X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokonalam krzywa cukrowa!:)

bbee, Espera, Uszczesliwiona, Arwi, Kamilutek, monika_89, ag194, Mabelle, natalia1354, Misia 69, Martchen, Breezee, MEGI81, sylwucha89, Camilia, WreszcieMama, Maniuś, aneta.be, zastrzeŻona, Kleopatra, Karissa lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecyny czy choroba ma wlyw na wynik glukozy? mialam jutro robic glukoze morfologie i mocz i nie wiem czy jest sens? zna sie na tym któraś?

Bo na glukozę to chyab też są widełki? ja mam teraz koniec 26tc mogę myślicie zrobic za tydzien? gin mi kazala zrobic przed sama wizyta... ale nie wpadlam na to ze chora bede i tka mysle caly czas czy to moz emeic wplyw na wynik czy nie :)

a dzisiaj 100dniówka!!! z tej okazji zostałam w domu :)

Uszczesliwiona, Kamilutek, ag194, Martchen, MEGI81, sylwucha89, mon!ta^, Maniuś, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam, bo wysmarowałam posta po 6.00 rano i mi wcięło.

Madu, mam nadzieję, że się uspokoisz po konsultacji. Daj znać.

Uska, to sporo za ten wózek chcieli. My za mniej kupujemy nowego Roana. Ja byłam napalona na używany ale się bałam, że czegoś nie dopatrzę i kupię bubel bez gwarancji a chcieliśmy dać do 1000 za używkę, a dajemy niewiele więcej za nowy.

Qasha, współczuję nudności:( uciska Ci pewnie na żołądek. Wszystko się rozrosło i się próbuje pomieścić. Mi to na pęcherz na pewno uciska.

Chciałam coś jeszcze napisać ale znów mi prawie wywaliło posta. Więc wysyłam.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dobrym nastrojem z rana - aaaaa wypłata na koncie yupi - mozna szaleć :) lubię takie dni a u Was kiedy jest Matki Boskiej Pieniężnej ?

Arwi, natalia1354, Misia 69, MEGI81, sylwucha89, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope mi się wydaje ze choroba może mieć wpływ i lepiej przełożyć...
    Ale najlepiej poradzić się swojej lekarki - nie możesz do niej zadzwonić? kiedy masz wizytę? Ja wyniki glukozy miałam tego samego dnia więc dzień przed wizytą możesz na spokojnie zrobić...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kasiorka wpływa na koniec miesiąca zawsze...ach konto już świeci pustkami a to dopiero połowa drogi, coś mi się kasa za szybko rozeszła w tym miesiącu...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) tam mówicie o tych 3 trymestrach i myślę sobie a kiedy ja i wchodzę na kalendarz a tam 100dni do porodu :O czyli wsumie do cc koło 86 :P czyli to tylko 12tyg :O o boże nie mam już czasu na kupowanie :O

Zyrcia spokojnie, Wika to co 10min jest inaczej ustawiona i na każdym usg mam wpisane co innego. Do 37tyg dziecko ma czas żeby się ustawić :*

Marie 6 posiłków? Co to dla mnie, ja nawet do 8 dobijam bo wiecznie głodna jestem :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziecyny czy choroba ma wlyw na wynik glukozy? mialam jutro robic glukoze morfologie i mocz i nie wiem czy jest sens? zna sie na tym któraś?

Bo na glukozę to chyab też są widełki? ja mam teraz koniec 26tc mogę myślicie zrobic za tydzien? gin mi kazala zrobic przed sama wizyta... ale nie wpadlam na to ze chora bede i tka mysle caly czas czy to moz emeic wplyw na wynik czy nie :)

Podobno ma wpływ. Mi gin kazała pójść jak wyzdrowieję i miałam być wypoczęta.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    witam się dobrym nastrojem z rana - aaaaa wypłata na koncie yupi - mozna szaleć :) lubię takie dni a u Was kiedy jest Matki Boskiej Pieniężnej ?

Już było i już nie ma :D 8ego przyszła :) Zostało 600zł z czego 500 pójdzie dziś na dentystę... O ile nie zacznę rzygać i dojadę na miejsce...

Kubusiu, mama woli zgagę niż mdłości, wciśnij inny przycisk, proszę :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam sie dziś z lepszym samopoczuciem.
    Klaudia brawo, masz to za sobą:)
    Marie marie trzymam kciuki za wizyte!
    Sylwia u mnie dzisiaj kasiorka bedzie ale na razie reperuje nadszarpniety budżet. Z szafy mi juz wypada :D
    Quasha moka siostra przy porodzie jeszcze wymiotowala, do końca meczyly ja mdlosci. Ale u Ciebie na pewno bedzie dobrze:)

Wczoraj wieczorem strasznoe się balam dziewczyny! Mocno mnie brzuch bolał tak jakbym @ miala dostać zaraz, maly mlyn do tego robił. Trochę panikowalam ale moj wspaniały S kazal mi leżeć i odpoczywać. Przeszło. A dzis chyba zauważyłam siare. Mialam zaschniete plamki biale na sutkach. Nie znam sie ale chyba to juz ?

marie_marie22 lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziewczyny cukrzycowe, czy Ty też musicie tak co chwilę jeść? Nie wyrabiam już, ile można jeść;/ Lekarz mi zlecił 6 posiłków (śniadanie, 2 śn, obiad, podwieczorek, kolacja, pokolacja). Ile można?;/ Zjadłam 1 śniadanie i zaraz muszę już szykować drugie, bo zanim ogarnę, to będzie 10. A miejsca w żołądku już nie mam.

Ja mogę tyle jeść, ciągle jestem głodna :) Tylko, że ja to jem 3 śniadania, obiad, podwieczorek i kolację. Mam nadzieje, że tak będzie mogło zostać, bo wole dodatkoowe śniadanie niż kolację :)

Hope ja czytałam, że na badanie glukozy trzeba być zdrowym.

Gratuluje wczorajszych wizyt! I życzę powodzenia na dzisiejszych!

Sylwia ja wypłate mam pod koniec miesiąca ale w lutym wypłacają trzynastki więc więcej kaski wpadnie :) Będzie co wydawać :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:

Info z samego źródła, czyli laboratorium od diagnosty: glukoza powinna być ok, niektóre leki fałszują niektóre parametry w moczu, a morfologia jest zależna od tego, czy jest to bakteryjne, czy wirusowe. Morfo i mocz najlepiej zrobić po chorobie, a glukozę można zawsze.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Zastrzeżona, bo w UK po ostatnim USG polowkowym to na wizytach już tylko mierzą brzuch w ten sposób. I tak do końca ciąży. Według mnie to jest to mało miarodajne, bo przecież każda z nas ma inny rozmiar brzucha.
    Moja położna powiedziała, że mam się broń Boże do nikogo nie porównywać.
    Więc Madu glowa do góry i może pójdź prywatnie sprawdzić czy wszystko ok.

Od razu wyslala mnie na ug do szpitala. Wlasnie szykuje sie na wizyte.
    Mierzy macice (tak jak ja wyczuwa recznie przez brzuch) a nie sam brzuchol, bo to wiadomo, ze kazdy inny i nie ma co porownywac. Polozna powiedziala, ze byc moze malutka tak sie po prostu ulozyla ale warto sprawdzic na usg jak duza jest i czy wszystkie pomiary sa ok. Takze nie panikuje bo pewnie wszystko jest ok. Badania reczne to wiadomo, ze sa nieprecyzyjne.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u nas wpłynęło wczoraj i mój chłop dostał nawet więcej niż się spodziewał, pomimo tygodnia na L4 także mega się cieszę :D ale muszę czekać z zakupami bo on teraz non stop w robocie i nie mamy kiedy jechać, ale jak wbiję do tego sklepu to mnie wołami będą wyciągać :D już mi zapowiedział, że teraz mnie nie hamuje i kupujemy wszystko co potrzebne, aż mi się oczy zaświeciły :D

Qasha współczuję mdłości, ja wczoraj miałam epizod że całe śniadanie zwróciłam i mnie mdliło pół dnia, aż mi się pierwszy trymestr przypomniał, brr :/ oby Ci szybko przeszło!

Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocne uplawy macie? Znaczy sie może noe leje sie ze mnie ale mocno wodniste mam :/ gdzies byl juz ten temat ale nie moge znaleźć.

nzjdgzu33y143688.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki,
    widzę ,że się narzekanie zaczęło takie trzecio-trymestrowe! Ja tam bez większych dolegliwości (odpukać) na razie. tylko lekki ból pachwin i wieczorem zmęczenie i ociężałość,ale poza tym ciąża to dla mnie naprawdę spoko stan. Obym tylko nie wykrakała!
    Także współczuję mdłości, zgag i innych okropieństw!

Ja zapracowana i zmęczona. Ale na pocieszenie wczoraj moja siostra dała mi wieeelki karton ciuszków po mojej siostrzenicy, który znalazł się po dwóch latach u znajomych. Wzięli je od siory jak oczekiwali dziecia i nie użyli, bo mieli chłopaka, a teraz oddali dla mnie. Ucieszyłam się, choć mam teraz meeega nadmiar wszystkiego,ale ciesze się,bo niektóre ciuszki sama kupowałam małej, a poza tym kuzynki będą miały fotki w tych samych ciuszkach,więc słodko! Teraz tylko selekcja i pierwsze prania chyba zacznę robić. Ale najpierw popracuję, bo najpierw obowiązku, potem przyjemności!

Breezee, Camilia, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:

Na glukozę wątpie żeby był wpływ bo to cukier we krwii. Ale w moczu czy w morfologii mogą wyjść nieprawidłowości bo masz osłabiony organizm. Ja bym przełozyła o pare dni.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia bardzo dziekuje :-) zapamietam. Na chwile obecna nie mieszkam w samej Łodzi i sam sie u blizej podzialac :-)

Dziewczyny pieknie brzmi 3 trymestr! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 11:06

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam ten kocyk z bolo.pl ale jeszcze jest w pl u mojej mamy wiec sie nie wypowiem
    Reszte mam z mothercare, next i stokke z next bardzo delikatny idealny na wiosne

Messy mi lekarz kazał sie zgłosić jezeli uplawy beda wieksze

U mnie wyplata na koniec msc także jeszcze dalekoooo ale dzis maz dostał 2 tygodniowke więc w niedzielę go wyciagne na zakupy chociaz ja juz nie mam co kupować
    A większych ubranek na zapas nie biore jakos nie lubie skladowac
    Zostaly mi tylko adaptery do fotelika i monotor oddechu ale sie wstrzymuje z monitorem bo brat pytal co chce dla malego ;)

Moja cora juz po zabiegu oka. Mowi ze bolalo okropnie
    Dzis tez wyniki krwi bo moja mama ja zaprowadzila na rozszerzone badanie krwi
    I jeszcze przegląd dentystyczny
    Za tydzien juz bedzie w uk a na koniec msc do Hiszpani ( nie wiem jak ja przezyje ta rozlake )

Ja dzis w lepszej formie czuje sie doskonale...

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich wizyt trzymam kciuki za następne i piszcie jak wasze bobasy przybrały na wadze.

Marie 6 posików to taka zdrowa dieta która ma cię odciągnąć od głodu co ma pewnie na celu zniwelować chęć na słodkie.
    Piszesz że szykujesz kolejny posiłek... ale czy między śniadaniem a obiadem nie powinna być przekąska no np. Owoc warzywo jogurt naturalny ect... akurat nie wiem co unikać przy cukrzycy ale wydaje mi się ze wszystkie posiłki między głownymi są tylko przekąską czymś lekkim.

Ja też ostatnio od paru dni mam mdłości a szczegolnie nie mogę obiadów gotowców typu pyzy czy krokiety które sobie ostatnio kupił mąż a ja się skusiłam. Pączki też już po kokardki mam dłości i zgage i tak samo po żurku lista u mnie zabroniona bo zgagi potężne i taki jakby ból żoladka nie chce się trawić i słabo.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ