MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anstice wrote:
Marie 6 posików to taka zdrowa dieta która ma cię odciągnąć od głodu co ma pewnie na celu zniwelować chęć na słodkie.
Piszesz że szykujesz kolejny posiłek... ale czy między śniadaniem a obiadem nie powinna być przekąska no np. Owoc warzywo jogurt naturalny ect... akurat nie wiem co unikać przy cukrzycy ale wydaje mi się ze wszystkie posiłki między głownymi są tylko przekąską czymś lekkim.
Messy - mam upławy, ale w sumie niedużo, ale trudno mówić jaka jest norma, kiedy jest już bardzo dużo, a kiedy ok.
Uszczesliwiona - dla mnie teraz 6 posiłków to dużo, może dlatego, że ostatnio się przejęłam tą cukrzycą i mój mózg zastopował na jedzenie.
Nie wiem, kto pytał o wyplatę. U mnie przycodzi w okolicach 1. Akurat potem miałam trochę lekarzy i leków do kupienia, czyli idealnie się złożyło
Anstice lubi tę wiadomość
-
właśnie przyszła moja paczka z Gemini
ale niepotrzebnie kilka rzeczy zamówiłam, bo dzisiaj dostałam mnóstwo od swojej położnej - mała i duża butelka Lovi z dynamicznym smoczkiem, dwa smoczki dynamiczne Lovi, podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, mnóstwo próbek kosmetyków dla dzieci, wkładki laktacyjne i próbki kremu purelan
Kamilutek, marie_marie22, Camilia, bbee, Karissa lubią tę wiadomość
-
Kurcze, już miałam zapisać się na ten weekend do szkoły rodzenia i teraz naszły mnie wątpliwości. Niby zalecają rozpoczęcie zajęć w szkołach rodzenia nawet po 21 lub 24 tc ciąży ale jak kursy trwają przez kilka tygodni a ja w sumie zacznę i skończę w 27 tc. Może to za wcześnie? Ale boję się, że później będę czuła się gorzej i nie wysiedzę 5h
O mamo... jakie ja mam problemy z podejmowaniem decyzji, a to jakby ostatni dzwonek żeby zapisać się na jutro
Pomocy!
-
MEGI81 wrote:właśnie przyszła moja paczka z Gemini
ale niepotrzebnie kilka rzeczy zamówiłam, bo dzisiaj dostałam mnóstwo od swojej położnej - mała i duża butelka Lovi z dynamicznym smoczkiem, dwa smoczki dynamiczne Lovi, podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, mnóstwo próbek kosmetyków dla dzieci, wkładki laktacyjne i próbki kremu purelan
Megi, te podkłady poporodowe to można też wykorzystywać jako podkłady do przewijania, nie zmarnują sięA smoczki trzeba często wymieniać, wkładki laktacyjne też podobno idą jak woda.
Właśnie, jakiej marki wkładki laktacyjne dostałaś?
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
gaja_1 wrote:Kurcze, już miałam zapisać się na ten weekend do szkoły rodzenia i teraz naszły mnie wątpliwości. Niby zalecają rozpoczęcie zajęć w szkołach rodzenia nawet po 21 lub 24 tc ciąży ale jak kursy trwają przez kilka tygodni a ja w sumie zacznę i skończę w 27 tc. Może to za wcześnie? Ale boję się, że później będę czuła się gorzej i nie wysiedzę 5h
O mamo... jakie ja mam problemy z podejmowaniem decyzji, a to jakby ostatni dzwonek żeby zapisać się na jutro
Pomocy!
gaja_1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie czytam sobie najnowszy numer jednego z najlepszych czasopism medycznych na świecie (Nature Medicine) i koniecznie muszę Wam przytoczyć jeden artykuł, w którym badano rozwój flory bakteryjnej u dzieci urodzonych sn i cc.
Wcześniejsze badania pokazały, że noworodki urodzone sn mają bardziej zróżnicowaną taksonomicznie i lepiej rozwiniętą florę bakteryjną, niż te urodzone cc (badanie od razu po urodzeniu). Dlatego kombinowano nawet z transferem matczynej flory waginalnej na dzieciaki wyjęte z brzucha za pomocą cc, żeby wyrównać ich "start" w życiu (w kilku szpitalach robiono takie eksperymenty).
Tymczasem teraz sprawdzono, jak się ma flora bakteryjna u 6 tygodniowych dzieciaków - i niezależnie od sposobu przyjścia na świat była ona taka samaDzieciakom urodzonym za pomocą cc wystarczyło 6 tygodni, żeby w zupełnie naturalny sposób nadrobić braki.
Dla mnie to ważna informacja, bo najprawdopodobniej będę miała cc i już zaczęłam sobie wkręcać, że tym sposobem zapewnię gorszy start w życiu Matyldzie, bo nie będzie miała takiej pięknej flory bakteryjnej, jakby mogła mieć. A tu taka niespodzianka
Rudzik, Breezee, marie_marie22, WreszcieMama, Camilia, bbee, dewa, ag194, Arwi, monika_89, zastrzeŻona, Hope_, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:Megi, te podkłady poporodowe to można też wykorzystywać jako podkłady do przewijania, nie zmarnują się
A smoczki trzeba często wymieniać, wkładki laktacyjne też podobno idą jak woda.
Właśnie, jakiej marki wkładki laktacyjne dostałaś?
od położonej dostałam wkładki laktacyjne Canpol Babies i Lovi (w takich małych paczuszkach reklamowych pakowanych po dwie sztuki - mam po 10 paczuszek)
a na Gemini kupiłam Lanshinoh (nie wiem czy dobrze napisałam) i Akuku - po jednej paczce.
podkłady wykorzystam właśnie do przewijania, chociaż kupiłam też trzy paczki takich kolorowych w Rossmanieogólnie będę najwyżej miała zapas na jakiś czas
dobrze, że mam gdzie to trzymać
-
mój Mąż się śmieje, że mogłabym otworzyć teraz sklep z kosmetykami dla kobiet w ciąży, noworodków i ich mam
ogólnie stwierdził, że Mikołaj mieszka w brzuszku, a już jego rzeczy zajmują najwięcej miejsca w szafie
Kamilutek, marie_marie22, Arwi, zastrzeŻona, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mój przyjaciel ze swoją partnerka sprzedają wózek po jej córce. Jest w idealnym stanie więc polecam. 3w1 może któraś z was będzie zainteresowana . Quinny moodd
http://allegro.pl/quinny-moodd-zestaw-3w1-pelen-komplet-red-rumour-i6714306066.html
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyA my jutro zaczynamy 29tc
Dzien dobry !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:35
Ju14, marie_marie22, Kamilutek, sylwia1985, WreszcieMama, Rudzik, Forbidden, Anstice, Camilia, Breezee, sylwucha89, gonia13, bbee, Moniqaaa, ag194, Maniuś, mon!ta^, Espera, Arwi, monika_89, bezimienna, GoNia1979, Mabelle, zastrzeŻona, MEGI81, Kleopatra, Karissa, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość
-
A co polecacie z kosmetyków dla bobasa?
Konkretnie chodzi mi tu o kosmetyki do kąpieli czy Olian jest ok?
Mam sudokrem i co jeszcze podstawowego powinnam mieść chodzi o same kosmetyczne jakie kremy czy olikwki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:36
-
A w Akpolu, któraś sprawdzała jak to wygląda cenowo?
Ja nadal z wyprawką w powijakach
jak już czytam, że Wy zaczynacie III trymestr, dla mnie to wielkie wow! My dzisiaj zaczęliśmy 25tc przed nami studniówka ale to jeszcze czas.Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Ja dziś obczajałam jeszcze aptekę strywald bo nie podoba mi się w gemini płacenie za przesyłkę - darmowa dopiero od 300pln
W strywaldze od 100pln darmowa, a bobotic i delicol tańsze i kilka innych rzeczy które potrzebuję też tańszych było...