
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa na twardnienie? Podobno nie można z nia przesadzac, wiekszosc z tego co wiem w tym ja dostaje magnez

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zwariowałam na punkcie forum, z resztą co widać, bo non stop tu siedzę, jak nie z laptopa, to z telefonu, w kółko czekam na info co u Was. Też z mężem często rozmawiam i mówię o forum ;) A on się chyba cieszy, że to nie jego w kółko męczę tylko Was ;P Bo normalnie to się wkurza jak za dużo czasu spędzam na jakimś portalu, forum itd :P

Aga, na mazurach nie byłam :) ale wierzę na słowo ;) Z północy Polski to jedynie gdzie ludzie byli mili to na Kaszubach i Kociewiu. Na północnym zachodzie w każdym razie ludzie zbyt uczynni nie są ;)

Mi w poprzedniej ciąży gin doradzał no-spę doraźnie przy skurczach.
    Ja jednak wolę brać magnez teraz na te twardnienia, bo faktycznie pomaga.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:07

Kofeina, Kamilutek lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:23

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaglądam co pół godziny! I mój Chłop też już pyta, co na forum u Dziewczyn :) Mam nadzieję, że ten nasz wątek przetrwa nasze porody (oby wszystkie w maju!) I będzie z nami jeszcze dłużej!

Ja dzisiaj cały dzień zmagałam się ze spinaniem się brzuszka i bólem pleców. I Mały nie dokazywał, pomimo kładzenia się na plecach i głaskania go.

Dosłownie dwie minuty temu dał znać, uuuuf. Mam nadzieję, że ma dzisiaj po prostu Dzień Leniucha! Już teraz wiem, że będę tęsknić za tymi jego ruchami w brzuszku ;)

rybka33 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas na Wsi nie ma lidla :(

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska i Beezee trzymajcie się :* też wchodzę non stop ale szczerze boję się, boję się przeczytać że coś się dzieje. Tak bardzo wierzę że to chwilowy kryzys i wszystko wróci do normy ...

Ja w lidlu poluje na kolderke i poszwe jako pierwsze, potem dziki bieg po spodenki i kaftaniki czy co tam jest a na końcu jak się uda to po legginsy i ew staniki (mają b.duzy obwód więc może miasteczka d będzie ok, najwyżej będę zwężać). Dostałam listę od teściowej ale oczywiście słowna i już nic nie pamiętam :P

Ja dzisiaj miałam domowe spa :) farba, peeling i maseczka na twarz, regulacja brwi, pedicure z hybryda i hybryda u dłoni :) i powiem szczerze że nie pamiętam kiedy tak się zmeczylam :(

Mi się jeszcze nie zdążyło żeby ktoś sam od siebie mnie puścił albo żeby kasjerka zawołała ale jak ze 2 razy poprosiłam to mnie wpuscili bez problemu. A takto głównie kobiety odwracają wzrok, trochę to smutne dla mnie...

Breezee, rybka33 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, na moją małą najlepiej działa jak kładę się spać, od razu zaczyna szaleć ;) a tak to też często leniuszkuje i matkę do nerwicy doprowadza.

Uważajcie tylko w tych lidlach, bo ludzie czasami przy promocjach się robią agresywni, żebyście nie oberwały w brzuch :( Czasami nawet przechodząc tylko w supermarkecie trzeba uważać żeby nie oberwać łokciem, bo ludzie są nie uważni. Mi już nie raz się zdarzyło uchylić w ostatnim momencie...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego biorę męża jako taran :D a tak serio to boją się żebym nie oberwala i nie chcą mnie puścić samej :P

marie_marie22, aneta.be lubią tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łee tam jak patrzę na tę gazetkę z lidla to nie ma tam nic super szczególnego, czego nie da się znaleźć w bardzo podobnej cenie i jakości dlatego ja nie idę..
    W ogóle wytłumaczcie mi fenomen lidla, że wszyscy tak tam chcą kupować??
    Bo ja tam tylko wodę saguaro grejpfrutową kupuję i bułki bo świeże :D
    I słodycze mają też spoko niektóre :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ofert z lidla to ja juz sie zapoznalam, bo u nas jest to samo od poniedzialku :) w lidlu sama nie bylam, bo pracuje i mam do lidla daleko, ale wyslalam narzeczonego.

u nas szybko bylo przebrane, wiec to potwierdza jakos, bo te oferty lidla czy aldika to nie taki hit, ze sie rzeczy w moment rozchodza.

spiochy sa moim zdaniem dobrej jakosci, posciel dla dzieci tez a takze te otulacze polarowe. moj narzeczony kupil tez posciel. srednio mi sie podoba, ale ok.

polecam!

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tesciowa jest uzależniona od lidla :P i nas wysyła żeby kolory sobie wybrać bo stawia :) bardo się cieszę że się tak zaangażowała chociaż mi trochę głupio że ich obciążamy finansowo :(

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:23

julita lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziwna bo juz bym chciała miec małego i jakoś specjalnie ciazy nie lubie ;)
    Maz czasami zartuje, zw jeszcze jedno będzie ale oboje wiemy, ze produkcja zakończona a takie gadanie to tylko zart

Chyba zyrcia nie zagladala na forum albo ominęłam post

Madu tez juz nie było jakis czas

Ja lidla lubie ale tylko spozywke ubrań nie kupuje jakoś nie mam przekonania ale ja jak znajde jedna forme i sie upre to kupuje wszystko z tej firmy i takim sposobem np Mothercare wygrał z next ze względu na lepsza rozmiarowke

Ide spać dziewczyny aby do weekendu. Powoli ranne wstawanie i wozenie córki do szkoly daje mi popalić
    Jutro wizyta i ogladanie małego
    Jedynie co mnie męczy godzinna podróż do lekarza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 23:48

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ