X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja zawsze przy grypie mam gorszy cukier, wstrzymaj sie z badaniem

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:

Marie 6 posików to taka zdrowa dieta która ma cię odciągnąć od głodu co ma pewnie na celu zniwelować chęć na słodkie.
    Piszesz że szykujesz kolejny posiłek... ale czy między śniadaniem a obiadem nie powinna być przekąska no np. Owoc warzywo jogurt naturalny ect... akurat nie wiem co unikać przy cukrzycy ale wydaje mi się ze wszystkie posiłki między głownymi są tylko przekąską czymś lekkim.
    Tak, owoc lub jogurt/kanapka z serem/pół szkl mleka. coś lżejszego, co normalnie jadłam na 1 śniadanie.

Messy - mam upławy, ale w sumie niedużo, ale trudno mówić jaka jest norma, kiedy jest już bardzo dużo, a kiedy ok.

Uszczesliwiona - dla mnie teraz 6 posiłków to dużo, może dlatego, że ostatnio się przejęłam tą cukrzycą i mój mózg zastopował na jedzenie.

Nie wiem, kto pytał o wyplatę. U mnie przycodzi w okolicach 1. Akurat potem miałam trochę lekarzy i leków do kupienia, czyli idealnie się złożyło ;)

Anstice lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz też kazał mi robić wszelkie badania z krwi włącznie z glukozą, jak jestem zdrowa. przy przeziębieniu jesteś osłabiona i organizm różnie może reagować nawet na przyswajanie glukozy.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przyszła moja paczka z Gemini :) ale niepotrzebnie kilka rzeczy zamówiłam, bo dzisiaj dostałam mnóstwo od swojej położnej - mała i duża butelka Lovi z dynamicznym smoczkiem, dwa smoczki dynamiczne Lovi, podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, mnóstwo próbek kosmetyków dla dzieci, wkładki laktacyjne i próbki kremu purelan :)

Kamilutek, marie_marie22, Camilia, bbee, Karissa lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, już miałam zapisać się na ten weekend do szkoły rodzenia i teraz naszły mnie wątpliwości. Niby zalecają rozpoczęcie zajęć w szkołach rodzenia nawet po 21 lub 24 tc ciąży ale jak kursy trwają przez kilka tygodni a ja w sumie zacznę i skończę w 27 tc. Może to za wcześnie? Ale boję się, że później będę czuła się gorzej i nie wysiedzę 5h :/ O mamo... jakie ja mam problemy z podejmowaniem decyzji, a to jakby ostatni dzwonek żeby zapisać się na jutro :/ Pomocy!

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    właśnie przyszła moja paczka z Gemini :) ale niepotrzebnie kilka rzeczy zamówiłam, bo dzisiaj dostałam mnóstwo od swojej położnej - mała i duża butelka Lovi z dynamicznym smoczkiem, dwa smoczki dynamiczne Lovi, podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, mnóstwo próbek kosmetyków dla dzieci, wkładki laktacyjne i próbki kremu purelan :)

Megi, te podkłady poporodowe to można też wykorzystywać jako podkłady do przewijania, nie zmarnują się :) A smoczki trzeba często wymieniać, wkładki laktacyjne też podobno idą jak woda.
    Właśnie, jakiej marki wkładki laktacyjne dostałaś?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ja bym.sie juz zapisała, kto wie czy potem będzie Ci sie chciało ;)

gaja_1 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:28

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Kurcze, już miałam zapisać się na ten weekend do szkoły rodzenia i teraz naszły mnie wątpliwości. Niby zalecają rozpoczęcie zajęć w szkołach rodzenia nawet po 21 lub 24 tc ciąży ale jak kursy trwają przez kilka tygodni a ja w sumie zacznę i skończę w 27 tc. Może to za wcześnie? Ale boję się, że później będę czuła się gorzej i nie wysiedzę 5h :/ O mamo... jakie ja mam problemy z podejmowaniem decyzji, a to jakby ostatni dzwonek żeby zapisać się na jutro :/ Pomocy!
    Gaja, lepiej już teraz się zapisz, jeśli wiesz, że chcesz chodzić do szkoły rodzenia. U nas w szkole właśnie na pierwsym spotkaniu było najwięcej kobiet w 26-29 tc, więc to jest chyba dobry termin.

gaja_1 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie czytam sobie najnowszy numer jednego z najlepszych czasopism medycznych na świecie (Nature Medicine) i koniecznie muszę Wam przytoczyć jeden artykuł, w którym badano rozwój flory bakteryjnej u dzieci urodzonych sn i cc.

Wcześniejsze badania pokazały, że noworodki urodzone sn mają bardziej zróżnicowaną taksonomicznie i lepiej rozwiniętą florę bakteryjną, niż te urodzone cc (badanie od razu po urodzeniu). Dlatego kombinowano nawet z transferem matczynej flory waginalnej na dzieciaki wyjęte z brzucha za pomocą cc, żeby wyrównać ich "start" w życiu (w kilku szpitalach robiono takie eksperymenty).
    Tymczasem teraz sprawdzono, jak się ma flora bakteryjna u 6 tygodniowych dzieciaków - i niezależnie od sposobu przyjścia na świat była ona taka sama :) Dzieciakom urodzonym za pomocą cc wystarczyło 6 tygodni, żeby w zupełnie naturalny sposób nadrobić braki.

Dla mnie to ważna informacja, bo najprawdopodobniej będę miała cc i już zaczęłam sobie wkręcać, że tym sposobem zapewnię gorszy start w życiu Matyldzie, bo nie będzie miała takiej pięknej flory bakteryjnej, jakby mogła mieć. A tu taka niespodzianka :)

Rudzik, Breezee, marie_marie22, WreszcieMama, Camilia, bbee, dewa, ag194, Arwi, monika_89, zastrzeŻona, Hope_, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Megi, te podkłady poporodowe to można też wykorzystywać jako podkłady do przewijania, nie zmarnują się :) A smoczki trzeba często wymieniać, wkładki laktacyjne też podobno idą jak woda.
    Właśnie, jakiej marki wkładki laktacyjne dostałaś?

od położonej dostałam wkładki laktacyjne Canpol Babies i Lovi (w takich małych paczuszkach reklamowych pakowanych po dwie sztuki - mam po 10 paczuszek)
    a na Gemini kupiłam Lanshinoh (nie wiem czy dobrze napisałam) i Akuku - po jednej paczce.
    podkłady wykorzystam właśnie do przewijania, chociaż kupiłam też trzy paczki takich kolorowych w Rossmanie :) ogólnie będę najwyżej miała zapas na jakiś czas :) :) :) dobrze, że mam gdzie to trzymać :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Mąż się śmieje, że mogłabym otworzyć teraz sklep z kosmetykami dla kobiet w ciąży, noworodków i ich mam :) ogólnie stwierdził, że Mikołaj mieszka w brzuszku, a już jego rzeczy zajmują najwięcej miejsca w szafie :)

Kamilutek, marie_marie22, Arwi, zastrzeŻona, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały czas myślę o Tośce i Alanku <3 mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze i po przetoczeniu krwi sepsa odpuści.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój przyjaciel ze swoją partnerka sprzedają wózek po jej córce. Jest w idealnym stanie więc polecam. 3w1 może któraś z was będzie zainteresowana . Quinny moodd :) http://allegro.pl/quinny-moodd-zestaw-3w1-pelen-komplet-red-rumour-i6714306066.html

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam zapytać czy coś wiadomo o naszym rycerzu?

Hope, wstrzymaj się z wynikami, a szczególnie z moczem i morfologią, bo wyjdą Ci źle.

A Wy robicie całą wyprawkę w Gemini?
    Czy jeszcze polecacie jakieś sklepy?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro zaczynamy 29tc :D
    Dzien dobry !!
    91cd851e9352ef21med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:35

Ju14, marie_marie22, Kamilutek, sylwia1985, WreszcieMama, Rudzik, Forbidden, Anstice, Camilia, Breezee, sylwucha89, gonia13, bbee, Moniqaaa, ag194, Maniuś, mon!ta^, Espera, Arwi, monika_89, bezimienna, GoNia1979, Mabelle, zastrzeŻona, MEGI81, Kleopatra, Karissa, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

• Anstice Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co polecacie z kosmetyków dla bobasa?
    Konkretnie chodzi mi tu o kosmetyki do kąpieli czy Olian jest ok?
    Mam sudokrem i co jeszcze podstawowego powinnam mieść chodzi o same kosmetyczne jakie kremy czy olikwki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:36

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Akpolu, któraś sprawdzała jak to wygląda cenowo?

Ja nadal z wyprawką w powijakach ;)
    jak już czytam, że Wy zaczynacie III trymestr, dla mnie to wielkie wow! My dzisiaj zaczęliśmy 25tc przed nami studniówka ale to jeszcze czas.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie robie obiadek - rybke z ryzem i ogorkami a na deserek zrobilam koktajl z truskawek i borowek ktore wczoraj kupilam i chlodzi sie w lodowce :)
    maz zaraz wpadnie na obiadek bo jest w poblizu

Camilia lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś obczajałam jeszcze aptekę strywald bo nie podoba mi się w gemini płacenie za przesyłkę - darmowa dopiero od 300pln

W strywaldze od 100pln darmowa, a bobotic i delicol tańsze i kilka innych rzeczy które potrzebuję też tańszych było...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ