X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:08

Espera, ag194, marie_marie22, sylwucha89, Uszczesliwiona, MEGI81, Demsik, monika_89, Kleopatra, Rudzik, mon!ta^ lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope nie zrobiA cc dopóki Alanek jest w brzuchu i ma się dobrze. Niewiem kiedy powtarza crp położna mówiła że raczej po jutrze nie jutro żeby dać antybiotykowi 3 dni . Narazie jest dobrze. Jak przychodzą słuchać tętna to słyszę że wód jest więcej a dziecko znów ruchliwe.

Espera, Kamilutek, ag194, Leirion, sylwucha89, Martchen, Misia 69, Mabelle, ewela873, Uska, blubka, Arwi, bbee, marie_marie22, zastrzeŻona, Nika33, Camilia, Uszczesliwiona, MEGI81, Demsik, natalia1354, GoNia1979, Hope_, Elmo13, daisy123, monika_89, dewa, Kleopatra, Milka1991, Maniuś, Madu1611, Rudzik, mon!ta^, Breezee, rybka33 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to reszta moich wczorajszych grabieży lumpowych:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39a58d638afc.jpg

Wyprane, ale nie wyprasowane, bo za bardzo bolą mnie plecy, żeby stać nad deską.
    Te bodziaki w środku to rozmiar 50, są taaaakie malutkie, że aż strach.

Tośka, super! Tak trzymać! A lekarze, no cóż, zabezpieczają swoje tyłki na wszelkie możliwe sposoby, dlatego takie rzeczy gadają. Mogliby czasem trzymać język za zębami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:46

ag194, sylwucha89, bbee, marie_marie22, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, MEGI81, monika_89, Rudzik, mon!ta^, Breezee, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska i tak już zostanie. Będzie lepiej i lepiej. Ściskam Ciebie i kciuki za Was!

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:56

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• ag194 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem porąbana.
    2 miesiące nie wymiotowałam, spojrzałam na terminarz obron i nie dałam rady.

13.02 o 10.20 zaciśnijcie kciuki najmocniej jak się da.
    I jeszcze w poniedziałek, bo mam losowanie oddziału i modlę się o internę.
    I później jak już wylosuję to powiem Wam kiedy jeszcze XD bo będę wtedy cały dzień zajmować się jakimś pacjentem, mam nadzieję, że lajtowym i miłym :)
    Boże, oby tylko nie pediatria(ciężkie przypadki-wcześniaczki, dzieci z ZD i innymi schorzeniami, psychicznie będzie ciężko) i chirurgia-mega ciężka :/

sylwucha89, aneta.be, marie_marie22, Uszczesliwiona, MEGI81, Demsik, Rudzik, mon!ta^, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag, a docelowo na jakim oddziale byś chciała pracować?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie, potwierdzona coreczka waży 662g i wszystko wydaje się być w porządku. Odbiega wymiarami o jakieś 2-3 tygodnie do tyłu ale u mnie to normalne bo rodze drobne dzieci. Z wagą ciągle jestem na minusie ale tylko pół kilograma więc przychodzi pora na tycie. Dostałam lek na rozrzedzenie krwi bo mam straszny ucisk w lewej pachwinie i drętwienie w nodze- ponoć ucisk na jakiś nerw na kręgosłupie i do tego dzidziuś-jest położony pośladkowo. Wyniki krzywej wyszły ok. Pierwszy raz też miałam mierzona szyjkę 34mm więc super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:24

aneta.be, Kamilutek, sylwucha89, bbee, marie_marie22, ag194, Mabelle, zastrzeŻona, Misia 69, Camilia, Uszczesliwiona, gaja_1, MEGI81, Demsik, natalia1354, GoNia1979, Hope_, monika_89, Anstice, Toska88, Maniuś, Kleopatra, Uska, Rudzik, mon!ta^, Breezee, rybka33 lubią tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek-chcę być docelowo pielęgniarką środowiskową-żeby do tego dojść muszę przejść większość oddziałów. Zacznę od interny, bo to daje największe korzyści na początku-najwięcej różnych przypadków. Później będę się zastanawiać nad dalszymi krokami.
    Generalnie uwielbiam pracę z ludźmi, lubię pomagać, nie lubię robić tego w pośpiechu i dlatego widzę siebie w opiece domowej.

Na studia szłam z zamiarem pracy na onkologii dziecięcej, aczkolwiek wiem, że do tego trzeba zarówno mieć bardzo silną psychikę, jak i wiele lat doświadczenia. Nie jestem pewna, czy kiedykolwiek się na to zdecyduję, ze względu na ogrom cierpienia dzieci i rodziców. Nie wiem, czy kiedykolwiek będę na tyle silna, by zarazem być najlepszym pracownikiem i oddzielić pracę w miejscu, gdzie tego z siebie chyba nigdy nie wyrzucisz, z życiem poza . Uważam, ze do tego w pewnym sensie trzeba wyzbyć się i empatii, a zarazem mieć jej pokłady dla rodziców i dzieciaczków, ale czy kiedykolwiek dam radę? Nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 15:27

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, tak trzymaj!! Super wieści :)

blubka, super! gratuluję udanej wizyty

Aga, będzie dobrze!! Choć wiadomo, że będziemy trzymać kciuki :)

Czy to możliwe żebym czuła swoją Lilę aż pod żebrami? cos mi się tam rusza

ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, blubka, Demsik, mon!ta^ lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka gratulacje udanej wizyty ciekawe ike moj szkrab juz ma :)
    Ag onkologia ciezki temat
    Moja córka zajmowała sie lekarka onkolog pediatra i na zabiegi z corka chodziłam na jej oddzial
    Jako matka i osoba wrażliwa wychodzilam z oddziału zaplakana i nie potrafiłam zapomnieć tych dzieci i rodziców walczacych o każdy dzien :(
    To ciezka praca i trzeba naprawde umiec wyłączyć zycie zawodowe z zyciem prywatnym
    Ja mam specjalizacje przemoc w rodzinie oraz uzaleznienie mlodziezy od narkotyków
    Praktyki przeżyłam bardzo boleśnie :(

blubka lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Ja z drugiej strony podzielę się dobrymi wiesciami. Musialyscie trzymać mocno te kciuki, bo zdałam i awansowałam na supervisora. Sciągało mi to sen z powiek przez ostatnie miesiące, teraz mogę psychicznie odpocząć.

Poza tym nie chcę żebyście mnie zasztyletowały, bo wiem jak niektore z was przechodzą ciążę. Ale TFU TFU TFU w moim przypadku ma same zalety. Nie miałam żadnych mdłości, nic. Jakby mi brzuchol tak nie urósł to bym W ogóle się nie czuła jak w ciąży. Bede tęsknić za tym stanem. Powiedzcie mi, że nie jestem sama :)

Tak gadam więc pewnie poród da mi nieźle popalić :P
    Gratulacje!
    Ja też ogólnie nie mam objawów. Czasami zapominam że w ciązy jestem a tu zaczynam 7 miesiąc ;p

ag194, marie_marie22, Mabelle, MEGI81, sylwucha89, Moniqaaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka swietne wiesci :* Bedzie jeszcze lepiej.

Dziewczyny wy juz pierzecie i prasujecie ubranka na maj?

W czym pierzecie? Ja dla pierwszego pralam w Loweli, a teraz nie wiem. Ostatnio nawet widzialam Lenor dzidziusiowy, pachnial pieknie, ale nie wiem czy dla takiej delikatnej skóry bedzie ok.

• ag194 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, dlatego też, z racji swojego młodego wieku i niedoświadczenia oraz właśnie na ten moment-niemożności oddzielenia się krechą od tego, co robię-ten pomysł odrzucam.
    A wiem, jak bardzo przeżyłam pierwszego pacjenta, który umarł. Ile razy przeżyłam pogorszenie stanu zdrowia pacjenta na praktykach, gdzie miałam do czynienia z ludźmi w moim wieku, których nagle dopadło choróbsko..
    Carolina, podziwiam. domyślam się, ile Cię to kosztowało. Kim jesteś z zawodu, jeśli mogę wiedzieć?

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika33 wrote:
    Tośka swietne wiesci :* Bedzie jeszcze lepiej.

Dziewczyny wy juz pierzecie i prasujecie ubranka na maj?

W czym pierzecie? Ja dla pierwszego pralam w Loweli, a teraz nie wiem. Ostatnio nawet widzialam Lenor dzidziusiowy, pachnial pieknie, ale nie wiem czy dla takiej delikatnej skóry bedzie ok.

Ja zaczelam powoli prac. Piorę w białym jeleniu a do płukania dodaje ocet bo podobno świetnie wyplykuje detergent i zmiekcza tkaniny. Zrobiłam tez 1. Prasowanie. W kwietniu zrobię 2. Pranie, nie wiem jeszcze w czym.

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie odplamiam, wybielam i piorę w normalnych środkach. Dopiero gdzieś w pod koniec marca albo w kwietniu wypiorę raz jeszcze. I chyba w płatkach mydlanych.
    Chciałabym też przetestować ocet, bo podobno pięknie zmiękcza :) Ale chyba najpierw spróbuję na ręcznikach, choć akurat lubię szorstkie.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag onkologia to faktycznie bardzo ciężki kierunek. Ja byłam dwa razy z córką w szpitalu właśnie na oddziale oknologii (z racji jej choroby) i też widziałam malutkie dzieci na przykład po chemioterapii :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Na razie odplamiam, wybielam i piorę w normalnych środkach. Dopiero gdzieś w pod koniec marca albo w kwietniu wypiorę raz jeszcze. I chyba w płatkach mydlanych.
    Chciałabym też przetestować ocet, bo podobno pięknie zmiękcza :) Ale chyba najpierw spróbuję na ręcznikach, choć akurat lubię szorstkie.
    O tak! Ocet świetna sprawa zwłaszcza jak zabraknie lenora. Pralce też należy się odświeżenie a bęben po takim praniu lśni

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    O tak! Ocet świetna sprawa zwłaszcza jak zabraknie lenora. Pralce też należy się odświeżenie a bęben po takim praniu lśni

Moja pralka regularnie octowana i sodowana :) Działa bez zarzutu 11 lat bez żadnych calgonów więc to chyba działa. Ale o tym zmiękczaniu octem to dopiero niedawno przeczytałam i jeszcze nie próbowałam.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie będzie miękkie pod warunkiem,że go nie prxesuszysz :-)

Kamilutek lubi tę wiadomość

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ